Dodaj do ulubionych

Kolejność Transakcji

27.12.05, 12:12
Hejka!

Czy to, że BM sprzeda moje papierki, jest zależne od:

... no właśnie czego?

Pozdrawiam!

Honorcia
Obserwuj wątek
    • drugidotyk Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:23
      Witaj.
      Od jakiegoś czasu czytam Twoje prawie wszystkie posty i są ładne,składne i
      śliczne ale tego pytanie nie rozumie.I nie zrozum mnie żle.widząc po ilości
      odpowiedzi większość chyba też lub porostu nie zauwazyli Cię na
      dzrzewku.Bynajmniej ja nie rozumie Twojego pytania.
      Pozdrawiam.
      • hurtor Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:46
        :) Dziękuję.

Jeszcze raz napiszę naokoło...

Jak daje np.: akcje spółki BIOTON na sprzedaż za 11.40 zł i jeszcze nie dał nikt
        w tej cenie akcji, a kurs obecny jest na 11.30 zł i po chwili ktoś dodaje
        również za 11.40 zł, jako kolejna osoba, to czy BM - Biuro Maklerskie sprzedając
        nasze akcje kieruje się jakimiś zależnościami? Na przykład kolejnością zgłoszeń,
        czy to że ja dałam jako pierwsza za 11.40 zł np.: 1000 akcji i ktoś jako drugi
        dał 500 akcji, a ktoś kupował 1100 akcji, to czy ja jako pierwsza sprzedam 1000
        akcji i 100 akcji zostanie kupione od tego, kto sprzedawał za 500 akcji? Czy też
        ten co dał jako drugi 500 akcji za 11.40, sprzeda całość, a ode mnie wezmą tylko
        600 akcji? Czy jak to jest? :)

Honorcia
        • kmani Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:56
          Mój post nie pomoże Ci Honorciu nasza miła w wyjaśnieniu Twojego pytania, bo nie
          ukrywam że sam chciałbym znać odpowiedź na to pytanie ale musze przyznać że
          bardzo zgrabnie wyjaśniłaś zagadnienie "naokoło" :):).
          • hurtor Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 18:13
            Oj :P Nie zawstydzaj mnie :P Zapomniałam spacji :D

Honorcia
        • drugidotyk Re: Kolejność Transakcji 27.12.05, 17:59
          Dokładnie tak jak napisałaś,w tym przypadku jaki opisałaś liczy się kolejność
          zleceń.Zakładając że jesteś pierwsza w arkuszu zleceń po 11,40 to jedynym
          warunkiem przebicia Twojej oferty jest cena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka