redakcja 01.10.02, 09:54 Czy dobre jest tam jedzenie? I czy opłaca się tam jadać? Jaka jest obsługa? Czekamy na Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Re: Stołówki studenckie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 10:07 > Czy dobre jest tam jedzenie? Nie jadałam w studenckich stołówkach, tylko w domu u mamusi, ale czasem towarzyszyłam w obiadkach mojemu ówczesnemu chłopakowi. Przestałam, kiedy pewnego dnia w surówce z buraczków zobaczyłam sporej wielkości paznokieć :-&%%# Od tamtej pory czekałam na chłopaka na ławeczce przez stołówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcia Re: Stołówki studenckie IP: *.uznam.net.pl / 192.168.4.* 01.10.02, 10:08 jestem juz na 5 roku UAM-u i wiem jedno,ze w stolowkach sie nie jada!!! Niedobre,brudno,traci socjalizmem,etc. Nic dla wegetarian poza tym. Jadalam tam tylko 2 miesiace ( pazdz.-list. ) na 1.roku jak jeszcze nie wiedzialam o co chodzi. Chodzi sie do barow mlecznych,najwybitniejsze to : Pod arkadami i Caritas, a poza tym Pod Kuchcikiem na Sw.Marcinie oraz Apetyt na Szkolnej. Super tanio i pycha. Mile panie z obslugi. Marcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcia Re: Stołówki studenckie IP: *.uznam.net.pl / 192.168.4.* 01.10.02, 10:09 PS Oczywiscie jak sie chce supermalo wydac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrB Re: Stołówki studenckie IP: *.au.poznan.pl 01.10.02, 12:21 A ja nie narzekam. Jadalem w stolowkach okazyjnie i zawsze trafialem na dobre zarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: Stołówki studenckie IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 20:29 redakcja napisała: > Czy dobre jest tam jedzenie? > I czy opłaca się tam jadać? > Jaka jest obsługa? > > Czekamy na Wasze opinie Na AE Parlament Studencki stara sie wplywac na to co i za ile jest jadane w stolowce studenckiej oraz jak 'ona' ma wygladac (w sensie ta stolowka). Troszke trzeba bylo 'walczyc' o godziny wydawania obiadow oraz o szerszy wachlarz menu (m.in. o porcje wegetarianskie) - nie jest jeszcze niestety tak jakby sie chcialo, m.in. od pewnego czasu zalezy nam zeby 'stolowka' nie byla typowa stolowka za 'daaaaaawnych' czasow, ale zeby to bylo miejsce gdzie studenci moga mile spedzic czas, porozmawiac i zjesc jakis sympatyczny posilek w ciagu calego dnia na uczelni.. Dziennie wydawanych jest ok. 700 porcji wiec jest to dosyc duzo, obiad nie nalezy do drogich, ale jest jeden problem trzeba dluugo za nim stac w kolejce bo wszystkim sie zachciewa jesc o 13:30 :( obok sa jeszcze bary szybkiej obslugi gdzie mozna zjesc hamburgera lub hotdoga i da sie zyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_S Re: Stołówki studenckie IP: *.pgac.put.poznan.pl 03.10.02, 15:47 oooo... W stołówkach studenckich lepiej nie jadać: brudno, niemiło i niesmacznie. Szczególnie celuje w tym stołówka przy "Jowicie" na Zwierzynieckiej. Nie lepiej jest też w stołówce AR na Piątkowskiej. Rzeczywiście, lepiej jadać w barach mlecznych, szczególnie na Podgórnej, gdzie tanio i dobrze można się opchać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Stołówki studenckie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.10.02, 20:46 W jadłodajni PP za 5 złociszy można się opchać niemiłosiernie*(problem w tym, że po 2 góra 3 h jest się znowu głodnym). W skład posiłku wchodzą: dwudaniowy obiad wraz z kompotem, 2 sórówkami, mięchem oraz jakimś "podwieczorkiem"(przeważnie jabłko). Nie jest to chyba zła oferta, oczywiście niewnikając jak to robili(był sobie kiedyś budyń, a następnego dnia zupka ... tak, tak budyniowa:). PZDR P.S> Kiedyś jadłem w Caritasie, ale jak "kasiasta" doliczyła mi do rachunku extra 2 naleśniki, których nie widziałem na oczy, to sobie podarowałem. Kto jak kto, ale Caritas nie powinien chyba oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś