wilhelm4 10.06.05, 10:40 Ale sie, Poznaniacy, nakradlo wtedy na Slonsku : www.ebay.pl/viItem?ItemId=7328051661 ---> "malarstwo slaskie lub niemieckie " dobre, hehe, no cos z tego musi byc, hehe, kurrrrr...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonski_wyjgwajzer Re: Tekst zdradza........... 10.06.05, 10:42 Ja,ja, baaardzo podejrzane: nie podaje nawet ROKU ! no further comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Tekst zdradza........... IP: 150.254.85.* 10.06.05, 10:56 wilhelm4 napisał: > Ale sie, Poznaniacy, nakradlo wtedy na Slonsku : > > www.ebay.pl/viItem?ItemId=7328051661 > > ---> "malarstwo slaskie lub niemieckie " > dobre, hehe, no cos z tego musi byc, hehe, kurrrrr...... No Wilhelmie, Poznaniacy nigdy nie mieli dobrego gustu, kto kupi takiego gniota? Zawsze bylismy naiwni w interesach, kurrrrrr...... dalismy sobie podpieprzyc Van Gogha a ostal sie ino jakis gniot..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Tekst zdradza........... IP: 150.254.85.* 10.06.05, 11:00 slonski_wyjgwajzer napisał: > kto jest "my" ? My. Odpowiedz Link Zgłoś
slonski_wyjgwajzer Re: Tekst zdradza........... 10.06.05, 11:03 czyli wy, a niy my-stond Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Tekst zdradza........... IP: 150.254.85.* 10.06.05, 11:05 slonski_wyjgwajzer napisał: > czyli wy, a niy my-stond Dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Tekst zdradza........... 10.06.05, 11:59 czyli goscie (prosze szanownych gosci: nie zapomniec!) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkipolskislask Re: Tekst zdradza........... 16.06.05, 10:02 palec1 napisał: > czyli goscie (prosze szanownych gosci: nie zapomniec!) Kto jest gdzie gościem jeśli kupię od kogoś mieszkanie, to jestem w nim gościem, amoże murarz który go budował jest hehehe właścicelem? Jeśli ktoś mnie napadł, a potem przegrał wojnę i straci w wyniku tej wojny ziemię na moją rzecz to kto u kogo jest gościem? Kiedyś w wyniku wojny straciliśmy Śląsk, 85-65 lat temu w wyniku wojny odzyskaliśmy Śląsk wszystko jest w porządku;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Re: Tekst zdradza........... IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 10:27 możesz oświecić w wyniku jakiej wojny straciliście Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kery to boou rok? Re: Tekst zdradza........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:56 To Wasz "srogi" Kaz'mjyrz sie go pozboou! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Tekst zdradza........... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.05, 17:41 i??? jak to jest z tymi tzw "ziemiami odzyskanymi"? ps. i chyba nie bedziesz twierdzil, ze biskupin to tez polska (slowianska) osada, albo? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkipolskislask A o polskim królu Kwacale słyszeliście ;))) 19.06.05, 08:21 Gość portalu: !!! napisał(a): > i??? > jak to jest z tymi tzw "ziemiami odzyskanymi"? > > ps. > i chyba nie bedziesz twierdzil, ze biskupin to tez polska (slowianska) osada, > albo? A o polskim królu Kwacale sprzed 5000-6000 lat słyszeliście ;))) ''Z kolei w rejonie Złotej (gm. Samborzec) koło Sandomierza kontynuowano w maju rozpoznanie archeologiczne tzw. kopca Kwacały. "Prowadzone tam od 2002 r. badania wskazują, że obiekt ten, wbrew lokalnym legendom, nie jest mogiłą średniowieczną ani kopcem +wiciowym+, na którym palono ogniska sygnalizujące niebezpieczeństwo lub zwoływano na narady, lecz jest o wiele starszy * pochodzi prawdopodobnie z ok. połowy IV tysiąclecia p. n.e. i może być częścią poszukiwanego grobowca megalitycznego" - powiedział archeolog. Na istnienie w tym rejonie grobowca megalitycznego - wielkiego grobowca kamienno-ziemnego ludności kultury pucharów lejkowatych, podobnego do badanych w ostatnich latach grobowców w Malicach Kościelnych w gm. Lipnik i Pawłowie gm. Zawichost - wskazują dotychczasowe wyniki badań archeologicznych w Złotej. Potwierdza je analiza zdjęć lotniczych, wykonanych w końcu lat sześćdziesiątych XIX wieku, w czasie gdy grunty wsi Złota nie były jeszcze zajęte przez sady, utrudniające obserwację z góry - powiedział dr Florek.'' Odpowiedz Link Zgłoś