Dodaj do ulubionych

Tragedia w Poznaniu

IP: *.icpnet.pl 26.11.05, 18:19
Wg. informacji nadchodzacych z miasta zdarzyła sie wielka tragedia. Wiec
homoseksualistów spotkała kleska. Nikt ich nie rozgonił. Nikt na nich nie
rzucał. Nawet mocarne ręce policjantów nie objęły uczestników - jak tydzień
temu. To czarny dzień ruchu homoseksualistow. Nawet TVN nie nakłamał.
I znowu homofoby pokazały swe podłe oblicze.
Obserwuj wątek
    • Gość: mih demokracja i homoseksy uratowani ;) IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.05, 19:10
      no i o czym tu gadac... wiec legalny, harcownicy pomarudzili sobie troche i
      poszli do domu. demokracja uratowana: unia europejska wlasnie pokochala Poznan,
      marszalek leper i jego kompania dalej bedzie stac na strazy praworzadnosci a
      homofanii, feministki i lysole dalej beda szukac wrazen swoim nudnym zyciu.
      ciezko tylko maja media, ktore znowu musza szukac jakies bzdetnej sensacji.
    • Gość: Weteran Re: Tragedia w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 26.11.05, 20:13
      No odszczekuję. Jednak telewiory nakłamały. Podały, że uczestników było 400.
      buhahahahaha.
    • Gość: robert Ty jesteś weteran*, czy inwalida*? IP: 82.160.122.* 26.11.05, 20:21
      Ty jesteś weteran*), czy inwalida*)? Bo że jakaś dysfunkcja cię dotknęła, to
      pewne.

*)intelektualny
    • lili_marleen Re: Tragedia w Poznaniu 26.11.05, 22:39
      Inna rzecz - że Weteran mimo że wypowiada się z pozycji które są mi obce,
      poruszył tu ważną kwestię. Mianowicie skromnej popularnosci tego typu ruchów
      jakie manifestowały w ubiegłą sobotę i dzis.
      Ja się z pogladami manifestantów kompletnie nie zgadzam jednak
      ubiegłotygodniowa akcja władz wobec nich sprawiła że akurat dzisiejszą ich
      demonstrację,jej cel - popieram.
      Idzie też o to że idiotyczny zakaz administracyjny oraz uzycie policji tylko
      rozdmuchało całą sprawę i ów tyle kolorowy co mało istotny przemarsz Półwiejską
      urósł do takiej rangi iż nie mozna było już przejść obok niego obojetnie.
      Jak zwykle - głupota w tym wypadku rzadzących obraca się przeciw nim samym, a
      dodaje splendoru - niezasłuzonego - rozpędzonym manifestatantom.
      • renepoznan Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:16
        lili_marleen napisała:

> Inna rzecz - że Weteran mimo że wypowiada się z pozycji które są mi obce,
        > poruszył tu ważną kwestię. Mianowicie skromnej popularnosci tego typu ruchów
        > jakie manifestowały w ubiegłą sobotę i dzis.

I w tym problem. To są ruchy o popularności bliskiej zeru. Ich jedyną szansą
        jest wywołanie dużego hałasu. I takie zakazy demonstracji czy okrzyki
        przeciwników to jest woda na ich młyn. Absurdalnie to brzmi ale prawdą jest, że
        decyzja zakazujaca, okrzyki kilku idiotów oraz pospiech policji w rozpedzeniu
        tego towarzystwa było chyba przez nich wymodlone (jezeli oni sie modlą).
        Dzisiaj ich olano i z miejsca w TV stali sie marginesem.
        Ale jak znam zycie to wymyslą następna prowokację.
        • lili_marleen Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:25
          renepoznan napisał:
          > Ale jak znam zycie to wymyslą następna prowokację.

Niech wymyślają. Jak ktoś lubi takie prowokacje - niech się na nie nabiera.
          Póki nie niszczą cudzej własności, nie biją swych przeciwników czy
          przechodniów, nie rozbierają się do naga na ulicy - mogą to robić. To tylko
          przydaje kolorytu naszemu nudnemu drobnomieszczańskiemu zyciu.
          • renepoznan Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:28
            lili_marleen napisała:

>
            > Póki nie rozbierają się do naga na ulicy - mogą to robić.

Z tym rozbieraniem to oczywiscie ze wzgledów estetycznych. Popatrzcie na
            załączone do jakiegos wątku na tym forum zdjecia.:):):)
        • dobrusia_to_ja Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:28
          No właśnie. Trzeba było im pozwolić na ten nieszczęsny marsz od początku.
          Wyglądałby mniej więcej jak protest przeciwników futer (sama czegoś takiego nie
          noszę z wielu powodów), a tak zrobił się szum na cały świat i to zupełnie
          niepotrzebnie.
          • renepoznan Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:34
            dobrusia_to_ja napisała:

> No właśnie. Trzeba było im pozwolić na ten nieszczęsny marsz od początku.
            > Wyglądałby mniej więcej jak protest przeciwników futer (sama czegoś takiego ni
            > e
            > noszę z wielu powodów), a tak zrobił się szum na cały świat i to zupełnie
            > niepotrzebnie.

Z tym swiatem to troche przesada. Pare lewackich pism to nie swiat. Ale co do
            reszty pełna zgoda. Słyszałem nawet, że zorganizowani kibice Lecha, ktorych sie
            tak bano, mieli jakis wewnętrzny zakaz udziału w kontrmanifestacji. Jezeli inne
            ruchy takze zmadrzeja tak jak kibice Lecha to problem marszów w Polsce sie
            skończy.
            Witam forumową "Dobrą Duszę" - jak widać do kompa jednak sie dobiłaś.
            • dobrusia_to_ja Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:50
              renepoznan napisał:
              > Z tym swiatem to troche przesada. Pare lewackich pism to nie swiat.
              Pewnie, że przesada. Miałam to wziąć w nawias, ale czasami za szybko piszę.
              Napisałam "świat", bo byli tacy, którzy w to święcie wierzyli :>

> Witam forumową "Dobrą Duszę" - jak widać do kompa jednak sie dobiłaś.

Dobiłam się, choć było ciężko ;)
            • dobrusia_to_ja Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:53
              I znów czegoś nie napisałam :)
              Witam Cię również :))
              • renepoznan Re: Tragedia w Poznaniu 27.11.05, 00:59
                dobrusia_to_ja napisała:

> I znów czegoś nie napisałam :)
                > Witam Cię również :))

Miło mi. Witam, ale i dobranoc. Jutro, a własciwie dzisiaj, obowiazki wzywają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka