Dodaj do ulubionych

ZASRANY Poznań

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 19:07
Jeżdżę trochę po Polsce ale tak zasranego przez psy miasta jak Poznań nie
spotkałem. Właściciele posesji nie sprzątaja chodników. A Miasto - dupki z
zarządu siedzą i debatują jakby tu jeszcze coś do kieszeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: VIPunia Re: ZASRANY Poznań IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 19:33
      Gość portalu: plotka napisał(a):

> Jeżdżę trochę po Polsce ale tak zasranego przez psy miasta jak Poznań nie
      > spotkałem. Właściciele posesji nie sprzątaja chodników. A Miasto - dupki z
      > zarządu siedzą i debatują jakby tu jeszcze coś do kieszeni.

hyhy a co Zarzad miasta ma te qpki sam miotelka ?? :P

ale tak swoja droga to musze sie zgodzic, jak moza chodzic przez tak 'zasrane'
      centrum ?
      ehh Wy! ludziki mieszkajacy w centrum to chyba milosci do zwierzakow nie macie,
      jak mozna mieszkac w samym centrum np. na sw. Marcinie i miec psiaka - przeciez
      to stworzenie potrzebuje przestrzeni ! Uwielbia pobiegac i poqpkac tu i tam, a
      nie chodzicie tylko na spacerki do konca sw. Marcin i z powrotem to gdzie
      stworzonko ma zrobic te qpke co ??
      jak juz sie zdecydowaliscie sprawic meczarnie dla zwierzaka (w sumie to lepsze
      chyba niz schronisko) to trzeba chodzic na spacerek z malutka lopatka i
      woreczkiem.. i co piesek zrobi to wziac ze soba i na smietnik ! ...
      wstyd !!

nie dosc, ze milosci do zwierzakow nie macie to jeszcze za grosz poczucia
      porzadku, ze juz nie wspomne o regionalnej milosci do Poznania i dbania o jego
      pozytywny wizerunek !
    • lechita21 Re: ZASRANY Poznań 18.08.02, 19:08
      zjezdzaj głąbie
      • Gość: mrW Re: ZASRANY Poznań,przez pieski IP: *.blueyonder.co.uk 19.08.02, 02:17
        - czesc! Lechita!
        -kope lat!
        -czamu ty zawsze musisz sie tak chamsko zachowywac
        -moja zona jest poznanianka a jo jestem z g.slaska, co cie tak cholernie
        gnymbi?!
      • Gość: czatowniczka Re: ZASRANY Poznań IP: *.bojanowo.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 09:49
        lechita21 napisał(a):

> zjezdzaj głąbie
      • Gość: plotka Co z ciebie za lechita IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 20:28
        Co z ciebie za lechita że tego nie zauważasz i cię to nie obchodzi, powinieneś
        dbać o wygląd naszego miasta w którym gra i przyjmuje gości nasz LECH - cymbale
    • Gość: VIPunia Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Poznania IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 00:52
      Proponuje, zeby Gazeta Wyborcza uruchomila akcje pt.:
      "Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Poznania"
      - lub cos w tym stylu...
      chodzi oczywiscie o powyzszy watek :)

daje punkty dla ul. Garncarskiej !!
      dzisiaj (niedziela !!!) przez pierwsze kilka metrow naliczylam jakies
      przynajmniej 5 'kupek', delikatnie mowiac juz mialam dosyc liczenia, a ulica
      jest dluzsza niz kilka metrow.. i dalej nie bylo lepiej... yggghh az sie nie
      dobrze robi.. fuj....

jak dla mnie prowadzi narazie Garncarska
      moze ktos zna inne miejsce ? rownie 'ciekawe' :)

moze mieszkancy tych miejc inaczej spojrza na swoja okolice i troche
      posprzataja, albo wezma sie za pilnowanie porzadku...
      przeczytac w Gazecie, ze sie mieszka na najbardziej 'zasranym' miejscu w
      miescie ... chyba bym sie spalila ze wstydu albo sama zaczela biegac z szufelka
      zeby tylko tak nie bylo !

Pozdrawiam

• Gość: Fafe Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.bci.net.pl 19.08.02, 11:57
        Gość portalu: VIPunia napisał(a):

> Proponuje, zeby Gazeta Wyborcza uruchomila akcje pt.:
        > "Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Poznania"
        > - lub cos w tym stylu...
        > chodzi oczywiscie o powyzszy watek :)
        >
        > daje punkty dla ul. Garncarskiej !!
        > dzisiaj (niedziela !!!) przez pierwsze kilka metrow naliczylam jakies
        > przynajmniej 5 'kupek', delikatnie mowiac juz mialam dosyc liczenia, a ulica
        > jest dluzsza niz kilka metrow.. i dalej nie bylo lepiej... yggghh az sie nie
        > dobrze robi.. fuj....
        >
        > jak dla mnie prowadzi narazie Garncarska
        > moze ktos zna inne miejsce ? rownie 'ciekawe' :)
        >
        > moze mieszkancy tych miejc inaczej spojrza na swoja okolice i troche
        > posprzataja, albo wezma sie za pilnowanie porzadku...
        > przeczytac w Gazecie, ze sie mieszka na najbardziej 'zasranym' miejscu w
        > miescie ... chyba bym sie spalila ze wstydu albo sama zaczela biegac z
        szufelka
        >
        > zeby tylko tak nie bylo !
        >
        > Pozdrawiam

Najbardziej zasranym miejscem w Poznaniu jest głowa Lechity, gdy odwiedza swoje
        miasto...większego gówna w tym mieście nie ma.

Pozdrawiam
        >
        • Gość: ajax Ty Fefe to ty zasrywasz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 20:24
          Mieszkam na pomorzu ale uważam się za lechitę bo jestem Polakiem a MY
          pochodzimy od LECHA. Więc zamknij się zasrańcu - a może to ty masz rozwolnienie
          i zasrywasz Poznań.
      • Gość: VIPunia Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 18:55

> daje punkty dla ul. Garncarskiej !!

przechodzilam tam wczoraj :)
        oni tam zaczeli sprzatac
        3 ludzi z miotelkami itp.
        moze ktos im przekazal informacje, ze w sieci mowi sie o tym miejscu
        jako delikatnie mowiac malo ciekawe :)

• Gość: Jacek Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 20:51
          To prawda na Wildzie też dzisiaj sprzątali i chodziła straż miejska. To działa
          ktoś nas czyta.
          • Gość: VIPunia Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 22:43
            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> To prawda na Wildzie też dzisiaj sprzątali i chodziła straż miejska. To
            działa
            > ktoś nas czyta.

hehe jeszcze nie zaczelam na powaznie rozkrecac konkursu, a to juz dziala! :)))
            • Gość: Łuki Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 20:40
              ja daje 10 pkt ul Kościuszki a właściwie tylko odcinkowi między Fredry a Św
              Marcin od strony zamku . Teraz trwa tam remont elewacji i nie zbyt dobrze to
              widać , ale pamietam tam bylo tyle qp, że nawet trawa nie rosła
              • Gość: witto Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 22:47
                myślę że odcinek Poplińskich pomiędzy Św.Czesława a Żupańskiego jest gorszy bo
                zasrane są chodniki
                • Gość: napoleon0 Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 22:54
                  Witto, jeśli już bywasz w tych okolicach, to co sądzisz o Wierzbięcicach, co
                  krok gówno idąc od Żupańskiego do UM Poznań-Wilda i to po obu stronach.
                  Większość tych "min" już "detonowano", ciekawe czy któryś z urzędników nie
                  upaprał laczków.
      • Gość: Licho Nie - ja wygrałem !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 21:28
        Rybaki to jest to obskurna ulica i pełna kup zapraszam.
        • Gość: VIPunia Re: Nie - ja wygrałem !!! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 00:10
          Gość portalu: Licho napisał(a):

> Rybaki to jest to obskurna ulica i pełna kup zapraszam.

uuuu masz racje przez Rybaki to sie czasem nie da przejsc bez szwanku !
          to gorzej niz praca sapera !

• Gość: MARVIN Re: Najbardziej 'zasrane' miejsce w centrum Pozna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.11.02, 22:21
        Tu nie ma co dyskutować. Generalnie centrum jest i zasrane i zasmiecone. Czas
        jakiś temu przechodziłem ul. Ratajczaka muszę przyznać byłem pod wrażeniem bo
        już dawno nie widziałem w centrum na środku chodnika tak wielkiego gówna.
        Pomijam już fakt, że w dalszej części ulicy było ich jeszcze kilka choć mniej
        okazałych. Ciekawe czy Plac Kolegiacki jest równie zasrany jak centrum ???
    • Gość: riki Inne duże miasta są takie same IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 23:34
      To nie wina psów i sprzątających to wina tych co mają psy i nie sprzątają.
      • Gość: Mietek Re: Inne duże miasta są takie same IP: *.telia.com 27.08.02, 00:15
        Gość portalu: riki napisał(a):

> To nie wina psów i sprzątających to wina tych co mają psy i nie sprzątają.

To nie wina tego czy owego tylko was brudni katolicy z wasza estetyka!
        Wypierdolic koscioly z iglicami do nieba to potraficie ale kibli miejskich
        zbudowac i utrzymac to wam sie nie chce!
        Pozniej stoja faceci w krzakach, po bramach i leja. Tfu brudasy.
        Jak wam sie nie chce sprzatac po waszych psach i kotach, to trzeba wymordowac
        caly ten zwierzyniec!
        • Gość: sOnia Re: Inne duże miasta są takie same IP: *.erathia.szczecin.pl 27.08.02, 20:39
          Gość portalu: Mietek napisał(a):

[...]
          > Jak wam sie nie chce sprzatac po waszych psach i kotach, to trzeba wymordowac
          > caly ten zwierzyniec!

uuu nie tak ostro
          Ty wiesz jakie by bylo paskudne miasto, gdybysmy tak mordowali co sie nam
          podoba lub raczej co sie nam nie podoba ? :)
          Kto po tym by sprzatal to ja juz zupelnie nie wiem :)

Pomysl z tymi "kupkami" czyli konkurs VIPunii mi sie bardzo podoba, fakt jest
          to dosc malo sympatyczne gdy sie o tym mowi, ale prawda jest ze troszke za duzo
          tych 'min' tu i tam w centrum miasta.
          a co do ulic Kosciuszki i Garncarskiej - to chyba rzeczywiscie to podzialalo
          zauwazylam, ze zaczeto tam sprzatac :)
          moze dlatego, ze na tych ulicach sa kawiarenki internetowe i mieszkancy czytaja
          co tu piszemy, a co dopiero gdyby sie o tym dowiedzieli z gazety ze mieszkaja
          na najbardziej 'zasranym' zakatki naszego miasta ?
          Pomysl bardzo popieram!

i dorzucam na dzien dzisiejszy ul. Kosciuszki (mimo ze zaczeli sprzatac) oraz
          odcinek pomiedzy Wroclawska (wlasciwie to od samego Kupca Poznanskiego) a
          Garbary (zwlaszcza przy parku), wyglada tam strasznie, nie mozna do parku
          wprowadzac pieskow wiec wszystkie produkuja miny dookola - paskudne miejsce!
        • Gość: Marcin Re: Inne duże miasta są takie same IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.08.02, 20:52
          Gość portalu: Mietek napisał(a):

> Gość portalu: riki napisał(a):
          > To nie wina tego czy owego tylko was brudni katolicy z wasza estetyka!
          > Wypierdolic koscioly z iglicami do nieba to potraficie ale kibli miejskich
          > zbudowac i utrzymac to wam sie nie chce!

A co ma religia do tego? Jest gdzieś napisane, że tylko katolicy mają obowiązek
          budowania kibli miejskich? A ateiści, muzułmanie, protestanci już nie?

> Pozniej stoja faceci w krzakach, po bramach i leja. Tfu brudasy.

Leją nawet tam, gdzie są kible - krzaczki są darmowe, a kibelek kosztuje aż
          1,50 zl (prawie pół winka, szkoda pieniążków). Kwestia braku wychowania
          coniektórych, a nie braku toalet. W pubach np. toalety są, a jak ktoś chleje za
          sklepem, to już jego strata, że kibelka nie ma.

> Jak wam sie nie chce sprzatac po waszych psach i kotach, to trzeba wymordowac
          > caly ten zwierzyniec!

Nazista??
      • kaspera Re: Inne duże miasta są takie same 07.09.02, 01:13
        Najbardziej oqpana jest ul.Młyńska; mieszkańcy tej szacownej, adwokacko-
        prostytuckiej ulicy mają prawie wyłącznie wilczury. Jak taki się zesra to
        nawozu starczyłoby dla niejednej warzywnej działeczki
        • Gość: Wernyhor zgadza sie IP: *.policom.com.pl 07.09.02, 12:28
          kaspera napisał:

> Najbardziej oqpana jest ul.Młyńska; mieszkańcy tej szacownej, adwokacko-
          > prostytuckiej ulicy mają prawie wyłącznie wilczury. Jak taki się zesra to
          > nawozu starczyłoby dla niejednej warzywnej działeczki

Mlynska to fakt
          a ja bym jeszcze dodal Dominikanska
          (taki maly zasrany zakatek przy skrzyzowaniu z Szewska
          kupa na kupie)

to niestety prawda
          tyle kup nie widzialem w innych miastach(szczegolnie w centrum)
          • Gość: benek Dzisiaj zasrana Półwiejska IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 19:38
            Przechodziłem i jedna z "wizytówek" Poznania, okolice Kupca także kupy, ludzie
            macie przecież trawniki i parki tam wyprowadzać swoich pupili.
            • Gość: tur Re: Dzisiaj zasrana Półwiejska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 21:29
              Ale to też dowód na to że nie sprząta się codziennie
              chodników. I tu na razie jest podstawowy problem.
            • Gość: Wareg Re: Dzisiaj zasrana Półwiejska IP: *.ing.hb.se 09.09.02, 10:54
              Gość portalu: benek napisał(a):

> Przechodziłem i jedna z "wizytówek" Poznania, okolice Kupca także kupy, ludzie
              > macie przecież trawniki i parki tam wyprowadzać swoich pupili.

Ty tez wychodzisz srac do parku lub na trawnik?! Psy powinny sie zalatwiac w psich toaletach, tylko takowych nie
              ma w "europejskim" Poznaniu!
              (Nie ma co sie dziwic ze jest jak jest jezeli nawet tu Ludzie nie wiedza jak byc powinno) Tfu brudasy polskie!
              • maciej-007 Re: Dzisiaj zasrana Półwiejska 09.09.02, 11:37
                Gość portalu: Wareg napisał(a):

> Ty tez wychodzisz srac do parku lub na trawnik?! Psy powinny sie zalatwiac w ps
                > ich toaletach, tylko takowych nie
                > ma w "europejskim" Poznaniu!
                > (Nie ma co sie dziwic ze jest jak jest jezeli nawet tu Ludzie nie wiedza jak by
                > c powinno) Tfu brudasy polskie!

Glos uznalbym za calkiem madry, gdyby nie ostatnie zdanie.
                Nie wygladasz mi, gosciu, na rodowitego Warega ze szwedzkim rodowodem, bo Twoja polszczyzna jest
                calkiem skladna.
                Po pierwsze zatem, kalasz wlasne gniazdo (to, ze nie uwazasz sie za Polaka, oznacza tylko, ze jestes
                "bardziej szwedzki" od samych tubylcow).
                Po drugie, nie wszyscy Polacy maja psy, wiec nie wszyscy maja okazje byc brudasami w takim pojeciu, o
                jakim Ty piszesz.
                Po trzecie, nawet w grupie posiadaczy psow znajduja sie juz ludzie, ktorzy wiedza, jak sie nalezy
                zachowywac po "europejsku".
                Po czwarte w koncu, gdybym mial przeprowadzic proces uogolniajacy na Twoim poziomie, to napisalbym,
                ze wszyscy Polacy w Szwecji to aroganci z glowami pustymi jak hawajski beben. Tyle, ze ja wiem, iz wcale
                tak nie jest...
                Dziekuje za uwage

PS. A problem z kupami w Poznaniu nadal jest powazny. Rozwiazac go mozna, moim zdaniem, tylko
                przez zmiane zachowan wlascicieli (o ile to w ogole mozliwe), a nie tylko przez leczenie skutkow, czyli
                sprzatanie juz "narobionego" na chodnikach.
    • Gość: jp Re: jasne !!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.02, 12:45
      Wpadnij do Berlina
    • Gość: Wernyhor a gdyby tak straż miejska.... IP: *.policom.com.pl 09.09.02, 13:21
      zajęła się problemem
      tzn.właścicielami
      jeden mandacik,drugi,trzeci i może pieski nie będą kupkały na chodniki?
      • Gość: benek Musieli by tam pracować ludzie z głową. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 18:30
        Nasza straż miejska to nie inteligenci tylko tacy sobie lewusy.
        A żeby mandaty to należało by wcześniej jaki program, alternatywę zaproponować,
        coś dlatych ludzi zrobić, zainwestowac i wówczas gdy to nie pomoże lepić
        mandaty.
      • Gość: Adaśko A gdyby tak każdy złapany na nieposprzątaniu po... IP: 62.21.3.* 07.05.03, 01:48
        ...psie musiał za karę pozbierać poiwedzmy kiogram psiego owocu albo zapłacić
        1000 zł mandatu? Może by to pomogło?
    • Gość: Iza2 Re: ZASRANY Poznań IP: *.k.mcnet.pl 10.09.02, 13:55
      Ktoś gdzieś poruszał problem podatków, które płacą
      właściciele psów. Czy ktoś wie na co idą te pieniądze?
      Może możnaby część przeznaczyć na sprzątanie chodników,
      bo właściciele są absolutnie niereformowalni. Swoją
      drogę, przecież zdarza im się chodzić po ulicy bez psa i
      nie przeszkadza im wtedy widok, smród i konieczność
      wykonywania różnych akrobacji.
      • anka9009 Re: ZASRANY Poznań 11.09.02, 15:18
        ja osobiscie dzisiaj jeszcze zadnej nie widziałam. moze dlatego że nie
        wychodzilam jeszcze ze szkoły ;-)))
    • Gość: jogo Re: ZASRANY Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 09:09
      Nie wypowiadałem się bo myślałem że u mnie na pl. wolności to nie ma tego -
      błąd pod samym bankiem 2 miny i to dzisiaj rano, pewnie cieć zaspał
      • Gość: VIPunia Re: ZASRANY Poznań IP: 150.254.38.* 26.09.02, 09:19
        Gość portalu: jogo napisał(a):

> Nie wypowiadałem się bo myślałem że u mnie na pl. wolności to nie ma tego -
        > błąd pod samym bankiem 2 miny i to dzisiaj rano, pewnie cieć zaspał

tak od rana robic akrobacje pod bankiem to straszne ! :))

• Gość: Stefan, Chicago Sluzby miejskie lenie IP: *.telocity.com 29.09.02, 09:12
          Otoz przy ktoryms tam pobycie w Poznaniu zauwazylem dziwnego tajemniczego
          mezczyzne w czarnym mundurze piszacego mandat za zle zaparkowany samochod(na
          Matejki, kolo palmiarni). Obok niego, moze z piec metrow na smyczy z
          wlascicielka prezylo sie w wysilku zrobienia kupy wielkie psisko. No i ten
          czarny palant dalej pisal samochodom a wlascicielce psa nie. Po prostu odeszla
          z psem nie niepokojona przez czarnego. Gdy go zapytalem dlaczego nie reaguje i
          ze nie dba o interes poznaniakow zapytal jaki mam w tym cel. Zdebialem. Jaki
          cel? Bo jest pan leniwy panie strozu porzadku miejskiego. Uznal to za obraze
          waadzy i nakazal wylegitymowanie sie. Wylegitymowalem sie paszportem US i
          wyraznie zmarkotnial.
          To sa lenie idace na latwizne - samochod stoi, ma tablice rejestracyjna a pies
          to moze i poszczekac i nawet noge podniesc i olac miejskiego lenia.
          Stefan, Chicago
          • Gość: Stefan, Chicago Piesek moze kupkac IP: *.telocity.com 29.09.02, 09:18
            bo co ma zrobic.
            Ale potem wlasciciel pas jest odpowiedzialny za sprzatniecie po swoim psie.
            Tutaj ( Chicago i wsie sasiadujace) niesprzatniecie po swoim psie kosztuje
            $500 i jest twardo egzekwowane.
            Zreszta obserwujacy to spacerowicze natychmiast przez komorke 911 zapraszaja
            policje. Ta jest po kilku minutach. Nie ma litosci!
            To przeciez nie psy winne ale wlasciciele i nieegzekwujace porzadku leniwe
            sluzby miejskie!!
            Stefan
            • Gość: kaspera Re: Piesek moze kupkac IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 14:16
              AMEN BRACIE !!!
              Mam nadzieję, że któryś z radnych, albo chociaż któryś ze strażników miejskich
              to przeczyta !
            • Gość: VIPunia Re: Piesek moze kupkac IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 15:37
              Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a):
              [...]

Otoz to :)
              stad nasza 'smierdzaca' akcja :)
              w sumie $500 to mase kasy, ale mysle ze nawet 500 zl to juz by bylo akurat za
              taka kupke :)
              pozadek by byl - wlasciciele pieskow by sie nauczyli chodzic z tytkami...
              • Gość: Stefan, Chicago Re: Piesek moze kupkac IP: *.CHCGILGM.covad.net 29.09.02, 20:08
                Tyle, że te mandaty nakładane są bardzo rzadko gdyż właściciele psów wychodzą z
                nimi na spacer zabierając odpowiednie utensylia.
                A władze odpowiedzialne za zasrany Poznań nawet gdy przeczytają to nie są w
                stanie tego wyegzekwować - to jest sprawa mentalności właścicieli psów,
                przechodniów i innych leniwych strażników miejskich niereagujących na publiczne
                zło - pozostałość mentalności z poprzednich epok gdy to nie było nasze tylko
                ich. Dlatego widzący właściciela i psa obsrywujących nasz Poznań nie reagują
                krzykiem, zbiorowym potępieniem fleji.
                Ale to sprawa mentalmości - byłem coś załatwiać na Libelta - ubikacje piękne,
                odnowione - płytki ceramiczne a smród taki, że dychać ledwo można było. Otóż
                pieniądze się znalazły na przeróbkę ale zabrakło pieniędzy na pana Kazia co to
                ze szmatą co godzina przetarłby podłogę, porcelane i użył dezodorantu. Musi
                jeszcze upłynąć gdy w Polsce ludzie poczują się na swoim - może pokolenie?
                A chodniki zasrane? A co robi właściciel przylegającej posesji - on przeciez
                jest odpowiedzialny za porządek wokoło. Gdy nie może tego zrobić sam to
                wspólnie zatrudnić pana Stasia co to miałby w opiece kilka sąsiednich części
                chodnika i pilnowałby aby Poznań a przynajmniej poddana jego opiece część
                Poznania nie była zasrana.
                Stefan, Chicago
                • Gość: VIPunia Re: Piesek moze kupkac IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 01:21
                  Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a):

[...]

A M E N !!!

:))))))))
    • Gość: wildziak Re: ZASRANY Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 10:33
      dzisiaj na Poplińskich 1 a róg Czesława 7 kup i co że kamienicę odnawiają,
      człowiek patrzy co zrobili łeb zadziera i nogami w gówno. Czy nie wstyd wam,
      właściciele. A może żal pieniędzy na sprzątanie
    • Gość: plotka Może WARTO - Ucho Marycha IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.11.02, 21:33
      No i mamy nową porę roku, może już nie gadajmy o psach ale .....
      ostatnio na www.nowy.net znalazłem ciekawy programik Paltalk - zainstalowałem i
      o dziwo działa - można gadać słuchać muzyki widzieć i być widzianym wystarczy
      mikrofon kamerka ale nie koniecznie. Zwiedziłem cały świat, pogadałem sobie w
      różnych pokojach ale co najciekawsze i smutne nigdzie nie znalazłem POZNANIA -
      A TO TAKI FAJNY PROGRAM - Może ktoś z bystrzejszych ziomali zainstaluje ten
      program i utworzy tam pokój gdzie można pogadać o Poznaniu o Lechu, Laskowiku i
      o tym że złapanie "Marycha" za ucho (lewe) przynosi szczęście. Mi przyniosło
      trafiłem 5 w totka (narazie) teraz za każdym razem chwytam go za to ucho aby mi
      przyniusł szczęście. Wgrajcie PalTalka i zróbcie poznański pokój. Programik
      jest na nowy.net
      • Gość: zenek Super Programik IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.11.02, 15:46
        Faktycznie super programik szkoda że nie mam kamery - polecam
        • Gość: plotka Re: Super Programik IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.11.02, 15:57
          No wlasnie a żadnego ppkoju Poznańskiego nie ma.
      • cdpartner Re: Może WARTO - Ucho Marycha 21.11.02, 21:47
        Ucho chyba działa a paltalk jest świetnym komunikatorem polecam znajdziesz go
        na www.nowy.net
    • Gość: zenek Re: ZASRANY Poznań IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 11:14
      Gość portalu: plotka napisał:

To jest wrecz bulwersujace mowi sie pisze do zarzadu miasta i zadnej reakcji -
      na grunwaldzie a konkretnie w moim rejonie w okolicach parku przy Matejki gowno
      na gownie.
      • Gość: klex Re: ZASRANY Poznań IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.12.02, 08:23
        Tak Tak ...
    • heweliusz9 Re: ZASRANY Poznań 21.01.03, 16:19
      tego syfu po roztopach jest od cholery
    • Gość: miki a twoja wiocha to............. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.01.03, 18:47
      jeździsz zpewnie jako akwizytor fmcg i udajesz ważniaka, a twoja wiocha z
      której pochodzisz to pewnie jest wyłożona płatkami róż a psy to sikają
      perfumami i srają mydłem o wyrafinowanym zapachmoże co.......?
    • Gość: pyrka Re: ZASRANY Poznań IP: *.icpnet.pl 23.01.03, 21:00

TO WŁAŚCICIELE PSÓW SĄ ZOBOWIĄZANI DO SPRZĄTNIĘCIA PO SOBIE(po swoich psach!!!)
      Każdy człowiek kulturalny sprząta po sobie.
      Jeżeli kupił sobie psa - to jest to JEGO własność - a więc musi po nim sprzątać.
      Podatki za psa nie maja tu nic do rzeczy.
      A jak nie schyli karku i nie sprzątnie -to powinien za to zapłacić -MANDATEM.
      Tylko niby kto ma te mandaty egzekwować - nasze czarne chłopaki-oni wolą
      szybko,łatwo i czysto- za samochodziki lub Bułgarki handlujące kieckami.
      Wstyd mi za miasto- bo brak konsekwencji w egzekwowaniu sprzątania przez
      właścicieli.
      Ja często za zwracanie uwagi-jestem obrzucana obelgami- tak wygląda obraz
      porządnego Poznaniaka.
      Ciekawe tylko ,czy na swojej posesji,ogrodzie,czy domu respektowałby takie kupy!
    • Gość: bobcio Re: ZASRANY Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 21:26

A ty to coś za jeden?? Może byś napisał, gdzie psy nie srają na ulicy, a
      wszyscy mieszkańcy sprzątają chodniki. Psie kupy widziałem w berlinie, Oslo,
      Sztokholmie, Madrycie, Rzymie - po prostu w całej Europie i nie tylko. Co do
      urzędasów, to owszem siedzą i dużo nie robią, ale są chwilowo ważniejsze sprawy
      niż psy na ulicach. Chyba po prostu chcesz odwrócić uwagę od spraw, które
      trzeba szybko rozwiązać, tzn. uznanie stołeczności Poznania. Dopóki nie uznają
      tego tytułu, to siedź cicho. A tak w ogóle to skąd jesteś, że uważasz, że masz
      prawo opatrywać to wspaniałe Miasto epitetem "ZASRANE"??
    • Gość: Adelmus Slalom posrod kup IP: 217.153.79.* 25.01.03, 03:28

Rzeczywiscie Poznan , to zdecydowanie najbardziej zasrane przez psy miasto.
      Jedynym plusem tego faktu , bylo to nauczylem sie slalomu miedzy nimi , a teraz
      moglem te umiejetnosci wykorzystac na stoku:-).
      Zreszta z kazdego minusu mozna zrobic plus , ot! nie znajdzie sie grupka
      fanatykow miasta , policzy te wszystkie kupy i zglosi to do ksiegi rekordow
      Guinessa , tego chyba jeszcze nikt nie probowal. A jak wiadomo nie wazne jak
      mowia , wazne ze mowia:-)Swoja droga Miasto "Stoleczne" w kupach a feeee....
      • Gość: Łukasz Jak walczyć z tą plagą IP: *.icpnet.pl 25.01.03, 08:19
        Skoro władzy średnio wychodzi to proponuję "strzelać plomby" właścicielom,
        którzy nie sprzątają po pupilkach, szczególnie w centrum.
      • Gość: xxx Re: Slalom posrod kup IP: *.icpnet.pl 04.05.03, 19:52
        Jaki jest sposób na bezczelnych właścicieli psów????
        • Gość: Stefan, Chicago Leniwe służby miejskie! IP: *.CHCGILGM.covad.net 05.05.03, 16:58
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> Jaki jest sposób na bezczelnych właścicieli psów????

wlasciciel psa jest odpowiedzialny za sprzatniecie po swoim psie.
          Tutaj ( Chicago i wsie sasiadujace) niesprzatniecie po swoim psie kosztuje
          $500 i jest twardo egzekwowane.
          Zreszta obserwujacy to spacerowicze natychmiast przez komorke 911 zapraszaja
          policje. Ta jest po kilku minutach. Nie ma litosci!
          W Poznaniu to przeciez nie psy winne ale wlasciciele i nieegzekwujace porzadku
          leniwe sluzby miejskie!!
          Stefan, Chicago

• Gość: VIPunia - Iwona Re: ZASRANY Poznań IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 17:36
      widze, ze to chyba najbardziej 'bumerangowy' temat ostatnich kilku miesięcy -
      juz prawie roku :(
      • Gość: Stefan, Chicago Leniwe służby miejskie, leniwy prezydent Poznania IP: *.CHCGILGM.covad.net 06.05.03, 21:02
        Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a):

> widze, ze to chyba najbardziej 'bumerangowy' temat ostatnich kilku miesięcy -
        > juz prawie roku :(

Iwonko -temat wraca bo przecież nic się nie zmieniło - Jak srały tak srają a
        służby miejskie sprawę nadal olewają.
        Z problemami to jest tak, żeby z nimi walczyć i sprawę po zwalczeniu odfajkować
        i utrzymywać na zadawalającym poziomie.
        W naszym Poznaniu tej sprawy nie załatwiono i utrzymują ją na niezadowalającym
        nas poziomie.
        Lenie ze służb miejskich, leniwy Prezydent Stołecznego Miasta Poznania.
        Stefan, Chicago
        • Gość: Jozef z Sydney Re: Leniwe służby miejskie, leniwy prezydent Pozn IP: *.nlc.net.au 11.05.03, 00:34
          Sytuacja jaka zaistniala jest niczym co mozna zobaczyc do okola Starego Rynku,
          Jest lato tysiace ludzi przemieszczjacych sie po waskich uliczkach, a tam psie
          odchody. Chodzi oto ze nastepniego dnia tez tam byly i niema nikogo kto by to
          posprzatal.
          Przyczyna tego zjawiska lezy w samym spoleczenstwie, ktore niezwraca uwagi na
          tego typu zachowania.
          Przykladow jest wiecej nie tylko z psami, oto przyklad...
          Dowrzec kolejowy Poznan Glowny, szalet meski w oczekiwaniu na pociag korzytam z
          toalety, wchodze a przydzwiach siedzi kobieta przy stoliku i opycha sie kanapka
          i obserwuje podroznych zeby tylko uiscili oplate, a w srodku cuchnie.
          Nigdy takiego przypadku nie widzialem w Sydney a mieszkam ponad dwadziescia lat.
          Dlamnie w/w sytuacje sa niezrozumiale, byc moze taka kultura tego narodu moze
          ocenic turysta przyjezdzajacy w odwiedziny do Polski.
          Ps. Widzialem jeszcze gosze zachowanie w Przemyslu, urongajace wszelkim normom
          spoleczny.
    • Gość: up Re: ZASRANY Poznań IP: *.icpnet.pl 10.05.03, 20:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka