chejron74
21.10.05, 15:49
Moi mili antykaczy przyjaciele! Z wielkim smutkiem odnotowuje ze narod po raz kolejny daje sie
zrobic w konia. Jesli taka wola narodu to ok, ale dlaczego my mamy cierpiec wraz z nim? Znowu? jesli
tak dalej pojdzie to Kaczor wygra te wybory. Nie gloryfikuje Tuska, ale w obliczu wygranej (niewielka
przewaga ale niestety wygrana) w wyborach parlamentarnych tych palantow z PIS uwazam ze
przeciwwaga dla nich w postaci Tuska jako prezydenta bylaby potrzebna. Niestety glosami
leperowcow, lprowcow (obydwie nazwy brzmia podobnie = leprowcy w skrocie, czyli syfilitycy) i
zesklerotyzocialych wielbicieli tego szarlatana Rydzyka zaklamany i swietojebliwy kaczor moze
zostac wybrany. Oceny moralnej tego co robi Kaczor nie bede tu podnnosil - wiadomo jednak ze dla
wladzy zrobi wszystko. i to mnie przeraza. i niech pan.nikt nie pie.. tylko ze och ach bo FAKTEM
JEST ZE KACZYNSKI TO OBRZYDLIWY I ZAKLAMANY OPORTUNISTA. To co robi stoi w JASKRAWEJ
opozycji do tego co glosi. takie rozdwojenie jazni, niestety czeste wsrod politykow. Przyklad tych
wyborow jaskrawo dowodzi ze duzo jednak brakuje nam do spoleczenstwa obywatelskiego - nadal
dominuje wsrod obywateli homo sovieticus. Trudno byc patriota w tych dniach. Oczywiscie
rozumnym patriota a nie baranem ktory wymachuje flaga potrzasa szabelka i krzyczy hurra jak mu
idol powie ze ma to robic.
moze to troche smutne, ale przygnebienie mnie ogarnia. Czy nasz kraj nie zasluguje naprawde na
prawdziwego meza stanu. czy nie zasluguje na patriote ktory dla dobra kraju a nie swojego lub
swoich kolesi stanie nad tym calym szambem i zrobi porzadek? Zeby zagranica na pytanie skad
jestes mozna bylo z duma odpowiedziec "Z Polski?" Ani kaczor ani Tusk tego nie gwarantuja, choc
wizja kaczora jako prezydenta POlski i jego kolesi z PIS u koryta jest dla mnie szczegolnie i o wiele
bardziej przerazajaca.
POzdrawiam