Dodaj do ulubionych

Poznań: Marszu Równości nie będzie?

• Gość: inny NIENAWIDZICIE NAS ZA TO, ŻE JESTEŚMY CZUŁYMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:54
      normalnymi ludźmi. Ukształtowało mnie miasto robotnicze Łódź, z jego kominami,
      brudnymi ulicami, zatęchłymi kamienicami, przepoconymi, cuchnącymi, i
      niedomytymi szwaczkami co rano podążającymi do pracy. Miasto bez przyszłości,
      smutne, zapomniane przez Boga i historię. Rodzina moja miała najmniejszy wpływ
      na to kim teraz jestem. Marzenia szczenięcych myśli rozpłynęły się w codziennej
      szarości komunizmu. Tylko jedno z tych marzeń spełniło się: chciałem być
      szczęśliwym człowiekiem i … jestem. Ojciec mój robotnikiem był. Jak mawiał,
      komunie zawdzięczał dostatnie życie i awans społeczny. We wiosce co to on się
      urodził, parobczakiem
      był u bogatego chłopa, któren go batem okładał za niegarnięcie się do pracy,
      więc w cholerę rzucił tę robote. Teraz widzę, że mój Ojciec naiwny był, gdy
      mawiał, ze komuna go z ostępów ciemnoty wyzwoliła. Mama moja prostą kobietą
      jest. Rodowitą łodzianką. Z trudem udawało się jej utrzymać dom, wykarmić
      swojego synka. Cudem uratowała się z Zagłady. Niemiecki żandarm wyrwał ją z rąk
      polskiego szmalcownika, który niósł ją do siedziby gestapo licząc na nagrodę.
      Zaniósł do sióstr klarysek i tak przetrwała wojnę. Religijną osobą się stała na
      wskroś. Nie wiem, czy to przez wychowanie sióstr, czy też tak samo z siebie. Z
      ojcem wciąż toczyła sprzeczki na tle religijnym. Ojciec z natury popędliwy był,
      po za tym z fabryki przynosił do domu inny światopogląd a ze silniejszy był od
      mamusi, to nieszczęsna kobieta z sińcami po ulicy chodziła. Wtedy nie było
      programów rządowych w walce z przemocą w rodzinie…, niestety ale tato, muszę
      przyznać, że zachowywał się wprost ordynarnie, a i pacnięcie z robotniczej ręki
      miał nie wąskie. Teraz wiedziałbym jak pomóc matce, a wtedy patrzyłem
      bezsilnie, czując się wykluczony z rodziny. Miałem szczerze dość atmosfery
      terroru, łez, i modlitwy o poprawę ojca. Był niereformowalny. A ja tylko
      chciałem aby mnie przytulił, poszedł do teatru, abyśmy razem na bloku
      rysunkowym kolorowymi kredkami malowali. Pragnąłem miłości, a nie widoku
      patologicznej rodziny komunistyczno-klerykalnej. W domu się nie przelewało,
      raczej biednie było, choć tato utrzymywał, że nie jest źle, że za Sanacji było
      gorzej. Musicie wiedzieć, że młode pokolenie dotkliwie odczuwało gwałt i ucisk
      ze strony komunistycznych siepaczy. Pamiętam opowiadania wieczorne w nędznym
      pomieszczeniu, przez komunistów nazywanym „mieszkaniem”. Przy lampie, gdy było
      ciemno i tylko ćmy kołatały się do brudnych szyb, a w oddali słychać było szum
      pracujących na drugą zmianę maszyn, odbywało się tajne nauczanie. Mamie
      zawdzięczam te pierwsze śmiałe kroki antysystemowe. Słuchając z rozdziawioną
      buzią słów wykładowców o słusznym gniewie mas studenckich w Marcu 68, o
      więzieniu za przekonania, o milicyjnych „ścieżkach zdrowia” (choć doprawdy do
      tej pory nie wiem co to miało wspólnego ze sportem i rekracją), budziłem się ze
      snu oszustwa. I zapragnąłem być taki jak owi nieustraszeni wojownicy,
      szermierze o wolną Polskę. To zadecydowało, że poszedłem późniejszą swoją
      drogą, że każdy zbiorowy gwałt, o którym słyszałem lub który widziałem, lub w
      którym brałem udział był jakby gwałtem nade mną samym, i wtedy przysiągłem z
      gromadką wiernych innych słuchaczy walczyć ze z tym złem do ostatniego
      tchnienia. W latach 80-tych mama zabierała mnie do kościoła. Nie, nie chodzi o
      msze, bo na tych bywałem regularnie co niedziela. Dary płynęły chojnie z
      Zachodu dla głodującej wówczas Polski, skrępowanej, zduszonej nieludzkim
      reżymem komunistycznym. Chciała coś uszczknąć dla rodziny z wypchanych po
      brzegi kolorowych tirów. Czego tam nie było. I kiełbasa, masło, herbata, mydło,
      a czasem i papier toaletowy się trafił. Tylko octu matka nie brała. Mieliśmy w
      domu pełną szafkę. Niechętnie dawali bo ja już swoje lata miałem, a i matce
      ciężko było nosić na rękach 50 kilogramowego chłopczyka. Trochę głupio
      wyglądało. Mówiła, że dziecko (ja znaczy) ma zespół jakiegoś dałna, ale ja tam
      na muzyce się nie znam. Po wizycie w kościele mieliśmy wspaniałe wyżerki.
      • Gość: inny Re: NIENAWIDZICIE NAS ZA TO, ŻE JESTEŚMY CZUŁYMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:56
        Kiedyś zabrała mnie na spotkanie z jakimś znaczącym księdzem, Rzycimki mu było
        chyba (mogę się mylić, to już tyle lat…). Miał w sobie dziwną siłę, płomień w
        perliście czarnych oczach. Ten wzrok przeszywał niczym dratwa obuwie. Nikt tak
        na mnie nie patrzył do tej pory, było to intrygujące i irytujące zarazem. Gorąc
        wielki przeszył mnie od stóp do głowy. I poczułem, pierwszy raz w życiu kłucie
        w lewym mosznie, taki pulsujący nerwowy tik. Stałem zmieszany i zawstydzony.
        Starałem się opowiedzieć o tym mamie mej, lecz uśmiechnęła się tylko o rzekła:
        głuptasku. A ja stałem się innym człowiekiem. Nie rozumiałem jeszcze przemiany
        jak zaszła wtedy we mnie. Zbyt młody byłem żeby dostrzec, że jest w zachowaniu
        ludzkim inny wymiar, lepszy, doskonalszy. Wraz z przemianami demokratycznymi,
        które niczym tajfun zmiotły ostatnie bastiony totalitaryzmu w Polsce, wraz z
        definitywnym upadkiem komuny rozpadła się moja rodzina. Ojciec zaczął pić już
        na potęgę. Alkohol tanio kupował bo jak mawiał jeśli straciło państwo 1 bln pln
        to niechaj i on skorzysta (w pijackich zwidach mamrotał coś o jakiejś aferze
        alkoholowej). Stracił pracę co pogłębiło jego depresję maniakalną. Uciekałem
        coraz częściej z domu ciężkiego od wyziewów spirytusu. Udawałem się za potrzebą
        duchową do kościoła, w którym pojawił się młody, przystojny pleban. Zapraszał
        mnie na seansy filmów, takich o dzieciach, co to bawią się ze starszymi. Urocze
        były to filmy, z głębią artystyczną, po części akcji nie rozumiałem ale ów
        młodzieniec wszystko mi tłumaczył siedząc obok mnie na sofie. Lubiłem go,
        nawiązaliśmy nić sympatii. Zespoliły nas trwałe więzy psychiczne oparte na
        szerokiej platformie wzajemnego zrozumienia swoich potrzeb. Mama moja
        postanowiła żyć godnie. Zrzucenie kajdan komunizmu sprawiło, że wyjechała za
        granicę, jak mówiła do starego kraju (choć podobno od lat pięćdziesięciu z górą
        istnieje). Takie śmieszne pieniążki mi przysyłała, z gwiazdką pod gwiazdkę, na
        koniec roku zawsze. Byłem u niej w tej wiosce na piaskach. Pięknie było.
        Słońce, wszyscy razem pracują, uśmiechnięte buzie widziałem codziennie.
        Zastanawiałem się czemu z orzą i sieją w tej wiosce z automatami na plecach.
        Niebezpiecznie było tam podobno. Obiecała, że mnie ściągnie tam, do raju jak
        mawiała, jak tylko się ustawi. Na tych tajnych naukach nauczono mnie
        patriotyzmu i miłości do Ojczyzny. Papcio stoczył się na same dno. Za
        mieszkanie nie płacił i wyrzucono nas na ulicę. Zniknął i od tego czasu nie
        widziałem mojego taty. Przygarnął mnie pleban. Z perspektywy lat sądzę, że
        tatko nie dorósł do bycia uczestnikiem społeczeństwa obywatelskiego, za którym
        tęsknił każdy Polak. Wylądował na śmietniku, czyli tam gdzie jego ukochany
        ustrój. Takie są nieubłagane prawa historii. Tego nauczono mnie na tajnych
        kompletach. Z plebanem żyliśmy wyjątkowo zgodnie. Często przyjeżdżał do nas ten
        ważny ksiądz, co to o nim pisałem wcześniej. Przełożony Ryśka (znaczy plebana).
        Był jednym z wykładowców „latających uniwerków”. Pamiętam, że mówił o wielkich
        dokonaniach, wręcz czynach bohaterskich, bojowników o ludzką godność, prawo do
        pracy, do szanowania bliźniego. Tymi herosami byli Kuroń, Michnik, bracia
        Smolarowie, Lityński, Geremek i safanduła Syryjczyk (choć tata mówił, że to
        nieprawda, że to żadni herosi, ale dla mnie pozostaną autorytetami moralnymi
        mojego pokolenia). Ci mi szczególnie utkwili w pamięci ze względu na polsko
        brzmiące nazwiska, za odwagę i poświęcenie, za lata więzień, walki o
        sprawiedliwą przyszłość. No i doczekaliśmy się. Niestety. Rysia przeniesiono do
        innej parafii (podobno zwierzchnik maczał tu swe palce, tak mówił wypłakujący
        mi się w rękaw Ryszard). Ja też gęstą łzą zrosiłem rzęsy. Później źli ludzie
        mówili, że Rysia przyłapano na fotografowaniu małych chłopców, których
        widywałem biegających chyżo po plebani. Nie rozumiałem, i przyznam szczerze nie
        rozumiem do dziś, co złego w tym było, ale Rysio musiał odejść. Obiecywał, że
        jak tylko urządzi się na nowym miejscu to mnie ściągnie abyśmy razem mogli
        oglądać filmy owe co to miałem trudności w odbiorze ich treści. Niestety,
        oszukał mnie. Pierwsza zadra siedząca głęboko w sercu. Poznał tam jakiegoś
        miłego chłopca a o mnie zapomniał. Z nim filmy oglądał zapewne. Mnie już nie
        potrzebował. Ruszyłem z rozdartym sercem do Warszawy, do miasta nadziei, miasta
        awansów, miasta tolerancyjnego (tak wtedy sądziłem). Zmusiła mnie do tego
        hołota, która wyzywała mnie od „ciot”, od „pedałów”, „obercw..i”. Te miasto
        przez swoją nietolerancję skazane jest na niebyt kulturowy. Któż nie zna tych
        sławnych antysemickich ekscesów, które wstrząsają miastem Łodzią, te akcje
        zamalowywania ohydnych bohomazów polskiego kołtuna wzywającego do pogromów.
        Nie, tam żyć nie mogłem. Duszna atmosfera wykluczenia kulturowo-obyczajowego
        zmusiła mnie do emigracji duchowej, za którą podążyło ciało. Przeszłość
        oddzieliłem grubą kreską. Zaczynałem nowy etap w życiu. Wierzyłem, że nowe
        postępowe życie tylko w Warszawie będzie można realizować. Na początku było
        ciężko. Pieniążki od mamy szybko skończyły się, bo życie nawet na centralniaku
        dużo kosztuje. Przymierałem głodem, często nic ciepłego w ustach nie miałem od
        rana do wieczora. Przez dwa tygodnie zdesperowany szukałem szczęścia w każdej
        obojętnej na mój wynędzniały widok ludzkiej twarzy. I wtedy stał się cud. Z
        czarnego, ślicznego samochodu z alufelgami wysiadł On. Stefan. Przystojny, w
        takim trzyczęściowym garniturze od Armatniego, a apaszką pod szyją, ze złotym
        sygnetem. Słowem klasa. Zlitował się na mój widok i zabrał mnie na swoje
        pokoje. Tu przekonałem się, że można żyć jak człowiek, godnie po prostu. Na
        początku nie było między nami kolorowo. Sprzątałem, prałem, gotowałem potrawy
        co to mnie mama nauczyła we wiosce w tym państwie koło Syrii. Oswajaliśmy się
        ze sobą, tak sądzę. Nie zaiskrzyło od razu, ale „co nagle to po diable” jak
        mawiają. Związek musiał dojrzeć.
        • Gość: inny Re: NIENAWIDZICIE NAS ZA TO, ŻE JESTEŚMY CZUŁYMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:10
          I stało się to owego dnia. Przy praniu. Stałem w kaloszach przy pralce (cieknie
          z niej) a Stefan wziął mnie siłą od tyłu. Opierałem się, walczyłem, lecz
          wszystko na nic. Zwierzęca siła wyszła zwycięsko w konfrontacji z romantycznym
          usposobieniem moim. Nie sądziłem, że nasz związek będzie oparty na przemocy i
          konfrontacji. Pragnę rodziny, zrozumienia.... Kogoś kto przytuli mnie w
          chwilach słabości i nie opuści w potrzebie. Stefan jest bydlęco przystojny,
          inteligentny jest nad wyraz oraz trendy jak mówi o sobie. Ja na centralnym
          niewiele z życia miałem, za piwo i pojarać oddawałem swoje ciało byle lumpom.
          Stefan to co innego. Klasa. Sznyt.
          Gdzie mi do niego, maklera, z moim podstawowym wykształceniem. Można rzec, że
          wygrałem los na loterii żyjąc ze Stefanem. Ma tylko jedną słabość – seks oralno-
          genitalny. Tylko to mu teraz w głowie. Nie znam dnia ani godziny, jestem
          zestresowany. No i odbyt boli czasem mnie wielce. Nie pomagają kremy, lizanie
          wstępne słoneczka – ból pozostaje bo musicie wiedzieć, że Stefan ma pałę
          nieludzką. W usta mi się nie mieści a pupa trzeszczy w trakcie aktu miłosnego.
          Przełamaliśmy pierwsze lody. Zyskaliśmy w sobie partnerów, przyjaciół na dobre
          i złe. Możemy sobie ufać, wspierać się, czuć się potrzebni. Otaczają nas ludzie
          pełni zrozumienia, ciepła, ludzie nad wyraz kulturalni. Systematycznie zaczął
          wprowadzać mnie w swój świat ludzi kulturalnych, inteligentnych i majętnych.
          Stefan od lat obraca się w kręgu establishmentu polskiego. Jak go poznałem
          należał do Unii Demokratycznej, potem naturalnym procesem przeszedł do Unii
          Wolności (wszyscy koledzy jego tam byli więc i on poszedł) a teraz należy do
          takiej partii z Internetu. Zakładał coś co się nazywa fundacją. Miała ona
          wspierać jak mówił przemiany demokratyczne we kraju, uderzać w korupcję,
          walczyć z nietolerancją (to mnie strasznie ucieszyło, że są takie ważne
          instytucje dla nas) w ciemnogrodzie polskim. W herbie fundacji jest jakiś
          monarcha, na tyle ważny jak mawia Stefan, który okazał się być godzien
          patronować działalności zacnej instytucji. Mówił też, że to na cześć jakiegoś
          ważnego Węgra, ich „guru” (chyba dobrze cytuję, mogę się mylić) co to ma
          poglądy „światowe”, uniwersalne w swej treści. Nazwiska nie pomnę, ale musi być
          ważny bo Stefan wypieków dostaje jak mówi na jego temat. Tylko jak wymienia
          nazwisko wielkiego polskiego patrioty-reformatora (znowu zapomniałem, muszę
          zacząć brać magnez, tak mi radzi Stefan) gospodarczego równie mocno się
          podnieca. Mówi, że stanowią jedną wielką rodzinę „głosicieli dobrej nowiny”.
          Nie za bardzo orientuję się w tych labiryntach politycznych, ale życzę im
          wszystkiego najlepszego. Przecież mój Stefan w nich wierzy.
      • lodz123 Re: NIENAWIDZIMY WAS ZA TO, ŻE JESTEŚCIE PEDOFILE! 16.11.05, 00:12
        Nienawidzimy was za to ze jestescie brukselska V kolumna w Polsce. Nienawidzimy
        was za to ze deprawujecie i wykorzystujecie dzieci. Nienawidzimy was za to ze
        przez was AIDS zawital na swiecie.
    • lodz123 [...] 16.11.05, 00:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bjkl zero tolerancji dla hedonistów homosexualistów IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 16.11.05, 00:05
    • Gość: maria czy to jest Gazeta kochających inaczej ?... IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 16.11.05, 00:07
      Tak dużo listów do redakcji w tak banalnej sprawie. Bezrobocie to jest problem.
      Utrata suwerenności to jest problem. Ale równość - to jest problem urojony,
      jeżeli jest przedmiotem zmartwienia dla homoseksualistów.
    • Gość: A [...] IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 00:16
    • gekon1979 gratulacje dla Poznania ze Szczecina, tak dalej 16.11.05, 00:25
      nigdy nie ustepowac golodupca
      oni dzis spokojni, ich protesty kulturalne
      ale jutro wprowadza teczowy faszyzm!!!!!!!!!!!
      • Gość: A Gratulacje dla Poznania z Rzeszowa!!! IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:10
        wpisujcie swoje miasta, miasteczka i miejscowości!!!
      • shygay Re: gratulacje dla Poznania ze Szczecina, tak dal 16.11.05, 07:47
        Mam nadzieję, że Benek nie pożyje długo.
        • Gość: lalaal Zyczenia dla Shygay. IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:06
          I Tobie zycze tego samego Shygay.
    • Gość: ambuko Re: moim zdaniem pedalcy mają prawo do: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.11.05, 00:36
      popieram 100%, gdyby taki sie zblizyl do mojego dziecka, no to zero tolerancji, mnie sie chce rzygac jak w ogole pomysle co oni robie, czy to jest wogole jeszcze ludzkie?
      • Gość: Matka Polka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:46
      • Gość: Friedrich Finger Re: moim zdaniem pedalcy mają prawo do: IP: *.b.pppool.de 16.11.05, 00:50
        Nie martw sie, zuczku, do starego, zapijaczonego, bezdzietnego i bezrobotnego
        przesiedlenca jak Ty nikt sie nie zblizy, chyba ze bedzie to Twoja mamusia.

W przypadku A mozemy sie jednak powaznie zastanowic... ;)
        • Gość: A ty IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:21
          idź szukaj podobnych sobie. Nie mam nic przeciwko wam, ale mam jak zbyt
          gorliwie szukacie, dzieci zaczepiacie, to w ryj sie należy i każdy Polak w to
          wierzy. Założcie se kluby i tam się walcie w d. czuby. na ulice nie wychodźcie
          bo was mocna agresja dotknie.
          • Gość: Friedrich Finger Re: ty IP: *.bi.dial.de.ignite.net 16.11.05, 01:32
            Mowisz, ze w autobusie sie ciebie chwytaja? I to tak bezposrednio i po prostu?
            To musisz byc niezly... :-)

Nie przypuszczaja pewnie, zes taki delikatny i wrazliwy.
            • Gość: pl [...] IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:41
      • Gość: Friedrich Finger [...] IP: *.bi.dial.de.ignite.net 16.11.05, 01:20
        • Gość: A tacy jak ty to typowy przykład IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:28
          uosobienie tego, co należy zwalczać. W każdej osobie płci nieodmiennej coś cie
          pociąga tak że byś pociągnął ostro, no nie?
          I tacy jak ty wychodzą na łowy, żeby sie poocierać, dotknąć, złapać...
          jesteś chory
          nawiasem mówiąc to co ty tak o tej mamusi?
          twoja cie skrzywdziła i dlatego zostałeś pedałem?

rzygam na ciebie
          • Gość: Friedrich Finger Re: tacy jak ty to typowy przykład IP: *.bi.dial.de.ignite.net 16.11.05, 01:36
            Alez Wszechpolacy praktycznie sami sie zjawiaja, znam trzech takich.

A mamusia moja nie ma nic do rzeczy. Czeka na wnuki, i je dostanie. :)
        • Gość: 666 [...] IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:32
          • Gość: Friedrich Finger E tam, kompletna pomylka. IP: *.bi.dial.de.ignite.net 16.11.05, 01:40
            Ze Szwabami nie laczy mnie nic.
            • Gość: AKaida to czemu masz IP z "de" volksdeutschu? IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 11:34
              Twoje inicjały to FF = fucking fagot
    • Gość: mn34 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:42
    • Gość: jolka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:46
      • Gość: A jolu uspokuj się IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:11
        chciałabyś żeby cie stara baba złapała za cyce??
    • Gość: A [...] IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:08
      • Gość: Cyklista Pedaly do....rowerow!!!!!! IP: 152.75.60.* 16.11.05, 01:41
      • Gość: WeszPolak Zydzi na Madagaskar! IP: 152.75.60.* 16.11.05, 01:41
      • Gość: G. Wytrych Wolnomurarze do betonu! IP: 152.75.60.* 16.11.05, 01:42
      • Gość: Wesz Polak Zydzi-Cyklisci-Pedaly-Wolnomurarz e na Madagaskar! IP: 152.75.60.* 16.11.05, 01:45
      • Gość: Marek Księża na Księżyc IP: *.netcontrol.pl 16.11.05, 02:32
        jw.
        • Gość: pozdro Re: Księża na Księżyc-Pedaly na Sybir IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:12
          Pozdro
    • Gość: lonestar PiS = ohydne zakłamanie IP: *.visp.energis.pl 16.11.05, 01:16
      Dlaczego nie powiedzą, że zakazali marszu bo nie cierpią homoseksualistów?
      Bo to byłaby prawda. A PiS może znieść wszystko, tylko nie prawdę!
      To juz wolę takiego choćby Dzierżyńskiego - on się swoich poglądów nie wstydził
      (a powinien, oj powinien). Te zakłamane szmaty z PiSu to przy goleniu porannym
      chyba gaszą światło, żeby sobie nie musieć w oczy spojrzeć.
    • Gość: brawvo Hipokryzja? To synonim tego typu parad IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 01:17
      Najwieksi klamcy i hipokryci to uczestnicy tych parad. Wybiorcza wolnosc.
    • Gość: szcurzyśpiewak nowy papiesz zabronił!!! IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 01:17
      nie bedzie wykryty nosiciel wirusa rozprzestrzeniał
    • Gość: oko przykre ze tak jest IP: 218.88.229.* 16.11.05, 02:14
      przykre to przykre
      ze tak sie dzieje, ze zamiast zbilizac sie do cywilizowanego swiata jakos
      krazymy w kolko
      ale nas ta historia wyprala
    • wolly200 Smutna jest ta Polska..... 16.11.05, 02:17
    • Gość: żyd polski DLA WSZYSTKICH ZA?CIANKOWYCH IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 03:24
      Kochani rodacy!

(1) Nie rozumiecie, że głównym powodem żeby organizować paradę TOLERANCJI jesteście Wy i Wasza
      NIETOLERANCJA wobec mniejszościom??? Kto takich demonstracji nie chce, ten musi zacząć je
      tolerować, przez co nie będzie do nich powodu.

(2) Wcześniej czy pózniej tolerancji się nauczycie. W krajach zachodniej europy 50-30 lat temu też były
      nagonki przeciwko mniejszościom seksualnym. Teraz demonstracje tolerancji są tam już nie potrzebne.
      Pokazujecie jedynie, że Polska niesłusznie weszła do UE. Jesteśmy po prostu 50 lat zacofani. Za to wam
      serdecznie dziękuję moi, zaściankowi rodacy (ironia+wstyd za was) !!!

(3) A poza tym każdy ma prawo do demonstracji. Zwłaszcza gdy ktoś grozi przemocą wobec tej
      demonstracji trzeba, ją jak naj bardziej chronić ze strony władz lokalnych (Masywne siły policyjne!!!).
      Kochani zaściankowi Polacy! To prawo człowieka! Wasze, moje i wszystkich innych (Przykład:
      Niemieckie władze chronią nawet demonstrację neonazistów). Martwie się o naszą kochaną
      Rzeczpospolitę, gdyż stwierdzam, że łamane jest tu prawo człowieka przez władze Poznania i
      wcześniej przez prezydenta Warszawy (następnego prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, zwanego
      Kaczorem).

(4) Przyznaje się! Nie jestem żydem (to była tylko reakcja na nazwy autorów tego forum jak "katolik_x").
      Ale gdyż jakiś biskup się ośmielił robić nagonki przeciw mniejszościom w kazaniu i połączył je z Janem
      Pawłem II (który owszem krytykował modę na homoseksualny styl życia, ale jednocześnie ludzi
      homoseksualnych tolerował i miłował), to konwertować mi się chce! Wstyd panie biskupie!!!!

Dziękuje i pozdrawiam!
      (Z góry informuję, że jestem wierzący, patriotyczny i hetero...)
      • Gość: Sylvia Re: DLA WSZYSTKICH ZA?CIANKOWYCH IP: 70.137.170.* 16.11.05, 06:09
        No coz? Kraje zachodnie rzeczywiscie wyprzedzily nas w rozkladzie moralnym,
        zaniku rodzin z dziecmi i rozwoju "rodzin" homoseksualnych. Uwazam ze jest
        to "rozwoj" przek ktorym trzeba sie bronic do upadlego!!

> (2) Wcześniej czy pózniej tolerancji się nauczycie. W krajach zachodniej europy
        > 50-30 lat temu też były
        > nagonki przeciwko mniejszościom seksualnym. Teraz demonstracje tolerancji są ta
        > m już nie potrzebne.
        > Pokazujecie jedynie, że Polska niesłusznie weszła do UE. Jesteśmy po prostu 50
        > lat zacofani. Za to wam
        > serdecznie dziękuję moi, zaściankowi rodacy (ironia+wstyd za was) !!!
        • Gość: żyd polski Re: DLA WSZYSTKICH ZA?CIANKOWYCH IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 10:22
          Szanowna Pani Sylvio!

(1) Według nowych publikacji Eurostatu nie ma państw w których by się mniej dzieci rodziło, niż Polska
          i Węgry. A co może szanowną Panię zaskoczy, to fakt, że najwięcej dzieci rodzi się w Europie w niby
          rozpustnej Francji i zbyt tolerancyjnej Skandynawii. To udowadnia, że pod względem dobrych
          warunków na rodzenie dzieci tolerancyjny "zachód" na prawde nas wyprzedził.

(2) Dla tego, że wiemy, że homoseksualizm jest determinowany genetycznie (a więc jest zjawiskiem
          naturalnym - jak rude włosy), nie można twierdzić, że ma on negatywny wpływ na płodność
          społeczeństwa. W ręcz przećiwnie! W pewnym wydaniu "Science" (zapomniałem numer wydania)
          czytałem, że układ genetyczny, który może determinować homoseksualizm, powoduję super-płodność
          u kobiet hetero.

Pozdrawiam szanowną Panię Sylvię!

>No coz? Kraje zachodnie rzeczywiscie wyprzedzily nas w rozkladzie moralnym,
          >zaniku rodzin z dziecmi i rozwoju "rodzin" homoseksualnych. Uwazam ze jest
          >to "rozwoj" przek ktorym trzeba sie bronic do upadlego!!

• Gość: return Re: DLA WSZYSTKICH ZA?CIANKOWYCH IP: 217.153.23.* 16.11.05, 10:34
            1. We francji sie rodzi tyle dzieci, bo emigranci maja full socjal na kazde
            dziecko - a co z tego wynika widac w podpalanych miastach.

2. Jeżeli uznajem genetykę homoseksualną za normalność, to inne "normalne"
            zachowania: pedofilie, ...filie też chyba co?
            • Gość: żyd polski Re: DLA WSZYSTKICH ZA?CIANKOWYCH IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 10:51
              Szanowny returnie!

Proszę uwzględnić moją odpowiedź na "tytusdj1"-a jako odpowiedź na Pana/Pani komentarz:

>Proszę nie mylić homoseksualizm, który jest wrodzoną skłonnością seksualną i determinowany
              >genetycznie (oni śie po prostu tak urodzili i zawsze będą "homo" !!!! ), i różnych zakłóceń
              >psychicznych,
              >którę się objawiają w ekstremicznym fetyszu.
              >Różnica pomiedzy jednym a drugim nie polega tylko na płaszczyźnie "genetyczna determinacja -
              >psychiczne zakłócenie", ale oczywiście też w tym, że homoseksualizm nikomu nie szkodzi - a
              >ekstremistyczny fetysz innym szkodzi i jest przestępstwem.
              >
              >Drogi przeciwniku, proszę nie porównuj słonia z muchą!

Serdecznie pozdrawiam!
      • tytusdj1 Re: Bądź tolerancyjny na maxa! Włącz się w orga- 16.11.05, 07:33
        -nizacj w imię tak rozumianej przez Ciebie tolerancji "parad równości":
        zoofili, nekrofili, pedofili i in. - przecież oni też "kochają inaczej", czy
        mają być dyskryminowani w "zdrowym, tolarancyjnym" społeczeństwie? Nie bądź
        zakłamany - walcz o równe prawa dla wszystkich. O, a jeszcze są
        gwałciciele "lubiący w trakcie" np. poderżnąć panienkę - oni też na swój sposób
        kochają i możę też chcieliby "parad równości". Widzę tylko, że nietolerancyjny
        jesteś dla myślących inaczej niż ty - "zboczonych hetero" jeszcze kojarzących
        co jest normalnym zachowaniem. Pzd
        • Gość: żyd polski Re: Bądź tolerancyjny na maxa! Włącz się w orga- IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 09:54
          Szanowny "tytusdj1"-ie !

Proszę nie mylić homoseksualizm, który jest wrodzoną skłonnością seksualną i determinowany
          genetycznie (oni śie po prostu tak urodzili i zawsze będą "homo" !!!! ), i różnych zakłóceń psychicznych,
          którę się objawiają w ekstremicznym fetyszu.
          Różnica pomiedzy jednym a drugim nie polega tylko na płaszczyźnie "genetyczna determinacja -
          psychiczne zakłócenie", ale oczywiście też w tym, że homoseksualizm nikomu nie szkodzi - a
          ekstremistyczny fetysz innym szkodzi i jest przestępstwem.

Drogi przeciwniku, proszę nie porównuj słonia z muchą!

Dziękuję za pozdrowiny! Na wzajem!
          • tytusdj1 Re: Nie mam problemów z rozróżnieniem homo- od ... 16.11.05, 10:59
            ... innych, bardziej niebezpiecznych dewiacji (pedo- itp.). Zapomniałem o tym
            tym razem wspomnieć - pisałem wcześniej m.in. 20.10 - rozumiem, że tu oboje
            akceptują ten związek, czego nie ma w przypadku innych dewiacji. I wtedy też
            pisałem, że nie mam nic przeciwko tym związkom (jest to dewiacja psychiczna, na
            co ci ludzie nie mają dużego wpływu), ale nie może być społecznej zgody na
            PUBLICZNĄ DEMONSTRACJĘ dewiacji, z przesłaniem, że to jest normalne zachowanie.
            Jak to jest miłość (fascynacja sobą) dwóch osób to niech to będzie ich prywatna
            sprawa, "pielęgnowana" w zaciszu domowym, czy też trzymając się za ręce na
            spacerze (jak mają taką potrzebę wyrażania bliskości). Ale jaki jest
            sens "parad równości" - chcemy powszechnej aprobaty dla zachowań dewiacyjnych?
            To ma być przykład "modelowego związku" popieranego na równi z parami hetero
            przez państwo i społeczeństwo? Przepraszam, ale znowu powtórzę: jak związki
            homo niby są normą występującą w naturze to zdajmy się na tą naturę i dla
            upewnienia się, że to jest prawda wydzielmy trzy oddzielne "rezerwaty", w
            których na ochotnika przez ... 50 lat :-) będą przebywały pary hetero- i homo-
            seksualne - z oczywistym podziałem na preferencje płciowe... dajmy
            szansę "wypowiedzieć się" naturze co jest normą, a co dewiacją i wtedy to
            będzie obiektywna ocena :-) Nie można pozwolić na początkowo "niewinne" parady,
            bo jak dalej przebiega rozwój "równości" to możemy zaobserwować w
            innych "tolerancyjnych" państwach. Uczmy się wreszcie na błędach innych.
            • carlitos35 Re: Nie mam problemów z rozróżnieniem homo- od .. 16.11.05, 11:49
              Ale masz problemy z samym sobą. Z wyobraźnią, dobrą wolą i poczuciem empatii.
              Niechęć twoja jest silniejsza od intelektu i dobrej woli. Dlatego, co
              tlumaczono Ci powyżej - nie trafiło. I może nie trafić póki poziom negatywnych
              uczuc będzie wyższy od poziomu intelektu.-
              Ukony.
            • Gość: żyd polski Re: Nie mam problemów z rozróżnieniem homo- od .. IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 12:29
              Ponownie pozdrawiam Pana!

(1) W Pana komentarzu pojawia się ponownie załorzenie, że homoseksualizm jest głównie
              determinowany psychicznie. Jeszcze raz powtarzam, że główną przyczyną byciem "homo" jest
              determinacja genetyczna. Na dowód choćby: pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm#Przyczyny

(2) Tak jest! Homoseksualizm w pewnych warstwach polskiego społeczeństwa jest dewiacją
              (=zachowanie sprzeczne z normami społecznymi). Ale co to znaczy gdyż homoseksualiści nigdy nie
              będą "hetero" ? To znaczy, że mamy silną mniejszość społeczną, która nigdy nie b?dzie w stanie
              spełnić normy społeczne. A co to znaczy dla tych norm społecznych ? To znaczy, że one są nie
              optymalne, gdyż wykluczają one znaczną część społeczeństwa. Normy się zawsze zmieniały. Można
              ustalić nowe normy, które integrują osoby homoseksualne? Można: Stare normy tylko dla
              heteroseksualnych - a homoseksualne normy dla homoseksualnych! Wtedy nie będziemy dyskutować o
              dewiacjach...

(3) Dlatego, że heteroseksualne pary są dla państwa bardziej korzytne (nowe rodziny, dzieci,...), trzeba
              jednak podkreślić, że nie znaczy to, że można małrzeństwa homoseksualne traktować prawnie tak
              samo. Tradycyjne rodziny muszą zawsze mieć w prawie pewne przywileje w porównaniu z
              homoseksualnymi (niższe podatki, znacznie niższe składki w systemie socjalnym, pieniądze za dzieci,
              etc.). Małrzeństwa homoseksualne - tak! Równość z heteroseksualnymi - nie!

(4) Stanowczo wykluczam razem z Panem ekstremistyczne fetysze z takich nowych tolerancyjniejszych
              norm. Chyba zgadzamy się z tym, że szkodzenie innym osobom i łamanie ich woli musi być
              przestępstwem.

(5) Co do eksperymentu z rezerwatami, to zapowiadam (po uwzgl?dnieniu determinacji genetycznej
              homoseksualizmu, gdzie każdy ma pewną szansę urodzić się jako "homo" ) taki wynik:
              (a) Rezerwat, gdzie zamkni?to osoby homoseksualne oczywiście wymiera.
              (b) Rezerwat mieszany się nie zmienia.
              (c) Rezerwat z osobami wyłącznie heteroseksualnymi się zmienia: Pojawiają się osoby homoseksualne i
              rezerwat ten staję się rezerwatem mieszanym.

Pozdrawiam!
    • tango9 A można zorganizować marsz nierówności? 16.11.05, 04:35
      Np. jeden ma metr sześdziesiąt, a drugi metr dziewięćdziesiąt. Hasło powinno
      brzmieć: wszyscy mamy inny wzrost. Również gospodarczy.
    • dccircle Metoda Paetza 16.11.05, 04:35
      byly arcybiskup Paetz napastowal klerykow w zaciszu seminarium duchownego a
      kosciol katolicki go chronil. Teraz biskup poznanski mowi o obrazie moralnosci,
      bo chlopcy chca sobie pomaszerowac, a o Paetzu nie powiedzial zlego slowa. Ot,
      zaklamanie katabasow i ich faszystowskich poplecznikow.
    • Gość: jurek NIE to bardzo dobra odpowiedz!!!! IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 16.11.05, 05:04
      Dosc z ta histeria o rownosci i rasizmie.
      Patrzac na Francje, powinnismy zaczac tworzyc oreganizacje broniace bialych
      ludzi normalnych, gdyz niedlugo nie bedzie dla nich miejsca.
      NIE dla islamizacj europy,Nie dla homo i NIE dla wszystkich, dzieki ktorym
      zatracic mozemy takie wartosci jak rodzina,wiara itp
      • Gość: observator Re: NIE to bardzo dobra odpowiedz!!!! IP: 69.158.110.* 16.11.05, 05:53
        Tego typu wypowiedzi jak ta powyzej, zaslepione lekiem przed wszystkim co inne
        a wiec prowadzace do agresji, bliskie sa poznanskiej tradycji prawicowej i
        antysemickiej. Poznan jako jeden z glownym osrodkow endekow odnajduje swoje
        korzenie. Dlatego nie dziwi, ze plywalnia w tym miescie miesci sie w bylej
        synagodze. A zreszta, przeciez odrobina pruskiej solidnosci to juz cnota
        • Gość: Sylvia Re: NIE to bardzo dobra odpowiedz!!!! IP: 70.137.170.* 16.11.05, 06:03
          Widzialam raz taka parade w San Francisco. Niby nie wolno nago publicznie
          ale chlopcy wyrazali swoje uczucia w najbardziej niewybredny sposob i dzieci
          bym trzymala z daleka. Policja nie interweniowala, dyskretnie usunela sie na bok.
          Slyszalam ze policjanci boja sie aresztowac takich bo w razie zmagania i zranienia
          moga sie zarazic jakas nieuleczalna choroba.
          • Gość: Evita Re: NIE to bardzo dobra odpowiedz!!!! IP: 81.219.149.* 16.11.05, 11:16
            To zrozumiałe i dlatego nie należy interweniować i rozmawiać tylko strzelać i i
            usuwać te odpady ze społeczeństwa.
    • Gość: PIOTR WSTYD BYC POLAKIEM :( IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 16.11.05, 06:00
      • Gość: op Re: WSTYD BYC ze Cie urodzono IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:07
        od Polski wiedze ze sie odczepiles na dobre i juz Cie tu nie ma. Dziekuje.
    • Gość: H5N1 Procesja "Bożego ciała" IP: 212.182.102.* 16.11.05, 06:21
      Mam nadzieję że będzie w przyszłym roku zakazana w Poznaniu ze względu na
      bezpieczeństwo uczestników procesji oraz poznaniaków i ochronę mienia mieszkańców.

< Każdy przeciw każdemu, Bóg przeciw wszystkim. >
    • Gość: irek MARSZ CIEMNOGRODU IV RP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.05, 07:01
      Wszystkie słabe jednostki będą ulegać dyktatowi jedynie słusznej ideologii,
      jedynie słusznej kaczej partii, partii PiS.
      Mamy teraz bolszewię ciemnogrodu.
      Brawo DONALD TUSK, nie dałeś się wciągnąć do stolika Kaczyńskich nawet za cenę
      stołków dla PO.
    • masz3 Marsz Równości 16.11.05, 07:11
      Były zabory; była okupacja faszystowska; była okupacja komunityczna; była
      Trzecia Rzeczpospolita; Witamy w Czwartej Rzeczy Kaczyńskiej ale nie Pospolitej
      • Gość: edwj Re: Marsz Równości IP: 213.17.228.* 16.11.05, 07:36
        Masz rację, masz3, były zabory,okupacja.. Ale pomyśl, dlaczego przetrwaliśmy,
        jako POLSKA? Dlatego, że mieliśmy - jako naród - jasno okreslone normy moralne,
        etyczne, religię. Relatywizmu tam nie było. Schorowanej wyobraźni - również. A
        co mamy teraz? Kryzys moralny, etyczny. Zwróć uwagę na to, jeśli masz
        mozliwości, co dzieje się w tym temacie np. w USA. W Europie jeszcze nie, bo
        duch rewolucji francuskiej jeszcze krąży. Media w kraju tego ci nie podadzą -
        wiadomo, dlaczego. One propagują te pseudowartości z sobie wiadomych powodów. A
        warto zobaczyć, jak tam zaczęto walczyć z głupotą, bezmyślnością w imię
        prawdziwych ludzkich wartości.
    • gayboy eLPeRy! 16.11.05, 07:13
      Proponuję założyć moherowe berety - dla zmyłki... No ale stało sie - rządzi
      Radyjo i LPR... Całe szczęście niedługo pozbędę się obywatelstwa polskiego i
      dobrze - bo wsyt mi przed światem. A tym którzy zapewnie napisali posty pełne
      nienawiści życzę miłego dnia... A może by tak zakazać wychodzenia z domu burakom
      - ze względu na bezpieczeństwo...mhmm...ale puste ulice byłyby! Bliźniaki też
      musiałby w domu siedzieć ;)
      • Gość: ! sam siedź w domu ze swoim pedalskim kochankiem! IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 12:52
        peedalee
    • Gość: darko biskup Paetz protestował ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 07:20
      Już nic nie rozumiem ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka