Gość: marek IP: 81.15.226.* 26.08.05, 20:34 Jestem zaciekawiony,czy przyszle wojewodztwo wielkopolskie sie powiekszy,czy pozostanie w obecnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poznaniok Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 26.08.05, 20:41 z teg co mi wiadomo ma sie powiekszyc z uwago na to iz jest planowane zlikwidowanie 4 wojewodztw min Lubuskiego. Dzieki temu uzyskamy dostap do granicy z Niemcami & w skald naszego woj wejdzie Gorzow Wlkp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurna Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.icpnet.pl 26.08.05, 23:51 ponoć możemy nawet wciągnąć Bydgoszcz. a znając rywalizację pomiędzy Toruniem a Bydgoszczą to chyba by chcieli nawet być pod nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 01:36 Na Bydgoszczan trzeba uważać. Zaprawieni w bojach z Torunianami. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 27.08.05, 00:05 Ciągle nie wiadomo. czy ma zostać 12, czy 9 województw. Przy 12 Kujawsko -Pomorskie chyba zostanie. Zniknie Lubuskie, prawdopodobnie z przydziałem Zielonej Góry do Dolnego Śląska, a Gorzowa do Wlkp. Przy 9 zniknie chyba i Kujawsko Pomorskie. Wtedy Bydgoszcz może trafić do nas, a Toruń do Mazowsza, albo Pomorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 29.08.05, 22:42 a skad te pomysly? gdzie trwa taka debata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imeprator Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:47 Wielkopolska będzie od morza do morza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyfer Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:31 Oczywiście? Od Morza Północnego do Morza Czerwonego Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 29.08.05, 23:09 Oj ukazał się jakiś artykuł z propozycjanmi PO O tu czytałem: wiadomosci.onet.pl/1151470,11,item.html a było jeszcze gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
1steve Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 30.08.05, 12:38 No właśnie. Wszystkie dyskusje o ewentualnej zmianie liczby województw mają jedno źródło - tekst w ”Trybunie”, który jest reakcją na materiał w ”Gazecie Lubuskiej”. ”GL” wychodzi na terenie, gdzie ludzie mają absolutnego hopla na punkcie granic (województw, miast i gmin) i wszelkie sygnały na ten temat są mocno rozdymane. Słowem - nie rozmawiałem z Waldy Dzikowskim, ale sądzę, że tematu zmiany granic województw na razie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.05, 22:56 to moze paluki z janowcem wielkopolskim wroca do wielkopolski, a nie beda w tym kurw...jawsko-pomorskim i zakonczy sie tym samym 4 rozbior wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Co prawda, to nie moja gazeta, ale przeczytać wart 06.09.05, 10:32 www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=241 Województwa do odstrzału Czy po wyborach prawicowa koalicja zajmie się likwidacją województw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Co prawda, to nie moja gazeta, ale przeczytać IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:00 "Województwo warszawskie" - o Boże ! Znów kombinują jak się uprzywilejować w wyścigu do korytka (w tym przypadku - pełnego dotacji z UE). Fuj ! Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Kolejna wojna się szykuje ?! 06.09.05, 19:19 (niestety - "władza" ciągle lubi tematy zastępcze) Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 02:52 ...puszczona w obieg przez "Trybunę" i kolportowana przez głupków w rodzaju "pana.nikt" ; cel jest jasny - osłabić szanse PO w wyborach. Kto naiwny niech się na to nabiera... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 08:15 1. Dziękuję za komplement. 2. Czy to znaczy, że nic nie ma na rzeczy, czyli zadnych planów nie ma, czy też NIE WYPADA O TYM MÓIĆ PRZED WYBORAMI?? Jeśli to pierwsze, to dementi powinno być stanowcze, jeśli to drugie, to to zwykłe oszustwo wyborcze PO. Dlaczego nikt z PO głośno nie przeczy??? Sorry kolego, ale PO już od dawna daje się poznać jako partia ZAKŁĄMANIA. A jej prominentni członkowie zmieniają partie i kłamią tak już od 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogo popierasz? Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... IP: *.man.poznan.pl 07.09.05, 08:47 > Sorry kolego, ale PO już od dawna daje się poznać jako partia ZAKŁĄMANIA. > A jej prominentni członkowie zmieniają partie i kłamią tak już od 16 lat. A można spytać, która partia jest warta Twojego głosu?? Bo PO - zakłamane, PIS - chce kary śmierci, to też chyba nie, SLD itp. - oczywiście że nie, Pozostaje LPR i Samoobrona... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 09:18 Nieważne kogo popieram, bo nie o tym mowa. Natomiast mam niezłą pamięć i pamiętam obietnice i gadki Panów z PO, a kiedyś KLD, UD, UW, a także ich osiągnięcia po dojściu do władzy. Pamiętam Lewandowkiego, Piskorskiego, pamietam aferałow i grubą krechę, pamiętam zamach czerwcowy (na rząd Olszewskiego) i udziłą w nim mi Rokity, pamietam "Nicee, albo śmierć", pamietam brak medialnego poparcia i poparcie w głosowaniu planu Hausnera (bez oceny tego planu, tu mówię tylko o rozdźwięku, pomiędzy deklaracjami,a praktyką PO) itd, itd. Chowanie niewygodnych spraw pod dywan, to stara metoda wszystkich partii. Jedną z cech demokracji jest konkurencja, która patrzy sobie nawzajem na ręce. Konkurencja, która właśnie te niewygodne tematy naglaśnia i o nie pyta. Dlatego dlaczego dziwisz się, że SLD wyciaga temat województw?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogo popierasz? Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... IP: *.man.poznan.pl 07.09.05, 13:45 pan.nikt napisał: > Nieważne kogo popieram, bo nie o tym mowa. To pytanie celowo było przekorne... > Natomiast mam niezłą pamięć i pamiętam obietnice i gadki Panów z PO, Cóż. Polityka to niejednokrotnie sztuka składania pięknych obietnic bez pokrycia oraz umiejętnego wycofywania się z nich. Nie twierdzę, że PO jest ideałem prawdomówności i dotrzymywania obietnic wyborczych - ale pokaż mi choć jedną partię, która jest w tym lepsza od nich - moim zdaniem nie ma takiej. Dlatego będę głosował na PO - bo przynajmniej jest szansa, że część s ich obietnic zostanie zrealizowana. > Dlatego dlaczego dziwisz się, że SLD wyciaga temat województw?? Ależ wcale mnie to nie dziwi - w ten sposób SLD próbuje zyskać głosy swoich wyborców w "planowanych do likwidacji" województwach. To przecież "dzięki" SLD nie mamy 12 województw... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 13:49 No i w sumie zgadzamy się. Z tym, że ja bardziej wierzę PiS (Kaczki pokazały, że potrafią wycofać się, kiedy ich idee nie były realizowane) i LPR-owi (oni nie majstrowali w Magdalence). Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 12:50 Pewnie, że brednia, bo będzie obowiązywał unijny podział terytorialny, np. Góralen Folk będzie należał do terytorium Galii Zakarpackiej. Ważniejszym zadaniem w programie wyborczym PO jest likwidacja SENATU bez zmiany konstytucji. Pozdrawiam ___________________________________________________________________________ "Umysł to nie dzban, który należy wypełnić, ale ognisko, które wypada rozpalić." Plutarch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:58 Przejąć powinniśmy następujące miasta: - Gorzów Wielkopolski, Świebodzin, Świecko i tereny do granicy w północnej części województwa Zachodniowielkopolskiego (nie lubię nazwy Lubuskie), południową część bierze Wrocław, - Bydgoszcz, Inowrocław i południowowschodnią cześć województwa Kujawskopomorskiego, resztę biorą Gdańsk (m.in Toruń) i Szczecin, Pomorza Wielkopolskiego ze stolicą w Szczecinie na razie nie będziemy konsumować :]] Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 07.09.05, 15:41 Możecie być spokojni, że żadnych zmian administracji wojewódzkiej nie będzie. Może za 10-15 lat. Co najwyżej zlikwidowanych zostanie sporo powiatów i sporo gmin. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydziani Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:50 Oj kolega widze się rozmarzył. Bydgoszcz (400tys) i Toruń(200tyś) jest aglomeracja i przyszłym obszarem metropolitarnym Razem aglomeracja ma ponad 700 tyś więc mało realny by Kuj-Pom znikneło. Z całyms zacunkiem ale chyba zpomnieliscie, ze Bydgoszcz jest prawie 400tyś miastem a w niedalekiej przyszłości (już są przymiarki by wchłonąc pobliskie gminy) ta liczba napewno się zwiększy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.crowley.pl 08.10.05, 14:26 Bydziani, daruj ale sie mylisz. Kujawsko pomorskie to właśnie pierwsze do likwidacji... tak jak lubuskie, swietokrzyskie i opolskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydziani Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 17:59 No niech Ci będzie, ale z tego co wiem to w planach bylo by Bydgoszcz była z Gdańskiem jak juz a nie z Pozkiem. i jak już napisałem, województwo kuj-pom nie zostanie zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przydupnik Re: Czy rządzimy aż tak dobrze, że chcemy IP: *.crowley.pl 08.10.05, 18:04 Czy rządzimy aż tak dobrze, że chcemy powiekszyc obszar. Czy wiecie jaka jest koncepcja rozwoju województwa? Czy radni i zarząd województwa dorasta do takich wyzwań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:38 Pierwotnie to Gorzów też planowano w Szczeninie, a apsurdów jest więcej np Woj Śląskie ok 1/4 obszaru leży w Małopolsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC Od kiedy świecka ma prawa miejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:34 Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a od pzn odłączą smochowice 09.10.05, 00:23 w końcu tam wieś tańczy i spiewa:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyvika Re: od pzn odłączą smochowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 10:56 smochowice to jest dzielnica poznania!!!!a jak masz braki wiedzy to sie nie wypowiadaj ale przeciez ty jezdzisz z jednej wiochy na drugą wiec skąd masz wiedzieć buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś