Dodaj do ulubionych

Dom-Eko Naramowice

IP: *.man.poznan.pl 24.08.05, 15:39
Witam,

czy ktos kupil lub przymierza sie do kupna mieszkania na os. Cztery Pory Roku
budowanego przez Dom-Eko? Chcialbym poznac opinie o tej firmie i jakosci mieszkan.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nina Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:06
      Będziesz musiał kupić też garaż, a na działce ustanowiona jest słuzebnosć drogi
      koniecznej dla działki położonej za nieruchomoscią, wiec osiedle będzie drogą
      przejazdową
      poza tym firma wyglada na dobrą, też sie przymierzałam do zakupu, ale ze
      względu na ww. sprawy zrezygnowałam
      • Gość: poszukiwacz Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.man.poznan.pl 25.08.05, 08:30
        Osiedle ma byc docelowo zamkniete, takze nie wydaje mi sie zeby byla tam droga
        przejazdowa do jakies innej dzialki (skad posiadasz taka informacje?). Co do
        garazu to sie zgadzam.
        • Gość: dom-eko Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 13:07
          Dla niezorientowanych do końca co do stanu faktycznego zapraszam do biura w
          Poznaniu i zapoznam KAŻDEGO KLIENTA z pełną informacją o stanie prawnym
          nieruchomości i nie tylko. Nadmieniam, że do ukrycia nic nie mamy, a poza tym
          wszytkie KW są jawne, zatem dla chcącego się dowiedzieć nic trudnego.
          • Gość: PCX Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.talex.com.pl 26.08.05, 17:19
            Odradzam - kupiłem mieszkanie w dom-eko i żałuje. Spóźnili się z oddaniem, teren
            był zagospodarowywany prze 2 lata po oddaniu mieszkań (kto chce mieszkać przez
            2lata na budowie). Budowa wykonana z błędami do dzisiaj hala garażowa cieknie (i
            non stop coś poprawiają). Poza tym właściciel arogancki i straszy bankructwem,
            jeśli się na niego naciska.
            • Gość: nina Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:57
              sprawdzałam ksiegi wieeczyste i jest w nich wpisana słuzebność drogi koniecznej
              na rzecz działki położonej za tą nieruchomoscią; nic tutaj nie pomoże
              postawienie ogrodzenia, bo zgodnie z tym prawem kazdy właściciel uprawnionej
              działki będzie mógł jeździć przez osiedle kiedy będzie chciał, a właściciele
              osiedla będą musieli mu to umożliwić
    • Gość: klient Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:21
      Wg mnie nie siejcie fermentu. Kupiłam mieszkanie na Leonarda i jestem
      zadowolona i to nie tylko co z obsługi, ale przede wszystkim z wykonania i
      terminowości. Jeśli firma przetrwała recesję w ubiegłych latach to jest
      wiarygodna, a nie te co teraz powstały i korzystają z boomu.
    • tom_kam Re: Dom-Eko Naramowice 30.08.05, 15:31
      witam,
      życzę nowym klientom dom-eko oby nie było tak jak z osiedlem Jasna Rola, jest
      szereg zatrzeżeń do tej firmy ale może w przypadku tej budowy tak nie będzie i
      oby,
      radziłbym jednak zachować ostrożność i być bardzo dociekliwym co znaczy między
      innymi sieć kablowa w mieszkaniu, ile jest miejsc parkingowych poza halą
      garażową oraz jaka bedzie firma zarządzająca wybrana przez dom-eko i dlaczego
      admico odbierająca od dom-eko wszystko jak popadnie a potem poprawiajaca
      niedoskonałośći z funduszu remontowego wspólnoty, dlaczego firma od okien ich
      nie serwisuje itp itd.

Pozdrawiam
      • Gość: poszukiwacz Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.man.poznan.pl 30.08.05, 15:44
        o co chodzi z ta siecia kablowa? w czym byl problem?
        • tom_kam Re: Dom-Eko Naramowice 31.08.05, 08:52
          ano dom-eko zrobiło sieć kablową zlecając firmie east&west wykonanie
          okablownia, w tym przypadku właścicilem sieci jest wiadomo kto i kto teraz
          dyktuje warunki, skutkuje to tym że obecnie aby podłączyć się do sieci kablowej
          musisz zapłacić odpowiednią kwotę (którą zapłaciłeś ponoć dom-eko bo oferowali
          ci sieć kablową w domu), jeszcze lepiej jest z internetem bo żeby go mieć
          musisz mieć wpierw kablówkę (opłata) i dalej opłata za internet(również słona),
          nie ma możliwości posiadania samego internetu, nie mamy jako wspólnota żadnego
          wpływu na ceny, chcieliśmy wybrać jakiegoś innego dostawcę usługi ale
          oczywiście east&west nie udostepni swojej sieci dla innego operatora wiec
          trzeba by w nowym bloku robić nowe instalacje czytaj dziury, piony itp
          oczywiście z funduszu remontowego wspólnoty,
          i tak masz kablówkę i zarazem jej nie masz,
          sam prezes B. przyznał na zebraniu że mógł zrobić okablowanie i wtedy my byśmy
          decydowali kto bedzie dostawcą, również mogł zrobić instalację zbiorczą i wtedy
          byś płacił tylko koszty konserwacji systemu ale coż on w ten sposób "przetrwał
          recesję" i zaoszczędził pewno nie małą kwotę
          • Gość: nina Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:37
            to może zarządacie od firmy opłaty za udostępnienie własnych lokali dla ich
            sieci
          • Gość: Thomas Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:34
            Powiedz mi, czy to nie ten sam prezes B., któremu padła firma BUDOM też z
            Gorzowa?
            Jak mi się zdaje Panu B. często zdarzaja się "wypadki przy pracy"...
    • Gość: Mieszkaniec Re: Dom-Eko Naramowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 07:10
      Ja tam miałem z nimi zgrzyty.
      Na chodnik i wejście musiałem czekać 3 lata. No i ta arogancja szefa.
      Ale cóż może będzie lepiej.
      Pozdrawiam
      • Gość: mieszkaniec2 Re: Dom-Eko Naramowice IP: 195.245.213.* 06.12.05, 13:41
        Mieszkam w domeko od prawie czterech lat - tragedia rozpoczyna sie juz przy
        kontaktach z szefem - ten 100% gentelman to chodząca wyrozumiałość i
        wyciągnięta ręka do klienta, ale tylko po kasę, bo później ma go głęboko...Na
        istniejącym juz osiedlu przy Naramowickiej nie kończono przez dwa lata dachu
        nad halą garażową, który jest też dziedzińcem od wewnętrznej strony osiedla.
        Chodziliśmy po gołej papie - teraz non stop cieknie w garażach i
        piwnicach...mam nadzieje, że już niedługo będę musiał to znosić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka