Dodaj do ulubionych

jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:26
Pomózcie uzyskać odpowiedź na to nurtujące mnie pytanie Drodzy Poznaniacy
Obserwuj wątek
    • Gość: ziomal Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:07
      Najbiedniejsza i najgorsza jest Główna na Zawadach - bronx i tyle
      • Gość: katroll Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:13
        dodam jeszcze jezyce, wilde ,lazarz. chociaz te ostatnie to nie dzielnice a
        subdzielnice samorzadu pomocniczego M.Poznania
        • Gość: Slums Re: SLUMSY POZNANSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 01:58
          nad malta przy novotelu,na ulicy opolskiej i miedzy dzialkami na sarmackiej to
          sa prwadziwe slumsy jak w rio de janeiro.
          • v.i.k.k.a teraz mi sie przypomniało... 01.09.05, 00:19
            Taki prawdziwy Poznan B jest na Głogowskiej przy wyjeździe z Pzn(po prawej
            stronie). Jeżdżę tamtędy dość często i nie moge uwierzyć:/
    • Gość: forumowicz Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:50
      czyli rozumiem ze nie jest to wilda jak gdzies usłyszałem?
    • v.i.k.k.a łazarz 30.08.05, 21:56
      • Gość: antyvika widze ze reklamujesz swoje miejsce zamieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:02
    • l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 30.08.05, 23:21
      W Poznaniu nie ma biednych dzielnic. Hojność podatników przekraczająca wszelkie
      normy głupoty sprawa, że nawet ci, co się oper.... żyją sobie całkiem nieźle.
      Jeździłem w wakacje po Słowacji i widziałem dzielnice nędzy - domy bez szyb w
      oknach, bez drzwi, sklecone z czegokolwiek. A na ulicach półnagie diabły
      rzucające kamieniami do przejeżdżających samochodów.
      • pan.nikt Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 30.08.05, 23:32
        I co marzysz o Słowacji??
        Chciałbyś dostać kamieniem w szybę swojego samochodu??
        • l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 10:26
          pan.nikt napisał:

[...]
          > Chciałbyś dostać kamieniem w szybę swojego samochodu??
          [...]
          A co? Myślisz, że nie rzucali celnie? Oczywiście, że dostałem, ale w blachę.
          Miałem wielką ochotę zabawić się w fotoreportera wojennego, ale przyznaję -
          stchórzyłem - i nie wyciągnąłem z torby aparatu wartego więcej niż dobytek
          mieszkańców dzielnicy, przez którą przejeżdżałem. A było co fotografować.
          Przyznam, że mną to wstrząsnęło. Mówił mi jednak znajomy znający się trochę na
          cygaństwie, że nie ma się co rozczulać, bo oni mają własną hierarchię kastową i
          tak musi być.

• l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 10:32
            A tak jeszcze a prospos. A wydaje Ci się to normalne, że każdy kto ma trochę
            pieniędzy, to wyprowadza się do podpoznańskich wsi, a wspaniałą, zabytkową
            miejską zabudowę zasiedla lumpenproletariat i dewastuje to co jeszcze pozostało
            po komunistycznej gospodarce lokalowej?
            • pan.nikt Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 19:26
              Takie czasy.
              Wolałbym zwyczajnie, żeby tego lumperproletariatu było jak najmniej.

Istnieje lumperstwo z wyboru i istnieje z bezrobocia.
              Tego z wyboru nie wyeliminujesz, to z bezroboci TAK.
              Trzeba tylko ograniczyć skalę bezrobocia do 5-7%. I nie jest to mój wymysł, ale
              opinie zachodnich znawców. Od alt bezrobocie rzędu 4-6, 7% (z zależności od
              badań) określa się jao twórcze, a wyższe jako zbrodnię przeciwko narodowi.
              • l.george.l Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 22:10
                pan.nikt napisał:

> Trzeba tylko ograniczyć skalę bezrobocia do 5-7%.
                Słyszymy to od Ciebie jak czkawkę z płyty, która się zacięła. A może jakiś
                pomysł jak to zrobić? Z pewnością nie pomoże ulga podatkowa zafundowana VW na
                skutek szantażu, która wprawiła Cię w euforię. Pożyjemy zobaczymy. Oby nie było
                tak jak z Wyborową, która też była kiedyś bardzo dobrym pracodawcą i każdy
                chciał się tam dostać do roboty.
                • pan.nikt Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 31.08.05, 23:05
                  Te procenty, to żadna moja czkawka. Tak rzecz ma się w mądrych opracowaniach i
                  tak to dziala w całym cywilizowanym świecie.

Jak to zrobić??
                  Mamy całe rzesze genialnych ekonomistów, jakiś Balcerowiczó, Belki itd. Ich
                  spytaj. A włąściwie spytaj ich jak roz,,i gospodarkę. Tak dychawiczną, ale
                  żywą, a nie jak dziś w agonii.

A VW??
                  To bardzo konkretny pracodawca.
                  Dlaczego nie każesz mu działać?
                  No i jak możesz go porównywać z Wyborową.
                  Ile zainwestował w Wyborową jej nabywca??
                  Oczywiście możesz powiedzieć, że SSE to kmuna, przezytek itd.
                  TAK.
                  Ale SSE funkcjonuje. Jeżeli nie skorzystamy my, to skorzystają inni.
                  Takie życie.
                  W istniejeącym systemi ekonomicznym strefy te odgrywają znaczącą rolę. Może ci
                  się ten system nie podobać OK. Zmień go systemowo.

• z3r0 Dziwny temat. 31.08.05, 19:31
      Gość portalu: forumowicz napisał(a):

> Pomózcie uzyskać odpowiedź na to nurtujące mnie pytanie Drodzy Poznaniacy

Dziwny temat.

Szukasz potwierdzenia, że w takowej nie mieszkasz?
      • Gość: Stanisław Re: Dziwny temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:58
        W Poznaniu jest 7 % bezrobocie. A takie miejsca jak to na słowacji są w bardzo
        wielu miastach w Anglii i USA.
      • Gość: forumowicz Re: Dziwny temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:39
        nie, chcę przeprowadzić badanie w takiej dzielnicy wsród takich ludzi na pracę
        magisterską.
    • elmek Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 02.09.05, 12:40
      Może nie dzielnica, ale slumsowe osiedle to baraki między Grunwaldzką,
      Sowińskiego a Słoneczną. Po ciemku lepiej się nie przechadzać po tym
      terytorium...
    • Gość: Q Baraki IP: 195.20.110.* 02.09.05, 13:06
      A wiecie, że na Dębcu (Czechosłowacka, Opolska) i Jeżycach (Dojazd, Podolańska)
      ludzie jeszcze mieszakją w barakach, mają tylko wode i prąd, mieszkania bez
      łazienek, z piecami, a WC na zewnątrz? Za mieszkania mają naliczane wg
      standardowego m2 dla danego obszaru (np. jak w kamienicach miejskich), a ci
      "zamożniejsi" co sami sobie coś zmodernizowali (bo MPGM ma takich ludzi totalnie
      w d...) mają doliczone za "podniesienie standardu mieszkania".
      A i te tereny to już dawno przestały być peryferiami miasta.
    • Gość: Beny Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:34
      Wjedź wieczorem na Zawady i Głuwną to zobaczysz slamsy, tagże na Średniej,
      Rzecznej i w okolicach
      • energy52 Re: jaka jest najbiedniejsza dzielnica Poznania? 03.09.05, 16:19
        1. Nie "Głuwną" a Główną!
        2. Nie "tagże" a także!

Wierzę, że ręka wpadła Ci w turbulencje podczas operowania na klawiaturze!

Co do reszty, owszem, to inny świat!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka