Gość: guerra IP: *.icpnet.pl 26.09.01, 12:11 Zatem Kości zostały rzucone za rok oglądamy filmy 3D:)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Re: Kino IMAX - CR PLAZA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 12:16 W kompleksie biurowo-kinowym, którego budowa przy rondzie Rataje została przerwana miały być 4 sale w tym 2 do oglądania filmów w 3D. Gdyby budowa szła bez przeszkód to już pewnie wiosną można by podziwiać trójwymiarowe cuda ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczur Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 12:30 Przerwana budowa na Ratajach? Z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 15:09 Od czerwca na łamach forum o to pytam. Niestety nikt nie może powiedzieć dlaczego :( Liczę na Roberto z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach 26.09.01, 23:17 Gość portalu: lol napisał(a): > > Od czerwca na łamach forum o to pytam. Niestety nikt nie może powiedzieć > dlaczego :( Liczę na Roberto z Wrocławia ...Lol z inwestycją na Ratajach to jest tak jak z cała polską gospodarką, po prostu jest recesja, wielu inwestorów powaznie zaczyna się zastanawiać nad niektórymi inwestycjami (a odnośnie multipleksu na Ratajach z 3D, to Rataje mają nikłe szanse na konkurowanie z Plaza Center na Trójpolu). Jeżeli jesteśmy już przy Plaza Center to jestem bardzo zaskoczony, ze Izraelczycy postanowili wybudować tylko tak niweielki kompleks w Poznaniu i zainwestować około 50-52 mln $ w ta inwestycję, architektura tego obiektu też nie jest z kategorii tych "powalajacych na kolana". Nie wiem dlaczego Izraelczycy inwestują tak mało pieniędzy w tą swoją inwestycję w Waszym mieście. Plaza Center Wrocław, którego budowa ma się zaczać na przełomie 2002 i 2003 roku ma kosztować wg cen z roku ubiegłego (projekt z marca 2000 r) od 110 do nawet 150 mln $ (ja stawiam jednak na te 110 mln $). We Wrocławiu oprócz takiego kompleksu jaki ma być budowany w Poznaniu, ma powstać także kryte lodowisko, baseny a takze 17-20 piętrowy hotel (najprawdopodobniej standardu tzw 3 i pół gwiazdki) jednej z zachodnich sieci o bardzo ciekawej architekturze. Wielkość kompleksu kinowego typu IMAX we Wrocławiu i Poznaniu ma być podobna. We Wrocławskim centrum ma być o 20 sklepów więcej w tzw galerii handlowej, parking wielopoziomowy przy tym centrum we Wrocławiu ma pomieścić około 1400-1500 samochodów. W tej chwili miasto uzgadnia z tym inwestorem wielkość kwoty, jaką Izraelczycy przeznaczą dodatkowo na budowę ponad 300 metrowej estakady nad węzłem kolejowym od ulicy Szpitalnej aż do okolic Pl Strzegomskiego (jeżeli nmasz w domu plan Wrocławia, to zobacz jaka to bedzie długa i wielka estakada - ta estakada będzie kosztowała około 60-70 mln zł i Inwestor ma pokryć znaczną częsć tej kwoty (wszak to będzie niejako droga dojazdowa do samego centrum Plaza) Samo Plaza center Wrocław ma stanać na terenach dawnych magazynów PHS przy ul Zdrowej... Na koniec jeszcze info o jednej potencjalnej inwestycji w Poznaniu - na razie jest cisza w sprawie budowy Galerii Poznańskiej przez ECE w Poznaniu, poważniejsze rozmowy maja sie zzaczać na początku przyszłego roku. ECE na 99,9 % wybuduje swoją galerię w Poznaniu i wszystko wskazyje na tereny po dawnym DW PKS... Pozdro LOL ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:33 roberto65 napisał(a): > Gość portalu: lol napisał(a): > > > > > Od czerwca na łamach forum o to pytam. Niestety nikt nie może powiedzieć > > dlaczego :( Liczę na Roberto z Wrocławia > > > ...Lol z inwestycją na Ratajach to jest tak jak z cała polską gospodarką, po > prostu jest recesja, wielu inwestorów powaznie zaczyna się zastanawiać nad > niektórymi inwestycjami (a odnośnie multipleksu na Ratajach z 3D, to Rataje maj > ą > nikłe szanse na konkurowanie z Plaza Center na Trójpolu). Liczyłem na konkretną odpowiedź. Może w AmerCom coś będą wiedzieć > Jeżeli jesteśmy już przy Plaza Center to jestem bardzo zaskoczony, ze Izraelczy > cy > postanowili wybudować tylko tak niweielki kompleks w Poznaniu i zainwestować > około 50-52 mln $ w ta inwestycję, Koniecznie im to wypersfaduj :))) > Na koniec jeszcze info o jednej potencjalnej inwestycji w Poznaniu - na razie > jest cisza w sprawie budowy Galerii Poznańskiej przez ECE w Poznaniu, > poważniejsze rozmowy maja sie zzaczać na początku przyszłego roku. ECE na 99,9 > % > wybuduje swoją galerię w Poznaniu i wszystko wskazyje na tereny po dawnym DW > PKS... To świetna wiadomość :) Dzieki Roberto i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: 150.254.98.* 27.09.01, 11:32 Skoro Galeria Poznanska ma byc na miejscu Dworca PKS, to gdzie przeniosa ten cholerny Dworzec ? Na Wolne Tory ?????? A moze na ulice Skladowa ???? Pomijajac to, ze przed budowa GP trzeba najpierw zrobic ten dworzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: *.aktivist.pl 27.09.01, 12:03 Mam nadzieję, że będzie to połączenie dworca PKS z galerią. Zniknąłby jeden z brzydszych elmentów poznańskiego krajobrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: *.icpnet.pl 28.09.01, 10:54 Tej Roberto - nie ma co - sprzedaję wszystko co mam i wyprowadzam sie do Festung Breslau. Jeśli będziecie mieli taką fajną izraelską PLAZĘ to jest naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 28.09.01, 11:46 Czy PLAZA ma oficjalną stronę internetową, jeśli tak to jaki jest jej adres, i czy są podane informacje na temat inwestycji w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: Kino IMAX - CR PLAZA/przerwana budowa na Ratajach IP: *.echostar.pl 28.09.01, 12:58 Niesamowity ten Wrocław-tyle inwestycji i taki rozmach że ho ho-co za pech,że muszę mieszkać w Tym zaściankowym Poznaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kino IMAX - CR PLAZA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 14:49 Może architektura tego obiektu nie rzuca na kolana ale lepsze to niż ten pusty od 2 lat plac. Okolica Trójpola zmieni się po wybudowaniu tego kompleksu. Szkoda że wcześniej pozwolono na wybudowanie w okolicy blaszanych bud typu Makro TTW czy Castorama. Swoją drogą wiem z dobrze poinformowanych źródeł że Makro zostało wybudowane na czas nie dłuższy niż 10 lat. Czyli posstoi tam do 2005. Ciekawe co pojawi się w tym miejscu po Makro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Kino IMAX - CR PLAZA IP: *.aktivist.pl 28.09.01, 15:15 A czy w ogóle ktoś widział dokładny projekt lub poważną wizualizację ? Bo ten obrazek, co w prasie można było zobaczyć, to niewielkie daje wyobrażenie o tym jak to będzie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Kino IMAX - CR PLAZA IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:26 z tego obrazka co był w prasie dowiedziałam się że nad wejściem bedą reklamy (reszta była za ciemna żeby cos dojrzec) Odpowiedz Link Zgłoś