Dodaj do ulubionych

Szalony Dzień Patrona w "Paderku"

04.12.05, 20:49
Marek Guabński, a nie Rubański. Tekst pana Kopcia też był troszke inny, bez
podtekstów erotycznych. W konkursie Maxi Playback Show wyróżniłbym także
klasę 2C która wraz z 3 nauczycielami zaprezentowała popularną
piosenkę "Kaczuszki" (bez podtekstów politycznych proszę!).
Obserwuj wątek
    • Gość: paderkowicz Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:18
      więcej o słynnym Paderku, jego klimacie i nauczycielach na forum gazety
      wyborczej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=26374258
      • Gość: gosiak z byłej 3g Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.icpnet.pl 04.12.05, 22:55
        O tak dzien patrona w tym roku był wyjątkowy.. Może dlatego ze pierwszy raz
        byłam na nim nie jako uczennica ale jako absolwentka ;(

Najlepszy był WOBO :D:D:D
      • Gość: Absolwentka1998 Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:21
        Pozdrowienia dla wszystkich Paderkowiczów ! To były czasy !!! :)
    • sosek_s Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" 04.12.05, 22:39
      hehe a to moja szkoła wiecie :D :D :D przynajmniej raz na jakis czas nie jest
      nudno :) dlaczego nie napisaliscie o III h naszym "wyginam smialo cialo" :P
      • Gość: n Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 02:31
        wy tez byliście rewelacyjni! Nie wiem za co wygrali Ci co wygrali.
    • piotrfisz Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" 05.12.05, 00:36
      No jak znam swoją byłą "budę" to akurat kaczuchy podtekst polityczny miały, bo
      tradycja rzecz święta!!!!

Co do przyznania "TRADYCYJNIE" Ignasiów, to wątpliwą ta tradycja jest i kropka.

• Gość: mądry paderek = banda bufonów IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 02:46
      • Gość: Biolog Re: paderek = banda bufonów IP: *.hsd1.tx.comcast.net 05.12.05, 14:36
        Sfrustrowany? Konczyles inna? A moze dopiero jestes w klasie 6 czy 7?
        Ja konczylem owczesnego Kasprzaka i dobrze mi z tym.
    • Gość: Kuba Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:04
      Z ciekawosci przejrzałem dzisiejsza gazete i zamiast Rubański kolejna pomyłka:
      Kubański. Do GW:-> moze więcej dokładności w tym co robicie bo takie literówki
      zdarzają się wam zbyt często
    • Gość: Mezus To wspaniała szkoła bo tam uczy moja kochana żonka IP: 195.94.201.* 05.12.05, 13:30
      Ale jestem z niej dumny :)
      • Gość: paderkowicz Luudzie... IP: *.echostar.pl 05.12.05, 14:55
        ... Rozumiem, że ten ktoś kto opracowywał materiał o naszej szkole był lekko
        przygłuchy (niedbały?) ale chyba obowiązuje coś takiego jak zwykła etyka
        dziennikarska, nie? Po pierwsze przekręcanie nazwisk (Rubański zamiast
        Gubański, a Elizka nie nazywa się Kogut, tylko Kobuz). Po drugie profesor
        Sobusiak nie wiła się na scenie doprowadzając uczniów do amoku! Rozumiem
        podkoloryzowywanie rzeczywistości przez dziennikarzy, ale bez przesady. Po
        trzecie - przed podawaniem pikantnych szczegółów z przeszłości prof. Kopcia,
        proszę jeszcze raz sprawdzić czy się dobrze usłyszało. Bo to było niewinne
        kłamstewko w mało ważnej sprawie, ale podawanie takich naciąganych informacji w
        portalu gazeta.pl troche obniżyło moje mniemanie o nim.
        • Gość: iskra sprostowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:37
          popieram opinie paderkowicza - w artykule roi się od błędow, nie tylko
          literowych, sposób w jaki opisaliście nasza szkołę, nie w przedstawia jej w
          dobrym świetle. W całej szkole huczało dzisiaj od komentarzy - niepozytywnych,
          szkoda,że pod adresem naszej ulubionej gazety...
      • Gość: Matt Re: To wspaniała szkoła bo tam uczy moja kochana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:43
        A czego?? jeśli oczywiście można wiedzieć.
        • Gość: Mezus Re: To wspaniała szkoła bo tam uczy moja kochana IP: 195.94.201.* 06.12.05, 08:20
          A to już jest słdka tajemnica bo wtedy uczniowie dowiedza sie która ich Pani
          Profesor ma takiego rozkochanego i rozanielonego mężusia :) Alez ja za nią
          teraz tesknie bo jestem w innym mieście :(
    • Gość: pierwszoroczniak Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 17:44
      Po pierwsze nikt nie był w amoku jak występowała profesor Sobusiak, po drugie
      Marek Gubański a nie Kubański, po trzecie tekst profesora Kopecia brzmiał ,, Ja
      pierwszą dziewczyne miałem w przedszkolu, siedzieliśmy naprzeciw siebie na
      nocnikach no i na pewno nie Eliza Kogut. No i dlaczego szukają sensacji to był
      zwykły dzień patrona...
      • Gość: Litka;) Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.echostar.pl 05.12.05, 18:02
        Oj, fatalne błędy! Wstyd, wielki wstyd:P Ludzie, słuchajcie dokładnie; jak już
        macie publikowac takie artykuły, to niech chociaż będą zgodne z prawdą:| Jak
        wyżej: text pana psora Kopcia był trochę inny, prof. Gubański nie Rubański.
        Amok podczas występu p. Sobusiak?- Nigdy w życiu!! Dlaczego nikt nie wspomniał
        o "wyginam śmiało ciało" i o fantastycznych "kaczuszkach"?! Przecież Kaczuchy
        były the best:D!!! Pozdrawiamy Kaczuszki:]!! Panią psor i dwooch panów psorów:)
    • Gość: klasa 1h Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 18:26
      Publikując ten artykuł popełniliście naprawdę spore błędy. Jeżeli w każdym
      artykule zdarzają się Wam takie "przegięcia" to nie wiem co mam myśleć o Waszej
      rzetelności. Dla mnie to co zrobiliście jest po prostu nie na miejscu... Nasz
      Dzień Patrona opisaliście jak jakąś imprezę dla świrów - wijąca się na scenie
      germanistka doprowadzająca do amoku, polonista otoczony chłopcami w
      rajstopkach, czy erotyczne wyznania prof. Kopecia. Sami wiecie, że tak nie było.

Pozatym najlepszy był prof. Fik na czele 1h. Był Pan świetny w roli kaczuchy i
      punka. Szkoda, że nasza klasa nie wygrała ale i tak było zajefajnie.
      • screeminginside Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" 05.12.05, 19:35
        E tam, przesadzacie, czasem błędy się przydarzają, tym bardziej nie należy traktować serio artykułu o nauczycielach będących jednego dnia równie rozwalonymi jak uczniowie. Ale żeby nie było: bawiłem się przednio. Btw: byłem w ekipie tańczącej do facet to świnia z prof. Kotłowskim :) , szkoda tylko że kazał puścić tylko 1,5 minuty utworu, bo dopiero się rozgrzewaliśmy w trakcie układu :>. Pozdro dla 1a i wszystkich z Paderka.

PS --> frustrat: czyżbyś był z Marcinka? :>
        --
        Nocne sklepy z mlekiem
        i patrzę co sie dzieje pod sklepem...
        Polska, mieszkam tu
        • madzik14 Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" 05.12.05, 19:49
          No właśnie te błędy są straszne,trochę więcej dokładności.Mi osobiście bardziej
          podobało się w zeszłym roku...No,ale w tym wygralismy :D Dominującym gatunkuiem
          zostały tygryski,czyli moja cała kochana 2b :D Wymiatamy !!!
          Z mini playback to mi się najbardziej podobały kaczychu,szczególnie profesor
          Bocheński,tak słodko kręcił kuperkiem ;) oczywiście Guban i seksowni chłopcy z
          IIg :D no i jeszcze występ pana Wojtka :) Ogólnie było fajnie :) Warto być
          uczniem Paderka,żeby choć raz uczestniczyć w dniu patrona :) Tego się nie
          zapomina!! :)
      • Gość: Lika 3g popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:21
        popieram wszystkie protesty. artykul jest żenujacy. podpisuje siepod postem 1h.
        nie rozumiem skad te dwuznaczności w waszym takście. wyszlismy na erotomanow, a
        to byla szkolna impreza....
      • Gość: A.M Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:13
        no cóż..nie wiem kto pisał komentarz, podpisując sie jako "klasa 1h"(wiem tylko
        że jestem w klasie z tą osobą:)), ale na pewno miał rację...erotyczne wyznania?
        hmm..jeśli erotyka istniałaby w takim wydaniu, to byłoby dobrze...w amoku nie
        był nikt z nas, a występ 2g z p. Markiem (jak już wszyscy zauważają) Gubańskim
        podobał się większości...widocznie autor artykułu nie przepada za nasza
        szkołą...może jakieś traumatyczne wspomnienia z okresu młodości?
    • Gość: Marta-Paderek STOP KŁAMSTWOM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:51
      Sprostowanie - zeby ludzie nie mieli blednego zdania o naszej szkole (nie
      wierzcie nigdy dziennikarzom - oni nie stosuja czegos takiego jak etyka
      dziennikarza - i kto by sie spodziewal ze to akurat w Wyborczej takie bledy
      beda - zenada!!!)...
      Wiec tak: polowania nie byly mrozace krew w zylach - byly jedynie dla
      tzw ,,jaj".
      Nastepnie: haslo tegorocznego swieta nie brzmialo : ,,przyroda" a ,,krolestwo
      zwierzat".
      Jak juz ktos wspomnial: ,,Maxi Playback Show".
      Marek Gubański a nie Kubański.
      Geograf prof. Kopeć powiedział: Pierwszą dziewczynę miałem w żłobku,
      siedzieliśmy naprzeciwko siebie na nocniku" (nie przytoczylam dokladnie tekstu
      ale na pewno o wiele bardziej zblizona do prawdy jest moja wersja niz wersja
      Wyborczej i jak od razu rzuca sie w oczy nie ma tam zadnych podtekstow
      erotycznym, mowa jest jedynie o pierwszej milosci profesora. Poza tym wydaje mi
      sie ze wypowiedz profesora przytoczona w artukule nigdy nie padla z jego ust).
      Pozdrawiam - uczennica najlepszej szkoly jaka w ogole istnieje ;)

• Gość: Ewa Re: STOP KŁAMSTWOM!!! IP: 217.168.132.* 05.12.05, 20:17
        A wydawałoby się, że etyka jest jedną z najważniejszych rzeczy...Ale tu bije po
        oczach jeszcze jedno; brak sprawdzonych informacji. Wszystko napisane jakby na
        wyścigi, naprędce. Uważam, że do czegoś takiego nie powinno w ogóle dojść, na
        miejscu uczniów i nauczycieli Paderka czułabym się urażona. Niedosyć, że
        włożyli tyle pracy i tak się zaangażowali, żeby wszystkim było wesoło, to
        jeszcze w poczytnej gazecie przekręca się fakty i nazwiska. Naprawdę, brzmi to
        jak artykuł początkującego, niekompetentnego dziennikarza, jeśli się wie o tych
        wszystkich błędach.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu tak,czy inaczej wnieśliście powiew świeżości jak.. IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.05, 20:27
          moja IVka w latach 80-tych. Potem strasznie skapcaniała :) Odwagi do robienia
          rzeczy, których większość nie pochwala. Wszystkim!
      • screeminginside Re: STOP KŁAMSTWOM!!! 06.12.05, 21:14
        > Wiec tak: polowania nie byly mrozace krew w zylach - byly jedynie dla
        > tzw ,,jaj".

:] myślę, że jednak dało się wyczuć lekką nutkę ironii w artykule i nie sądzę, żeby po tym artykule wczszynano dochodzenie w sprawie orgii, sodomii, gomorii i co tam jeszcze w zakładzie nr 6.
        Ale fakt, poziom artykułu i liczba błędów faktycznie jest dość żenująca. Ale podobno już tak jest, że GW jakoś nie darzy Paderka zbytnią sympatią.
    • Gość: dż Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 21:08
      Ta no i ciekawe skad wzieli cały początek swojego pięknego artykułu ... czyżby
      z oficjalnej strony Paderka??
    • Gość: aniaaa Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:33
      hehe co prawda nie bylo mi dane być w tym roku na Naszej szkolnej imprezie
      ale... nasza szkoła nie jest normalna - w pozytywnym tego słowa znaczeniu :D ye
      ye VI LO RULEZ :]
      • reenee Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" 05.12.05, 21:53
        Dzień Patrona był świetny :) Od tej pory, kiedy usłyszę "Kaczuchy" będę miała
        przed oczami prof. Bocheńskiego kręcącego kuperkiem :D NO i tylu
        przedstawicieli płci męskiej w sukienkach i spódniczkach rzadko widzi się w
        jednym miejscu :P Pozdrowienia dla zwycięskich tygrysków, dla wszystkich
        facetów w spódniczkach, dla nowego Króla Paderka i dla wszystkich
        Paderkowiczów ;)
        Szkoda, że "Facet to świnia" trwało tak krótko, bo zapowiadało się niezłe
        show ;)
    • Gość: *** Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:58
      moim zdaniem dzień patrona był super, widać że Paderek potrafi sie bawić i nie
      jest to sztywna szkoła, która śni się w koszmarach. Nauczyciele są super,
      umieją się przystosować do młodzieży. Cieszę się, że chodze do tej szkoły, bo
      jest ona wyjątkowa, niebanalna i jedyna w swoim rodzaju:)
      • Gość: Matt Re: Szalony Dzień Patrona w "Paderku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:48
        VI. I love you
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka