hurtor 27.12.05, 12:12 Hejka! Czy to, że BM sprzeda moje papierki, jest zależne od: ... no właśnie czego? Pozdrawiam! Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drugidotyk Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:23 Witaj. Od jakiegoś czasu czytam Twoje prawie wszystkie posty i są ładne,składne i śliczne ale tego pytanie nie rozumie.I nie zrozum mnie żle.widząc po ilości odpowiedzi większość chyba też lub porostu nie zauwazyli Cię na dzrzewku.Bynajmniej ja nie rozumie Twojego pytania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:46 :) Dziękuję. Jeszcze raz napiszę naokoło... Jak daje np.: akcje spółki BIOTON na sprzedaż za 11.40 zł i jeszcze nie dał nikt w tej cenie akcji, a kurs obecny jest na 11.30 zł i po chwili ktoś dodaje również za 11.40 zł, jako kolejna osoba, to czy BM - Biuro Maklerskie sprzedając nasze akcje kieruje się jakimiś zależnościami? Na przykład kolejnością zgłoszeń, czy to że ja dałam jako pierwsza za 11.40 zł np.: 1000 akcji i ktoś jako drugi dał 500 akcji, a ktoś kupował 1100 akcji, to czy ja jako pierwsza sprzedam 1000 akcji i 100 akcji zostanie kupione od tego, kto sprzedawał za 500 akcji? Czy też ten co dał jako drugi 500 akcji za 11.40, sprzeda całość, a ode mnie wezmą tylko 600 akcji? Czy jak to jest? :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
kmani Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:56 Mój post nie pomoże Ci Honorciu nasza miła w wyjaśnieniu Twojego pytania, bo nie ukrywam że sam chciałbym znać odpowiedź na to pytanie ale musze przyznać że bardzo zgrabnie wyjaśniłaś zagadnienie "naokoło" :):). Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 18:13 Oj :P Nie zawstydzaj mnie :P Zapomniałam spacji :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
drugidotyk Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:59 Dokładnie tak jak napisałaś,w tym przypadku jaki opisałaś liczy się kolejność zleceń.Zakładając że jesteś pierwsza w arkuszu zleceń po 11,40 to jedynym warunkiem przebicia Twojej oferty jest cena. Odpowiedz Link Zgłoś