Dodaj do ulubionych

OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE

28.11.05, 12:39
Za parę godzin wprowadzimy obowiązek logowania się przy zakładaniu wątków na
forum Poznań www.gazeta.pl. Społeczność internautów jest w tej sprawie
podzielona. W związku z tym, nakaz logowania się przy zakładaniu wątków
będzie wprowadzony na próbę. Jeśli się nie sprawdzi (logowanie będzie
wyraźnie odstręczało internautów od aktywności, a liczba wątków spamerskich
się nie zmniejszy), powrócimy do dotychczasowych reguł.

• pan.nikt Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 12:41
      Brawo!
      • monika_04 Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 12:43
        Zgadzam się :)
        • Gość: Ivone [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:45
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • antediluvian Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 13:29
          najwyzszy czas imo..
      • l.george.l Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 12:52
        Nie ciesz się, bo to początek wojny na forum. Ja swoje zdanie na temat takiego rozwiąznia powiedziałem. Przywileje i obowiązki powinny być jednakowe dla wszystkich.
    • Gość: Ivone [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:50
    • elmek Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 12:53
      Niech i tak będzie... ;-)
      • Gość: Ivone [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:06
        • elmek ... 28.11.05, 13:37
          Z każdym takim postem coraz bardziej się przekonuję do logowania :-/
          • Gość: Ivone Zaloguję się - obiecuję!!! IP: *.orange.pl 28.11.05, 18:20
    • dobrusia_to_ja Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 13:04
      Mam nadzieję, że to ludzi nie zniechęci do pisania. Mam na myśli tych, którzy
      potrafią dyskutować, a nie na okrągło wszystkich obrażać.
      • hippeastrum Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 18:26
        > Mam nadzieję, że to ludzi nie zniechęci do pisania. Mam na myśli tych, którzy
        > potrafią dyskutować, a nie na okrągło wszystkich obrażać.

Nie obawiałbym się tego - fora z pełnym logowaniem (nawet dla wysłania wiadomości, a nie tylko założenia watku) mają się dobrze, a wizyty na nich to sama przyjemność, chociaż poglady nigdy nie sa po myśli wszystkich dyskutantów.

Hippeastrum
    • v.i.k.k.a w koncu:))) 28.11.05, 13:05
      Ja i mis jestesmy z tego powodu bardzo zadowoleni, w końcu nie bedzie
      spamujących wielonikowców, a może nawet nam przybedzie nowych, ciekawych
      rozmówców(bo przeciez nie wszyscy niezalogowani to kretyni:)
      • Gość: antyvika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:57
        • Gość: antyvika JESTEM ZA!!! ;) IP: *.orange.pl 28.11.05, 17:59
          A właściwie co przeszkadza mi (antyvice), Pozhodze, Q i Ivone zarejestrować się i przy okazji zyskać niezłe konto pocztowe?

Dobrze jest dyskutować, gdy wie się, że nick naprawdę odpowiada konkretnej osobie, a wymiana poglądów jest sensowna i konsekwentna. Wykasowane posty Ivone wyraźnie pokazują, że pełna anonimowość (a nawet choćby niepewność co do tożsamości poglądów) sprzyja chamstwu i w gruncie rzeczy uniemożliwia jakąkolwiek dyskusję. Mogę nie zgadzać się z wieloma uczestnikami forum, ale wiem jedno: dobrusia_to_ja, pan.nikt, l.george.l, monika_05, chejron74, v.i.k.k.a czy elmek to konkretne osoby o wyraźnie sprecyzowanych poglądach, z którymi mogę nie zgadzać się, ale na pewno wartymi poznania i Poznania.

Polecam to uwadze atyviki, Pozhogi, Q i Ivone

Wasza pseudo-antyvika
    • Gość: Q Monopol Pana-Nikta IP: 195.20.110.* 28.11.05, 13:39
      No to teraz imcmoscPN całkiem nas zawali swoimi watkami....
      • pan.nikt Re: Monopol Pana-Nikta 28.11.05, 13:47
        zaloguj się i nie zazdrość.
        Logowanie jest bezpłatne i nieuciążliwe.
        • Gość: Q Re: Monopol Pana-Nikta IP: *.orange.pl 28.11.05, 18:16
          Na pewno zaloguję się! Przekonałeś mnie!
          • pan.nikt Re: Monopol Pana-Nikta 28.11.05, 21:21
            I fajnie.
            Monopole są szkodliwe.
          • Gość: Q Re: Monopol Pana-Nikta IP: 195.20.110.* 29.11.05, 14:20
            Panie: Gość: Q IP: *.orange.pl
            Rozumiem, ze starasz sie mnie sprowokować, ale to kiepski chwyt...
            • Gość: Q Re: Monopol Pana-Nikta IP: *.orange.pl 29.11.05, 16:25
              Nie prowokuję Ciebie, a jedynie pokazuję, do czego prowadzi brak logowania.

Twoja pseudo-antyvika
              • Gość: Q Redakcjo - chce zarejestrować Q IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 29.11.05, 20:57
                Skoro wymagacie logowania to dajcie możliwość ZAREJESTROWANIA !!!
                Przyzwyczaiłem sie do swojego Q - ale Wy oczywiście macie "wymagania".
                CHCE SWOJEGO "Q" - ale nie moge go zarejestrować...
                PS.
                To jest kolejny argument przeciw obowiązkowi logowania sie.
                Netykieta (przynajmniej kiedyś tak było) zabrania podszywania sie również pod
                cudze nicki.
                Jedyne rowiązanie to MODERACJA...
                I w swojej desperacji gotów (w ramach lepszego zła) jestem poprzeć nawet
                kandydature Pana.Nikta na moderatora - lepszy z niego cenzor niż z systemu
                logowania !!!
    • Gość: żadnego logowania do szanownej Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:53
      to moze wprowadzicie przy okazji zakaz zakładania watków o czipsach,o kawie i
      tego typu pierdołach?moze również zrobilibyscie cos z tymi którzy prowadzą sobie
      prywatne pogawedki na forum zasmiecając tym powazne dyskusje?i moze zajmiecie
      sie dodatkowo tymi którzy wyszukują posty innych uzytkowników i wklejają je
      tutaj bo to swego rodzaju naruszenie prywatnosci oczywiscie wszystko powyższe
      dotyczy użytkowników zalogowanych i czy w zwiazku z tym jak ja podam link to
      zdjecia pewnej osoby czy to tez ujdzie mi na sucho?
      • elmek Re: do szanownej Redakcji 28.11.05, 14:52
        Z tym akurat się zgodzę - forum dyskusyjne to nie chat i wszelkie wątki typu
        "witajcie", "chce mi się spać", "piję sobie kawkę" są delikatnie mówiąc nie na
        miejscu. Od takich pogawędek "o wszystkim i o niczym" są chaty, albo maile,
        tudzież gg ;-)
        • v.i.k.k.a [...] 28.11.05, 14:56
          • elmek Re: do szanownej Redakcji 28.11.05, 16:32
            To dotyczy także personalnych wycieczek, w których niektórzy na tym forum
            ewidentnie się lubują...
            • Gość: antyvika jak widzisz elmek spamerzy sa i to zalogowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:57
              logowanie nic nie da, trzeba tylko usunac spamerów!
          • Gość: antyvika Re: do szanownej Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:59
            a to źle!bo powinnaś zaczać się chować w kanał bo twoje foty juz tu krążą uhahaha
    • maniek.kilof a wyjatek dla logowania pedziow bedzie?? ;) 28.11.05, 16:21
      w koncu chopaki sa tak zalatane bieganiem na marsze i wiece, ze nie maja czasu
      sie zalogowywac... a redakcja wybiorczej tak lansujaca pedalizm powinna zrobic
      w tym wypadku wyjatek i odstapic od obowiazku logowania, o ile w podpisie
      bedzie cokolwiek zwiazane z tematyka homo ;)
      (to samo zapewne powinno dotyczyc ekooszolomow z ekipy zgnilozielonych 2004)
    • pedalomsmierc Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 16:41
      a co zrobicie z takimi nikami :D???
      • Gość: elmek Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE IP: 83.238.212.* 28.11.05, 17:38
        Dlatego głosowałem na NIE. Zaczyna się zgodnie z moimi przewidywaniami :-(
        • elmek Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 17:39
          Hehe i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałem się zalogować ;-P
    • pedalomsmierc Logowanie w celu założenia wątku to głupi pomysł 28.11.05, 16:46
      ponieważ ci którzy nie będą sie chcieli logować będą niszczyć wątki innym... -
      rozwiązaniem jest zasada nielogowania się.. btw pyt dla redakcji jaki cel jest w
      logowaniu??
    • Gość: Pozhoga Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:08
      No to mam forum z głowy. Na ile tygodni (jaki jest czas próby) ?

Pzdr,
      • Gość: Pozhoga JESTEM ZA!!! IP: *.orange.pl 28.11.05, 18:11
    • lucyferciu Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 18:53
      Zdecydowanie popieram!! Dzięki Błażeju:) A czas pokaże czy było warto?
      • stypendystka Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 19:15
        lucyferciu napisał:

> Zdecydowanie popieram!! Dzięki Błażeju:) A czas pokaże czy było warto?

WARTO!!!

Świetne argumenty (i z przewrotnego nick'a) podała fałszywa antyvika. Wydaje się, że to jest istota sprawy. Myślę, że ta babka (?) zrobiła też dobry kawał Pozhodze, antyvice i paru innym przeciwnikom logowania. Jeśli chcą, by byli prawidłowo identyfikowani, powinni pójść śladem 'swoich-nie swoich' dzisiejszych deklaracji na forum.

Stypendystka (czasowo z Wrocka)
        • Gość: tfuj swiat niepasi DLACZEGO KOMUNA TAK GŁĘBOKO W WAS SIEDZI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:40
          wszystko ograniczyc, pozamykac, zabetonowac
          ot wy liberałowie
          • stypendystka Re: DLACZEGO KOMUNA TAK GŁĘBOKO W WAS SIEDZI ? 28.11.05, 19:53
            Gość portalu: tfuj swiat niepasi napisał(a):

> wszystko ograniczyc, pozamykac, zabetonowac
            > ot wy liberałowie

Tfuj!, mam dosyć chamstwa i nieodpowiedzialności na forum.

Jeśli tak złościsz się na liberałów, (nie jestem liberalna), to spójrz kto tworzy ostatnie chamskie watki pro- i anty- liberalne oraz kto jest aytorem chamskich i obraźliwych listów na tych watkach - sami tak naprawde nie identyfikowani przez nas autorzy (Gość: xyz - zamiast xyz wstaw dowolny ciąg nic nie znaczących znaków). Tego właśnie stali i dobrze znani (z poglądów)bywalcy forum mają dosyć.

Swoją drogą ciekawe - przecież to nie liberałowie wszystko ograniczają, zamykają, betonują - konserwatyści na forum też nie!!!

• walpoz11 interesujacy temat na forum 28.11.05, 19:41
      Choć wątpie aby coś to poprawiło. Od pewnego czasu jest to martwe forum.
      Oczywiście "oprócz watków zakładanych przez zwalczające się grupy". Dla nich
      nie ważny jest temat.Ważne ,że moga sobie powyzywać na siebie. A interesujace
      sprawy dla miasta jak i województwa spychane na dalsze strony. Logowanie na
      pewno zmniejszy ich ilość. Ale nie zlikwiduje.
      Pozdrawiam tych, którzy wejście na forum Poznań traktuja jako miejsce
      dodatkowych informacji o mieście i sprawach ważnych.
      • stypendystka Re: interesujacy temat na forum 28.11.05, 20:00
        walpoz11 napisał:

> Od pewnego czasu jest to martwe forum.

Masz rację - z punktu widzenia prawdziwych(!) problemów miasta nasze forum zamiera. Ciekawe, że na forum Wrocławia tak się nie dzieje - owszem jest kilka wątków, ale tematyka 'miejska i normalna inaczej' nie jest podstawową: to zbywalny margines. Zresztą odwiedzam kilka forów miejskich i na żadnym nie ma takiego b... ajzlu, jak na poznańskim.

• Gość: robert Dura lex, sed lex IP: 82.160.122.* 28.11.05, 22:17
      Cóż... Dura lex, sed lex. Ale chyba bardziej dura niż lex.

-------
      Jacy forumowicze, takie i forum.
      • stypendystka Re: Dura lex, sed lex 28.11.05, 22:38
        Gość portalu: robert napisał(a):

> Jacy forumowicze, takie i forum.

Jacy Goście, takie odpowiedzi!
    • beika Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE 28.11.05, 23:51
      Popieram.
    • Gość: Thin_Air Re: Bardzo trafna decyzja... IP: *.icpnet.pl 29.11.05, 19:52
      Bardzo trafna decyzja. Intuicyjnie czuję, ze własnie brak logowania to
      największy problem tego forum...

Pamietam jak onegdaj po zamknięciu przez władze kornika ogolnodostępnego forum,
      pan.nikt otworzył ratunkowe forum z obowiazkowym logowaniem. I jak to forum
      wtedy rozkwitło...
    • Gość: z UAM odmawiam logowania - moze ktos zalozy watek? IP: *.icpnet.pl 29.11.05, 20:18
      Stefan Jurga wiceministrem edukacji - juz pewne
      • stypendystka Re: odmawiam logowania - moze ktos zalozy watek? 29.11.05, 20:39
        Na UAM jest łącznie (studenci i pracownicy) ponad 55 000 osób. Takich 'z UAM' może być wiele. Gdybym miała dyskutować, musiałabym być pewna, że dyskusja odbywa się z konkretnymi osobami, a nie z 50 000 osób 'z UAM' (spójrz we watku na Q, Pozhogę, antyvikę ... Wiesz już, czemu ma służyć logowanie? Ktoś, kto widzi w tym cenzurę (przecież rejestracja jest anonimowa!) jest inteligentny inaczej. To tak trudno wypełnić 6-8 pól rejestracji, by mieć pewność prawidłowej identyfikacji swojej osoby na forum? Poza tym zajrzałam na inne fora miejskie - na niektórych jest prawo zakładania wątku tylko przez zalogowanych. I jedno Ci powiem - nie ma tam chamstwa jak na naszym forum.

> Stefan Jurga wiceministrem edukacji - juz pewne

Skąd pewne? Gdy będę pewna, sama być może założę wątek, ale do tego potrzebna jest prawdziwa przyczyna dyskusji, a nie tylko to, że ktoś został wiceministrem.

• Gość: Thin_Air Re: odmawiam logowania - moze ktos zalozy watek? IP: *.icpnet.pl 29.11.05, 20:54
          Też zaglądam czesto na inne fora i jakoś nie widze prawidlowości o ktorej
          piszesz. Obawiam się że problem "lezy" gdzie indziej. Polecam dla przykladu
          forum Krakow.
          A u nas myśle, ze następnym krokiem do likwidacji chamsta i nieprzemyślanych
          wypowiedzi mogłyby być malutkie zdjęcia uzytkowników (takie naprawdę malutkie).
        • Gość: Q Re: odmawiam logowania - moze ktos zalozy watek? IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 29.11.05, 21:02
          OK - ulegam
          Ale pozwólcie mi zarejestrować Q
          Ale muszą być min 2 znaki - kurde !!!
    • Gość: XXL Do zwolenników logowania ... IP: *.orange.pl 29.11.05, 20:43
      Co wam daje obowiązkowe logowanie poza wątpliwej jakości skrzynką pocztową
      i upierdliwym logowaniem ??

Bo tak po prawdzie NIC. No może większe pole dla popisu dla spamerów
      gdyż nie widać częściowego IP.

No i to poczucie dyskretnego nadzoru Wielkiego Brata. Niektórzy to lubią.
      Brakuje im komuny.
      • Gość: XXL Re: Do zwolenników logowania ... IP: *.orange.pl 29.11.05, 20:50
        I dlaczego tak pieprzę bez sensu?
        • Gość: Thin_Air Re: Do zwolenników logowania ... IP: *.icpnet.pl 29.11.05, 20:57
          Moim zdaniem z sensem. Pozdrawiam.

Tu i tak pewnie wszystko pojdzie jak ma pojsci zgodnie z Globalną Polityką
          Korporacji...

• Gość: az Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:01
      Jasne, niech żyje cenzura. Dla czytelników, nie dla dziennikarzy. Oto prawdziwy
      obraz demokracji w wydaniu pewnej gazety. Prawda w oczy kole?
    • Gość: argentina1978@gaze Re: OBOWIĄZKOWE LOGOWANIE IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 07.12.05, 19:10
      MOHERDORF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: nielubielogowania ZEPPELIN HALL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:03
      pisze to bo forum zwariowało i nie mozna normalnie zakladac watkow.
      czy wiecie co to jest za klub na ulicy, zdaje sie jedna z odnog libelta, chyba
      pierwsza od placu ratajczaka?
      widzialem duza tablice zeppelin hall, co to moze byc?
      • Gość: O Re: ZEPPELIN HALL IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 22:35
        Gość portalu: nielubielogowania napisał(a):

> widzialem duza tablice zeppelin hall, co to moze byc?

Dyskoteka. niezła - mozna wejść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka