lilianeczka1 22.07.05, 17:27 witam Czy ktos mi moze cos powiedziec o tej szkole? wybieram sie na dekoracje wnetrz i ie wiem czy warto ta szkole wybrac. Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosciu Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:28 proponuję dać sobie spokój, chyba, że nie masz co robić z pieniędzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASWSSP Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:37 PROSIMY NAS ODWIEDZIĆ SEKRETARIAT CZYNNY OD 9.00 DO 15.00 PŃ-PT TEL 618 53 74 72 SERDECZNIE ZAPRASZAMY ASWSSP POZNAŃ PS.UDZIELIMY WSZYSTKICH INFORMACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuh Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 12.09.05, 14:59 Torun Film Festival<a href="http://www.toffi.filmforum.pl"> Torun Film Festival</a> Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: Akademia Sztuk Wizualnych 15.10.05, 23:58 szkola jest do bani,fatalne warunki,niekompetentni "wykladowcy",wysokie czesne...i nic z tego nie ma procz wydanej kasy i straconego czasu. Bylam i stanowczo odradzam!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloj Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:16 jak ktos myśli ze na zaocznych to wszystko kłada łopatą do głowy to się myli trzeba troche samemu popracowac i uważnie słuchać co mówią - niektóre uwagi są b. cenne skonczyłam i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwen Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.05, 17:44 Jesli chodzi o warunki - beda teraz b. dobre, szkola zmienia mianowicie siedzibe. Skonczylam te szkole i jestem zadowolona. Atmosfera swietna, wykladowcy zawsze chetni do pomocy. Nie moge nic zarzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 Re: jaki masz tytuł, do czego uprawnia? IP: *.Kawiarenka / *.icpnet.pl 22.10.05, 14:48 A po co artystom jakieś tytuły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 artystą się bywa, najczęściej po śmierci, za życia IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 18:47 jest się ewentualnie twórcą. Dyplom uczelni uprawnonej / w myśl przepisów ustawowych/ pozwala na posługiwanie się tytułem zawodowym, zrównującym w uprawnieniach z absolwentami innych wyższych uczelni, takich jak: Uniwersytet, Politechnika, Akademia Medyczna,... Pracodawcy zatrudniający biorą pod uwagę nawet tradycje uczelni, bo to także jest gwarancja jakości. Na podstawie takiego dyplomu można kontynuować studia np. za granicą. Z prozaicznych wymienię prawo do ubezpieczenia ZUS, jako twórca, a nie np. właściciel przedsiębiorstwa, czy prawo do 50% kosztów uzyskania przychodu, bez konieczności dokumentacji. Oczywiście można być twórcą bez dyplomu jakiejkolwiek uczelni. Tylko jeżeli ktoś pobiera od studenta pieniądze i z tego się utrzymuje, powinien uczciwie przedstawić sytuację prawną absolwenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.erydan.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:40 a jesli chodzi o nowy budynek.. slyszalam to juz 5 lat temu jeszcze raz powtarzam!!! nawet projekt wisial w szkole!!! i co??? i nico dalej w tej ruinie gdzie byla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka252 Re: Akademia Sztuk Wizualnych 31.10.05, 19:53 odradzam.poziom nauczania niski obiecuja złote góry a jak juz złapia studenta to maja go gdzies.te ugrzecznione posty o tym czy warto studiowac tam pewnie pisała sama pani sekretarka...wykładowcy olewaja studentów zeby póżniej po terminach zarabiać na ogłupionych studentach dodatkowo.skonczzzzzyłam i ciesze sie bo na dyplom to kazali przynieść cokolwiek zadnych wymagań .co to za szkoła byłam też obmacywana na zajęciach z komputera przez p.tomasza kapele,chciałam zgłosic to na policje ale mama mi odradziła bo chciała zebym skonczyła szkołę...więc jeśli lilianeczko masz ochote na sensowne studia i brak mocnych wrażeń to sobie odpuść tę szkołę...jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.erydan.net / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 11:06 ta szkola to jakas sekta uczylam sie tam 5 lat temu przez 2 lata juz kiedy zaczynama sie tam uczyc twierdzili ze staraja sie o to zeby uczen po skonczeniu mial licejncjata! i co?? do tej pory go nie ma .. juz wtedy bylo mowione ze ma powstac nowy budynek a nic z tego zima to malowalismy w kurtkach na zajeciach!! jeden maly grzejniczek na cala sale.. na wykladach z historii sztuki siedzielismy po 3 godziny w "lodowce" na plastikowych krzeslach i trzeba bylo wciaz kupowac ciepla kawe albo herbate o inaczej nie dalo si skupic ani nawet pisac bo palce kostnialy.. ta szkola to moja najwieksza zyciowa porazka... nawet nie staralam sie o żaden papierek bo na co komu skserowana karteczka z twoim imieniem i nazwiskiem!!! mowili ze ikea bedzie sie o nas klocic.. i co??? kupa!!! obiecuja zlote gory.. oczywiscie 1 zajecia byly z dyrektorem kapela.. opowiadal ile to on ma samochodow i na ktorym to miejscu jest na liscie najbogatszych architektow wprostu!! na zjeciach z projektu powiedzilei nam ze mamy sobie kupowac jakies gazety!! nie nauczyli nas nawet odrozniac sciany dzialowej od sciany nosnej!! generalnie kupa smiechu!! a babki w sekretariacie... o boshe.. !!! nie raz kiedy jechalam na zajecia nie bylo nawet jedenego wykladu ani zadnych cwiczen... zreszta jesli chcesz sie przekonac jedz zobaczyc jak wyglada ta szkola!!! ten budynek sie sypie nie ma nawet jedego szyldu dobra szkoda gadac.. na prawde odradzam!!! zreszta kiedy ja sie tam uczylam to zorganizowane zostalo przez uczniow spotkanie na ktorym wszystko to wyrzucilismy!! chcielismy zaprosic gazeta na drugi dzien sie dowiedzielismy ze dyrektor kapela mial zawal.. nie dziwie sie skoro wszystko wtedy wyszlo na jaw.. zreszta nie rozumiem dlaczego ta szkola nadal istnieje??? powodzeia w zyciu i szczesliwych wyborow od moich zycze... papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwen Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.11.05, 18:36 Samo posiadanie papierka o nazwie "licencjat" nie zagwaruntuje ci pracy, jesli nie dolozysz czegos od siebie. Watpie tez, zeby np za granica honorowal ktos szczegolnie taki tytul czy osobe szczycaca sie nim. Na pierwszym miejscu liczy sie to, co soba samym reprezentujesz, potem wszelkie papierzydla, takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwen Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.11.05, 18:02 Coz, czytam i mam troche zalosny usmieszek na twarzy.Faktycznie skonczylam te szkole (i nie jestem w niej zatrudniona jako sekretarka)i naprawde nie rozumiem, ze jestescie tacy dziecinni.Czy to,ze wybierasz jakas uczelnie,to robisz to dla pani sekretarki(ktos cos do niej mial, nie rozumiem dlaczego, pani bardzo sympatyczna i uczynna)czy dla siebie!? Zyjemy w takich realiach,szczegolnie w naszym kraju, ze nie wszystko jest idealne(spojrzcie chociazby na iluzje chodnikow czy ulic w Poznaniu) i trzeba umiec wylapac to, co ci przyniesie korzysci, a nie tylko stekac, narzekac, a ze mi zimno w zadek i tym podobne bzdety. Podejrzewam, ze zycie niektorym z was jeszcze nie dalo porzadnego kopa i doszukujecie sie dziury w calym. Prawdopodobnie malo kto z tych narzekajacych placil samodzielnie za szkole. Ja pracowalam od rana do wieczora, wieksza czesc pensji przeznaczalam na szkole i dziwne, ze jakos tego nie zaluje. Poza tym, jesli komus nie odpowiadaly warunki panujace w szkole, to przeciez mogl zrezygnowac w pierwszym tygodniu - nauka dobrowolna, wiec po co ciagnac cos co ci nie odpowiada? Nie zalezy mi na reklamie szkoly, bo nic z tego nie mam (:)), ale nie lubie takiego gderania wiecznie niezadowolonych ludzi. Co do wykladowcow - mnie jakos nikt nie naciagal do dodatkowych odplatnych zajec, moze po prostu nie chcialo sie komus sumiennie wykonywac obowiazkow na biezaco? Brak samozaparcia, w momencie gdy nie masz presji?Niezbyt to dobrze wrozy na przyszlosc zawodowa i nie tylko... Poza tym w moim przypadku wykladowcy zawsze sluzyli pomoca i porada, rowniez poza zajeciami, nigdy za kase. Moze jestem kims sczegolnym,he?Ciekawe, musze sie nad tym glebiej zastanowic:)I co do mojej pracy dyplomowej, to na pewno nie byla "na odwal"- wlozylam w nia troche kasy i naprawde sporo wysilku, efekt byl niezly, co nie uszlo uwadze pewnych osob(nie tylko w obrebie szkoly) Wiec jesli sie samemu zaniza poziom lenistwem i brakiem wyobrazni, to jaki ma byc ogolny obraz szkoly? Dyplom, ktory ktos nazywa skserowanym papierkiem, nieraz mi sie juz przydal i nie watpie, ze tytul, jakim dysponuje zostanie jeszcze wielokrotnie przeze mnie spozytkowany - ludzie, trzeba miec jakis cel w zyciu i umiec do niego dazyc!A tego na pewno nie nauczy nikt w zadnej szkole, to trzeba samodzielnie wypracowac! No, a jesli komus naprawde nie odpowiada, to niech startuje do innych wyzszych uczelni na podobnych kierunkach, decyzja nalezy do was! Szkola idealem nie jest, swoje lepsze lata ma za soba, co nie znaczy, ze to sie nie zmieni, czego jej zycze. A siedzibe naprawde zmieniaja, o ile wiem, to juz zmienili. Nie wiem tez na jakich kierunkach studiowali ci co narzekaja, osobiscie w tym roku bronilam sie na projektowaniu mody, na temat sytuacji w innych dzialach sie nie wypowiadam, naprawde nie jestem zorientowana. Szkola byla dla mnie fajna przygoda, moze dlatego, ze po przerwanej nauce kupe lat temu, powrocilam do niej, zeby sie obronic. Prawdopodobnie tez, ale na pewno tego nie zaluje. Byc moze potrafilam wybrac odpowiednio to, co mi odpowiada? To jest tak, jak z kwestia dyskusji na temat gustu - nie dogodzisz wszystkim na raz, no bo i o to tez nie chodzi! Powodzenia! Dokonujcie wlasciwych dla siebie wyborow i kierujcie sie wlasnym nosem a nie pseudo doradcami, czy moim zdaniem. Bo to wy bedziecie potem zarzadzac swoim zyciem, a nie wspaniali doradcy, ktorych ani do tej pory, ani w przyszlosci nawet nie zobaczycie na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biglebowski Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:43 znam kilka osób, które tam zaczynały i wszytskie zwiały najpóźniej po 2 semestrach... ale ta szkoła to nie jedyna pomyłka wśród prywatnych szkół "artystycznych" Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.erydan.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:38 gwen cos mi sie wydaje ze z ta kserowka z tej szkoly to Ty jeszcze pracy nie szukalas... pracodawcy smieja sie w twarz kiedy ktos mowi co skonczyl! Ci co znaja ta szkole to w ogole rozmowy z Toba nie zaczną!! bo tam sie niczego nie uczysz!!! to tak samo jakby siedziec w domu i czytac sobie ksiazki o projektowaniu i architekturze wnętrz to samo tyczy sie mody.. wiec skoro twierdzisz ze papierek sie nie liczy to niby po co w ogole szkole konczyc!! zdania na temet tej szkoly nigdy nie zmienie na szczescie udalo mi sie skonczyc panstwowa uczelnie teraz "tylko" mgr.. niestety nie rzadko przypominam sobie jaki wybor przedtem podjelam i niejednokrotnie kiedy skladalam papiery do pracy pytano mnie "co Pani robila w tej przerwie to az dwa lata?" i wtedy jesli widze ze jest to ktos z kim mozna dyskutowac i pogadac tlumacze na co w zyciu trafilam!! sprawe sekretariatu pozostawiam bez komentarza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banna Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.man.poznan.pl / *.man.poznan.pl 14.11.05, 15:00 ta szkoła to jedno oszustwo a warunki lokalowe okropne, ciekawe że NIKT się tym nie zainteresował wcześniej! Kiedyś zimą zadzwoniłam do GW aby ktoś przyszedł i to wszystko zobaczył, bez odzewu. czy ktoś sprawdził jakie UPRAWNIENIA ma ta szkoła,czy TO jest w porządku? Jakie wykształcenie ma synek właściciela Tomek Kapela, który prowadził pracownię rysunku, wykłada grafikę i komputery? I tak dalej.... Obietnice licencjatu były od zawsze, chodziło o to, aby przyciągnąć studentów. Dziwne że nasze władze edukacyjne nie kontrolują tego typu prywatnych folwarków rodziny Kapelów i im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lifting Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.207.21.murka.net 23.11.05, 23:44 Ostatnio czytałam ogłoszenie, że daczę Szanownej Pani Rektor wytawiono na licytację, może ma to jakiś związek z zarzutami od paru lat powtarzającymi się, że szkoła nie płaci wykładowcom. A skoro nie płaci to co za dureń będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Akademia Sztuk Wizualnych IP: *.erydan.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:22 czas wzniecic ten topic jestem ciekawa kto jeszcze zawiodl sie na tej "szkole" Odpowiedz Link Zgłoś