Gość: Gieniek Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: 217.197.165.* 23.08.05, 16:39 Jak to mozliwe zeby minister Rotfeld pogryzl tak mala dzierwczynke. Co uchodzi zwyklemu prostakowi nie powinno uchodzic ministrowi spraw zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
screwball psy w polskich miastach to obled 23.08.05, 16:54 Nie ma chyba takiego drugiego kraju na swiecie, gdzie na km2 miasta przypadaloby tyle psow co u nas. Wszedzie tylko psie lajno, ktorego wlascicielom nie chce sie sprzatac, obsikane windy i ujadanie na klatkach- oto codziennosc tych, co kooegzystuja z sasiadami-wlascicielami czworonogow. Opodal miejsca gdzie mieszkam, wlasciciele maja prywatne domki, trawniczki przystrzyzone, wychuchane, wydmuchane kwiatuszki ale swoje bydle wyprowadzaja na chodnik... co mu bedzie paskudzil przed domem..tfu. pzdr dla wszystkich nie- wlascicieli psow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaszczuty Re: psy w polskich miastach to obled IP: *.chello.pl 23.08.05, 17:05 Powiedzmy sobie szczerze że psy to istna plaga, uciążliwa zwłaszcza w miastach. Trzymanie w bloku kilku psów które całymi dniami wyją, ujadają a po wyjściu na rytualny spacerek upiększają swoimi odchodami okolice to jakaś aberracja. To po prostu przejaw zwykłego braku kultury i szacunku dla prawa sąsiadów do spokoju. Ważniejsze jest że JA chcę psa a resztę mam gdzieś. To najwyraźniej wynik migracji buraków ze wsi do miast i przenoszenie na grunt miejski wioskowego modelu życia zagrodowego gdzie "pies być musi" no bo tak i basta. Nawet po ulicach trzeba chodzić slalomem bo jaśnie panisko panoszy sie na całą szerokośc chodnika z jakimś mutantem o wyglądzie przerośniętego baleronu na serdelkach. Człowiek zepchnięty z chodnika schodzi na trawnik i wpada w co? oczywiście w psie łajno z pod którego już nawet trawy nie widać. Wraca do domu i wysłuchuje czworonożnych symfoników blokowych wściekle ujadających całymi dniami i nocami bez najmniejszego powodu. To osiągneło już stadium psiego terroru a pies status świętej krowy . Każdy głos rozsądku spotyka się natychmiast z histerycznym wrzaskiem maniakalnych psiarzy traktujących jakąkolwiek krytykę ich pupili niemalże w kategoriach świętokradztwa czy profanacji obiektu kultu . Można im wymordować całą rodzine a będą mniej oburzeni niż po zwróceniu uwagi że pies swym jazgotem zakłóca spokój. Swoją drogą zastanawiająca jest ta kariera czworonoga który od wieków był przedmiotem pogardy i obrzydzenia w większości kultur tego świata. Większość przysłów czy powiedzeń mających na celu upokorzenie czy upodlenie przeciwnika odwoływała się do porównań z psem. Parsywy pies, Łzesz jak pies Zejść na psy Pies ci morę lizał itp. Generalnie porównanie do psa zawsze było najbardziej obraźliwe i haniebne. Ale w dzisiejszych czasach gdzie takie pojęcia jak honor i godność uległy całkowitej dewaluacji psia mentalnośc staje się obowiązującym wzorcem. Mentalność lokaja której uosobieniem jest pies jest powszechnie mylona z „wiernością”i „przyjaźnią” ale najwyraźniej człowiek uwielbia być łechtany w swej próżności a najlepiej zrobi to merdający ogonem czworonożny sługus. To tylko garść spostrzeżeń socjologicznych ilustrujących spsienie naszych czasów i obyczajów. Czekam na nawałnicę parapsiego ujadania dwunożnych przedłużeń smyczy zwanych właścicielami a przeze mnie, za Sienkiewiczem ... psu -bratami Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka ha, ha. 23.08.05, 17:50 za sienkiewiczem.. Jak to mowiono o takich jezdzcach... Ze im troki ...zwisaja... No i baby na koniach jezdza.. a biedaczyna.... Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk 23.08.05, 16:51 Gdy liczba ofiar tych bestii i ich właścicieli zbliży się do 5000, może polskie władze ustawodawcze i organy ścigania ruszą swoje zmurszałe, grube dupy! Każdy właściciel tych bestii jest publicznym wrogiem społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbierwia Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:56 Zgadzam się w 100% z Przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Degrelle SS-mani byli niewinni IP: *.chello.pl 23.08.05, 16:57 SS-mani byli niewinni, po prostu zostali niewłaściwie wytresowani przez nieodpowiedzialnych "właścicieli". To logika psiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 23.08.05, 17:00 brawo! jest juz prawie 600 postów! ich liczba rosnie w niesamowitym tempie! tak trzyamć! Odpowiedz Link Zgłoś
dolichacha Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk 23.08.05, 17:01 Jest taki kraj na świecie, w którym psom oddaje się cześć boską. Sekta czcicieli psów pozwala swoim bostwom na wszystko. Mogą o każdej porze dnia i nocy dawac wyraz swoim frustracjom jazgotem i wyciem, biegać swobodnie bez smyczy i kagańca gdzie im się żywnie podoba i załatwiając się gdzie popadnie. Wyznawcy uważają, że ich bóstwa mogą i powinny budzić lęk - wszystko im przeciez wolno. Życie wierzących inaczej musi podporządkować się lub tolerować bez szemrania - gniew boga psa może być straszny. Spuśćmy więc głowy w pokorze (przy okazji spojżymy pod nogi i nie wdepniemy)i dajmy się od czasu do czasu pogryźć lub zagryźć. Szacuneczek Panie, Panowie dla czcicieli psów, którzy sami są bóstwami. PS. Ja też mam kochanego,biednego, dużego, nieczczonego psa, który zawsze musi chodzić w kagańcu i na smyczy, być cicho, załatwiać się tam gdzie mu pozwolę.Chyba zareagują obrońcy zwierząt? A kiedy zareagują obrońcy ludzi przed właścicielami psów????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi psy rulez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:04 a jak sie komus nie podoba to wysiadka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lagowski Agresywne ...z zazdrości 23.08.05, 17:08 Uwaga! psy mogą zachowywać się agresywnie "z zazdrości" - potrafią konkurować o względy (uwagę) właściciela, nie tylko między sobą, ale i z innymi członkami rodziny - jeśli udaje im się zachować wysoki status w takim stadzie. Pojawienie się małego człowieka mogą odebrać jako konkurencję, zupełnie tak, jak dzieje się to czasami ze starszym rodzeństwem. ...i walczą z nim tak, jak potrafią. Właściciele psów zawsze twierdzą, że ich pupil czegoś takiego nigdy nie zrobi, ale bywają okoliczności, które dla psa wydają się skrajne, a właściciel ich nie dostrzega. Psy mogą stać się też "nagle" agresywne w stosunku do dzieci starszych, jeśli uważają je za niższe statusem w stadzie. Wtedy agresję zwierzęcia może wywołać zupełnie trywialne zachowanie malca, które pies może odebrać jako zagrożenie swojej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Agresywne ...z zazdrości IP: *.chello.pl 23.08.05, 17:24 Agresywne z natury. Natura się nie myli i nie po to wyposażyła bestię w zestaw instrumentów do rozszarpywania mięsa i miażdzenia kości żeby pokornie skubało trawkę. Nigdy np. nie słyszałem o owcy mordercy wyhodowanej przez właściciela psychopatę do zabijania. Oczywiście uwagi o weryfikowaniu hierarchii w stadzie jak najbardziej słuszne. problem tylko tego rodzaju że zaślepieni właściciele sądza że mają monopol na sterowanie bez reszty swoim pupilem i złudne mniemanie ze panują nad nim całkowicie. Z badań które czytałem, niezbyt wygodnych dla psiarskiego lobby wynika ze np. rotweiller próbuje przejąc kontrolę nad stadem ok 6-8 roku życia. To krytyczny okres w którym część właścicieli rozstaje się z tym padołem a w najlepszym wypadku ze zdrowiem. Jedyna szansa ze pozagryzają wszystkich tych matołów-właścicieli i problem rozwiaże sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka snajper nie podlaczaj sie 23.08.05, 17:49 widzisz ludzie niby nie sa drapieznikami a jakis ich procent zachowuje sie tak. Daj spokoj. Rozsmieszasz mnie. Najbardziej niebezpieczny jest drugi czlowiek. A teraz uwaga. Czy na pewno zabezpieczyles w domu wszystkie noze? Tostery? Suszarki i urzadzenia elektryczne? Bo wiesz... Te rzeczy sa z natury niebezpieczne.. I kazdy czlowiek -zupelnie lagodny w swej naturze jak np ten tam zlosliwiec czy jak mu bylo, pewnego dnia moze ich uzyc... A paranoja to sa schorzenia bardziej ludzkie niz zwierzece.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: snajper nie podlaczaj sie IP: *.chello.pl 23.08.05, 17:59 Tatonka masz wrodzoną zdolność wywoływania uśmiechu na moim obliczu. Rozczuliłaś mnie do łez. Szczególnie wart wspomnienia jest ostatni drastyczny przypadek samowolnego wyskoczenia z szuflady noża kuchennego wraz tasakiem i zmasakrowania 12-letniej staruszki. Rzecz działa się na księżycu, czyli tam gdzie błąkają się twoje biedniutkie namiastki myśli. Nie wiem czy obejmujesz to swoją percepcją ukształtowaną na baśniach W Disneya ale o ile wiem narzędzia nie mają w zwyczaju działać samodzielnie...w odróżnieniu od mordercy na czterech łapach Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka rozumiem ze twoj swiat mordercow wynajetych 23.08.05, 18:07 dodaje ci animuszu. A zwierze - na ktorym nie masz wlacznika oslabia. To widac i czuc. Niestety oprocz swiata nieozywionego kazdy z nas ma na codzien do czynienia ze swiatem ozywionym. I poczynajac od komara i aktualnie ptasiej grypy, a konczac na twojej drugiej polowie jesli takowa masz lub bedziesz mial -ten swiat istnieje. Malo tego. Jest duzo bardziej niebezpieczny od twoich sredniowiecznych obaw...Jak doswiadczenie bowiem pokazuje najbardziej niebezpieczny dla ciebie w tlumie jest ten kto jest tuz obok. Tak tez wynika ze statystyk. Oprocz tego, ze jest to czlowiek. Pies czy szafa dla ciebie to tylko element ktory cie moze od niego przestrzennie oddzielac... Rozumiem ze ostatni przypadek wykopania dziewczyny w garazu to tez ten sajans fajans.. I tez rzecz dziala sie na Ksiezycu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: snajper nie podlaczaj sie IP: *.chello.pl 23.08.05, 18:13 PS. Brawo Tatonka że zdobyłaś sie na dośc adekwatne zdiagnozowanie swojego stanu, paronoja(zespół paranoidalno -urojeniowy) to właściwe określenie tej jednostki chorobowej na którą cierpisz. Obawiam się jednak że jak dotąd medycyna nie znalazła skutecznej terapii odmiany która cie dotknęła. Sądzę że nawet utrata głowy odgryzionej przez np.rotweillera niewiele by tu zmieniła. Jesteś zaślepiona do tego stopnia że mogłabyś tego nie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka snajper artykul jest o niepilnowaniu niemowlat 23.08.05, 18:46 przez rodzicow. A tobie udalo sie temat sprowadzic na manowce i jeszcze obrazic wielokrotnie osobe piszaca naiwnie w tym moderowanym i wysoce tematycznie cenzurowanym portalu... A wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka Uwaga- ludzie gina od papierosow, gier 23.08.05, 17:55 komputerowych, alkoholu... a mimo to hoduje sie ich na coraz to nowych reklamach.... Bo tym mniej przeszkadzaja innym niz np kopcac kolejnego skreta od ktorego ludzie chorujacy na migrene rzygaja przez tydzien i nie moga pracowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzyjacielPsów Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:46 Właściciele powieście to sobie nad łóżkiem! Rottweiler.Wyhodowany przez rzeźników w Szwabii.Nieustraszony, z wrodzonym instyktem obrony, nieufny w stosunku do obcych, lecz pokojowo nastawiony. Żle szkolony może stać się niebezpieczny. Ze względu na popularność rasy zdarzają się w niej OSOBNIKI O NIEPRAWIDŁOWEJ PSYCHICE, więc nalezy kupować szczenięta z RODOWODEM!!!! To WY jesteście winni tragedii nie pies. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka od urodzenia nieufny 23.08.05, 17:52 jak kazde szczenie... I tak nieufny jak studenci UW, ktorym komunisci musieli cala uczelnie rozsrodkowac bo tak byli nieufni ci studenci... A mialo im byc tak dobrze... Hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.icpnet.pl 23.08.05, 17:50 to nie pies winny, tylko wlasciciel.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:03 uśpić wszystkie kundle - gdzie ustawa, wytępić bydlaki. A ten co mówi, że źle prowadzony był - niech uważa bo teraz na niego kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka wlasnie ustawa 23.08.05, 18:09 Cimoszewicz juz czeka.. A ustaw mamy duzo..... Oj olo olo... Porywczys a malo skuteczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 23.08.05, 18:03 Polacy mają fioła na punkcie piesków, nigdzie, gdzie byłem nie ma tylu psów, szczególnie ras "niebezpiecznych", co u nas, a schroniska pękają w szwach... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka i jak odrozniasz te psy? Maja chipy a ty masz 23.08.05, 18:18 skaner w glowie? Ratuj sie kto moze... Jasie w ataku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: jasiu kotku IP: *.chello.pl 23.08.05, 18:24 Tatonka, czy jestes może na etacie niedorzecznika prasowego Polskiego Związku Kynologicznego (Kretynologicznego?) Twoje heroiczne boje o obronę odgórnie zadekretowanego dogmatu psiej niewinności jest naprawdę pocieszna. Może wyjdz na chwilę i przewietrz sie ( oczywiście z nieodłacznym psem).Odrobina ruchu na świeżym powietrzu na pewno cię zrelaksuje i odpręży. A aromat psiego g...na i harmonijny dźwięk psiego wycia ukoi twoje skołatane nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka snajper czy mozesz nie byc zywym dowodem 23.08.05, 18:45 tego o czym piszesz? Ze zwiazkiem mam zle i dobre stosunki. Zalezy z ktora czescia i ludzmi.. Czesc hodowlana zwiazku ma sie dobrze dzieki paru ludziom. To jednak nie ma tu nic do rzeczy. Ty mowisz o Stanach, ustawach i innych tego typu rzeczach a nie o hodowli psow rasowych a tym bardziej o zaniedbywaniu dzieci przez rodzicow- o czym jest artykul. Wiec o co ci chodzi? Pisz na temat panie moderatorze i dbaj o swoje nerwy i usmiech ktory tak szybko zastapil miejsce agresji. Jezeli sa to boje to wylacznie o zdrowy rozsadek. Nie posadzasz chyba o takie zdolnosci psy- mimo wszystkich zarzutow wobec nich. Zwroc sie moze do tej swojej mniej zwierzecej czesci i pomysl- ha? Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka snajperku w usa wymyslono i taki patent 23.08.05, 18:48 jak mozliwosc operacji krtani tak by pies nie mogl szczekac... Polecisz to szanownemu Cimoszewiczowi w jego kampanii o kanal telewizyjny dla GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: snajperku w usa wymyslono i taki patent IP: *.chello.pl 23.08.05, 19:16 Wiesz Tatonka, twoje "argumenty" powodują że powoli mój zapał polemiczny zamienia się w coś na kształt współczucia czy też politowania. Zastosuj może rozbiór logiczny wypoconych przez siebie zdań.Zawsze występuje u mnie taki syndrom kiedy widzę bezradnośc przeciwnika. I zapewniam ci że jest to jedno z tych uczuć właściwych tylko ludziom a uczucia i zdolność wartościowania to ten rodzaj zachowań które różnią nas od np. psów determinoowanych tylko odruchami warunkowymi lub bez. Co do zamorskich patentów to ich introdukcja na nasz grunt mogłaby sie nie przyjąć z przyczyn ekonomicznych. Proponuję rozwiazanie tańsze i szybsze ,jednocześnie subtelnie nawiązujące do mojego nicka. Odstrzał, najlepiej sztucer z tłumikiem żeby nie robić hałasu, bo tego nie zniosę Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka o znow ci :) 23.08.05, 19:21 juz ci mowilam. Siegnij poza te odruchy (o instrumentalnych nie slyszales?) a o generalizacji u myszek tez nie? i pojdz po rozum do glowy. A potem wroc do tematu artykulu ktory sam moderujesz... Jeszcze raz.... 6 cio miesieczne dziecko w wozku bez nadzoru rodzicow.... a teraz pozostawiam twojej skolatanej ta dlugoletnia skrzyneczka gazetowa wyobrazni ciezka prace uzmyslowienia sobie jak wiele niebezpieczenstw na takie dziecko czycha.... I przestan juz nudzic.. Jestes nudny a w dodatku dziwny.. Nie chce mi sie juz ciebie tak tlamsic. Czy jestes tez ciezki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: o znow ci :) IP: *.chello.pl 23.08.05, 19:39 A to ci dopiero odkrycie. Okazało się ze moderuję jakiś artykuł o czym zupełnie nic nie wiem, niezbadana jest siła i możliwości ludzkiego umysłu. Może w takim razie zwrócę się z monitem do Koszernej o jakieś wynagrodzenie. Swoją drogą zawsze myślałem że Michmnik, Lizut i spółka demonizują rolę spiskowej teorii dziejów ale twój przypadek jest wprost kliniczny. PS. chodzenia po rozum do głowy ci nie polece w trosce o dobro twojej rodziny...bo zaginiesz bez wieści Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka jak nie chcesz do meritum 23.08.05, 20:18 czyli pozostawiania niemowlat bez opieki, to mozemy wrocic do pytania o ciebie- skoro tak bardzo chcesz ad personam.. Logujesz sie aby jako Snajper55? Bo jak nie to wyjatkowy przypadek. Nie sadzisz? Sami snajperzy w uczeszczanej gazecie. Jak tak- to w innym wcieleniu - zalogowanym masz atak na kandydata Kaczynskiego i ewidentnie w wypowiedziach popierasz klamczucha ´cimoszenke´ to jak? Na jaki temat chcesz rozmawiac? I dlugo sie jeszcze bedziesz tak litowal- bez konkretnych odpowiedzi na argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja tatonka - pieniacz IP: *.chello.pl 23.08.05, 19:57 nikt się do ciebie w realu już nie odzywa, bo wszystkich obrażasz, więc przyszłaś kłócić się tutaj z kim popadnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka O!!!!! a teraz matka ziemia 23.08.05, 20:19 i wszyscy sie o mnie troszcza. a ja bardzo chcialam podyskutowac o tym jak to jest fajnie pisac w gazecie o dramacie rodzicow ktorzy pozostawili bez opieki 6 miesieczne dziecko i to dziecko nie zyje...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja ... IP: *.chello.pl 23.08.05, 20:38 przeczytaj tekst jeszcze raz... dziecko miało 5 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka to lepiej czy gorzej twoim zdaniem? 23.08.05, 21:08 bo ja juz przeczytalam ze pies ´zagryzl´ a potem ze chwycil zebami za kark i rzucil. Zupelnie wystarczy. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha Korepy z czytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 07:57 Bez nadzoru rodziców? taaa, bo wózek był na tarasie, a pies zamknięty w domu... Tylko, że nikt nie przewidział jednego - że psiur jest na tyle inteligentny, że wie, iż po naciśnięciu klamki otworzy sobie drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:27 Polacy opamiętajcie się, ludzie głodują - a pieski są tak tolerowane, mimo ..... szkoda słów i szczępienia języka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochająca psy Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:31 Któraś paniusia napisała tu, że używa gazu czy też paralizatora w stosunku do każdego podbiegającego do niej psa, jeżeli doszłoby do takiej sytuacji, a mój pies / husky, pracujący w dogoterapii, w ośrodku z niepełnosprawnymi dziećmi, zdarza mu się biegać luzem w mniej uczęszczanych okolicach/ zostałby potraktowany gazem, wyrwałabym tej paniusi gaz z rączki i niestety zrobiłabym to samo z jej oczkami. Do cholery! gdzie te biedne psy mają się wybiegać, w parku nie wolno, w lesie zakaz, bo zastrzeli myśliwy, sama jeżdże ze swoim psem i biega przy rowerze, ale wtedy też jest na uwięzi, więc muszą być warunki, żeby się wybiegał luzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.chello.pl 23.08.05, 19:43 Kup sobie 10 hektarów ziemi i tam puszczaj to bydle i nie terroryzuj ludzi którzy mają prawo do swobodnego chodzenia po terenie publicznym. Zapis o prawie do wybiegania sie psa o ile wiem w konstytucji nie figuruję więc wsadz sobie to prawo tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochająca psy Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:06 Czytaj uważnie koleś posty innych, napisałam wyrażnie, że puszczam luzem psa w terenie mniej uczęszczanym , a dokładniej w pasie zieleni, pól i łąk znajdujących się przy autostradzie, czasami spotkać można tam jakiegoś chłopa jadącego traktorem. Co do kupna ziemi, to w zupełności wystarcza mi hektar, który posiadam, ale psu znudziło się bieganie na tym samym terenie i wąchanie tych samych zapachów. PS. Mam nadzieję, że kiedyś jakieś "bydle" użre cię w dupę , bydlaku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka najgorsze ze nie ma zapisu na wsciekle lisy 23.08.05, 20:20 a zapis na prostytucje i wyrzucanie smieci moze i jest. Ale co z tego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk [...] IP: *.chello.pl 23.08.05, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka o czym ty mowisz 23.08.05, 21:09 tutaj inwektywami racza glownie przeciwnicy psow a zwlaszcza ich szczekania - jak snajperek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochający ludzi a może czas na ustawę o posiadaniu zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:22 Zwierze nie jest zabawką i nie każdy powinien je posiadać. Tak, jak lwy czy tygrysy w Polsce powinny znajdowac się wyłącznie w ZOO, tak niektóre rasy psów nie powinny znajdować się na wolnosci, a tym bardziej w rękach ludzi nie mających pojęcia o postepowaniu z niebezpiecznymi zwierzętami. Jestem gotów zagłosowac na partię, która uporządkuje problem psów i właścicieli poprzez ustawę, która: 1) Natychmiast zakaże hodowli psów ras uznawanych za niebezpieczne oraz mieszańców będących ich potomstwem. 2) Zabezpieczy społeczeństwo przed żyjacymi jeszcze osobnikami tych ras - poprzez obowiązek zezwolenia na posiadanie takiego psa wydawany osobom uznanym za odpowiedzialne. Jeśli można pozbawic kogoś praw rodzicielskich i są na to paragrafy, to potrzeba paragrafów, które pozbawią niektórych możliwości posiadania psa. Bo to prawda, że czasem problemem są nieodpowiedni właściciele, a nie nieodpowiedni pies. 3) Wprowadzi obowiązkowe ubezpieczenie od szkód wyrządzonych przez psa. Zależne od rasy, wielkości psa, potencjalnego zagrożenia itp. I niech działa prawo rynku - im większe ryzyko wypłacania odszkodowania, tym wyższa składka. Jeśli pies ugryzie człowieka, odpowiada właściciel. I płaci jak za zboże. 4) Nakaz wyprowadzania psów w kagańcach i na smyczy na terenie miast powinien być stanowczo egzekwowany, a jego łamanie karane. O tym, że "duzy pies musi się wybiegac" należało pamiętać przy zakupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:35 Na jakim łańcuchu, chyba oszalałeś, ten biedny pies siedział cały czas w kojcu :-( nic dziwnego,że mu odbiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAROSŁAW MALIŃSKI Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.kaczory.net.pl / *.kaczory.net.pl 23.08.05, 20:55 TE DZIECKO MIAŁO PECHA Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk 23.08.05, 21:32 "Dopiero po dokładnym zbadaniu sprawy przez policję będzie można zdecydować czy konieczne jest jego uśpienie - dodaje." NIE! Zanim sie takie miluskiego pieska sie uspi trzeba nim poszczuc wlascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.08.05, 23:06 I znow czytam - byl lagodny, mój by tego nie zrobil, ten był źle prowadzony...Ta czarna wakacyjna seria coś oznacza. po ostatnim pogryzieniu ktos napisal "jamnik by cie nie zagryzł". I to jest to. Trzymaja ludzie bestie, nad którymi fizycznie nie panuja w razie pobudzenia. A to jest drapieżnik. Broniacy swego terytorium i stada. Niestety, nie mówi i nie powie, co o nas mysli. A jak nie mowi, to nie znaczy, że nie mysli. Teraz, po pięcioletniej modzie na duze i groźne psy zaczną sie mnozyc takie tragedie. Dodajmy całe stada mieszańcow. A natura jest mądra. Przenosi silniejsze, agresynwe geny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:32 Myślę że Twoja uwaga jest nie na miejscu...nalezy współczuć tym ludziom tego wielkiego nieszczęścia. Kocham psy ale wiem że nie mozna im do końca ufać dlatego gdy sa małe dzieci należy psy trzymać na uwięźi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyla1 Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.zetsa.torun.pl 24.08.05, 07:03 Wygląda na to , że obawiał sie o swoje miejsce w stadzie i zaatakował. Przykro, że tak się stało. Ja swojego psa nie zostawiam z dzieckiem, mimo, że mu ufam. Ale zawsze zwierze to zwierze. Tylko pytam : dlaczego ludzie nie maja wyobraźni? Czemu pies groźnej rasy nie był uwiązany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha DO TEGO PRYMITYWA - TATONKI!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 07:53 Wczoraj we wszystkich wydaniach dzienników informacyjnych TV, a dziś w części gazet jest wyjaśnione wszystko dokładnie. Skoro dziecko miało zmiażdżoną głowe, to nie pieprz babo o tym, że pies chciał tylko je "przeniEsć", bo sie tylko ośmieszasz, żalosna kretynko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavel Do 95 % właścicieli piesków. IP: 193.109.244.* 24.08.05, 13:37 Mieszkam na jednym z nowych osieli w Poznaniu, zbudowanym w 2001 r. Taka oto sytuacja. Stojęsobie spokojnie na balkonie i spoglądam na plac zabaw dla dzieci znajdujący się poniżej. Podchodzi tam sąsiadka z budynku obok ze swoim ulubionym alaskan huski, spokojnie zatrzymuje się na trawniku przy piaskownicy onok tabliczki z "przekreślonym psem", a jej piękny pupil wali na trawnik kupę o masie kokoło 250 g. Zwracam Pani sąsiadce uwagę, że tutaj bawi się także moje dziecko. Coż, słyszę tylko chamskie odfuknięcie i zwrot do domciu. Tak postępuje co najmniej 95 %c właścicieli czworonogów w Poznaniu. Trawiniki, skwery, place zabaw dla dzieci są kompletnie zaszczane i zasrane. Wiosną po roztopach na Żurawińcu czuć odór zestarzałego psiego łajna. No coż, jednak z ubolewaniem, trzeba stwierdzić, że zwracanie uwagi, aby trzymać psa na uwięzi, albo przynajmniej z kagańcem za pysku nie przynoszą żadnego rezultatu, a jedynie chamskie odfuknięcia. Niestety właściciele psów w tychże 95 % to zwykli egoiści i debile mający na uwadze jedynie dobro sowje i swojego pieska. Ale niestety nie ma co się łudzić, że będzie poprawa, ponieważ Polska nie należy do grona cywilizoanych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daf Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 16:41 To nie wina psa tylko wlasciciela ktory nie wyszkolił go odpowiednio. Trzeba bylo uswiadomic psa ze jest najnizej w hierarhii rodziny ale widocznie wlasciciel usnał ze zna sie najlepiej na takich psach i ze nie jest to konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.chello.pl 25.08.05, 14:46 jest to tragedia, do której nie wiadomo jak doszło. tak naprawdę nie wiadome są szczegóły tego nieszczęścia. przecież to jest b.duży pies wystarczyło że potraktował to dziecko jak zabawkę, wyciągając z wózka mogło spaść na ziemię i już tragedia gotowa. gdzie byli opiekunowie !!! 5 miesięczne dziecko SAME na podwórku?! pamiętajmy, że każdego psa charakter kształuje człowiek - jego właściciel! pies żadnej rasy nie rodzi się mordercą. osoba, która pisze "że ludzie którzy mają te psy to debile itp." sama chyba nie jest o zdrowych zmysłach i w jego rękach taki lub inny pies to napewno byłaby kolejna tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:16 to ze jakis rottveiler zagryzl to nie znaczy ze wszystkie takie sa!!!! wszystko zalezy od ulozenia psa! czy jesli np. jeden ciemnowlosy mezczyzna zabije kogos to znaczy ze wszyscy tacy sa? ludzie opanujcie sie troche!!!! wypadki sie zdarzaja ale nie patrzmy na kazdego jak na morderce!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:31 Moją rottweilerke pogryzł pekińczyk. Tu nie można mówić o wielkosci psa. Ludzie...posłuchajcie wypowiedzi i opinii ludzi, którzy na prawde znają się na psach, a nie pseudochodowców czy ludzi nastawionych anty do psów, którzy zwyczajne mieszańce zakwalifikuja do bardzo groźnej rasy. Niejednokrotnie słysze w telewizji, ze jakiś owczarek niemiecki czy rottweiler zagryzł kogoś, ale jak pokazują tego "owczarka" czy "rottweilera" to śmiac mi się chce z tych ludzi, którzy zakwalifikowali psa do danej rasy. Zgodzę się z tym, ze psy powinno sie wyprowadzać na spacer w kagańcu i na smyczy, ale wszystkie psy, nie tylko duże i groźne. Moja rottweilerka była w kagańcu i na smyczy, a mały pekińczyk swobodnie sobie biegał po podwórku. I mam podstawy twierdzić, że pekińczyk jest groźniejszą rasą od rottweilera. Psa trzeba wychować, a nie zostawic samego sobie. Jeśli ktoś nie ma czasu albo wyobraźni to lepiej niech zapomni o jakiejkolwiek rasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Rotweiler zagryzł pięciomiesięczną dziewczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:14 KAZDY WIE ZE ROTWAILER TO DOBRE ZWIERZE-NIE JEGO WINA ZE NIE NADAJE SIE DO PILNOWANIA I ZABAWY Z DZIECMI CZASEM OPROCZ WYTRESOWANIA ZWIERZECIA POTRZEBNY JEST ROZSADEK...CZLOWIEKA SZKODA MALEJ DZIEWCZYNKI-PYTANIE KIEDY BEDZIE NASTEPNA TAKA TRAGEDIA I CO ZROBIC BY JEJ ZAPOBIEC Odpowiedz Link Zgłoś