Gość: Szy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.09.02, 22:32 Szkoda, że GW nie napisała, jaki teraz procent udziałów (lub głosów) będzie posiadać Poznań... Nie wiadomo, czy to coś zmieni...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P.B Re: Poznań zwiększył swoje udziały w spółce Port IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 00:20 Też jestem bardzo ciekawy, kto i ile ma udziałów w spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: Poznań zwiększył swoje udziały w spółce Port 11.09.02, 19:56 Do czasu tej wiekopomnej zmiany PPL posiadał 94.62% udziałów. Nie wiem, jaki jest kapitał Ławicy w chwili obecnej, ale nie sądzę, żeby w zasadniczy sposób zmieniły proporcje (a nawet jeśli, to PPL z pewnością wniesie aportem jakiś nieruchomości whatsoever i wszystko wróci do normy). Czy to coś zmieni? Lokalni notable nie ustają w staraniach, żeby na nośnym temacie Ławicy wypłynąć w kolejnych wyborach (skądinąd jest jeszcze inna rzecz, o której powiadają, że nie tonie). Kilka tygodni temu Mr. Grobelny oświadczył na łamach prasy, że załatwił (on osobiście i min. Pol, kolejny pozytywistyczny bohater wielkopolski) od zimowego rozkładu nowe połączenie, tym razem z Londynem liniami Ryanair. Niestety, zarząd Ryanair nie czyta GW a zwłaszcza jej poznańskiego dodatku i nic o tym nie wie, więc nie wzięli tego połączenia pod uwagę w swoim nowym rozkładzie. Za to Lot z niewiadomych powodów od jesieni likwiduje połączenie z Kopenhagą. To już zakrawa na jawną bezczelność - Grobelny obiecuje nowe połączenia, a linie lotnicze sobie nic z tego nie robią. PS Dane dot. udziałów PPL pochodzą z ich strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznań zwiększył swoje udziały w spółce Port IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 21:21 Do chwili obecnej PLL posiada 86 %, Poznań 13,5%, a woj, Wlkp 0,5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernyhor tylko "otwarte niebo" IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.09.02, 17:17 remulak napisał: Za to Lot z niewiadomych > powodów od jesieni likwiduje połączenie z Kopenhagą. To > już zakrawa na jawną bezczelność - odpowiedż jest prosta od listopada linie SAS przestają latać na trasie z Kopenhagi do Wrocławia zatem wielce prawdopodobne jest,że trasę wroc-kopenh. przejmie Lot rezygnując z lotów z Poznania a stanie się to po lobbingowej akcji wroclawian w Warszawie o czym zresztą jakiś czs temu pisała GW"dolnośląska" czas pokaże czy się myliłem czy nie (czy nie wydaje wam się dziwne,że Lot obsługuje trasę wroc-frankfurt od 1993r zamiast bardziej opłacalną Poznan-Frankfurt;choćby ze względu na targi?) chyba naszą ostatnią nadzieją jest "otwarte niebo" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: tylko 'otwarte niebo' 12.09.02, 17:26 Gość portalu: Wernyhor napisał(a): > od listopada linie SAS przestają latać na trasie z Kopenhagi do Wrocławia > zatem wielce prawdopodobne jest,że trasę wroc-kopenh. przejmie Lot > rezygnując z lotów z Poznania Sorry, napisałem bzdurę, mój informator wprowadził mnie w błąd. Lot nadal będzie latał do Kopenhagi z Poznania, chyba, że jednak nie będzie ;) > a stanie się to po lobbingowej akcji wroclawian w Warszawie > o czym zresztą jakiś czs temu pisała GW"dolnośląska" Gazeta, która dużo ryczy, mało mleka daje > (czy nie wydaje wam się dziwne,że Lot obsługuje trasę wroc-frankfurt od 1993r > zamiast bardziej opłacalną Poznan-Frankfurt;choćby ze względu na targi?) No, tu bym się kłócił. Samoloty z Frankfurtu do Wrocławia raczej puste nie latają, a że przydałoby się takie połączenie z Poznania, to już inna sprawa. Może Grobelny załatwi. > chyba naszą ostatnią nadzieją jest "otwarte niebo" To akurat nie ma nic do rzeczy z wielkością udziałów w PL Ławica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernyhor Re: tylko 'otwarte niebo' IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.09.02, 17:36 remulak napisał: > No, tu bym się kłócił. Samoloty z Frankfurtu do Wrocławia > raczej puste nie latają, a że przydałoby się takie > połączenie z Poznania, to już inna sprawa. Może Grobelny > załatwi. Może to goście targowi zmierzający do Poznania przez Wroclaw a może nie ale połączenie takie bardzo by się przydalo pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś