Dodaj do ulubionych

DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE

IP: 213.25.28.* 23.08.02, 14:33
Dzien dobry
chcialbym ostrzec przed firmą Beatus z Poznania. Nip: 783-127-46-43.
Siedziba: 61-538 Poznan, ul Robocza 4 /na terenie ZNTK/. Wlasciciel: Michal
Kozłowski. tel: 863-20-14
Firma zajmuje sie produkcja i montazem drzwi m.in. antywlamaniowych.

Szukajac firmy wykonujacej tego typu uslugi, wraz z malzonka
zainteresowalismy sie oferta BEATUS-a. Oferta brzmiala atrakcyjnie.
Za montaz drzwi kwota opiewala na: 1400 zl, olicowanie otworu drzwiowego
wylogami, osadzenie progu debowego, wyrownanie i poszpachlowanie scianek
przy drzwiach, wymiana klamek w innych drzwiach, obicie sklejka innych
drzwi, malowanie oscieznic, wizjer, etc ? kwota zamknela sie na 1820 zl.
Podpisalismy umowe, umowilismy sie na termin rozpoczecia prac i ustalilismy
czas ich zakonczenia /1,5 dnia/, wplacilismy zaliczke /700 zl/ i czekamy.
W umowiony dzien nikt nie przyjechal. Po monitach ekipa wraz z wlascicielem
firmy pojawila na drugi dzien i przystapila do pracy. Majac doswiadczenie z
budowy, przerazilem sie sposobem pracy / brak organizacji - chaos/,
niewiedza techiczna /zamiar montazu na zewnatrz domu plyt
gipsowo-kartonowych/, brak wielu narzedzi i materialow /m.in. pily do ciecia
drewna, srub montazowych, silikonow, pianki montazowej, cementu, kleju
atlas, pojemnikow do mieszania, mieszadla, itd./
Tak pracowali 3 dni. Nie ukonczyli szpachlu, nie pomalowali oscieznic, nie
zamontowali wylogow, Po zakonczeniu prac wspomniany K. Kozlowski zgodzil sie
przyjac 1000 zl tytulem ca wynagrodzenia. Wychodzac z posesji, ukradl klucze
z dopiero co zamontowanych drzwi. Potem zadzwonil do nas i bezczelnie
powiedzial, ze je odda, jak zaplacimy mu 200 zl.
Ta historia moze sluzyc jako ostrzezenie przed oszustami i nieukami.
Jeśli ktoś został poszkodowany przez tą ?firmę" proszę o kontakt na forum
dziekuje i lacze pozdrowienia
K.S.

Obserwuj wątek
    • Gość: guerra Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.08.02, 15:59
      no to jedziemy z gnojkiem

zadzwonię do drania
    • Gość: Marek Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: 157.158.32.* 23.08.02, 19:52
      Bardzo dobry wpis. Tak trzymać. może trochę to zalatuje LEPERSZCZYZNĄ ale z
      takimi draniami tak trzeba. Ja swego czasu będąc świadkiem kradzieży opisałem
      to na FORUM podajac nr rej. samochodu złodziei. :)
      • Gość: lechita2 Re: DRZWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 23.08.02, 20:40
        no i tu mamy odpowiedź na pytanie po co jest forum. Tak trzymać ;)
    • Gość: mvh Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 03:03
      nie chcę nikogo bronić , bo nie znam tej firmy ani dokładnie wszystkich
      okoliczności w opisanej sparwie. Od prawie dziesięciu lat pracuję w firmie
      handlowo-usługowej i moim podstawowym zadaniem jest załatwianie spraw trudnych
      a w szczególności rozwiązywanie sporów wynikających z niezadowolenia klientów (
      drażliwe reklamacje, opóźnienia, źle wykonana usługa, spory z personelem itp).
      Jestem po to aby prawie każdy klient mimo kłopotów czuł się zadowolony. Ale
      każdego zadowolić jest praktycznie nie realne. Na bazie mojego doświadczenia
      mogę powiedzieć,że w większości przypadków wina jest obustronna. W przypadku
      ewidentnej winy sprzedawcy wszystkie firmy a tym bardziej małe są bardzo
      elastyczne i najczęściej idą na korzystne dla klientów ugody. Jeśli więc doszło
      do takiego sporu sprzedawca również musiał poczuć się oszukany przez klienta.
      Nie oceniajmy sprawy jednostronnie i zbyt pochopnie.
      • Gość: armalite Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: 213.25.28.* 26.08.02, 14:39
        Prawda leży pośrodku. Może tak, może nie. Jestem zwolennikiem negocjacji, a nie
        przestrzeliwania kolan. Piszę jako poszkodowany. Ale potrafię ocenić zakres prac i formę ich
        prowadzenia. Widzę, jak ktoś posługuje się narzędziami i czy zostawia po sobie porządek.
        Natomiast każdy z nas posiada własną osobowość. U tego wykonawcy dominuje osobowość
        psychopatyczna. Co to znaczy? W skrócie: Że on się nie może mylić. Zawsze musi mieć rację, a
        jak nie, to on już komuś pokaże. Do celu po trupach. A jak nie można, to przecież jest zawsze
        okazja wyżyć się na kimś słabszym np. na żonie.
        Zaznaczam, że podczas prac opiekowałem się małym dzieckiem. I on to wykorzystał.
        Wyjątkowo odrażająca postać. Nie życzę, by to on montował panu drzwi.
        Pozdrawiam
        • Gość: Krzychu Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.phys.put.poznan.pl 27.08.02, 11:30
          Może prawda leży pośrodku, ale bardzo w to wątpię. Jeżeli ktoś nie potrafi się
          dogadać jak dorosły człowiek tylko kradnie klucze dla szantażu to raczej do
          normalnych nie należy. Ja bym takiemu chamowi nie dał już ani grosza a tym
          bardziej zmieniłbym zamki. Nie wiadomo czy mu nie wpadło do głowy dorobienie
          kluczy.
          • Gość: nerwowy sprzedawca Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 00:20
            jesli mi by ktoś stał nad głową i patrzył na ręce , mówił jak mam to robić i
            czym , oraz denerwował tekstami ze nie potrafie tego zrobić , później
            doszukiwał się dziury w całym , zgłaszał głupkowate uwagi jakościowe a na
            koniec dał 1000 zł zamiast umówionych 1800 mało ze zabrałbym klucz , zabrałbym
            drzwi i dał jemu kopa w tyłek. Na koniec jeśli by napisał coś w internecie
            pojechałbym obić mu pysk- przecież znałbym jego adres a on tylko mojej firmy.
            • Gość: Krzychu Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.phys.put.poznan.pl 29.08.02, 13:32
              Gość portalu: nerwowy sprzedawca napisał(a):

> jesli mi by ktoś stał nad głową i patrzył na ręce , mówił jak mam to robić i
              > czym , oraz denerwował tekstami ze nie potrafie tego zrobić , później
              > doszukiwał się dziury w całym , zgłaszał głupkowate uwagi jakościowe a na
              > koniec dał 1000 zł zamiast umówionych 1800 mało ze zabrałbym klucz ,
              zabrałbym
              > drzwi i dał jemu kopa w tyłek. Na koniec jeśli by napisał coś w internecie
              > pojechałbym obić mu pysk- przecież znałbym jego adres a on tylko mojej firmy.

Widocznie z ciebie jest taki sam "fachowiec".
              • Gość: nerwowy sprzedawca Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 21:32
                nie jwstm dobrym fachowcem , mam setki zadowolonych ale nie lubię klientów
                wyłudzaczy wtedy jestem "nerwowym sprzedawcą".
                • Gość: Krzychu Re: DZRWI ANTYWŁAMANIOWE OSTRZEŻENIE IP: *.phys.put.poznan.pl 30.08.02, 10:52
                  A co ty byś zrobił na miejscu klienta jeżeli stwierdziłbyś niekompetencję ekipy?
                  Dzisiaj wielu ludzi ima się przypadkowych zajęć nie mając o nich bladego
                  pojęcia. Sam widziałem takich w akcji. Czy usiadłbyś spokojnie i poczekał aż
                  skończą fuszerkę a następnie zapłacił zgodnie z umową? Nie sądzę. A co
                  do "nawalenia po mordzie" to chyba jesteś troszeczkę zbyt wyrywny. Po pierwsze
                  być może to klient by ci "nawalił" a po drugie na szczęście nie jest u nas
                  jeszcze tak żle by właściciel firmy mógł bezkarnie bić klientów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka