Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz

04.08.05, 18:29
No to za pare miesiecy Poznan ma 700 bezdomnych wiecej.Ci przynajmniej
zrozumieli,ze kosciol nie jest dla biednych,tylko dla bogatych...
Obserwuj wątek
    • Gość: slaw Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:48
      Po pierwsze: Kościół, nie kosciol, trochę szacunku. Po drugie: sprawa jest, jak
      się wydaje, wcale nie taka prosta, więc nie należy wyciągać pochopnych wniosków.
      Po trzecie: nie generalizuj - nawet jeśli faktycznie proboszcz źle w czymś
      postąpił, to nie można powiedzieć, że cały Kościół jest taki a taki.

Pozdrawiam
      • Gość: mirkrup Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.echostar.pl 04.08.05, 21:59
        Po pierwsze: sekta, a nie Kościół, po drugie: czarni za dużo sobie pozwalają i
        dopiero teraz ludzie zoboczą, o co im chodzi - o siano, jakbyś nie wiedział -
        tak to ma się do nauk Chrystusa - tylko chodzi im o siano i władzę. Nioc sobie
        nie robia z tragedii ludzkiej.....
        • Gość: slaw Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:57
          Nie zgadzam się z Tobą. Kościół to nie sekta! Poza tym powinienem napisać to co
          wcześniej block-busterowi - generalizujesz.
          • Gość: luj Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.icpnet.pl 04.08.05, 23:09
            Gość portalu: slaw napisał(a):

> Nie zgadzam się z Tobą. Kościół to nie sekta!

Jak to nie sekta!?
            Robią wodę z mózgu, nie pozwalają samodzielnie myśleć i Ty uważasz, że kościół to nie sekta?!
            • Gość: slaw Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:47
              Ty zawsze możesz myśleć co chcesz - masz wolną wolę, o to chodzi. Ale jeśli
              przyjmujesz wiarę, to musisz ją przyjąć w całości.
              • Gość: piotrek Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.autoliv.int / 195.33.129.* 12.08.05, 08:03
                zazuwaz ze z wiekami ta tak zwana "wiara" ulega modyfikacjom. i to wcale nie z
                woli Bozej a ludzkiej. Czy nalezy przyjac ja w calosci? Oczywiscie ale w oparciu
                o Pismo Swiete a nie to co na jego podstawie powie pierwszy lepszy ksiezulo.
                Pelno jest takich co chca tylko swoje kieszenie napelnic i najwyrazniej i
                proboszcz znad Malty do nich nalezy. Ja nie dopatrzylem sie w nim milosierdzia i
                wspolczucia dla biednych. Kosciol to nie firma zeby generowac zyski.
        • Gość: kwadransik Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:25
          Ja bym juz dawno tych pijaków eksmitowała , kiedys proboszcz dał biednym, a oni
          nic nie zrobili zeby sobie polepszyć byt, tylko nadal zadają bo tego się
          nauczyli a jka ktoś im powie nie , to zaraz be - ksiądz pomaga biednym a tam są
          szumowiny
          • Gość: ja [...] IP: *.man.poznan.pl 11.08.05, 07:49
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Matt KROLAK kaplan IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 05.08.05, 01:17
        Moge powiedziec tylko tyle, nie znam osobiscie tego Kaplana, ale slyszalem go
        wiele razy w katedrze w Poznaniu bo jako Kanonik, spawuje tam Masze Sw. On
        ryczy, mowic homilie, jesli tak zalatwia sprawy ze swpoimi parafianami, to musi
        byc jak jest, nie ma rady.
        Oczywiscie, nie wyobrazam sobie go jako, kogos kto ma milosierdzie, nie ten
        typ czlowieka, on raczej nalzey do tych purpurowych kanonikow, ktorzy choruja
        na biskupstwo, maja ludzi za nic, .
        Moze pisze za wiele, ale sadze ze po tych kilku spotklaniach moge powiedziec o
        tym Kaplanie, niedoszlym kawalerze Maltanskim.
        • Gość: kurna Re: KROLAK kaplan IP: *.icpnet.pl 05.08.05, 01:26
          no sytuacja nieciekawa. Ale najlepsze jest to, że dostaną możliwość KUPIENIA
          mieszkania komunalnego lub wpłaty do TBS-ów, a przecież to biedota to skąd mają
          wziąć. Skąd samotny emeryt ma wziąc kasę na zakup mieszkania ?? chore to - a
          ksiądz to chyba powinien zmienić zawód - tak zawód- bo jako powołanie to tego
          nie traktuje.
        • Gość: Robert Re: PAN KROLAK kaplan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:31
          ja kiedys z tym Kaplanem (z szacunku do wielu ksiezy, ktorych znam tak pana
          Krolaka nie powinienen okreslac) - zalatwialem pogrzeb swojej babci - prawie
          poplakalem sie po wyjsciu z probostwa. Ten czlowiek byl i pewnei jest chamskim,
          chciwym wyzyskiwaczem, gadal ze mna jak z kolesiem, ktory przyszedl kupic
          usluge - bylem przygnebiony, zmarla moja babcia, a on zachowuwał sie jak zwykla
          swinia, wielki Pan, - trudno mi to okreslic, ale czulem sie jak parobek przed
          wielebnym - dal mi odczuc, ze robi mi laske, bo babcia koledy nie przyjmowala i
          on jej nie widzial w kosciele wiec nie wie czy powinien udzielic pogrzebu.
          Formalista i zwykly cham. Wspolczuje tym ludziom, ktorych chce wyrzucic. Wstyd
          mi ze ktos taki jak Pan Krolak jest ksiedzem, on sie do tego nie nadzje!
          • Gość: observer Re: PAN KROLAK kaplan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:59
            nie uogolniajmy .... Kosciol nie jest winien - tak jak nie jest winna Polska
            za biede i zlodziejstwotylko jej poszczegolni "obywatele"
            w Kosciele mamy ksiedza ktory uwlaszczyl za 4 tys. a na drugim biegunie
            zwyklego podlego czlowieczka w sułtannie
      • Gość: Zdzihoo Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.icpnet.pl 05.08.05, 06:46
        "Sprawa jest, jak się wydaje, wcale nie taka prosta, więc nie należy wyciągać
        pochopnych wniosków"
        Jakbym słuchał mp3 z wywiadem na radnego z ramienia "Samoobony"!
        www.hoomor.pl/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=11
        • Gość: ktoś A nie zauważyliście najważniejszego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:41
      • marent48 Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz 05.08.05, 20:37
        Nie!NIE!!!To wlasnie kosciol jako instytucja jest wlasnie taki.Dla bogatych
        isilnych,bo sam jest bardzo bogaty jego funkcjonariusze polawia sie w
        bogactwie.Prosze sobie przypomniec jak postepuje ta instytuca wobec ksiezym
        pedofili i innych przestepcow w sukienkach zakonnych.CHRONI ich przed
        odpowiedzialnoscia karna.I nasze slabe panstwo sobie z tym nie radzi.Kszedza
        zakutego w kajdany,widzimy nieraz tylko w sadach ameryknskich.U nas na wszystko
        przymyka sie oczy i zada szacunku,na szacunek trzeba sobie zapracowac a nie
        wymuszac.
    • Gość: Ktoś A nie zauważyliście najważniejszego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:43
      prezydent chce powołać nowy TBS. To po co likwidował dwa już istniejące? Będą
      znowu posady dla nierobów!!! politycznych kolesi. Oj grobelny! doigrasz się
    • b.e.l.l.a Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz 05.08.05, 09:16
      był okres w moim życiu, gdy Kościół wydawał mi się być bez zmazy - dziś jednak
      wiem, że tu chodzi rzeczywiście o duuuuże pieniądze - skąd księża biorą kase na
      drogie samochody, kiedy ludzie nie mają gdzie mieszkać i z trudem ciągną grosz
      za groszem do pierwszego...? Myślę, że bycie księdzem powinno zobowiązywać do
      wyrzeczeń - Pan Jezus pieszo po ziemi chodził i w nędznych sandałkach.
      • Gość: LukasK Skąd oni to mają IP: 217.153.71.* 05.08.05, 11:31
        > tu chodzi rzeczywiście o duuuuże pieniądze - skąd księża
        > biorą kase na drogie samochody

Są trzy rodzaje księży.
        Kiedy po wyborze Jana Pawła II do Krakowa przyjechała ciężarówka po jego rzeczy
        osobiste, załadowali im tylko kilka kartonów książek.

Inni są utrzymywani przez wiernych, a swoje majątki traktują jako wydzielone i
        pomnażają je inwestując a niekiedy prowadząc działalność gospodarczą. Dostają
        spadki itp. Stąd mają na samochody.

No i niestety są tacy, którzy na drogie samochody i domy dla całej rodziny
        biorą od parafian za każdy drobiazg i tym bardziej za konkrety (śluby,
        chrzciny, pogrzeby...)
      • Gość: kwadransik Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:29
        od ludzi którzy dają ja zreszta też daję , i bede dawała, więc najpierw sprawdź
        stan faktyczny a potem pisz, pewnie niczym szczególnym oprócz zawiści się nie
        wyróżniasz, a co do pomocy to tez pomagam ale nigdy nie pomoge pijakom i
        alkoholikom, a tam na tym osiedlu jest ich większość.
        • Gość: maciej Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:22
          ja znam kilka rodzin i zadna nie jest patologiczna,wrecz odwrotnie, dobra,
          uczciwa. To prosci, przesympatyczni ludzi, ktorym robiono zludzenia, ze
          niebawem miasto przydzieli im mieszkania. A teraz proboszcz (sic! - co ze
          smiec) ich wyrzuci a Grobleny nic nie zrobi - jak do tej pory oprocz pomocy
          swojemu kumplowui Jankowi Kulczykowie - nikomu nie pomoze. Wiec jak nikogo nie
          znasz laska to nie pisz glupot! Maciej skarp@poczta.fm
          • Gość: gosc Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.man.poznan.pl 12.08.05, 07:59
            I tu masz racje,ten ksiadz jest tylko lapczywym zlodziejem i jest gorszy niz ci
            ludzie-bo nikt z nich jemu nic takiego by nie zrobil.Dziwie sie mu tylko ze on
            morze po nocach spokojnie spac-ZWYKLY ZLODZIEJ I TYLE...to juz mu
            niewystarczaja pieniadze z tacki koscielnej ?
    • jakarta Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz 05.08.05, 10:25
      Przecież Polacy kochają kościół katolicki. O co chodzi, mogą się przecież
      poświęcić dla dobra kościoła.
      • Gość: guerra Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:50
        Przestancie już kwilić na Kosciół...Sam jego zwolennikiem nie jestem. Ale ta
        banda darmozjadów mnie strasznie denerwuje. Kawał slamsów sąsiadujących z
        Maltą - wizytówką miasta. Mieszkańcy oburzeni bo nie zasiedzieli działek, a
        ksiądz się nie zgodził na wykup za śmieszną kwotę 4 tyś. zł. Jakaś paranoja
        totalna.
        Im się nie chce ruszyć tyłka stamtąd. Mają jeszcze czelność narzekać,że
        pozbruku nie mają.
        eksmitować!!!!
        • Gość: Brukarz Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:36
          Jak komus tak zyczysz, to powinno Cie to spotkac! Chcesz byc eksmitowany? Nie
          dziwie sie tym ludziom, bo skoro proboszcz lekcewazy swoich parafian (dla ich
          dobra) to sytuacja wyglada jak wyglada. Kto jak kto, ale proboszcz powinien sie
          z ludzmi dogadywac. A jak nie potrafi to co - na bruk z parafi?
        • Gość: nopass Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:02
          guerra ................żal mi Ciebie
    • Gość: Dog In The Fog Eksmitować wszystkich i teren zrównać z ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:51
      Ci ludzie zamieszkują ten teren NIE LEGALNIE, trzeba skończyć z tymi slumsami w
      samym centrum miasta , zrównać z ziemią to dziadostwo!
      • Gość: EAP Re: Eksmitować wszystkich i teren zrównać z ziemi IP: *.icpnet.pl 05.08.05, 14:24
        Trzeba jednak znależć sposób na zapewnienie mieszkańcom osiedla dachu nad
        głową. Proponowane przez prezydenta Poznania rozwiazanie jest nie realne bo ci
        ludzie nie maja takich dochodów by móc opłacić TBS lub kupić mieszkania. A już
        żądanie 1500 zł tytułem rekompensaty przez probo0szcza - opiekuna duszyczek -
        zakrawa na największą ironię i przynosi wstyd Kościołowi. Czy zwierzchnicy
        proboszcza o tym wiedzą ?
        • Gość: anka Re: Eksmitować wszystkich i teren zrównać z ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:56
          a na alkohol to maja a na mieszkanie nie , nauczyli sie tylko brać - a dlaczego
          mamy tylko wspomagać alkoholików, lepiej pomagać innym którym warto nie
          zmarnują tego bo tamci to racze zmarnują , ja jestem wrogiem picia , jestem
          oszczedna, gospodarna i nigdy od nikoko nie bedę wołać o pomoc bo to wstyd, a
          tam wiekszość tylko woła o pomoc nic w zamian nie robiąc by wyjść z tego
          kryzysu, to dlaczego mają takim pomagać z naszych pieniędzy
          • Gość: ja [...] IP: *.man.poznan.pl 11.08.05, 10:12
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: SZP Re: Eksmitować wszystkich i teren zrównać z ziemi IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.08.05, 14:26
        Może jeszcze zaproponujesz założenie szwadronów śmierci jak w Brazylii, co?
        Biednym kulę w łeb i do piachu, tak?
      • Gość: Maciej Re: Eksmitować wszystkich i teren zrównać z ziemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:10
        nikt nie mieszka tam nielegalnie, wszyscy maja legalny adres - zameldowanie
        przez Urzad miasta. Ludzie maja ta zbudowane porzadne domu (sa tez rudery). I
        niektorzy mieszkaja tam 80 lat. Fakt, cos z tym trzeba zrobic, bo nie jest to
        fajne, ale wyrzucic ludzi - i mowi to ksiadz jest poronione. To nie jest ksiadz
        tylko wredny kapitalista (tez slyszalem tego bufona w katedrze, jego wycie i
        puste, glupie nic nie wnoszace kazania) Co to jest za ksiaz!!! Jestem
        przerazony. A czy zwierzchnicy wiedza. Jestem jak najdalszy od mowienia, ze to
        jedna klika, ale mam wrazenie, ze biskup i tacy ludzie jak ten podly (o to jest
        dobre slowo) kproboszcz sa jak najdalej od ludzi. Rozbijajac sie swietnymi
        brykami (ciekawe czym jezdzi pan ksiadz Krolak) zupelnie nie rozumieja zwyklych
        ludzi) Jestem prerazony ta podloscia. Maciek
      • marent48 Re: Eksmitować wszystkich i teren zrównać z ziemi 05.08.05, 20:40
        zapomniales sie podpisac,bo przeciez faszysci tacy jak ty podpisuja sie swoim
        partyjnym pozdrowieniem
    • Gość: Andrzej Sobok Re:Księża chcą zawładnąć większością ziem w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 16:37
      Jestem v-ce przewodniczącym Stowarzyszenia Mieszkańców Osiedla Maltańskiego od
      początku jak Królak narzucił nam swoją umowę dzierżawną wiedziałem, że to
      szwindel i teraz się okazało, że mam rację. Dla czego nie chcial zmienić umowy,
      że będzie zapis o tym,że wynajmujemy działkę na cele mieszkaniowe!!!!
      A to dla tego,że chcial sobie oczyścić ten teren. ALE PAMIĘTAJ KRÓLAK MY SIĘ
      NIE DAMY ZASTRASZYĆ!!!!!! Nie wyprowadzimy się tam gdzie miasto nam wskarze. Te
      domy są wybudowane rękami naszych przodków. więc nie oddamy tego terenu bez
      walki!!!!!!!!!!!!!!!!! Pamiętaj pan panie Grobelny wraz ze swoim przyjacielem
      Królakiem!!!!!!!!!
      • Gość: poznanczyk odwolajcie proboszcza!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:43
        skoro proboszcz nie potrafi dogadac sie z 700 parafianami, to moze trzeba
        bedzie napisac pismo do ks. arcybiskupa. Bo co to za proboszcz, co nie potrafi
        z ludzmi gadac, dla ktorego wazniejsze od czlowieka sa pieniadze. Jezeli biskup
        nic w tej sprawie nie zrobi - znaczyc bedzie, ze jest tez w tym interes kurii
        • Gość: Andrzej Sobok Re: kuria w tym macza palce IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 18:31
          Byliśmy w kurii i usłyszeliśmy od księdza ekonoma Nowaka, że parafia nie może
          pomniejszać swoich dóbr. Rozmawialiśmy również z v-ce prezydentem Kruszyńskim.
          I co i nic tylko obiecanki.
          • stz Królak, Boga w sercu nie masz! 06.08.05, 02:31
            bt
    • Gość: Leon Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.w.poznet.piastlan.net 06.08.05, 08:47
      Jak długo te slamsy maja tam istnieć? Tylko zdecydowana polityka właściciela
      terenu moze to zmienić. Każdy z dotychczasowych dzierżawców dostanie
      mieszkanie. Czy myślicie, że ktoś wybuduje termy z widokiem na spływające kupy
      z działek Wolnosc do Malty. Działka na Wolnosci kosztuje ok. 10 000 zł. Każdy
      by chciał za tyle mieszkanie. Lepszego interesu w Poznaniu po Kulczykparku nikt
      jeszcze nie zrobił
    • mankut400 Miasto - WON! 06.08.05, 18:28
      > Bo negocjacje z parafią już się toczą i trwają przygotowania do powołania
      > spółki "Towarzystwo Budownictwa Społecznego".

Miasto miech się trzyma z daleka od tego typu działalności! Znamy te bajeczki
      o "doskonałych interesach", jakie robi obecny p. Prezydent!

> Oczyszczenie terenu pod budowę rozpocznie się ok. 2007 r.

Co za piękne określenenie - "oczyszczenie terenu" :/

> Oprócz bloków powstaną tu placówki handlowo-usługowe.

Kolejny supermarket?

> Co z obecnymi mieszkańcami? Grobelny wyjaśnia, że dostaną propozycje
      > zakupu "atrakcyjnych lokali komunalnych" w Poznaniu. Lub możliwości
      > zamieszkania w TBS-ach nad Maltą lub w innych częściach miasta, co wiąże się
      > z wpłatą kilkudziesięciu tys. zł kaucji. Ponieważ miasto nie widzi możliwości
      > wypłacenia im rekompensat za obecne domy, opracowuje plan finansowego
      > wsparcia przeprowadzki do nowych mieszkań.

Co za wspaniały optymizm :/
      Oczywiście, mieszkańcy działek z radością zakupiliby "atrakcyjne lokale
      komunalne" - ale ZA CO ???????

• Gość: couleur3 Rudery - WON!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.05, 10:48
        mieszkańcy tych ruder na wspomnianym osiedlu od lat wiedzą ,że stan obecny to
        prowizorka i nie może on trwać w nieskończoność. Wiedzą o tym od przynajmniej
        trzydziestu- czterdziestu lat , jeśli nie dłużej. Niestety prowizorki okazują
        się bardzo trwałe . Coś z tymi slumsami trzeba zrobić - nie ma co oczekiwać że
        mieszkańcy zrobią z sobą coś wreszcie. Nie zrobili przez ostatnie trzydzieści
        lat to i nie zrobią przez następne. Osobiście znam paru ludzi , którzy tam
        mieszkali. Wiedzieli jaka jest sytuacja i dawno się wyprowadzili. Ci co tam
        mieszkają obecnie nie ruszą się sami nigdy. Tak więc cokolwiek nie sądziłbym o
        wspomnianym proboszczu , wreszcie się coś ruszy i jest realna szansa na
        zniknięcie tych ruder.
        Potwierdzam też spostrzeżenia , że obecnie mieszka tam masa alkoholików.
        • Gość: Stanisław Re: Rudery - WON!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 01:21
          Teren "osiedla" jest włąsnością parafii, czyli konkretnych ludzi i nie wolno ich
          okradać. Jeśli ktoś uważa, że tymczasowe osiedle powinno zostać, a mieszkający
          tam ludzie uzyskać prawo własności - to niech odda własną nieruchomość na rzecz
          parafii - w ramach rekompensaty.
          • mankut400 PARAFIA = LUDZIE 09.08.05, 19:40
            Gość portalu: Stanisław napisał(a):

> Teren "osiedla" jest włąsnością parafii, czyli konkretnych ludzi i nie wolno
            > ich okradać.

Bardzo słuszne spostrzeżenie, tyle że wyciągamy z tego zupełnie różne wnioski.
            Jeżeli teren jest własnością parafii, to parafia (jako grupa ludzi) nie powinna
            być krzywdzona decyzjami administratora zawiadującego jej majątkiem.
            A "mamona" to nie wszystko!
    • Gość: antygrobelny Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:01
      Ludzie sie tu nie licza, jak by bylo to tak proste jak mowi Grobelny, to ludzie
      albo by sie tam powaznie pobudowali albo przeprowadili w inne miejsce. Chciowsc
      proboszcza Krolaka nie zna grnic. Przeciez ludzie tam mieszkaja od 80 lat,
      niektorzy maja przyzwoite domy, pobudowane w przeswiadczeniu praworzadnosci.
      Nagle okazalo sie ze chciwosc proboszcza (parafii??) ma ich tego pozbawic. I co
      700 ludzi na bruk. Grobelny to klamca - niepo trafi oczekujacym Poznaniakom
      zapewnic lokali komunalnych a oferuje tym ludiziom gruszki na wierzbie. Ja
      proponuje sie wziac za tego proboszcza, jak on moze wystepowac przeciwko sowpim
      parafianom. Proboszcz WON
    • Gość: Zbulwersowany Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:27
      BYL KSIADZ Z TYLAWY, CO MOLESTOWAL, POTEM ZAKONNICY SALEZJANIE, KTORY ZACIAGALI
      LIPNE KREDYTY NA PARAFIAN I NIE ZAMIERZALI ICH SPLACAC, BYC KSIADZ ARCYBISKUP
      CO DAWAL MAJTKI A NAPISEM AMRO PODLEGLYM SOBIE KLERYKOM I MOLESTOWAL STUDENTOW
      ARCHEOLOGII A TERAZ JEST KSIADZ PROBOSZCZ KROLAK, KTORY CHCE POMNAZAC KASE I
      WYRZUCAC LUDZI Z DOMOW - A TA BANDA PURPURWOOWYCH NIEROBOW BEDZIE SWOICH
      BRONILA!!!! JA PRZESTALEM CHODZIC NA MSZE, DO KOSCIOLA CZESTO SIE POMODLIC, ALE
      SLUCHAC TYCH BZDET NIEPRZYGOTOWANYCH KOLESI W CZARNYCH SUKIENKACH NIE MAM SIL.
      A FAKT - KIEDYS CHYBA KROLKA W KATEDRZE SLYSZALEM NA SUMIE, TERAZ KOJARZE ZE TO
      ON, STRASZNIE DARL RYJA I SPIEWAL TAK GLOSNO I TAK FATALNIE ZE MYSLALEM ZE
      ODJADE
    • Gość: mieszkaniec Srodki Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.man.poznan.pl 12.08.05, 09:59
      hmm...biedota-niewiem czy biedota,ale jedno jest pewne {mieszkamy w takim kraju
      ze kazdemu to sie nieprzelew}ludzie nie stac na chleb,a siostry zakonne i
      ksieza jezdza autami za kupe kasy-i gdzie tu sprawiedliwosc.A co do tego ks. to
      slyszalem nie raz ze odwiedzil niejedne tabu-al mi tych ludzi ze trfili na
      takiego pazernego ksiedza.
    • Gość: klechy nieroby Re: Mieszkańcy osiedla nad Maltą kontra proboszcz IP: *.echostar.pl 14.08.05, 19:52
      jestem zszokowany!!!! Co top za ksiadz, jakis (ok nie bede klnal) zal mi tych
      ludzi, a co na to jego przewielebnosc Gadecki - tez liczy na kase, czy jak
      przewielebny Juliusz bedzie molestowal! Do roboty by sie banda nierobow wziela.
      I jak tu do kosciola chodzic. Ja chodze, ale nie na masze, czasem tego belkotu
      nie mozna zniesc. w parafii na Debcu jest jeden taki podtuczony klecha ktory
      paple bez sensu, sproboaleme byc na kilku kazaniach ale tego sdo esluchac nie
      dalo. Po prostu sie nie przygotowal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka