Dodaj do ulubionych

Almarco?Szablewscy?Budasz?

15.12.05, 20:29
Prosze mi pomóc.zastanawiam sie nad organizacja slubu.byłam zobaczyc w
Almarco i maja sale ale na max 60 osob i mniemam ze i tak
bedzie"scisk".Szablewscy sa wykluczeni bo nasza znajoma tam pracowała i
opowiadała o perypetiach w kuchni.Obrzydziła nam.Na temat p.Budasza mamy
osobiste powodki.Bylismy zobaczyc w Wielkopolance.Bardzo nam sie podoba.Czy
ktos z Was moi drodzy mogłby mi pomoc.Jakies rekomendacje.Wasze
wrazenia.Ceny.Atrakcje.Orkiestra.....cokolwiek.Rozbudujmy ten
temat.pozdrawiam..nana...
Obserwuj wątek
    • duch3 Re: Almarco?Szablewscy?Budasz? 15.12.05, 21:19
      Więc zaczne może od życzeń i gratulacji!

Z okazji ślubu zechciejcie przyjąć życzenia wszystkiego Naj, i... pamiętajcie z
      tą wiernością to nie był żart :)

A tak serio to wydaje mi się, że jesli chodzi o jedzenie to wszedzie, nawet w
      najlepszych restauracja dzieja sie "dziwne rzeczy". Wystarczy porozmawiac z kim
      kolwiek kto pracuje w sredzkich i nie tylko knajpach.
      Osobiscie to polecilbym Ci "Podoznika"- wcale nie jest tak daleko bo 6km. Zalezy
      tez jak wielki chcesz zrobic wesele? Wg mnie miejsca starczy na mala lub srednia
      impreze. Dobrze jednak nie pamietam bo ja bylem tam dosc dawno.
      Plusem jest tez to, ze obok znajduje sie z tego co slyszalem niedrogi motel.
      Bylo by to ulatwienie dla rodzinki z konca Polski!

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje.
    • misiaczyca1 Re: Almarco?Szablewscy?Budasz? 15.12.05, 22:24
      dziekuje.
      podróżnik nie bo "moja druga połowa obawia sie o kierowców cieżarówek,którzy
      beda ingerowac w nasze wesele"....heheheheh...
      slub przewidywany na 80 osób.bardzo sie nastawilismy na Almarco ale niestety
      oczekujemy swobody w ruchach a tam stanowczo jest za mało miejsca.tak sie
      nastawiłam bo bylismy dzis juz w hotelu gotowi podpisac umowe.ale
      niestety.jedzenie musi byc bardzo dobre bo moj przyszły mąż jest smakoszem.i
      bedzie awantura jak nie zje pożadnie.
      zalezy nam zeby przed swietami podpisac umowe bo to bedzie dla nas i dla
      naszych mam prezent.a poza tym to mam sporo czasu bo przewidziane jest na 2
      czerwca 2007 r. magiczna data.......
      • saxe Re: Podróżnik. 16.12.05, 10:16
        Sala przeznaczona na wesela w "Podróżniku" ma oddzielne wejście i nie musisz
        obawiać się o kierowców ciężarówek , możesz ten problem omówić z właścicielem.
        Jedź i zobacz sama, bo sala jest duża, może być zmniejszona lub powiększona w/g
        Twoich potrzeb.W przyszłości za salą będzie urządzony ogród dla gości, już w tej
        chwili wykonano pierwsze zasadzenia, powstanie tam z tego co wiem duża pergola,
        więc miejsce w którym można będzie wykonać swoje zdjęcia ślubne w zielonym
        plenerze, odpocząć, lub znaleźć miejsce na chwilę spokoju. Właściciel proponuje
        apartament dla nowożeńców, nie wiem czy bezpłatnie oto musisz już spytać sama.
        Oczywiście należy wspomnieć tu o nowym Chreisler-ze, który może zawieżć Cię do
        ślubu. Nie napiszę więcej aby nie być posądzonym o reklamę, o którą to sam
        właściciel musi zadbać.

Pozdrawiam.

• rogeer Re: Podróżnik. 16.12.05, 12:06
          Moje gratulacje:)
          Odnośnie tematu to byłem na ślubie w "Cechu" i było całkiem przyjemnie niestety
          nie pamiętam na ile osób była impreza.
          Podróżnika niestet nie jestem w stanie ocenić ale za to z innych ciekawych
          miejsc możesz się dowiedzieć o wesele w dworku w Koszutach, często tam jeżdże i
          co jakiś czas tam takie rzeczy są chyba robione ale szczegółów niestety nie znam.
    • duch3 Re: Almarco?Szablewscy?Budasz? 15.12.05, 23:13
      Kurcze, rzeczywiscie to jest problem. Naprawde jest problem z sala w Środzie.

Wiesz co, z tymi tirowcami to twoj narzyczony pewnie ma racje. Ale z tego co
      wiem to chyba jeszcze maja duza sale w motelu! Proponuje zadzwonic.

Przychodzi mi do glowy jeszcze "Cech", bylem tam na weselu i bylo tak nienajgorzej.

Nie wiem czy jest jakas sala w dworku w Brodowie?

I jeszcze do glowy przychodzi mi sala przy Hortexie, ale tam chyba jest malo
      miejsca.

Pozdrawiam
      • misiaczyca1 Re: Almarco?Szablewscy?Budasz? 16.12.05, 15:36
        No wiec w hortexie napewno nie bo tam jest nie estetycznie.sala jest ogronma bo
        byłam kiedys tam.
        nie.nie.nie.
        chciałabym w Wielkopolance ale mojaj babcia nie bedzie zadowolona(nie pytajcie-
        babcia to bacia,tymbardziej moja).podróznik mysle,ze przekonam mojego A.zebyśmy
        chociaż porozmawiali z włascicielem.Ostatnio widziałam reklame "restauracja
        Cezar" w Koszutach.W tym takim bajkowym domku jak jedzie sie do poz.to tez
        odpada.Obawiam sie,ze jak bedziemy robic taka selekcje to wylądujemy u
        Budasza...:-(
        wesela robi swietne ale ja osobiscie jego ani całej tej rodziny nie lubie.nie
        bede sie przecierz zmuszała.
        pozdrawiam Was.dziekuje za miłe i kulturalne odpowiedzi.nana
        • emi53 Re: Almarco?Szablewscy?Budasz? 16.12.05, 22:08
          Przed trzema laty, w 2002 roku ,w sobotni wieczór przejeżdżałem przez
          Koszuty ,tuż przed 20- tą wieczorem,mając do celu,jakim była Środa kilka
          kilometrów.Właściwie chciałem odwiedzić kustosza Muzeum p.T.Osyrę -lecz
          zastałem w dworku,a właściwie na przydworkowym tarasie i ogrodzie przyjęcie
          weselne.Domyślam się,że "restauracja Cezar" mieści się w nieco innym miejscu.
          Tak ,że jeśli jest taka możliwość -może warto spróbować urządzić przyjęcie w
          Muzeum Z.Średzkiej?Ja z p.Osyrą nie widziałem się od 1995 roku,więc może mnie
          nie pamiętać,ale zapytać o taką możliwość nie zaszkodzi.
    • misiaczyca1 a moze......Solec...???? 16.12.05, 21:20
      cos mi sie dzis obiło o uszy,ze gdzies w poblizu solca jest tez piekne miejs
      ce.piekna sala z ładnym ogrodem.wiecie cos o tym??
    • misiaczyca1 ...znalazłam !!!!!!!!!!!!! 19.12.05, 09:58
      a wiec wczoraj podpisałam umowe jednak w Wielkopolance.Moj ukochany rozmawiał z
      moja babcia i postanowiła nie sprawiac problemu. ;-)
      ale teraz zastanawiam sie nad wyborem orkiestry(co jest najwazniejsze) i
      wszelkich innych detali.
      "pomożecie?!"
      • kormoran7 Re: ...znalazłam !!!!!!!!!!!!! 19.12.05, 18:08
        Ja moge polecic zespol Fobos ale poniewaz slycszalem ich 3 lata temu na weselu
        mojej siostry wiec nie wiem czy jeszcze graja. Bardzo fajnie graja, kobietka ma
        ladny glos. Po zatym sa chetni na wszelkie propozycje pary mlodej odnosnie
        zabaw. Slyszalem ze fajnie spiewa jakis maly chyba 16 albo 15 letni chlopak.
        Niesamowicie podobno zna angielski mimo mlodego wieku ale niestety nie pamietam
        nazwy zespolu w ktorym spiewa. Moza jutro sie dowiem i cos wiecej powiem o nim.
        Ten chlopak podobno spiewa cudnie i poniewaz dopiero sie promuje bierze malo
        kasy za wystep.
        • rogeer Re: ...znalazłam !!!!!!!!!!!!! 19.12.05, 19:15
          Ja z kolei byłem na weselu na którym grał zespół SAGAT i muszę stwierdzić, że
          naprawde fajnie grali, jest to chyba 3 starszych facetów, którzy znają się na
          rzeczy, jeden z nich był także wodzirejem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka