asiczek21 02.09.05, 22:02 gdzie w poznaniu mozna uczeszczac na taki kurs?prosze o konkretne odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citisus Re: kurs samoobrony 03.09.05, 00:53 asiczek21 napisała: > gdzie w poznaniu mozna uczeszczac na taki kurs?prosze o konkretne odpowiedzi!!! www.samoobrona.org.pl/pages/06.Biura/index.php#wielkopolskie Nie zapomnij o właściwym krawacie......... Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: kurs samoobrony 03.09.05, 10:52 arrrhhhhhhhhhhhhh!!! ja tu o powaznym kursie mowie ktory z partia leppera nie ma nic wspolnego! wiedzialam ze taka odpowiedz dostane!!darujcie sobie nastepnym razem.czlowiek sie martwi o swoje bezpieczenstwo..szkoda slow! Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: kurs samoobrony 03.09.05, 12:10 asiczek21 napisała: > arrrhhhhhhhhh!!! ja tu o powaznym kursie mowie ktory z partia leppera nie ma > nic wspolnego! Eeeeee, toż partia Leppera prowadzi też poważne kursy :-) > wiedzialam ze taka odpowiedz dostane!! Hmmm, polska język, trudna język Warto czasem się zastanowić nad zadaniem pytania, zwłaszcza gdy się odpowiedź zna ..... > czlowiek sie martwi o swoje bezpieczenstwo..szkoda slow! To może te drogie słowa na wyszukiwarkę wrzucić ? www.google.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlowski_marcin Re: kurs samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:14 To zależy jaki typ samoobrony cię interesuje. Bardzo skuteczny jest wingtsun u Piotra Koziarskiego www.wingtsun.pl Ja osobiście polecam taichi (wiekszość osób uważa to za gimnastykę dla starzuszków) a tak naprawdę to jedna z najskuteczniejszych sztuk walki. www.taichi.com.pl szkołe prowadzi Piotr Zięba najwyższy stopień w taichi w Polsce. a jesli chcesz się czegoś więcej dowiedzieć o tej szkole to www.ymaa.net. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrq Re: kurs samoobrony IP: *.icpnet.pl 03.09.05, 14:36 budo.net.pl/viewtopic.php?t=21004&postdays=0&postorder=asc&start=15 pierwsze z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: kurs samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:29 wiem ze prosisz o konretne odp., ja jednak podam niekonkretna, przynajmniej watek ci podbije;) zamiast chodzic na kursy samoobrony nie ubieraj sie zbyt prowokacyjnie, tzn. w sposob ktory by przyciagal ludzi kierujacych sie zwierzecymi instynktami oraz unikaj miejsc w ktorych moze ci sie stac krzywda. innymi slowy - chcac byc atrakcyjna, staraj sie byc atrakcyjna dla ludzi z wyzszej polki a nie nizszej. popracuj tez nad psychologicznym rozgrywaniem konfrontacji z ludzmi ktorych chcialabys zbic. Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 dzieki 03.09.05, 16:04 dzieki za wszystkie odpowiedzi zwiazane z tematem:)co do ubioru to spoko-nie prowokuje.martwie sia raczej co bedzie jesli wracajac z uczelni o 20 w srodku zimy podejdzie do mnie jakis bandzior zeby zabrac mi komorke.dodam ze nosze przy sobie gaz ale chce nauczyc sie bronic w razie gdy zajdzie taka koniecznosc.bicie ludzi nie wchodzi w gre"psychologiczne rozgrywanie konfronfrontacji"...hmmm..napiszesz mi cos wiecej na ten temat??pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:19 a gdzie masz zajecia i gdzie mieszkasz? jesli wynajmujesz mieszkanie to staraj sie zoptymalizowac trase, wybierz taka lokalizacje zeby nie bylo niebezpiecznie. jesli idziesz zima po zmroku z uczelni to staraj sie ubierac niezbyt bogato, kolorowo, raczej szaro. nie nos przy sobie drogiej komorki. a nawet jak juz w bezpostedniej konfrontacji sytuacja bylaby bardzo ciezka to oddanie komroki jest tansze niz kurs samoobrony. przy tym staraj sie dokladnie zapamietac osobnika, a nastepnego dnia zglosic to na policji z opisem tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlowski_marcin Re: dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:49 No jasne najlepiej pozwolić żeby bandziory dyktowały nam jak mamy chodzić ubrani, jaką mamy kupić komórke i którędy mamy wracać do domu. A jak każe oddać komórkę to najlepiej jeszcze portfel dorzucić. Gratuluję postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:02 pisze jak racjonalnie sie zachowywac, przeciez chce zeby ta dziewczyna nam sie zachowala, a po kursie samoobrony i tak sie nie obroni, nie dosyc ze straci komorke i kase (po co nosic z uczelni?) to jeszcze moze zepsuc sobie zdrowia i psychike. Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: dzieki 03.09.05, 17:04 hmmm...a co z kursami wen do?to podob no jakies kursy tylko dla kobiet.ktos sie orientuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlowski_marcin Re: dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:40 Zaden kurs tylko dla kobiet nic ci nie da. Weekendowe kursy samoobrony też są do niczego. Jeśli naprawdę chcesz się obronić to niestety trzeba trochę czasu poświęcić na sali gimnastycznej. Najszybciej samoobrony nuczysz się trenując wingtsun, jujitsu( nie weim dokładnie jako to sie pisze) ale niestety to sątreningi czasami bolesne. O karate i aikido capoeira możesz zapomnieć są mało skuteczne w realnym zagrożeniu. Tai chi które ja preferuje to niestety bardzo długa roga (ale za to bardzo przyjemna oprócz walorów militarnych dużo zyskuje twoje zdrowie) Wybór należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: dzieki 03.09.05, 20:02 dzieki za wszystkie rady-rozejrze sie jeszcze.szkoda tylko ze te wszystkie zajecia sa tak pozno!!przeciez nie kazdy ma samochod zeby dojechac na 19 w srodku zimy na jakies wygnajewo:( czasem droga na takie zajecia moze okazac sie prawdziwym polem walki;(pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.siekiera nieprawda, że karate jest nieskuteczne IP: *.athome235.wau.nl 04.09.05, 04:08 musisz tylko wybrać odmianę karate, która nie występuje w wersji sportowej (jak np. w "kyokuszince"), gdzie markowane są ciosy i potem to "wchodzi" w krew. Polecam karate tsunami - bardzo skuteczne. Ale bez odpowiedniej kondycji fizycznej to po pierwszym treningu czeka cię kilkudniowy ból mięśni i stawów. Jeśli przetrwasz pierwsze tygodnie - bedzie lepiej. Aha - uczęszczanie na treningi raz w tygodniu mija się z celem. Minimum to 2-3 razy, aby były jakieś efekty w zauważalnym czasie. I nie chodzi tu nawet o rozwój mozliwości fizycznych, ale przede wszystkim psychicznych.O to, żeby mieć wewnętrzny spokój w "podbramkowych" sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: nieprawda, że karate jest nieskuteczne 04.09.05, 15:56 a mozesz mi podac jakis namiar na to tsunami?pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: nieprawda, że karate jest nieskuteczne 04.09.05, 16:19 niestety, od kiedy wyjechałem za granicę kilka lat temu, nie wiem, co się teraz dzieje z sekcją. Sorki ;) Odpowiedz Link Zgłoś