29.09.05, 10:59
Cieszę się, że wyniki wyborów rozstrzygnęły się na korzyść PiS, choć
głosowałem na Jaśniewicza i Platformę. Kaczyńscy będą musieli teraz przejąć
pełnię odpowiedzialności za państwo. Nie będą mogli mówić, że wszystko co złe
to Platforma, a oni chcieli dobrze.
Obserwuj wątek
    • inkwizytor.2005 Wałęsa ma na koncie wiele b. głupich wypowiedzi. 29.09.05, 11:23
      Z tą się jednak zgadzam. Uchwycił sedno:
      "Gdybym jeszcze raz miał walczyć, to natychmiast poszedłbym do Kaczyńskich.
      Natomiast nie widzę ich w pracy, bo oni nigdy nie pracowali. I stąd nie mam
      przekonania do ich sumienności. Więc z tego punktu widzenia boję się ich pracy.
      Bo oni eksperymentują".
      • pan.nikt Re: Wałęsa ma na koncie wiele b. głupich wypowied 29.09.05, 11:46
        A co ma powiedzieć myśliciel Wałęsa, skoro popiera Tuska i PO?
        A co ma powiedzieć Wałesa, skoro Kaczyńcy kiedyś powiedzieli mu prawdę i z
        hukiem odeszli z kancelarii prezydenta?

Zresztą takie słowa śmieszą w ustach człowieka, który sam jest tylko WIELKIM
        DESTRUKTOREM, świetnie rozpie..ł komunę, ale zbudować nic nie potrafił, mimo iż
        po 91 roku miał pełnie władzy.

Szanujmy Wałęse, jako symbol "SOLIDARNOŚCI" i tylko tyle.
    • antykomunista1 Re: PIS PO 29.09.05, 17:14
      Przede wszystkim jak już, to PIS PO. Widzę, że twoja radość z tego że wygrało
      PIS jest bardzo „szczera”. Tak naprawdę, to ta twoja PO nie miała programu, a
      jeżeli miała to 19 stron i niektóre z nich puste. Myślę, że
      społeczeństwo „nagrodziło” ich pewność siebie i zarozumiałość, a o sondażach na
      zlecenie, w których partia twoja miała miażdżącą przewagę, nawet dochodzącą do
      55% już nie wspomnę. PIS jest partią odpowiedzialną, która nie boi się trudnych
      wyzwań. Widząc, jak w ostatnim czasie nie panują nad emocjami (nerwami) czołowi
      działacze Platformy, utwierdza mnie, że bardzo dobrze się stało, że wygrało
      Prawo i Sprawiedliwość. Mam również nadzieję, że wybory prezydenckie wygra Lech
      Kaczyński, bardziej otwarty i wiarygodny i nie uwikłany w jakieś poręczenia. Co
      do twojego lokalnego kandydata z PO – przegrał, a w powiecie głosował na niego
      tylko co 6 i to jeszcze przy 38% frekwencji. Daje to dużo do myślenia i chyba
      czas najwyższy wyciągnąć z tego wnioski, oczywiście, jeżeli wie się jakie.
      • antykomunista1 Re: PIS PO 29.09.05, 17:18
        to było do inkwizytora
      • euglena_pl Re: PIS PO 29.09.05, 20:10
        Co
        >
        > do twojego lokalnego kandydata z PO – przegrał, a w powiecie głosował na
        > niego
        > tylko co 6 i to jeszcze przy 38% frekwencji. Daje to dużo do myślenia i chyba
        > czas najwyższy wyciągnąć z tego wnioski, oczywiście, jeżeli wie się jakie.

I to jest sedno niepowodzenia. Społeczeństwo, które nie głosowało na pana
        włodarza lub nie poszło do głosowania, przez co również nie zagłosowało na tego
        pana, wystawiło rachunek za 3 letnie rządy. A jakie one były? Bardzo wielu,
        również na tym forum o tym pisało. Pisałam również ja, ale jak to zwykle
        bywało, byłam jedną z nielicznych kobiet odwiedzających i nieraz krytykujących
        na tym forum.
    • mateuszmars Re: POPiS 29.09.05, 22:37
      Po dzisiejszym spotakniu PO z PIS widać wyraźnie, że PO nie może pogodzić się
      z porażką wyborczą i szuka różnych dziwnych sposobów, żeby zdyskredytować PIS.
      Na miejscu władz PIS u chrzanił bym taką koalicję, bo z góry widać, że
      koalicjant jest fałszywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka