Dodaj do ulubionych

Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY

IP: *.icpnet.pl 13.09.05, 21:03
Od dwóch lat miaszkam przy Starym Rynku. Czy od pewnego czasu zauważyliście
(raczej poczuliście) jeden wielki smród, który zaczyna się wczesnym
wieczorem, a kończy późnym rankiem w okolicy ul. Garbary, Solna, Szelągowska,
Bóżnicza, św. Wojciech? Leże sobie wieczorkiem na kanapie - upał, szeroko
otwarte okna, oglądam Fakty a tu ten OGROMNY fetor "szarpie" moje nozdrza (że
tak się wyrażę nieco wyniośle). Myślałem że to kanaliza, ale smród ten
powtarza się co wieczór w zależności jak zawieje wiatr. Kanaliza jednak to
być nie może, bo tak śmierdzioało by od zawsze a śmierdzi gdzieś od paru
miesiecy. Czy ktoś wie co to za smród? Od Warty tak nagle zaczęło walić? Czy
ktoś pozbywa się ścieków?

Druga sprawa: czy orientujecie się dlaczego pływalnia przy Wronieckiej, w 35-
stopniowy upał (od dwóch tygodni) pali w piecach i swoim dymiącym się
wieeelklim kominem zasmradza całą okolicę od 6 rano?

dziękuje za odp.

zaśmierdziały duszący się poznaniak
Obserwuj wątek
    • Gość: giga Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:05
      smród "palonej" gumy??
      • Gość: o Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:12
        ajak w bramach smierdzi,fe
      • Gość: mieszczuch Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.icpnet.pl 14.09.05, 16:18
        giga

smród jest nieziemski i trudno okreslic czy to palona guma, kupa czy zgnile
        jaja? wiesz skad to pochodzi?
        • Gość: giga Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:22
          aa to nie wiem, bo ja też mieszkam niedaleko i czuję capę okrutną, ale czy to
          guma, czy smoła? - capa unosi się znad torowiska, które teraz remontują (na
          Małych Garbarach)
        • Gość: giga Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:24
          a może z tej pływalni to leci, jak piszesz? - nie wiem. Natomiast wieczorem nic
          nie czuję specjalnie uporczywego oprócz spalin koszmarnych, smogów i w ogole.
          Okolica do mieszkania kiepska:(
    • Gość: medeski Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.icpnet.pl 14.09.05, 20:56
      Pomiędzy rzeźnią a dworcem na garbarach znjduje się plac na którym, między innymi, składuje swoje pojemniki na śmieci jedna z poznańskich firm porządkowych (niestety nie pamiętam jaka). Wystarczy w miare ciepły dzień aby smród dobywający się z owych pojemników był nie do zniesienia. Przypuszczam że właśnie z tym przypadkiem miałeś do czynienia. Swoją drogą ciekawe kiedy odpowiednie służby zainteresują się tym.
      • Gość: mieszczuch Re: Stare Miasto: DWIE ŚMIERDZĄCE SPRAWY IP: *.icpnet.pl 14.09.05, 21:01
        giga!ta capa to chyba nie znad targowiska tylko plywalnia na Wronieckiej cos
        pali i dymi sie z komina (moze im zimno i palą w piechach?)

madeski!
        rzeczywiscie, moze stamtąd ten smród, bo to idzie i wi stronę solnej i w stronę
        szelągowskiej więc wlasnie jakby z tej okolicy o ktorej wspominasz. Czy ktoś
        mógłby pomóc "zasyfiałym" mieszkańcom Starego Miasta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka