Dodaj do ulubionych

Uwaga ! OSZUST.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:25
Ostrzegam , osoby szukające pracy , przed firmą INS-DROG niejakiego
Mariusza Lacha. Osobnik ten zatrudnia ,na ogłoszenie ,które ukazuje
się się w gazetach . Ludzie zatrudnieni nie znają adresu ,ani nazwy
firmy pracują po 10 godz. dziennie .Po skończeniu zadania , które trwa
kilka tygodni.Lach przyjmuje następnych, ludzie ci nie dostają
wynagrodzenia i pracują na czarno. Proceder kwitnie ,pomimo zgłoszenia
do Państwowej Inspekcji Pracy w Poznaniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucyfer Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.05, 20:45
      To co, nie podpisujesz nawet umowy o pracę, umowy zlecenia? Stuknij się lekko.
      Jeżeli pracujesz na czarno to ty również łamiesz prawo. I ty chcesz
      sprawiedliwości?
      • l.george.l Re: Uwaga ! OSZUST. 31.08.05, 20:54
        Umowę o pracę można zawrzeć ustnie, warunki spisuje się później. Zdaje się, że
        w ciągu 7 dni.
        • Gość: Lucyfer Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.05, 21:04
          Ale oni pracowali po kilka tygodni. Bez umowy?
          • brander Zawarcie umowy na piśmie nie jest warunkiem 02.09.05, 01:34
            koniecznym dla uznania jej ważności przez sąd w przypadku wystąpienia z pozwem
            przeciwko pracodawcy o zapłatę wynagrodzenia.Trudniej tylko wówczas udowodnić,że
            umowa faktycznie istniała.
      • Gość: POZtrach Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.158.216.102.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.13, 11:15
        Praca na czarno bez żadnych papierów czy umów to norma w budownictwie. Proceder kwitnie w najlepsze na budowach domków jednorodzinnych i u małych deweloperków. Przodują w tym firmy z Gniezna, Wągrowca, Obornik Wielkopolskich, Śremu itp terenów wiejskich zatrudniających pracowników rolno-budowlanych. W zasadzie winni są sami inwestorzy dla których liczy się tylko cena a wiadomo że pracownik bez umowy jest tańszy więc firma bardziej konkurencyjna. Czy zamawiając np malarza czy płytkarza pytamy się czy zapłacił ZUS a od zarobionych pieniędzy odprowadza podatki, myślę że nie bo pracujący na czarno jest tańszy i tylko to się liczy.
        Jeszcze nigdy nie spotkałem na budowie żadnej kontroli zainteresowanej legalnością zatrudnienia.
    • Gość: galgal Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.13, 08:26
      Poszukuję kontaktu z osobami, które współpracowały lub współpracują z INS-DROG pana Lacha.

galgal@gazeta.pl
      • Gość: ja'n Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 02.10.14, 05:48
        Ja pracuje w firmie Mariusza Lach od lutego'2013 roku na szefa nie mogę powiedziec żadnego zległo słowa.
        Wyplata w terminie, kilkudniowy poślizg,ale w tej branży tak juz bywa.
        Godziws stawka, po 9 miesiącach 25% podwyżka
        Kasa na paliwo do domu + hotel + dieta koperta pod choinkę urlop po stawce cóż pragnac więcej.
        Ci którzy narzekają chcieli pieniadze a nie chcieli pracować to sie nie dziwie że Pan Lach sie ich pozbył, jeszcze jedno umowę dostałem w pierwszym dniu pracy
        • Gość: POZtrach Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.31.158.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.10.14, 16:53
          Ha ha ha! :)
          • Gość: były pracownik Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 06.10.14, 12:19
            Panowie jaki tam z niego oszust. Trzeba pracować i juz, nie można pic alkoholu czy to są wygórowane wymagania, chyba nie.
            Jak ktos przychodzi do pracy chce caly dzień spędzić w palarni gdyż po przepitej nocy nie ma sily do pracy to później są pretensje.
            Bylo wielu co sie zwolnili i czesc z nich powróciło dla pozostałych nie starczyło miejsca stąd to rozgoryczenie i negatywne opinie.
            • Gość: gość Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 10.07.15, 12:06
              Astronomowie podniecają się dwiema sekundami didanymi do czerwca, nasz szef byl bardziej Chojny dodal nam 20 dni i wyplate zrobił 20 czerwca
              Male opóźnienie 20 dniowe
    • Gość: Marta Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 08:51
      Witam chciałabym pomóc - kontakt marta.gorna@poznan.agora.pl
    • Gość: Gwardzista Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.icpnet.pl 11.07.13, 19:45
      kozak153@wp.pl

Wszyscy poszkodowani napiszcie mi na meila informacje i kontakt z wami, chyba wiem jak wam pomoc, czekam na jak najszybszy kontakt.
    • Gość: Piszący Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 11.10.14, 11:38
      Gdyby kierownicy i szef mniej grali w pilkazyki to siedzieliby więcej co dzieje sie na budowie i nie daliby się wygryźć z robot firmie Agrosad. Agrosady nie maja pilkazykow w biurze to tez praca idzie im lepiej.
      • Gość: piszacy Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 22.10.14, 22:15
        Ale co tam wyplata byla w terminie
        • Gość: piszacy Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 23.10.14, 10:27
          Mam pytanie;
          Czy można nieplacic pracownikom za przerwę sniadaniowa.
          Takie cos wprowadził prezes Ins-drogu
          • Gość: x jezeli czas pracy wynosi 8 godzin dziennie, IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 23.10.14, 11:37
            to pracuje sie np. od 7 - 15:15, i w tym jest 15 min przerwy.
            Jezeli pracuja od 7 - 15 i w tym jest 15 min na sniadanie, to czas pracy wynosi 7h 45 min.
            Czas pracy jest uregulowany w umowie o prace. A umowa powinna byc zgodna z kodeksem pracy. (jezeli obowiazuje).
          • Gość: dobry szef ja wliczam do czasu pracy nawet dojazd :D IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 23.10.14, 11:38
            ale jestem wyjatkiem ;)
            • Gość: Georg von Sommer Re: ja wliczam do czasu pracy nawet dojazd :D IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 23.10.14, 11:51
              Hycel... Co ty pierdzielisz,ze jestes wyjatkowym..?? Zeby zlapac kejtra to sie trzeba niezle najezdzic - nie...??? :):)
            • Gość: ja Re: ja wliczam do czasu pracy nawet dojazd :D IP: 80.54.19.* 10.11.14, 21:19
              w Surpolu tez wliczali
          • Gość: Georg von Sommer Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 23.10.14, 11:38
            Takiego prezia nalezy wywiezc okara (przy dzwiekach okaryny) w kieretyny.. POwiadam Wam...:):)
    • mlodaprojektantka Re: Uwaga ! OSZUST. 13.07.15, 17:55
      Sam sobie jestes winny, idziesz do pracy i nic o niej nie wiesz a jednak mimo to pracujesz?
      • Gość: pracownik Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.serv-net.pl 18.07.15, 14:44
        Tak masz racje.
        Ale co zrobić jak juz się wdepnelo w to gó... zwane INS-DROG.
        W zasadzie to płaci ale z opóźnieniem
        My byśmy chcieli wypłaty w terminie
      • Gość: Lach oszust Re: Uwaga ! OSZUST. IP: *.play-internet.pl 26.11.15, 13:29
        Proszę nie idźcie do pracy do tego pożal się Boże oszusta.
        Dzisiaj jest 26 listopad a my nie dostaliśmy kasy za październik a co dalej.
        Niech ludzie mijają go z daleka.
        INS-DROG
        Mariusz Lach
        Szczecinek Brzegowa 2
    • piotr.kowalski867 Re: Uwaga ! OSZUST. 18.01.19, 12:33
      UWAGA! Przeszczegam wszystkich przed Przemysławem Baranowskim z Rożnowa.
      Przemysław Baranowski to naciągacz.Obecuje pieniondze
      Zakłada firmy na słupa, bierze kredyty.
      Nie płaci faktur i rachunków.
      Nie podawajcie mu żadnych danych, nie wysyłajcie ksera dowodu. Nie wierz mu. Słodko gada i problemów ci narobi.
      Mam juz sprawy karne.
      Zgłaszajcie co macie na policje.
      Mam przez niego długi, komornika.
      NIE UFAJCIE MU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka