Dodaj do ulubionych

Przyszly ksztalt wojewodztwa

IP: 81.15.226.* 26.08.05, 20:34
Jestem zaciekawiony,czy przyszle wojewodztwo wielkopolskie sie powiekszy,czy
pozostanie w obecnej formie.
Obserwuj wątek
    • poznaniok Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 26.08.05, 20:41
      z teg co mi wiadomo ma sie powiekszyc z uwago na to iz jest planowane
      zlikwidowanie 4 wojewodztw min Lubuskiego. Dzieki temu uzyskamy dostap do
      granicy z Niemcami & w skald naszego woj wejdzie Gorzow Wlkp
      • Gość: kurna Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.icpnet.pl 26.08.05, 23:51
        ponoć możemy nawet wciągnąć Bydgoszcz. a znając rywalizację pomiędzy Toruniem a
        Bydgoszczą to chyba by chcieli nawet być pod nami :)
        • Gość: semeon Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 01:36
          Na Bydgoszczan trzeba uważać. Zaprawieni w bojach z Torunianami.
    • pan.nikt Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 27.08.05, 00:05
      Ciągle nie wiadomo. czy ma zostać 12, czy 9 województw.
      Przy 12 Kujawsko -Pomorskie chyba zostanie.
      Zniknie Lubuskie, prawdopodobnie z przydziałem Zielonej Góry do Dolnego Śląska,
      a Gorzowa do Wlkp.
      Przy 9 zniknie chyba i Kujawsko Pomorskie.
      Wtedy Bydgoszcz może trafić do nas, a Toruń do Mazowsza, albo Pomorskiego
    • vipunia Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 29.08.05, 22:42
      a skad te pomysly?
      gdzie trwa taka debata?
      • Gość: imeprator Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:47
        Wielkopolska będzie od morza do morza!
        • Gość: Lucyfer Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:31
          Oczywiście? Od Morza Północnego do Morza Czerwonego
      • pan.nikt Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 29.08.05, 23:09
        Oj ukazał się jakiś artykuł z propozycjanmi PO
        O tu czytałem:
        wiadomosci.onet.pl/1151470,11,item.html
        a było jeszcze gdzieś.
        • 1steve Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 30.08.05, 12:38
          No właśnie. Wszystkie dyskusje o ewentualnej zmianie liczby województw mają
          jedno źródło - tekst w ”Trybunie”, który jest reakcją na materiał w ”Gazecie
          Lubuskiej”. ”GL” wychodzi na terenie, gdzie ludzie mają absolutnego hopla na
          punkcie granic (województw, miast i gmin) i wszelkie sygnały na ten temat są
          mocno rozdymane.
          Słowem - nie rozmawiałem z Waldy Dzikowskim, ale sądzę, że tematu zmiany granic
          województw na razie nie ma.
    • Gość: mih Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.05, 22:56
      to moze paluki z janowcem wielkopolskim wroca do wielkopolski, a nie beda w tym
      kurw...jawsko-pomorskim i zakonczy sie tym samym 4 rozbior wielkopolski.
    • pan.nikt Co prawda, to nie moja gazeta, ale przeczytać wart 06.09.05, 10:32
      www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=241
      Województwa do odstrzału
      Czy po wyborach prawicowa koalicja zajmie się likwidacją województw
      • Gość: Pozhoga Re: Co prawda, to nie moja gazeta, ale przeczytać IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:00
        "Województwo warszawskie" - o Boże ! Znów kombinują jak się uprzywilejować w
        wyścigu do korytka (w tym przypadku - pełnego dotacji z UE). Fuj !

Pzdr,
    • mankut400 Kolejna wojna się szykuje ?! 06.09.05, 19:19
      (niestety - "władza" ciągle lubi tematy zastępcze)
    • www.nasznocnik.pl Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 02:52
      ...puszczona w obieg przez "Trybunę" i kolportowana przez głupków w rodzaju
      "pana.nikt" ; cel jest jasny - osłabić szanse PO w wyborach. Kto naiwny niech
      się na to nabiera...
      • pan.nikt Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 08:15
        1. Dziękuję za komplement.

2. Czy to znaczy, że nic nie ma na rzeczy, czyli zadnych planów nie ma, czy też
        NIE WYPADA O TYM MÓIĆ PRZED WYBORAMI??

Jeśli to pierwsze, to dementi powinno być stanowcze, jeśli to drugie, to to
        zwykłe oszustwo wyborcze PO.

Dlaczego nikt z PO głośno nie przeczy???

Sorry kolego, ale PO już od dawna daje się poznać jako partia ZAKŁĄMANIA.
        A jej prominentni członkowie zmieniają partie i kłamią tak już od 16 lat.
        • Gość: kogo popierasz? Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... IP: *.man.poznan.pl 07.09.05, 08:47
          > Sorry kolego, ale PO już od dawna daje się poznać jako partia ZAKŁĄMANIA.
          > A jej prominentni członkowie zmieniają partie i kłamią tak już od 16 lat.

A można spytać, która partia jest warta Twojego głosu??

Bo PO - zakłamane,
          PIS - chce kary śmierci, to też chyba nie,
          SLD itp. - oczywiście że nie,

Pozostaje LPR i Samoobrona...
          • pan.nikt Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 09:18
            Nieważne kogo popieram, bo nie o tym mowa.

Natomiast mam niezłą pamięć i pamiętam obietnice i gadki Panów z PO, a kiedyś
            KLD, UD, UW, a także ich osiągnięcia po dojściu do władzy.
            Pamiętam Lewandowkiego, Piskorskiego, pamietam aferałow i grubą krechę,
            pamiętam zamach czerwcowy (na rząd Olszewskiego) i udziłą w nim mi Rokity,
            pamietam "Nicee, albo śmierć", pamietam brak medialnego poparcia i poparcie w
            głosowaniu planu Hausnera (bez oceny tego planu, tu mówię tylko o rozdźwięku,
            pomiędzy deklaracjami,a praktyką PO) itd, itd.

Chowanie niewygodnych spraw pod dywan, to stara metoda wszystkich partii.
            Jedną z cech demokracji jest konkurencja, która patrzy sobie nawzajem na ręce.
            Konkurencja, która właśnie te niewygodne tematy naglaśnia i o nie pyta.
            Dlatego dlaczego dziwisz się, że SLD wyciaga temat województw??
            • Gość: kogo popierasz? Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... IP: *.man.poznan.pl 07.09.05, 13:45
              pan.nikt napisał:

> Nieważne kogo popieram, bo nie o tym mowa.

To pytanie celowo było przekorne...

> Natomiast mam niezłą pamięć i pamiętam obietnice i gadki Panów z PO,

Cóż. Polityka to niejednokrotnie sztuka składania pięknych obietnic bez pokrycia
              oraz umiejętnego wycofywania się z nich.

Nie twierdzę, że PO jest ideałem prawdomówności i dotrzymywania obietnic
              wyborczych - ale pokaż mi choć jedną partię, która jest w tym lepsza od nich -
              moim zdaniem nie ma takiej. Dlatego będę głosował na PO - bo przynajmniej jest
              szansa, że część s ich obietnic zostanie zrealizowana.

> Dlatego dlaczego dziwisz się, że SLD wyciaga temat województw??

Ależ wcale mnie to nie dziwi - w ten sposób SLD próbuje zyskać głosy swoich
              wyborców w "planowanych do likwidacji" województwach. To przecież "dzięki" SLD
              nie mamy 12 województw...
              • pan.nikt Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 13:49
                No i w sumie zgadzamy się.
                Z tym, że ja bardziej wierzę PiS (Kaczki pokazały, że potrafią wycofać się,
                kiedy ich idee nie były realizowane) i LPR-owi (oni nie majstrowali w
                Magdalence).
        • kali301 Re: Zmiany w podziale terytorialnym to brednia... 07.09.05, 12:50
          Pewnie, że brednia, bo będzie obowiązywał unijny podział terytorialny, np.
          Góralen Folk będzie należał do terytorium Galii Zakarpackiej. Ważniejszym
          zadaniem w programie wyborczym PO jest likwidacja SENATU bez zmiany konstytucji.
          Pozdrawiam
          ___________________________________________________________________________
          "Umysł to nie dzban, który należy wypełnić, ale ognisko, które wypada rozpalić."
          Plutarch
    • Gość: RAUBER Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:58
      Przejąć powinniśmy następujące miasta:
      - Gorzów Wielkopolski, Świebodzin, Świecko i tereny do granicy w północnej
      części województwa Zachodniowielkopolskiego (nie lubię nazwy Lubuskie),
      południową część bierze Wrocław,
      - Bydgoszcz, Inowrocław i południowowschodnią cześć województwa
      Kujawskopomorskiego, resztę biorą Gdańsk (m.in Toruń) i Szczecin,

Pomorza Wielkopolskiego ze stolicą w Szczecinie na razie nie będziemy konsumować :]]
      • budrys77 Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa 07.09.05, 15:41
        Możecie być spokojni, że żadnych zmian administracji wojewódzkiej nie będzie.
        Może za 10-15 lat. Co najwyżej zlikwidowanych zostanie sporo powiatów i sporo
        gmin. Pzdr
      • Gość: bydziani Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:50
        Oj kolega widze się rozmarzył. Bydgoszcz (400tys) i Toruń(200tyś) jest
        aglomeracja i przyszłym obszarem metropolitarnym Razem aglomeracja ma ponad 700
        tyś więc mało realny by Kuj-Pom znikneło. Z całyms zacunkiem ale chyba
        zpomnieliscie, ze Bydgoszcz jest prawie 400tyś miastem a w niedalekiej
        przyszłości (już są przymiarki by wchłonąc pobliskie gminy) ta liczba napewno
        się zwiększy. pozdrawiam
        • Gość: cwany Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.crowley.pl 08.10.05, 14:26
          Bydziani, daruj ale sie mylisz. Kujawsko pomorskie to właśnie pierwsze do
          likwidacji... tak jak lubuskie, swietokrzyskie i opolskie...
          • Gość: bydziani Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 17:59
            No niech Ci będzie, ale z tego co wiem to w planach bylo by Bydgoszcz była z
            Gdańskiem jak juz a nie z Pozkiem.
            i jak już napisałem, województwo kuj-pom nie zostanie zlikwidowane.
          • Gość: Przydupnik Re: Czy rządzimy aż tak dobrze, że chcemy IP: *.crowley.pl 08.10.05, 18:04
            Czy rządzimy aż tak dobrze, że chcemy powiekszyc obszar. Czy wiecie jaka jest
            koncepcja rozwoju województwa? Czy radni i zarząd województwa dorasta do takich
            wyzwań?
          • Gość: LC Re: Przyszly ksztalt wojewodztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:38
            Pierwotnie to Gorzów też planowano w Szczeninie, a apsurdów jest więcej np Woj
            Śląskie ok 1/4 obszaru leży w Małopolsce.
      • Gość: LC Od kiedy świecka ma prawa miejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:34
    • v.i.k.k.a od pzn odłączą smochowice 09.10.05, 00:23
      w końcu tam wieś tańczy i spiewa:DDDDD
      • Gość: antyvika Re: od pzn odłączą smochowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 10:56
        smochowice to jest dzielnica poznania!!!!a jak masz braki wiedzy to sie nie
        wypowiadaj ale przeciez ty jezdzisz z jednej wiochy na drugą wiec skąd masz
        wiedzieć buahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka