majka235 11.05.07, 08:56 Witam „chodzi” na mną piosenka My Way Franka Sinatry. Czy macie może jej tłumaczenie na język polski. W necie znalazłam wyłącznie wersję oryginalną. Bardzo dziękuję i pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzesioo_xiii Re: My Way Sinatry 11.05.07, 09:15 popolsku.org/f/franksinatra/myway,,201.php Odpowiedz Link Zgłoś
majka235 Re: My Way Sinatry 11.05.07, 09:25 Grzesioo - duża buźka dla Ciebie ;-) Pozdrawiam ciepło M. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: My Way Sinatry 11.05.07, 09:33 O ile nie wiesz - polską wersję tej piosenki nagrał Stachursky "Żyłem jak chciałem" - dość niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: My Way Sinatry 11.05.07, 10:03 coś jest w tym kawałku, że bez względu na to, kto to śpiewa i w jakiej wersji językowej SZARPIE ZA NERW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzesioo_xiii Re: My Way Sinatry 11.05.07, 11:10 drzejms-buond napisał: > coś jest w tym kawałku, że bez względu na to, kto to śpiewa > i w jakiej wersji językowej > SZARPIE ZA NERW!!! :D www.youtube.com/watch?v=F4kk6qTDs8Q Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: My Way Sinatry 11.05.07, 12:45 > :D > www.youtube.com/watch?v=F4kk6qTDs8Q :-B) "maaaa maaaniii" tej wersji nie znałem! Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: My Way Sinatry 11.05.07, 10:18 niezła ???? przepity, przepalony i przeżarty czymkolwiek głos porównywac z Siantrą ? a fe ! Odpowiedz Link Zgłoś
majka235 My Way Sinatry - link 11.05.07, 11:00 A tu link do piosenki - w wykonaniu R.Williamsa www.youtube.com/watch?v=qxc1E11yhik Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: My Way Sinatry - link 11.05.07, 11:11 a pamiętacie to wykonanie????????? www.youtube.com/watch?v=tLg80jLaMHY Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: My Way Sinatry - link 12.05.07, 21:17 Ja mam sentyment jeszcze do tego: www.youtube.com/watch?v=avGAe9EVkjc pzdr, A Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: My Way Sinatry 11.05.07, 11:24 Mozambique, czytaj ze zrozumieniem. Nie PORÓWNUJĘ tylko informuję że Stachursky nagrał cover "My way" i OCENIAM że wersja Stachurskiego jest "niezła". Dla Ciebie: co znaczy "porównanie" (bo widzę że nie wiesz) pl.wikipedia.org/wiki/Por%C3%B3wnanie Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella tak gwoli przypomnienia 11.05.07, 14:08 prekursorem tej piosenki jest francuz, claude françois, paul anka zakochal sie w niej i zakupil prawa dla siebie, i tak po nitce do klebka trafila min do sinatry i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: tak gwoli przypomnienia 11.05.07, 20:12 Ja uwielbiam wykonanie tej piosenki Elvisa Presleya. Odpowiedz Link Zgłoś
antibus Re: tak gwoli przypomnienia 12.05.07, 05:32 To prawda, wykonanie Elvisa jest piękne...aż się łezka w oku kręci jak to śpiewa...:) ahhh Odpowiedz Link Zgłoś
el.vis Re: tak gwoli przypomnienia 12.05.07, 10:23 Paul Anka www.youtube.com/watch?v=hjNWZzw1x4o Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: tak gwoli przypomnienia 12.05.07, 18:58 Każdy podstarzały szansonista MUSI MIEĆ ten kawałek w swoim repertuarze. Najlepiej jak jeszcze ostro popija jak Harald Juhnke, wtedy mu to wychodzi "bardzo życiowo". Moim zdaniem jak się nie jest artystą formatu Sinatry czy Presleya, nie nalezy tego dotykać, bo efekt jest żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: tak gwoli przypomnienia 15.05.07, 14:34 aż dziw,że Dżo Koker tego jeszcze nie przerobił ? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: tak gwoli przypomnienia 15.05.07, 19:31 spoko spoko, doczekasz się :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: tak gwoli przypomnienia 15.05.07, 22:19 W Polsce swego czasu śpiewał tę piosenkę również przejmująco Jerzy Połomski Odpowiedz Link Zgłoś
plac_piastow Re: tak gwoli przypomnienia 17.05.07, 10:22 No i nasz polski Koker czyli rynkowski... Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny Re: tak gwoli przypomnienia 16.05.07, 00:30 Masz rację. Sinatra, Presley a ztych którzy tego nie przerobili Freddie Mercury np (wg mnie) To musi być osobowość sceniczna i postać z życia - inaczej kicha ! Taki Robbie Williams np (z całym szacunkiem dla talentu i drogi rozwoju którą przebył) to jeszcze długo nie ten życiorys. Ani sceniczny ani życiowy (kilka nałogów i terapii pomimo milionów płyt i kilkudziesięciu przebojow nie wystraczy) Jest taki teledysk Williamsa: R.W siedzi na sedesie w łazience a tam na ścianach wiszą zdjęcia z koncertów Take That (byl członkiem tego zespołu) i to chyba na razie jest jak on postrzega "zrobiłem to po mojemu" Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink2 tlumaczenie 16.05.07, 07:29 Czy tylko mnie razi ten potworny przeklad dokonany przez niejaka /niejakiego scully. Oczy bola. Oj, nielatwo byc tlumaczem....)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond a gdyby tak... 16.05.07, 09:48 a gdyby tak...każde z was , miało zaśpiewać MAJ ŁEJ? ciekawe o czym (w domyśle) byście śpiewali? Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri Re: a gdyby tak... 18.05.07, 23:38 najlepsze! :-) www.youtube.com/watch?v=AmHntiV2Ebs Odpowiedz Link Zgłoś