Dodaj do ulubionych

architektura na PŁ

21.08.03, 15:55
co trzeba zdawac na ten kierunek??>
Obserwuj wątek
    • Gość: ABC Re: architektura na PŁ IP: *.strykow.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 16:02
      RYSUNEK, MATMĘ, JEZYK
      • scoutsie Re: architektura na PŁ 21.08.03, 16:04
        a jak wyglad egzamin z rysunku??
        • Gość: ABC Re: architektura na PŁ IP: *.strykow.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 16:05
          BARDZO SYMPATYCZNIE
          • scoutsie Re: architektura na PŁ 21.08.03, 16:16
            hehehe :P
            a cos wiecej, moze tak jakies tematy albo co??
            • saralee Re: architektura na PŁ 22.08.03, 08:45
              nie ma nic gorszego...mój kumpel chodził 2 lata na naukę rysunku do pewnego dr
              hab z PŁ - i wedle jego zapewnień, miał zapewnione miesce. No i... nie zdał
              egazminu!!!! W ogóle, łódzka arch ma złą sławę, jeśli chodzi o dostanie się...
              Proponuję zdawać gdzie indziej, a potem się przenieśc - ale wtedy potrzebna
              średnia 4,5 (minimum ) Pozdrawiam :))))
              • Gość: marrgos Re: architektura na PŁ IP: *.g1.pl 22.08.03, 10:12
                Nie wiem czy trudno zdać, na pewno trzeba się do tego przygotować. Bo to jest
                bardzo specyficzny rodzaj rysunku. Tematy bywają rózne. Przykładowo
                kilkakrotnie powtarzał się temat dwór w Soplicowie. Trzeba go było narysować wg
                opisu. Często pojawia się coś co trzeba narysować z pamięci - kiedyś był np.
                maluch. Chodzi o sprawdzenie czy kandydat jest w stanie pamiętać proporcje i
                wygląd rzeczywistości. Często ma to związek z architekturą - wymaga pewnej
                wiedzy, zainteresowań z tego zakresu. Prawie zawsze jest też jakaś martwa
                natura, taka z elementem konstrukcyjnym, choć bywają również gipsy - czyli
                odlewy z gipsu. Egzamin nie jest trudny, choć na pewno wymaga wcześniejszej
                pracy i jak wszędzie odrobiny szczęścia.
                Pozdrowienia, marrgos
    • aard Buuu... 22.08.03, 09:53
      A ja naiwnie sądziłęm, ze będzie to wątek o budynkach łódzkiej uczelni i ich
      walorach konstrukcyjnych...
      Buuu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka