Dodaj do ulubionych

Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsiada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:54
Cokolwiek by się nie powiedziało o tym tragicznym chłopaku, jedno jest pewne:
W sposób wskazujący na bandytyzm włamał się do obcego domu. Tak nie zachowuje
się "przyzwoity, dobry" chłopak nawet po wypiciu kilku kieliszków. Dziś
włamał się do sąsiada, a jutro.....?
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg_k Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsiada IP: *.icpnet.pl 11.09.05, 20:58
      Może się mylę, ale Pod Napieciem jest nadawane na zywo w TVN w niedziele o 21:55... Skąd więc autorka tekstu wie, jak wypowiadali się w nim ludzie, skoro jeszcze go nie wyemitowano...
      • Gość: Gosia Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:52
        Nie wiem ale na prawdę Pod napięciem było wczoraj i to na żywo, mieszkam w
        pobliżu boiska gdzie kręcili program, widziałam. Pozdrawiam
    • Gość: nieznajoma Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:41
      Dlaczego piszecie juz teraz o programie który jest w tej chwili nagrywany czy
      już wiecie co ludzie mówia i jekie maja zdanie postępujecie jak policja która
      zaraz wydała chłopakowi opinię bez przeprowadzonego dochopdzenia to nie jest w
      porzadku poczekajmy na wszystkie dowody i orzeczenia biegłych
    • Gość: Rene Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.icpnet.pl 11.09.05, 21:58
      Nie wiem kim był ten chłopak. Ale z wszystkiego wynika, że włamywał sie do
      cudzego domu wybijając szybę. A to przesadza sprawę. Czy zginął przez głupotę,
      przez pijaństwo czy też przez swoje ewentualne przestępcze działania jest
      rzeczą wtórną.
      • Gość: iza Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: 150.254.89.* 12.09.05, 14:15
      • Gość: iza Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: 150.254.89.* 12.09.05, 14:19
        matka Adriana bardzo go broni.To ogromna tragedia.mnie rownie bardzo zal jest
        rodziny Piotra.Ludzie nie potrafia zrozumić ich dramatu.Pan Piotr walczył o
        swoja rodzine w swoim domu.
        • Gość: Skórzewiak Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:28
          Matka chłopaka wykazała się całkowitym brakiem klasy, przerażające prostactwo.
          Dowiedziałem się, że uczy w jakimś liceum, Boże uchowaj od takich nauczycieli.
          Na znacznie większe współczucie mogłaby liczyć gdyby nie siała takiego fermentu.
          A poza tym, przecież media szukają taniej sensacji i w obliczu tragedii jaką
          jest strata syna branie udziału w tym cyrku jest porażające.
    • Gość: elmo Dokładnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:16
      Sąsiedzi i zwłaszcza rodzice mają zawsze tendencję do gloryfikowania swoich
      dzieci: "mój syn by tego nie zrobił" tylko ciekawe skąd tyle bandytyzmu w
      Polsce??? Ja się nikomu nie włamuje do domu w nocy.Zareagowałbym tak samo i
      cieszę się z decyzji policji-może to da do myślenia paru rzezimieszkom
      • Gość: BOSS Program IP: *.icpnet.pl 11.09.05, 22:19
        Czujcie się, przecież materiał był już w UWAGA dlatego wiadomo co gadali. Ehhh
        ale macie pojęcie o temacie.
        • Gość: Greg_k Re: Program IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 09:07
          Jakim cudem pokazano w Uwadze fragment programu, ktory jest nadawany na zywo? Byc moze tam tez wypowiadali sie ludzie... Ale to nie uprawnia dziennikarza do przewidywania przyszlosci i twierdzenia, ze sie ogladalo program, ktorego jeszcze nie wyemitowano.
      • Gość: muRRgrabia Re: Dokładnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 08:36
        mam dokładnie takie samo zdanie jak elmo. A TVN szuka taniej sensacji. W
        Stanach nikt by się nie przejął faktem, że ktos zastrzelił intruza w swoim domu.
      • Gość: Kaziu Dobry chłopak był i mało pił... IP: *.crowley.pl 12.09.05, 17:49
        ...
    • Gość: Emeryt Zastraszony Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:50
      Obłuda siega Zenitu.Pogrzeb pokazuje siłę GANGU a może Mafii kto to ich wie!!
      Który robi co che w naszej dzielnicy.Mnie np. zakazano wychodzić po 22 z domu
      bo dzwoniłem na Policję ,że rzucano butelkami w mego psa owaczarka niemieckiego
      który nigdy nikogo nie pogryzł!!
    • archfil Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 12.09.05, 06:04
      W Skórzewie doszło do strasznej tragedi. Jej ofiarami padły dwie, mieszkające w
      pobliżu, rodziny, a prawdziwy sprawca tych wydarzeń już nie żyje. Współczuję
      rodzinie i znajomym zabitego, ale współczuję też człowiekowi, który bronił
      swego domu i swojej rodziny, a teraz będzie żył ze świadomością swego czynu.
      Mimo wszystko, ja na jego miejscu postąpiłbym tak samo.
    • Gość: grzes Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: 195.20.110.* 12.09.05, 07:22
      zgadzam się. ludzie idealizują zmarłych. to norma. zachowanie wskazujące na
      bandytę. brawo dla prokuratury.
    • Gość: Poznaniak Za moich czasów licealiści nie dopuszczali sie IP: 5.2.* / 217.8.167.* 12.09.05, 07:51
      takich czynów!Fakt,że ja kończyłem Marcinka, ale tak czy tak ukończenie liceum
      kiedyś do czegoś zobowiązywało.Ciekawe co maja nam do powiedzenia rodzice i
      nauczyciele tego chłopaka? Czy nie maja sobie nic do zarzucania? A może szkoła
      jest zdania,że jej zadaniem nie jest wychowywać tylko nauczać?
      • Gość: klapa Re: Za moich czasów licealiści nie dopuszczali si IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.05, 08:28
        Nawet jeśli to była dramatyczna pomyłaka- to nir można potępiać strzelającego.
        Takie mamy czasy, na gwałt musimy odpowiadać gwałtem.
        Przypomnijmy sobie wydarzenia w Londynie- kilka dni po zamachu w metrze policja
        strzela i zabija człowieka jej zdanie podejrzanie się zachowującego. I prawie
        nikt nie potępia tego, wszyscy zdają sobie sprawę, że gdyby okazało się, że
        człowiek ten ma jednak przy sobie łądunek wybuchowy- dramat byłby o wiele
        wiekszy.
        Musi zaistnieć w zbiorowej świadomości wszystkich obywateli, że posesja a
        szczególnie dom są miejscem absolutnie prywatnym i wejście jest możliwe tylko
        za wyraźną zgodą właściciela.
        Prawo tego chroni, istnieje pojęcie miru domowego, policja nawet w pościgu za
        bandytą musi przestrzegać procedur podczas wchodzenia na prywatny teren.
        Każde nieupoważnione wejście na prywatny teren musi być traktowane jako próba
        napadu i dozwolona jest wówczas adekwatne przeciwdziałanie, aż do strzelania
        włacznie.
        Amerykanie to wiedzą od dawna .....
        • Gość: Gość Re: Za moich czasów licealiści nie dopuszczali si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:54
          Zgadza się jezeli chodzi o Amerykanów! Jak jezdziłem w Texasie i któregoś razu
          chciałem zawrócić wykorzystując wjazd do czyjeś posesji to córka, mieszkająca
          tam już 10 lati znająca realia, nie pozwoliłami na taki manewr. Powiedziała, że
          własciciel posesji mógłby strzelic do nas bez sprawdzania czy to jest
          faktycznie napad czy tez to, że chciałem tylko wjechac na jego posesje żeby
          zawrócić samochodem!
        • Gość: Lehoo Re: Za moich czasów licealiści nie dopuszczali si IP: 212.14.31.* 13.09.05, 09:52
          Wychodzi na to, że pewne czynności mogą być niebezpieczne. Należą do nich
          manipulowanie przy gniazdku sieciowym na bosaka na mokrej podłodze, przebieganie
          przez autostradę w godzinach szczytu, sprawdzanie stanu zapełnienia zbiornika z
          benzyną przy pomocy oświetlania jego wlotu zapalniczk oraz wchodzenie po
          pijanemu w nocy na cudzą posesję i wytłukiwanie szyby w drzwiach.
          • pan.nikt Re: Za moich czasów licealiści nie dopuszczali si 13.09.05, 09:58
            Wróćmy do źródła.
            Kto wybił szybę nie jest pewne.
            • Gość: keczup Re: Za moich czasów licealiści nie dopuszczali si IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 10:07
              Prokuratura ustaliła, że zrobił to Adrian.
              Długo będziesz się ośmieszał?
      • Gość: LMB A za moich czasów, panie, to tego i tamtego IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 09:05
        > takich czynów!Fakt,że ja kończyłem Marcinka, ale tak czy tak ukończenie liceum
        > kiedyś do czegoś zobowiązywało.

Teraz na szczęście nauka już nie jest dla wybranych.

> Czy nie maja sobie nic do zarzucania? A może szkoła
        > jest zdania,że jej zadaniem nie jest wychowywać tylko nauczać?

Stare komunały.
      • Gość: kinka Re: Za moich czasów licealiści nie dopuszczali si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:47
        No i warto zeby zabrał głos ksiądz. Adrian chyba należał do wierzacych.
    • Gość: keczup Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.09.05, 08:47
      Żal mi matki. Aż przykro było patrzeć jak jej wyobrażenie o synu konfrontuje się
      z rzeczywistością. Ustalenia prokuratury: Adrian o 23:30 wykopał furtkę, wszedł
      na posesję, rozbił szybę w drzwiach i chciał je otworzyć od zewnątrz. "Czy pani
      syn był napastnkiem?" "Nie! Przecież on poszedł w krótkich spodniach... Był
      dobry z matematyki..." "Czy był pijany?" "On NIGDY nie był pijany!" Rzecznik
      prokuratury: "badanie krwi wykazało ponad 2 promile". "Niemożliwe! On nie pił!"
      Do końca życia będzie hołubić pamięć o swoim synie jako o biednym, niewinnym
      chłopcu zastrzelonym przez krwiożerczego sąsiada.
      Tylko, że biedni niewinni chłopcy nie wkraczają nocami do cudzych domów nawaleni
      jak stodoła...
      • Gość: ms Matka jest pop..ona, a syn byl bandziorem IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 13.09.05, 09:38
        ja na miejscu Piotra postapilbym dokladnie tak samo. Tylko ze jeszcze usuwalbym
        te swiecace smieci spod mojej posesji. To zenada, ze sa ludzie, ktorzy czcza
        pamiec bandziora...
    • Gość: Waclaw Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: 217.168.129.* 12.09.05, 09:28
      na tym polega wielkość matki, że w swoim synu nawet jakby nie wiadomo jakim
      zbrodniarzem się okazał widzi zawsze maleńkiego grzecznego chlopca. Fakty
      jednak są brutalne - i to dobra przestroga dla innych - wychowanie syna na
      bandytę powinno kończyć się tym, że w końcu przychodzi się na jego pogrzeb.
      Warto, żeby ktoś zbadał jak w tej dzielnicy spadnie przestępczość. Podobno po
      przypadku w którym emeryt zastrzelił złodzieja kradnącego radio w samochodzie,
      przez miesiące nie było żadnego włamania do samochodu.
      • Gość: pil Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.crowley.pl 12.09.05, 12:56
        I dobrze. Jednego debila mniej, ktory myslal ze wszystko mu wolno. Brawo za odwage i determinacje wlasciciela mieszkania i brawo za decyzje prokuratury. Nikt nie ma prawa naruszac wlasnosci prywatnej. Moze jak bedzie jeden debil z drugim mial swiadomosc co go moze spotkac choc raz w zyciu sie zastanowi. A jak nie to bedzie ich ubywac przez odstrzal. Wcale mi nie zal tego chopaka, glupi byl wiec zginal, lepiej wczesniej niz jakby to on mial komus porzadnemu zrobic krzywde.
        • Gość: elmo właśnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:36
          tak sobie myślę żę z całą pewnością nie należy strzelać do włamywaczy albo
          pomniejszych złodziejaszków - to zbyt wielka kara i nieszczęście dla obu stron
          ALE niestety jeżeli ktoś szturmuje komuś dom w nocy to MUSI się liczyć że
          właściciel odpowiednio zareaguje.
      • Gość: jaga Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:52
        Ale jeśli dobrze słuchałam audycji matka twierdził że Adrian wyszedł z domu
        jeszcze szklanki /?/ umyła. To jak to jest pił w domu? Matka pijanemu pozwoliła
        wyjść z domu? Skąd nagle o 23 taki nagły atak agresji u Adriana ? O czym
        rozmawiali godzinę wczesniej ? Czy matka zrelacjonowała pijanemu synowi rozmowę
        telefoniczną / długą / jaką o21 odbyła z napadniętym ?
      • Gość: ala Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:41
        jestem po stronie człowieka,który bronił siebie i rodziny,ale nie sądzę,żeby
        matka wychowywała Adriana na bandytę.
    • Gość: Renata Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.unregistered.media-com.com.pl 12.09.05, 15:02
      zginął bo był zbyt pewny siebie myślał że wszystko mu wolno i nic mu sie nie
      stanie a tu bum była wina jest i kara biedny pan Piotr musi z tym żyć do końca
      życia.
      • Gość: Kaczmarek Rodzice/opiekunowie sa wspolwinni IP: 157.134.224.* 12.09.05, 15:18
        Czy ktos zna przypadek pociagniecia do odpowiedzialnosci karnej rodzicow lub
        opikunow mlodocianych bandytow?
    • Gość: mati typowy nauczycielski synek IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 15:13
    • Gość: pamietna Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:02
      jak był materiał w uwadze to padło takie zdanie-w nowym domu adriana-i ukazała
      sie całkiem spora budowa-nie pamietam kto to mówił ale w kazdym razie jezeli
      chłopak miał 18lat i juz własny dom?ciekawe za co?czyżby rozpieszczony chłopiec?
      • pan.nikt Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 12.09.05, 16:05
        pamietna napisał(a):

PAMIĘTNA, CZY ZAZDROSNA??
      • Gość: mati kowal IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 17:31
        Może to diler. Przeważnie takie poparcie mają penery i dilerzy.
    • Gość: a_man Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: .1.* / *.allianz.pl 12.09.05, 17:31
      Mój dom to moja twierdza...
    • Gość: wow Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.sympatico.ca 12.09.05, 18:15
      Mial konflikt s synem sasiada i chcial go wyjasnic po 23 i wybijajac szybe w
      drzwiach.No nie.....
      • Gość: telewidz Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 18:50
        WTK wlasnie podala ze chlopak byl pijany. Tak wykazaly wyniki badan krwi.
    • Gość: telewidz Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 18:51
      WTK wlasnie podala ze chlopak byl pijany. Tak wykazaly wyniki badan krwi denata
    • Gość: mfur Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 21:12
      Pewnie zdolny był i pijany,znaczy żle wychowany,jezeli w nocy idzie z wizytą,a
      na powitanie wybija sztbę.Współczuję każdemu kto musi się bronić przed takimi...
    • bryza102 Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 12.09.05, 21:55
      Przeczytałam wszystkie posty w tym wątku...łapię się za głowę,co się dzieje z
      młodzieżą?!W wieku 18 lat,chłopiec ma 2promile alkoholu we krwi!A gdzie była
      Jego matka w czasie jak poszedł się rozliczać z sąsiadem!myła szklanki ...czyli
      wiedziała że syn pije,tak!Jeśli dawała przyzwolenie na takie zachowania,czyli
      picie w domu,to musiała też liczyć się z konsekwencjami,jakie niesie za sobą
      picie młodego,agresywnego człowieka.Moim zdaniem,gdyby była
      trzeżwa/myśląca/,nigdy nie pozwoliłaby na coś takiego...wygląda na to,że pili
      razem!Nie winię tu za takie zachowanie tego młodego człowieka,stojącego u progu
      życia,ale winić należy matkę,że tak go wychowała.Dziecko jest jak gąbka -czym
      go nasączysz,tym będzie przesiąknięty....Ciekawa jestem,jakie wartości moralne
      były wyznawane w ich domu...
      Ogromnie mi żal tej matki,bez względu na wszystko,mogę się tylko domyślać co
      czuje...ale nie wyobrażam sobie,jak czuje się ten człowiek który go
      zastrzelił.Musi przeżywać koszmar!Niestety,do takich posunięć zmusza nas
      zachowanie napastników i sądzę,że niedługo będzie to na porządku dziennym Jakoś
      musimy się bronić,skoro prawo chroni bandytów.Mamy prawo i obowiązek chronić
      siebie,swoje rodziny i mienie,na każdy możliwy sposób.Na miejscu tego
      faceta,zrobiłabym tak samo.Może,gdyby tego nie zrobił,to dzisiaj JEGO
      syn by nie żył?????
    • Gość: starsza pani Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:26
      Jestem przekonana, ze sąd i prokurator przeczyta te komentarze. Oprócz kilku
      mało znaczących i niezupełnie powaznych, większość jednak solidaryzuje się z
      właścicielem posesji i choc współczuje rodzinie włamywacza, to jednak okazuje
      jemu całkowite usprawiedliwienie zaistniałego dramatu. Poważniejszy problem
      widzę jednak w tej mlodziezy, która nie jest przecież tak uczuciowo związana z
      włamywaczem, jak jego matka lub siostra, a nie tylko usprawiedliwa bandycki
      napad w nocy, a wręcz domaga się "głowy" właściciela. Kim jest ta mlodzież?
      Jakie szkoły kończy? Jakie wartości przekazują jej rodzice?
      • pan.nikt Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 12.09.05, 23:39
        JA SOBIE WYPRASZAM.
        nazwanie poważnych wątpliwości, niepoważnymi komentarzami, to zwykłe chamstwo,
        proszę starszej (od czego? od muru chińskiego, czy tylko od Aurory?, a może
        młodszej ode mnie) Pani

A
        • pan.nikt Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 12.09.05, 23:42
          Aha, sąd nie ma się opierać na mściwych, czy pobłażliwych komentarzach, ale na
          faktach, dowodach rzeczowych, zeznaniach świadków.
          To my stojąvy z boku powinniśmy opierać się an wyrokach UCZCIWYCH I
          NIEZALEŻNYCH SĄDÓW.

Niech trochę starsza Pani nie zmienia prawa.

OK
          • Gość: zuza Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 09:12
            Prokuratura podjęła decyzję nie czytając żadnych komentarzy. Art. 25 Kodeksu
            Karnego nie pozostawia żadnych wątpliwości. Strzelającemu NIE POSTAWIONO
            ZARZUTÓW, bo okoliczności jednoznacznie wskazały, że nie istnieje taka potrzeba.
            Drogi panie nikt, sądy nie opierają się na mściwych komentarzach, a ci, którzy
            piszą na tym i innych forach w tej sprawie nie mają potrzeby mścić się za
            cokolwiek. Te komentarze wskazują jednoznacznie na wielką potrzebę poczucia
            bezpieczeństwa, którego, jak dotąd nie mieliśmy. Ocena sytuacji, która
            zaistniała w Skórzewie jest jednoznaczna. A starsza pani ma rację zastanawiając
            się nad postawą rodziny i przyjaciół Adriana. Trzeba było powstrzymać nieźle
            pijanego chłopaka od zamiaru "rozmowy" w środku nocy. Miał we krwi ponad 2,5
            promila alkoholu. To oni są w dużej mierze współodpowiedzialni za jego śmierć.
            To im powinny być postawione zarzuty. Bardzo dziwne, że nic a nic z tego nie
            rozumieją.
            • pan.nikt Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 13.09.05, 09:35
              Niech żyje magiel. Niech żyje głuchy telefon.
              Czytałem o 2promilach, u ciebie już 2,5. Ok dorzucę więcej.
              3promile, 4 a może 5.

Daj spokój.

A prokuratura nie postawiła zarzutów, ale dalej prowadzi śledztwo. Sledztwo nie
              jest zamknięte.
              Po za tym jest jeszcze jakaś możliwość, że rodzina może odwołać się do sądu od
              decyzji prokuratury po zamknięciu śledztwa.
              eeeeeeee.
              • Gość: zuza Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 10:17
                Niech się odwołuje. Mam nadzieję, że nic to nie da.
                Dzisiaj od rana media podają oficjalną wiadomość - chłopak miał ponad 2,5
                promila, tak więc nieźle był narąbany. A Ty, jak mniemam, koleżka?
                • Gość: keczup Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 10:21
                  Nie, po prostu leninowski "pożyteczny idiota". Nie był, nie widział, nie wie,
                  ale miesza i rozmywa sprawę za szesnastu...
              • Gość: Pozhoga Rosną promile IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:01
                A słowo stało się ciałem: dzisiejsza Rzeczpospolita, na 3 stronie:
                "Wiadomo już, że Adrian miał prawie 3 promile alkoholu we krwi. Piotr J był
                trzeźwy."

Pzdr,
    • Gość: Sąsiad Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.eranet.pl 13.09.05, 11:57
      Obserwuję młodych ludzi, którzy przychodzą do Piotra zapalać znicze pod furtkę.
      Groźnie wymachują rękami i rzucają groźby karalne, co z ubiorem i mimiką tworzy
      spójny obraz prawej młodzieży, przyszłości narodu. Prawda? Ich motywacja oraz
      ich rodziców jest chyba jednak zrozumiała - ta młodzież wkrótce zasili rzesze
      drobnych złodziejaszków narażonych na odstrzelenie.
      Żal Adriana jak cholera, zginął głupio (przypomnijmy - chciał Piotrowi wybić z
      głowy informowanie rodziców o zachowaniu własnym i kolegów) ale nie na marne!
      Sygnał w kraj idzie czytelny. Że też nie ma paragrafu na tę bezmyślną matkę!
      • Gość: evelyn Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:36
        Gość portalu: Sąsiad napisał(a):
        > ta młodzież wkrótce zasili rzesze
        > drobnych złodziejaszków narażonych na odstrzelenie.

Mnie też to przeraża - te ich teksty - "1.2 promila to nie pijany", "strzelenie
        w pysk to nie pobicie"... aż sie wierzyć nie chce!!
    • Gość: ala. Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:41
      co robiła rodzina zabitego badyty że napad na spokojną rodzine prawo po stronie napadnietego .bardzo dorze zrobił.gdzie byli koledzy którzy raze chlali oni są tej śmerci wspwini
      • Gość: SZP Panie Piotrze, niech Pan się trzyma!!! IP: *.icpnet.pl 13.09.05, 19:17
        a mieszkańcy Skórzewa i koledzy zastrzelonego powinni się opamiętać.
    • tytus62 Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 13.09.05, 18:49
      Dobre podejśćie do sprawy.W czerwcu był artykuł o chłopcu,który przecinał opony
      w rowerach kolegów.Zabrała go policja,a jego stary coś marudził o "stresie" i
      innych takich.Może ten też był wychowywany "bezstresowo"??
      • Gość: beek Re: dobrze że zastrzelono bandytę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:45
        każdy kto włamuje się do czyjegoś domu jest bandytą i powinien być zastrzelony
        • pan.nikt Re: dobrze że zastrzelono bandytę 17.09.05, 09:52
          Wiesz wszystko??
          Uważaj na sufit, bo za wysoko rośnie twoje ego.
          Poczytaj:
          miasta.gazeta.pl/poznan/1,36024,2919606.html
    • Gość: ringo Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:49
      Niejaki pan Nikt - to zwykły smieć zasmiecajacy tę witrynę.
      • pan.nikt Re: Pogrzeb Adriana zastrzelonego na posesji sąsi 17.09.05, 21:53
        Brawo.
        jaki merytoryczny post.

GRATULUJĘ!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka