Dodaj do ulubionych

Solaria na dachu przy ul. Lodowej

IP: *.icpnet.pl 10.08.05, 19:56
Dobrze by było sprawdzić, czy czasem pan właściciel nie jest powiązany
z jakąś firmą produkującą/instalującą takie kotłownie... kotłownie,
które w polskich warunkach są mało efektywne i często niewystarczające
do ogrzanie wody... po prostu mamy za mało słonecznych dni.
Ponadto ciepło uzyskiwane z solarów jest zbyt drogie i przy obecnych
cenach gazu nigdy się nie zwróci... jedyny argument za, to ekologiczność.

PS: A może ten pan po prostu chciałby pozbyć się lokatorów z budynku
i robi to poptrzez podniesienie czynszu
Obserwuj wątek
    • Gość: RAUBER Re: Solaria na dachu przy ul. Lodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 23:18
      A może jak się lokatorom nie podoba to sie łaskawie wyniosą, co??

Właściciel może sobie na dachu zrobić lądowisko dla śmigłowca i nie jest to
      niczyj problem, a w szczególności lokatorów.
    • Gość: krotki człowieku a co Ciebie to obchodzi!!! IP: *.torun.mm.pl 11.08.05, 08:49
      człowieku a co Ciebie to obchodzi!!! czy jest powiązay czy nie z firmą produkującą czy instalująca takie kotłownie????

Gość portalu: S napisał(a):

> Dobrze by było sprawdzić, czy czasem pan właściciel nie jest powiązany
      > z jakąś firmą produkującą/instalującą takie kotłownie... kotłownie,
      > które w polskich warunkach są mało efektywne i często niewystarczające
      > do ogrzanie wody... po prostu mamy za mało słonecznych dni.

To Twoje zdanie a ja widze coraz wiecej takich instalacji ach i lepiehj bredninie pisz bo do tego wcale nie musi byc słoneczny dzięń!! czy bareria pracowała!!

> Ponadto ciepło uzyskiwane z solarów jest zbyt drogie i przy obecnych
      > cenach gazu nigdy się nie zwróci... jedyny argument za, to ekologiczność.

No włąsnie facet chce cos zrobic ale Ty "wujek dobra rada" juz za nie go chcesz decydowac - decyduj o swoim i nie pchak sie z radami nie proszony do innych

> PS: A może ten pan po prostu chciałby pozbyć się lokatorów z budynku
      > i robi to poptrzez podniesienie czynszu

Jest to dośc prawdopodobne tym bardziej winni zrozumiec aluzje i sie stamtąd wynieśc dośc juz za grosze namieszkali sie w cudzym teraz czas płacić.

Pozdrawiam
    • sebicomm Re: Solaria na dachu przy ul. Lodowej 11.08.05, 18:25
      A jesli nawet sam je produkuje to czy to cos zmienia? 360zl czynszu? tez bym
      tak chcial! tyle place za prad za 2mce
    • mircea Re: Solaria na dachu przy ul. Lodowej 11.08.05, 22:08
      Budowa nowych "alternatywnych" zrodel ciepla w ogole mnie nie zaskoczyla - to
      kolejny pomysl na uzasadnienie absurdalnych podwyzek czynszu i pozbycie sie
      niewygodnych lokatorow! Znam pana Maszewskiego osobiscie (niestety) i wiekszego
      mitomana i oszusta (mowie to z pelna odpowiedzialnoscia za slowa) jeszcze w
      Poznaniu nie spotkalam. Lokatorom z ulicy Lodowej tylko nalezy wspolczuc
      takiego kamienicznika, ale mam nadzieje, ze nie poddadza sie latwo i w koncu
      ktos utrze nosa temu mentalnemu "Niemcowi" (jak to pieknie brzmi: "u nas w
      Niemczech..." - ile razy to slyszalam! - i tylko dziwi, ze na polskiego posla
      chce kandydowac!
      • Gość: krotki Re: Solaria na dachu przy ul. Lodowej IP: *.torun.mm.pl 11.08.05, 23:02
        mircea napisała:

> Budowa nowych "alternatywnych" zrodel ciepla w ogole mnie nie zaskoczyla - to
        > kolejny pomysl na uzasadnienie absurdalnych podwyzek czynszu i pozbycie sie
        > niewygodnych lokatorow!

skoro on jest włąścicielem i nie chce juz tych lokatorów, to sie dziwisz, że chce sie ich pozbyć???
        przeciez to zrozumiałe.

Znam pana Maszewskiego osobiscie (niestety)

a ja nie i wiekszego > mitomana i oszusta (mowie to z pelna odpowiedzialnoscia za slowa) jeszcze w > Poznaniu nie spotkalam.

jeśłi coś wiesz to dlaczego tu piszesz a nie idziesz z tym do prokuratury??? Takie szczekanie na wietrze to doś prymitywna zabawa - jak cos wiesz to przekaz właściwym służbom . Ale pamietaj słowo oszustwo tu rzucone to oszczerstwo !!! i ten Pan może powioadomić o tym policję i jak cie namierzą to podzielisz los wielu internałtów obrażajacych ludzi .

Lokatorom z ulicy Lodowej tylko nalezy wspolczuc > takiego kamienicznika, ale mam nadzieje, ze nie poddadza sie latwo i w koncu > ktos utrze nosa temu mentalnemu "Niemcowi" (jak to pieknie brzmi: "u nas w > Niemczech..." - ile razy to slyszalam! - i tylko dziwi, ze na polskiego posla > chce kandydowac!

a czemu sam nie utrzesz - wolisz za płota pokrzykiwać??? Innymi sie wysługiwać, No rusz sie!!

Pozdrawiama
    • v.i.k.k.a Re: Solaria na dachu przy ul. Lodowej 11.08.05, 23:15
      Za zamieszkanie na Lodowej to musieliby mi jeszcze dopłacic:/ kiedyś bardzo
      często tam przebywałam i okolica bardzo nieciekawa. Wiec nie dziwie sie,ze robia
      co moga,zeby ktos chcial tam mieszkac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka