Gość: forumowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:26 Pomózcie uzyskać odpowiedź na to nurtujące mnie pytanie Drodzy Poznaniacy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziomal Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:07 Najbiedniejsza i najgorsza jest Główna na Zawadach - bronx i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katroll Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:13 dodam jeszcze jezyce, wilde ,lazarz. chociaz te ostatnie to nie dzielnice a subdzielnice samorzadu pomocniczego M.Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slums Re: SLUMSY POZNANSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 01:58 nad malta przy novotelu,na ulicy opolskiej i miedzy dzialkami na sarmackiej to sa prwadziwe slumsy jak w rio de janeiro. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a teraz mi sie przypomniało... 01.09.05, 00:19 Taki prawdziwy Poznan B jest na Głogowskiej przy wyjeździe z Pzn(po prawej stronie). Jeżdżę tamtędy dość często i nie moge uwierzyć:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:50 czyli rozumiem ze nie jest to wilda jak gdzies usłyszałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyvika widze ze reklamujesz swoje miejsce zamieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 30.08.05, 23:21 W Poznaniu nie ma biednych dzielnic. Hojność podatników przekraczająca wszelkie normy głupoty sprawa, że nawet ci, co się oper.... żyją sobie całkiem nieźle. Jeździłem w wakacje po Słowacji i widziałem dzielnice nędzy - domy bez szyb w oknach, bez drzwi, sklecone z czegokolwiek. A na ulicach półnagie diabły rzucające kamieniami do przejeżdżających samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 30.08.05, 23:32 I co marzysz o Słowacji?? Chciałbyś dostać kamieniem w szybę swojego samochodu?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 10:26 pan.nikt napisał: [...] > Chciałbyś dostać kamieniem w szybę swojego samochodu?? [...] A co? Myślisz, że nie rzucali celnie? Oczywiście, że dostałem, ale w blachę. Miałem wielką ochotę zabawić się w fotoreportera wojennego, ale przyznaję - stchórzyłem - i nie wyciągnąłem z torby aparatu wartego więcej niż dobytek mieszkańców dzielnicy, przez którą przejeżdżałem. A było co fotografować. Przyznam, że mną to wstrząsnęło. Mówił mi jednak znajomy znający się trochę na cygaństwie, że nie ma się co rozczulać, bo oni mają własną hierarchię kastową i tak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 10:32 A tak jeszcze a prospos. A wydaje Ci się to normalne, że każdy kto ma trochę pieniędzy, to wyprowadza się do podpoznańskich wsi, a wspaniałą, zabytkową miejską zabudowę zasiedla lumpenproletariat i dewastuje to co jeszcze pozostało po komunistycznej gospodarce lokalowej? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 19:26 Takie czasy. Wolałbym zwyczajnie, żeby tego lumperproletariatu było jak najmniej. Istnieje lumperstwo z wyboru i istnieje z bezrobocia. Tego z wyboru nie wyeliminujesz, to z bezroboci TAK. Trzeba tylko ograniczyć skalę bezrobocia do 5-7%. I nie jest to mój wymysł, ale opinie zachodnich znawców. Od alt bezrobocie rzędu 4-6, 7% (z zależności od badań) określa się jao twórcze, a wyższe jako zbrodnię przeciwko narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 22:10 pan.nikt napisał: > Trzeba tylko ograniczyć skalę bezrobocia do 5-7%. Słyszymy to od Ciebie jak czkawkę z płyty, która się zacięła. A może jakiś pomysł jak to zrobić? Z pewnością nie pomoże ulga podatkowa zafundowana VW na skutek szantażu, która wprawiła Cię w euforię. Pożyjemy zobaczymy. Oby nie było tak jak z Wyborową, która też była kiedyś bardzo dobrym pracodawcą i każdy chciał się tam dostać do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 23:05 Te procenty, to żadna moja czkawka. Tak rzecz ma się w mądrych opracowaniach i tak to dziala w całym cywilizowanym świecie. Jak to zrobić?? Mamy całe rzesze genialnych ekonomistów, jakiś Balcerowiczó, Belki itd. Ich spytaj. A włąściwie spytaj ich jak roz,,i gospodarkę. Tak dychawiczną, ale żywą, a nie jak dziś w agonii. A VW?? To bardzo konkretny pracodawca. Dlaczego nie każesz mu działać? No i jak możesz go porównywać z Wyborową. Ile zainwestował w Wyborową jej nabywca?? Oczywiście możesz powiedzieć, że SSE to kmuna, przezytek itd. TAK. Ale SSE funkcjonuje. Jeżeli nie skorzystamy my, to skorzystają inni. Takie życie. W istniejeącym systemi ekonomicznym strefy te odgrywają znaczącą rolę. Może ci się ten system nie podobać OK. Zmień go systemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 Dziwny temat. 31.08.05, 19:31 Gość portalu: forumowicz napisał(a): > Pomózcie uzyskać odpowiedź na to nurtujące mnie pytanie Drodzy Poznaniacy Dziwny temat. Szukasz potwierdzenia, że w takowej nie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Dziwny temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:58 W Poznaniu jest 7 % bezrobocie. A takie miejsca jak to na słowacji są w bardzo wielu miastach w Anglii i USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Dziwny temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:39 nie, chcę przeprowadzić badanie w takiej dzielnicy wsród takich ludzi na pracę magisterską. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 02.09.05, 12:40 Może nie dzielnica, ale slumsowe osiedle to baraki między Grunwaldzką, Sowińskiego a Słoneczną. Po ciemku lepiej się nie przechadzać po tym terytorium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Baraki IP: 195.20.110.* 02.09.05, 13:06 A wiecie, że na Dębcu (Czechosłowacka, Opolska) i Jeżycach (Dojazd, Podolańska) ludzie jeszcze mieszakją w barakach, mają tylko wode i prąd, mieszkania bez łazienek, z piecami, a WC na zewnątrz? Za mieszkania mają naliczane wg standardowego m2 dla danego obszaru (np. jak w kamienicach miejskich), a ci "zamożniejsi" co sami sobie coś zmodernizowali (bo MPGM ma takich ludzi totalnie w d...) mają doliczone za "podniesienie standardu mieszkania". A i te tereny to już dawno przestały być peryferiami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:34 Wjedź wieczorem na Zawady i Głuwną to zobaczysz slamsy, tagże na Średniej, Rzecznej i w okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 03.09.05, 16:19 1. Nie "Głuwną" a Główną! 2. Nie "tagże" a także! Wierzę, że ręka wpadła Ci w turbulencje podczas operowania na klawiaturze! Co do reszty, owszem, to inny świat! Odpowiedz Link Zgłoś