Dodaj do ulubionych

Stołówki studenckie

01.10.02, 09:54
Czy dobre jest tam jedzenie?
I czy opłaca się tam jadać?
Jaka jest obsługa?

Czekamy na Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzidka Re: Stołówki studenckie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 10:07
      > Czy dobre jest tam jedzenie?

Nie jadałam w studenckich stołówkach, tylko w domu u mamusi, ale czasem
      towarzyszyłam w obiadkach mojemu ówczesnemu chłopakowi. Przestałam, kiedy
      pewnego dnia w surówce z buraczków zobaczyłam sporej wielkości paznokieć :-&%%#
      Od tamtej pory czekałam na chłopaka na ławeczce przez stołówką.
    • Gość: Marcia Re: Stołówki studenckie IP: *.uznam.net.pl / 192.168.4.* 01.10.02, 10:08
      jestem juz na 5 roku UAM-u i wiem jedno,ze w stolowkach sie nie jada!!!
      Niedobre,brudno,traci socjalizmem,etc. Nic dla wegetarian poza tym.
      Jadalam tam tylko 2 miesiace ( pazdz.-list. ) na 1.roku jak jeszcze nie
      wiedzialam o co chodzi.
      Chodzi sie do barow mlecznych,najwybitniejsze to : Pod arkadami i Caritas, a
      poza tym Pod Kuchcikiem na Sw.Marcinie oraz Apetyt na Szkolnej.
      Super tanio i pycha.
      Mile panie z obslugi.
      Marcia
      • Gość: Marcia Re: Stołówki studenckie IP: *.uznam.net.pl / 192.168.4.* 01.10.02, 10:09
        PS Oczywiscie jak sie chce supermalo wydac...
        • Gość: PiotrB Re: Stołówki studenckie IP: *.au.poznan.pl 01.10.02, 12:21
          A ja nie narzekam. Jadalem w stolowkach okazyjnie i zawsze trafialem na dobre zarcie.
    • Gość: VIPunia Re: Stołówki studenckie IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 20:29
      redakcja napisała:

> Czy dobre jest tam jedzenie?
      > I czy opłaca się tam jadać?
      > Jaka jest obsługa?
      >
      > Czekamy na Wasze opinie

Na AE Parlament Studencki stara sie wplywac na to co i za ile jest jadane w
      stolowce studenckiej oraz jak 'ona' ma wygladac (w sensie ta stolowka).
      Troszke trzeba bylo 'walczyc' o godziny wydawania obiadow oraz o szerszy
      wachlarz menu (m.in. o porcje wegetarianskie) - nie jest jeszcze niestety tak
      jakby sie chcialo, m.in. od pewnego czasu zalezy nam zeby 'stolowka' nie byla
      typowa stolowka za 'daaaaaawnych' czasow, ale zeby to bylo miejsce gdzie
      studenci moga mile spedzic czas, porozmawiac i zjesc jakis sympatyczny posilek
      w ciagu calego dnia na uczelni..

Dziennie wydawanych jest ok. 700 porcji wiec jest to dosyc duzo, obiad nie
      nalezy do drogich, ale jest jeden problem trzeba dluugo za nim stac w kolejce
      bo wszystkim sie zachciewa jesc o 13:30 :(

obok sa jeszcze bary szybkiej obslugi gdzie mozna zjesc hamburgera lub hotdoga
      i da sie zyc :)

• Gość: Magda_S Re: Stołówki studenckie IP: *.pgac.put.poznan.pl 03.10.02, 15:47
      oooo...
      W stołówkach studenckich lepiej nie jadać: brudno, niemiło i niesmacznie.
      Szczególnie celuje w tym stołówka przy "Jowicie" na Zwierzynieckiej. Nie lepiej
      jest też w stołówce AR na Piątkowskiej. Rzeczywiście, lepiej jadać w barach
      mlecznych, szczególnie na Podgórnej, gdzie tanio i dobrze można się opchać :-)
    • Gość: ffmarkus Re: Stołówki studenckie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.10.02, 20:46
      W jadłodajni PP za 5 złociszy można się opchać niemiłosiernie*(problem w tym,
      że po 2 góra 3 h jest się znowu głodnym). W skład posiłku wchodzą: dwudaniowy
      obiad wraz z kompotem, 2 sórówkami, mięchem oraz
      jakimś "podwieczorkiem"(przeważnie jabłko). Nie jest to chyba zła oferta,
      oczywiście niewnikając jak to robili(był sobie kiedyś budyń, a następnego dnia
      zupka ... tak, tak budyniowa:). PZDR

P.S> Kiedyś jadłem w Caritasie, ale jak "kasiasta" doliczyła mi do rachunku
      extra 2 naleśniki, których nie widziałem na oczy, to sobie podarowałem. Kto
      jak kto, ale Caritas nie powinien chyba oszukiwać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka