Dodaj do ulubionych

dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania

18.08.02, 19:07
Poznan zawsze na uboczu, jak sie cos dzieje w kraju to albo warszawka albo
krakow adlaczego nie Poznań ??
Obserwuj wątek
    • krzyszt0f Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania 18.08.02, 19:50
      lechita21 napisał(a):

> Poznan zawsze na uboczu, jak sie cos dzieje w kraju to albo warszawka albo
      > krakow adlaczego nie Poznań ??

A no, podejrzewam, że nie przyjechał, ponieważ:

a) nie chciał,
      b) nie miał czasu,
      c) nie miał siły,
      d) studiował w Krakowie,
      e) był biskupem krakowskim,
      f) ma stamtąd blisko do Wadowic,
      g) w Krakowie-Łagiewnikach miał do poświęcenia świątynię, w Poznaniu nie...

itd. itp. etc
      • Gość: ja Re: do krzysztOfa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 20:26

>
        > a) nie chciał,
        > b) nie miał czasu,
        > c) nie miał siły,
        > d) studiował w Krakowie,
        > e) był biskupem krakowskim,
        > f) ma stamtąd blisko do Wadowic,
        > g) w Krakowie-Łagiewnikach miał do poświęcenia świątynię, w Poznaniu nie...
        >
        > itd. itp. etc

Bez obrazy ale ty jesteś po prostu pojebany. Pozdrawiam
        • krzyszt0f Re: do krzysztOfa 18.08.02, 20:29

>
          > >
          > > a) nie chciał,
          > > b) nie miał czasu,
          > > c) nie miał siły,
          > > d) studiował w Krakowie,
          > > e) był biskupem krakowskim,
          > > f) ma stamtąd blisko do Wadowic,
          > > g) w Krakowie-Łagiewnikach miał do poświęcenia świątynię, w Poznaniu nie..
          > .
          > >
          > > itd. itp. etc
          >
          >
          > Bez obrazy ale ty jesteś po prostu pojebany. Pozdrawiam

Bez obrazy, ale wytłumacz mi powody, które każą ci postawić taką diagnozę.
          Pozdrawiam.
          • Gość: ja Re: do krzysztOfa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 20:59
            krzyszt0f napisał:

>
            > >
            > > >
            > > > a) nie chciał,
            > > > b) nie miał czasu,
            > > > c) nie miał siły,
            > > > d) studiował w Krakowie,
            > > > e) był biskupem krakowskim,
            > > > f) ma stamtąd blisko do Wadowic,
            > > > g) w Krakowie-Łagiewnikach miał do poświęcenia świątynię, w Poznaniu
            > nie..
            > > .
            > > >
            > > > itd. itp. etc
            > >
            > >
            > > Bez obrazy ale ty jesteś po prostu pojebany. Pozdrawiam
            >
            > Bez obrazy, ale wytłumacz mi powody, które każą ci postawić taką diagnozę.
            > Pozdrawiam.

Szybka reakcja. Jesteś po prostu kolejną osobą która obrasta w dume dlatego że
            urodziła się w takim a nie innym miejscu. Rozumiem że cieszysz sie bardzo ze
            papiez duza czesc swojego zycia spedzil w Krakowie ale wypisywanie tego w
            podpunktach jest po prostu dziecinne. Zgodze sie ze wszystkimi podpunktami
            tylko nie z pierwszym, czy naprawde sadzisz ze papiez nie chce przyjechac do
            Poznania? Takiej osobie jak papiez bliskie jest kazde miasto i wies w Polsce
            ale taki oto krakowianin (jak mniemam, albo osoba ktora zwyczajnie nie lubi
            poznania) ktoremu duma uderzyla do glowy probuje oglosic wszech i wobec ze
            patrzcie wszyscy oto papiez przyjechal do Krakowa a do was nie chcial. To
            zabrzmialo jakby papiez byl "krakowska wlasnoscia" a nie duchowym autorytetem
            wszystkich polakow i ludzi na swiecie. Wszyscy czerpiemy z tej pielgzrymki a
            nie tylko krakowianie. Ciesze sie ze nie czujesz sie urazony tym co napisalem
            wczesniej ale bylem po prostu wnerwiony. Obraza twojej osoby nie byla moim
            zamiarem. Pozdrawiam.
            • krzyszt0f Re: do krzysztOfa 18.08.02, 22:05
              >
              > Szybka reakcja. Jesteś po prostu kolejną osobą która obrasta w dume dlatego
              że
              > urodziła się w takim a nie innym miejscu. Rozumiem że cieszysz sie bardzo ze
              > papiez duza czesc swojego zycia spedzil w Krakowie ale wypisywanie tego w
              > podpunktach jest po prostu dziecinne. Zgodze sie ze wszystkimi podpunktami
              > tylko nie z pierwszym, czy naprawde sadzisz ze papiez nie chce przyjechac do
              > Poznania? Takiej osobie jak papiez bliskie jest kazde miasto i wies w Polsce
              > ale taki oto krakowianin (jak mniemam, albo osoba ktora zwyczajnie nie lubi
              > poznania) ktoremu duma uderzyla do glowy probuje oglosic wszech i wobec ze
              > patrzcie wszyscy oto papiez przyjechal do Krakowa a do was nie chcial. To
              > zabrzmialo jakby papiez byl "krakowska wlasnoscia" a nie duchowym autorytetem
              > wszystkich polakow i ludzi na swiecie. Wszyscy czerpiemy z tej pielgzrymki a
              > nie tylko krakowianie. Ciesze sie ze nie czujesz sie urazony tym co napisalem
              > wczesniej ale bylem po prostu wnerwiony. Obraza twojej osoby nie byla moim
              > zamiarem. Pozdrawiam.

Hej,

1. Urodziłem sie zupelnie gdzies indziej, a teraz mieszkam w Poznaniu (i chyba
              chcialbym, zeby tak zostalo) - nigdy nie mieszkalem w Krakowie.

2. Nie chcialem byc zrozumiany w taki sposob, w jaki chyba mnie odebrales.
              Chcialem tylko lekko zagrac na nosie lechicie21, ktory wysmazyl posta, ktory
              brzmi, jakby plan wizyty Jana Pawla II w Polsce ukladala "zla Warszawa"
              albo "monarchistyczny Krakow" i uniemozliwily mu odwiedzenie Poznania.

3. Wg mnie wizyta papieza w Krakowie da sie jasno i logicznie wytlumaczyc - nie
              ukrywajmy, sam Jan Pawel II czuje i daje do zrozumienia fakt, ze moze to byc
              jego ostatnia pielgrzymka do Polski i skoncentrowano sie przede wszystkim na
              Krakowie (zwiazki sentymentalne i historyczne). Jasna sprawa, ze papiez chetnie
              pojechalby nie tylko do Poznania ale i do wszystkich duzych miast w Polsce, ale
              byc moze np. nie pozwalaja mu na to sily i wiele innych powodow, ktorych nawet
              nie probuje dociekac.

Pamietajmy, ze to papiez decyduje o programie swoich wizyt.

4. Przepraszam, jesli moj post zostal przez niektore osoby zrozumiany nie do
              konca zgodnie z intencjami autora.

Pozdro

• Gość: Ja_Papież Re: do krzysztOfa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.08.02, 18:06
                Cale szczescie, ze ten pasozyt tu nie przywlokl sie. Tak to ukradli moje
                pieniadze z podatkow tylko z czesci odprowadzanej do Warszawki! Gdyby tu sie
                pojawil, to znowu ukradli by komuchy pieniadze na remonty szkol, drog i
                torowisk, i dali na jakis obesrany spęd radiomaryjowcow.

Watykan lapy precz od Poznania!!!
                • moler1 Re: 26.08.02, 12:02
                  Gość portalu: Ja_Papież napisał(a):

> Cale szczescie, ze ten pasozyt tu nie przywlokl sie. Tak to ukradli moje
                  > pieniadze z podatkow tylko z czesci odprowadzanej do Warszawki! Gdyby tu sie
                  > pojawil, to znowu ukradli by komuchy pieniadze na remonty szkol, drog i
                  > torowisk, i dali na jakis obesrany spęd radiomaryjowcow.
                  >
                  > Watykan lapy precz od Poznania!!!

A po co Ci szkoły? Przecież i tak nie korzystasz...
            • Gość: Fafe Re: do krzysztOfa IP: *.bci.net.pl 19.08.02, 12:00
              Gość portalu: ja napisał(a):

> krzyszt0f napisał:
              >
              > >
              > > >
              > > > >
              > > > > a) nie chciał,
              > > > > b) nie miał czasu,
              > > > > c) nie miał siły,
              > > > > d) studiował w Krakowie,
              > > > > e) był biskupem krakowskim,
              > > > > f) ma stamtąd blisko do Wadowic,
              > > > > g) w Krakowie-Łagiewnikach miał do poświęcenia świątynię, w Pozn
              > aniu
              > > nie..
              > > > .
              > > > >
              > > > > itd. itp. etc
              > > >
              > > >
              > > > Bez obrazy ale ty jesteś po prostu pojebany. Pozdrawiam
              > >
              > > Bez obrazy, ale wytłumacz mi powody, które każą ci postawić taką diagnozę.
              >
              > > Pozdrawiam.
              >
              > Szybka reakcja. Jesteś po prostu kolejną osobą która obrasta w dume dlatego
              że
              > urodziła się w takim a nie innym miejscu. Rozumiem że cieszysz sie bardzo ze
              > papiez duza czesc swojego zycia spedzil w Krakowie ale wypisywanie tego w
              > podpunktach jest po prostu dziecinne. Zgodze sie ze wszystkimi podpunktami
              > tylko nie z pierwszym, czy naprawde sadzisz ze papiez nie chce przyjechac do
              > Poznania? Takiej osobie jak papiez bliskie jest kazde miasto i wies w Polsce
              > ale taki oto krakowianin (jak mniemam, albo osoba ktora zwyczajnie nie lubi
              > poznania) ktoremu duma uderzyla do glowy probuje oglosic wszech i wobec ze
              > patrzcie wszyscy oto papiez przyjechal do Krakowa a do was nie chcial. To
              > zabrzmialo jakby papiez byl "krakowska wlasnoscia" a nie duchowym autorytetem
              > wszystkich polakow i ludzi na swiecie. Wszyscy czerpiemy z tej pielgzrymki a
              > nie tylko krakowianie. Ciesze sie ze nie czujesz sie urazony tym co napisalem
              > wczesniej ale bylem po prostu wnerwiony. Obraza twojej osoby nie byla moim
              > zamiarem. Pozdrawiam.

Przesadzasz...
        • Gość: ppp Re: do krzysztOfa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 12:35
          Gość portalu: ja napisał(a):

>
          > >
          > > a) nie chciał,
          > > b) nie miał czasu,
          > > c) nie miał siły,
          > > d) studiował w Krakowie,
          > > e) był biskupem krakowskim,
          > > f) ma stamtąd blisko do Wadowic,
          > > g) w Krakowie-Łagiewnikach miał do poświęcenia świątynię, w Poznaniu nie..
          > .
          > >
          > > itd. itp. etc
          >
          >
          > Bez obrazy ale ty jesteś po prostu pojebany. Pozdrawiam

bez obrazy ale ty jestes "chlopaczkiem - przydupnikiem" lechity i jemu
          podobnych buraczku.
    • Gość: mrW Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.blueyonder.co.uk 19.08.02, 02:27
      -bo to jego ostatnia podroz do kraju!
      -spruboj zrozumiec
      -mosz problem?! - jest to oczywiste!
      -dojcie Mu jeszcze pozyc!
    • zerwiec Re: do lechity 19.08.02, 12:15
      lechita21 napisał(a):

A może taki skurwysyn jak ty nie zasłużył na oglądanie oblicza Papieża. Zamknij
      swój śmierdzący ryj kupo gówna bo takie piździelce jak ty śmierdziuchu niemyty
      nie powinny nawet poruszać takiego tematu. Nie jesteś godzień pedalcu
      pryszczaty nawet stanąć w pobliżu Papieża. Nie twierdzę, że ja jestem godny, bo
      to, że jestem niewiele lepszy niż ty chuju krospowaty świadczy chociażby to, że
      odpisuje takiemu łajzie jak ty gnido świńska. Moja przewaga nad tobą głąbie
      polega na tym, że ja przynajmniej jestem świadomy swojej ułomności.

Spierdalaj pierdolony lechito
      • remulak Re: do lechity 22.08.02, 23:31
        zerwiec napisała:

> lechita21 napisał(a):
        >
        > > Poznan zawsze na uboczu, jak sie cos dzieje w kraju to albo warszawka albo
        >
        > > krakow adlaczego nie Poznań ??
        >
        >
        > A może taki skurwysyn jak ty nie zasłużył na oglądanie oblicza Papieża.
        Zamknij
        >
        > swój śmierdzący ryj kupo gówna bo takie piździelce jak ty śmierdziuchu
        niemyty
        > nie powinny nawet poruszać takiego tematu. Nie jesteś godzień pedalcu
        > pryszczaty nawet stanąć w pobliżu Papieża. Nie twierdzę, że ja jestem godny,
        bo
        >
        > to, że jestem niewiele lepszy niż ty chuju krospowaty świadczy chociażby to,
        że
        >
        > odpisuje takiemu łajzie jak ty gnido świńska. Moja przewaga nad tobą głąbie
        > polega na tym, że ja przynajmniej jestem świadomy swojej ułomności.
        >
        > Spierdalaj pierdolony lechito

Czy za pseudonimem "zerwiec" nie kryje się aby oberfeldkurat Otto Katz?
      • kaspera Re: do lechity 25.08.02, 15:43
        zerwiec napisała:

> lechita21 napisał(a):
        > > Poznan zawsze na uboczu, jak sie cos dzieje w kraju to albo warszawka albo
        > > krakow adlaczego nie Poznań ??
        > A może taki skurwysyn jak ty nie zasłużył na oglądanie oblicza Papieża.
        Zamknij swój śmierdzący ryj kupo gówna bo takie piździelce jak ty
        śmierdziuchu niemyty
        > nie powinny nawet poruszać takiego tematu. Nie jesteś godzień pedalcu
        > pryszczaty nawet stanąć w pobliżu Papieża. Nie twierdzę, że ja jestem godny,
        bo
        > to, że jestem niewiele lepszy niż ty chuju krospowaty świadczy chociażby to,
        że
        >
        > odpisuje takiemu łajzie jak ty gnido świńska. Moja przewaga nad tobą głąbie
        > polega na tym, że ja przynajmniej jestem świadomy swojej ułomności.
        >
        > Spierdalaj pierdolony lechito

gratuluję bogactwa języka, tylko, że chyba w tego typu rozmowach przydałyby się
        bardziej kulturalne słowa.
        ... a co do papieża , to szkoda, że nie przyjechał, bo ostatnio wiele się
        działo w kościele poznańskim i ktoś mógłby to posprzątać
        • Gość: KsiedzoPedał Re: do lechity IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 21:15
          kaspera napisał:

> gratuluję bogactwa języka, tylko, że chyba w tego typu rozmowach przydałyby
          się
          > bardziej kulturalne słowa.
          > ... a co do papieża , to szkoda, że nie przyjechał, bo ostatnio wiele się
          > działo w kościele poznańskim i ktoś mógłby to posprzątać

Tak, dzialo sie dzialo! Tylko chyba pan papiez nie ma chyba sprzatac spermy po
          wyczynach jakiegos "peca"-pedala? Co? A moze sie myle?
          • kaspera Re: do lechity 25.08.02, 22:14
            Gość portalu: KsiedzoPedał napisał(a):

> kaspera napisał:
            > > gratuluję bogactwa języka, tylko, że chyba w tego typu rozmowach przydałyb
            > y
            > si
            > > bardziej kulturalne słowa.
            > > ... a co do papieża , to szkoda, że nie przyjechał, bo ostatnio wiele się
            > > działo w kościele poznańskim i ktoś mógłby to posprzątać
            > Tak, dzialo sie dzialo! Tylko chyba pan papiez nie ma chyba sprzatac spermy
            po
            > wyczynach jakiegos "peca"-pedala? Co? A moze sie myle?

Nie chodziło mi akurat o sprzątanie nasienia, ale o wyjaśnienie pewnych nie do
            końca wyjaśnionych spraw. Autorytet kościóła poznańskiego po aferze z biskupem
            bardzo ucierpiał.
            • Gość: biskup Re: do lechity IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 22:31
              Musialby istniec jakis, zeby mogl ucierpiec.
    • aborys Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania 19.08.02, 12:36
      lechita21 napisał(a):

> adlaczego nie Poznań ??
      A dlaczego nie Wąbrzeźno? Koło? Świebodzin? Chełm? Lidzbark? ...

Może dlatego, że Poznań to takie sobie, sporawe, miasto. Ani za duże, ani za
      małe... Nieszczególne.
    • Gość: plotka Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 23:11
      Był, zrobił swoje, mamy park JEGO imienia i wielki krzyż - złóż tam czasami
      kwiaty w podzięce za to że pomimo choroby jest taki mądry.
      • Gość: mrW Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 02:02
        Gość portalu: plotka napisał(a):

> Był, zrobił swoje, mamy park JEGO imienia i wielki krzyż - złóż tam czasami
        > kwiaty w podzięce za to że pomimo choroby jest taki mądry.

-koles "lechita21" powinien brac przyklad i wyciagnac wnioski z tego postu!
        -pozdr.
    • Gość: Lawica my love Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.sympatico.ca 23.08.02, 05:09
      Dlatego, ze Poznan jest taki fantastyczny, ze nam zazdroszcza i wiadomo. Papiez powinien przyjechac tylko do
      Poznania i to powinno sie nawet drogi zamknac tak aby ludzie z reszty kraju tu sie nie dostali i aby kazdy Poznaniak
      mial prywatna audiencje z papiezem. Bo wiadomo, ze w Poznaniu to i swietych sie swiecilo i Gniezno i tak w ogole.
      Wiadomo od razu o co chodzi. A jak Krakow to nie wiadomo. Wiec chyba jest to jasne, ze Poznan a nie Krakow.

Kocham Lawice!!!
    • Gość: mrW Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 03:42
      -nie placz!, ciagle placzesz!
      -moze sie nie umyles?
    • Gość: tala Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 07:32
      Jeżeli dojdzie do następnej wizyty, to już należy zbierać argumenty, dla których
      warto prosić układaczy trasy i samego Papieża aby do Poznania przybył.
      Znalazłyby się, np.zamek Mieszka (chrzest Polski)itp.
    • Gość: ppp Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 12:33
      lechita21 napisał(a):

Papiez stwierdzil widocznie ze do takich debili jak ty i twoje liczne klony i
      takiego marszczonego freda jak zakompleksiony p.b nie warto przyjezdzac.
      • Gość: Ja_Papież Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.08.02, 18:11
        Cale szczescie, ze ten pasozyt tu nie przywlokl sie. Tak to ukradli moje
        pieniadze z podatkow tylko z czesci odprowadzanej do Warszawki! Gdyby tu sie
        pojawil, to znowu ukradli by komuchy pieniadze na remonty szkol, drog i
        torowisk, i dali na jakis obesrany spęd radiomaryjowcow.

Watykan lapy precz od Poznania!!!

I niby czemu ten cyborg jest madry??? Niezle z was ciolki!
        • kaspera Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania 25.08.02, 15:48
          Gość portalu: Ja_Papież napisał(a):

> Cale szczescie, ze ten pasozyt tu nie przywlokl sie. Tak to ukradli moje
          > pieniadze z podatkow tylko z czesci odprowadzanej do Warszawki! Gdyby tu sie
          > pojawil, to znowu ukradli by komuchy pieniadze na remonty szkol, drog i
          > torowisk, i dali na jakis obesrany spęd radiomaryjowcow.
          >
          > Watykan lapy precz od Poznania!!!
          >
          > I niby czemu ten cyborg jest madry??? Niezle z was ciolki!

Dlaczego uważszasz, że papież jest pasożytem, uważam ,że nadzwyczaj dobrze
          pełni swoje obowiązki; być może twoje zdziwaczałe światopoglądowe urojenia nie
          pozwalają Ci trzeżwo myśleć?
          • Gość: Ja_Bóg_Ojciec Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 21:11
            kaspera napisał:

> Gość portalu: Ja_Papież napisał(a):
            >
            > > Cale szczescie, ze ten pasozyt tu nie przywlokl sie. Tak to ukradli moje
            > > pieniadze z podatkow tylko z czesci odprowadzanej do Warszawki! Gdyby tu s
            > ie
            > > pojawil, to znowu ukradli by komuchy pieniadze na remonty szkol, drog i
            > > torowisk, i dali na jakis obesrany spęd radiomaryjowcow.
            > >
            > > Watykan lapy precz od Poznania!!!
            > >
            > > I niby czemu ten cyborg jest madry??? Niezle z was ciolki!
            >
            >
            > Dlaczego uważszasz, że papież jest pasożytem, uważam ,że nadzwyczaj dobrze
            > pełni swoje obowiązki; być może twoje zdziwaczałe światopoglądowe urojenia
            nie
            > pozwalają Ci trzeżwo myśleć?

Tak. To wlasnie jest przyczyna!!! Jak ktos w tym kraju nie jest papieżofilem,
            balwochalca i fetyszysta papistycznym oraz radiomaryjowcem, to zaraz
            ma "zdziwaczałe światopoglądowe urojenia" wedlug takich jak ty. Jakież to
            chrześcijańskie! Ta tolerancja dla inaczej myślących. Gratuluje! Niewieżący do
            komór gazowych! Kiedy to od "katolikow" kochajacych papieza uslysze?

Wy zaklamane smieci! Nawet tej swojej zabobonnej wiary nie szanujecie!
            • kaspera Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania 25.08.02, 23:28
              Gość portalu: Ja_Bóg_Ojciec napisał(a):
              >
              > Tak. To wlasnie jest przyczyna!!! Jak ktos w tym kraju nie jest papieżofilem,
              > balwochalca i fetyszysta papistycznym oraz radiomaryjowcem, to zaraz
              > ma "zdziwaczałe światopoglądowe urojenia" wedlug takich jak ty. Jakież to
              > chrześcijańskie! Ta tolerancja dla inaczej myślących. Gratuluje! Niewieżący
              do
              > komór gazowych! Kiedy to od "katolikow" kochajacych papieza uslysze?
              >
              > Wy zaklamane smieci! Nawet tej swojej zabobonnej wiary nie szanujecie!

Wcale nie uważam, że musisz być papieżofilem, ale człowiek który ma stosunek
              indyferętny do religii i potrafi trzeżwo patrzeć na rzeczywistość oraz
              obiektywnie oceniać fakty, czy lubi papieża czy nie, musi go uznać za osobę
              wybitną i niezwykłą i to nietylko w skali kraju, ale na miarę światową. Ten
              człowiek nie tylko odmienił oblicze instytucji papiestwa (m.in: wyszedł jako
              pierwszy poza mury Watykanu, czyniąc z siebie największego pielgrzyma
              ludzkośći, odbył prawie 100 pielgrzymek do najważniejszych krajów świata,
              wzywając ludzi całego globu do wzajemnej miłości, pokoju i pojednania),
              Kościoła (od początku swego pontyfikatu realizuje ustalenia II Soboru
              Watykańskiego, zorganizował wiele spotkań ekumenicznych i to nietylko w obrębie
              religii chrześcijańskich, ale i wielkich religii świata-vide: Asyż, jako
              pierwszy nawiedzał synagogi, meczety; był inicjatorem międzynarodowych spotkań
              młodzieży,przygotował i wprowadził Kościół w trzecie tysiąclecie, przeprosił za
              błędy i wypaczenia Kościoła, jako papież beatyfikował i kanonizował rekordową
              liczbę sług bożych itd.,itd.) oraz całego świata (jest uważany za jeden z
              najwiekszych autorytetów moralnych- zarówno przez osoby wierzące jak i
              niewierzące , a przez - obiektywnych - historyków za jedną z najważniejszych
              osób, które doprowadziły do bezkrwawego obalenia komunizmu na świecie, swoją
              niezłomną postawą i poglądami, które niezmiennie głosi przypłacił nieomal
              życiem).
              Możnaby pisać i pisać, ale nie oto chodzi. Pragnę zwrócić uwagę, że nie mam
              zamiaru Cię obrażać, ale te fakty, które przytoczyłem są oczywiste nawet dla
              dzieci z podstawówki. Dlatego nie rozumiem skąd w Tobie tyle nienawiści i
              pogardy dla papieża. Szanuję to, że nie pałasz do niego miłością i nie zgadzasz
              się byćmoże z jego poglądami. Masz do tego prawo. Ale chyba zgodzisz się ze
              mną, że patrząc obiektywnie i bez światopoglądowych uprzedzeń , jest to
              człowiek prawy, dobrotliwy, autentyczny, niezłomny, cnotliwy i mimo wieku oraz
              choroby niezwykle uparty, pracowity i w całości oddany swojej misji. Jest to po
              prostu wzór dla każdego z nas, wzór prawdziwego człowieka.

Pozdrowienia !!!
              • Gość: papież Oszust Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 23:54
                To wlasnie to. Propagandowy belkot. Jak za Stalina. Jest niby taki wybitny i
                podrozuje po swiecie trzesac sie jak galareta? A niby dlaczego? Bo wszystkie
                kraje, ktore odwiedza biednieja? Bo od czasu jego nawolywan o pokoj na swiecie
                zabito wiecej ludzi niz w analogicznych okresach "rzadow" innych darmozjadow
                watykanskich? To belkot, co piszesz. Te podroze i pogadanki niezrozumiale dla
                nikogo, nic nie daja. Nikomu. Czy slyszales/as kiedykolwiek o tym zeby to
                belkotliwe nawolywanie o pokoj, ktore tak ci sie podoba, odnioslo jakikolwiek
                skutek??? Papiez swoje, a swiat swoje. Czym wiecej gada o czyms - tym gorzej
                dla tego o czym mowi.

Zwykly hochsztapler. To sposob na nabicie kabzy tym, ktorzy maja pilota do
                kukly zwanej JP2.
                • kaspera Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania 26.08.02, 00:30
                  Gość portalu: papież Oszust napisał(a):

> To wlasnie to. Propagandowy belkot. Jak za Stalina. Jest niby taki wybitny i
                  > podrozuje po swiecie trzesac sie jak galareta?

jest w końcu stary...

A niby dlaczego? Bo wszystkie
                  > kraje, ktore odwiedza biednieja? Bo od czasu jego nawolywan o pokoj na
                  swiecie
                  > zabito wiecej ludzi niz w analogicznych okresach "rzadow" innych darmozjadow
                  > watykanskich? To belkot, co piszesz. Te podroze i pogadanki niezrozumiale dla
                  > nikogo, nic nie daja. Nikomu. Czy slyszales/as kiedykolwiek o tym zeby to
                  > belkotliwe nawolywanie o pokoj, ktore tak ci sie podoba, odnioslo jakikolwiek
                  > skutek??? Papiez swoje, a swiat swoje. Czym wiecej gada o czyms - tym gorzej
                  > dla tego o czym mowi.

Papież jest duchownym, a nie politykiem i jego zadaniem jest głoszenie
                  Ewangelii, a nie dyplomacja. Głosić ją można słowem, czynem, świadectwem itd.
                  Papież czyni to na wszystkie wymienione sposoby. To czy znajduje odzew jest
                  inną sprawą. On głosi to co niepopularne, niemodne, pod prąd. Nie dostosowuje
                  się do praw rynku, ani show biznesu. Głosi to co Bóg objawił Kościołowi i nie
                  po to aby dostawać za to pieniądze, ale żeby uczynić każdego z nas lepszym.

> Zwykly hochsztapler. To sposob na nabicie kabzy tym, ktorzy maja pilota do
                  > kukly zwanej JP2.

Odnośnie hochsztaplerstwa ...to czy zadałeś kiedyś sobie pytania typu: kim
                  jestem jako człowiek? co się stanie ze mną po śmoierci? czy my na Ziemii
                  jesteśmy sami? a może jest ktoś jeszcze? może jest jakis Absolut? może istnieje
                  jakiś Bóg? a jeśli on jest, to jak się mam wobec niego zachować? czy może
                  jestem mu coś winien, czy mam wobec Niego jakieś obowiązki i prawa?
                  Takie pytania człowiek zadaje sobie od wieków i nadal je będzie sobie zadawał
                  (mam nadzieję, że Ty również je sobie kiedyś zadałeś ).Próbuje również znależć
                  na nie odpowiedż. Niektórzy jednak mają propozycje odpowiedzi i starają się je
                  popularyzować. Dlatego uszanuj ich i tych którzy się z nimi zgadzają.

• Gość: Banner Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.bci.net.pl 26.08.02, 12:49
                    kaspera napisał:

> Odnośnie hochsztaplerstwa ...to czy zadałeś kiedyś sobie pytania typu: kim
                    > jestem jako człowiek?

Co za naiwne pytanie...no gdyby zadał sobie kiedyś takie pytanko, to musiałby
                    natychmiast sobie odpowiedzieć, że jako człowiek jest zwykłym śmieciem...a tak,
                    zadowolony z siebie ciągle jakoś funkcjonuje...i nawet komputer ma...
    • Gość: Ja_Pan_Bóg Re: dlaczego papiez nie przyjechał do Poznania IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 13:11
      Bo mu zabronilem!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka