Dodaj do ulubionych

ul. Błażeja - Nowy Dom Holding

09.01.06, 14:12
Witam,
zastanawiamy się nad kupnem mieszkania u tego developera ale niewiele wiemy o
tej inwestycji. Obecnie są dostepne mieszkania w budynku Błażeja III. Czy
warto tam kupowac mieszkanie? Czy ktoś kto ma już tam mieszkanie mógłby mi
podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy? Jeśli ktoś ma taką
umowę i mógłby ją przesłac na maila to będę wdzięczna. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kichol Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding 09.01.06, 14:31
      Blisko torów - to duzy minus.
      Jezdza tam pociagi towarowe (długie) dosc czesto.
      Obok bloków bedzie budowana za 3-4 lata Nowa Naramowicka. Zanim kupisz sprawdz
      na planie zagospodarowania przestrzennego w jakiej odleglosci bedzie ta droga.
      (ma miec 4 pasy ruchu). Dobrze by bylo kupic mieszkanie po drugiej stronie
      bloku.

Pozatym bardzo fajna, spokojna okolica. Korki rano w normie - ale z kazda
      kolejną oddawaną inwestycją w tym rejonie coraz większe. Warto kupic garaz, bo
      troche kradną (lusterka, kolpaki itp). Blisko Rezerwatu i Moraska - fajne
      miejsce na spacery czy rower.
      • Gość: anka Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: 82.160.122.* 07.02.06, 22:23
        Jestem zainteresowana III Blokiem i z tego co się dowiadywałam na Prusa to Nowa
        Naramowicka ma iść nie po prawej stronie bloków (patrząc od Błażeja) tylko po
        lewej, za dwoma budunkami zasłaniającymi częściowo bloki Nowego Domu - tam też
        jest zostawiony pas zieleni. Co wy na to?
        A jeśli chodzi o plan budowy tej drogi to czytałam w Wyborczej plan do 2010 i
        tej drogi w tym planie nie było. Czyli standard nie mają w tym momencie kasy na
        jej budowę. A może macie inne informacje?
        • Gość: Piotr Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:03
          Witam potencjalna przyszla sasiadke:)
          Tak, da droga ma isc za blokami Trustu, tak wiec pod naszymi blokami
          bezposrednio jej nie bedzie. Ogolnie sprawa z ta droga wyglada troszke jak
          burza w szklance wody - drogi nie ma, planowa na jablizsze 5 layt jej
          zbudowania tez nie ma a wszyscy o tym mowia:) Co dopiero mieliby powiedziec
          przyszli mieszkancy blokowu Ekonbudu - tam ta droga ma przebiegac pod ich
          oknami.
          A nad jakim mieszkankiem sie zastanawiasz? ja kupilem 3 pokopjowe w 1szej
          klatce na 1szym pietrze. Ile teraz kosztuje m2 mieszkania? slyszalem ze jakies
          podwyzki byly. Ja placilem 2850. Pozdrawiam.
          • Gość: gośka Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: 82.160.122.* 08.02.06, 18:11
            Pozdrawiam nowych sąsiadów! ja kupiłam 3pok w I klatce i jestem optymistką!
            Jeszcze będziemy czekać na tą drogę z utęsknieniem żeby szybciej dojechać do
            centrum! O podwyżkach nic nie slyszałam bo umowę podpisałam wcześniej.
            Byłam na Prusa w Wydziale Urbanistyki i tam bardzo miła Pani pokazała mi plan
            Nowej Naramowickiej - potwierdzam że będzie za blokami Trusta a po lewej od
            naszych bloków to teren miasta i mają tam w przyszłości powstać jakieś budynki
            mieszkalne , ale niskie, miła Pani mówiła że max 3p.
            • Gość: Piotr Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:46
              No w końcu pojawiają się przyszli mieszkańcy tego bloku. Może założymy jakieś
              forum prywatne, na którym będziemy wymieniać wszelkie spostrzeżenia i uwagi?
              Na którym piętrze kupiląs mieszkanie Gosiu??
              Pozdrawiam
    • psmetek Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding 11.01.06, 08:52
      Witam,
      Wygląda na to, że będziemy sąsiadami. Ja już zakupiłem mieszkanko w bloku nr 3.
      Nie wiem, jakie Cie interesuje i na którym piętrze ale ja kupiłem na 1szym, 3
      pokojowe w klatce nr 1 i w tym tygodniu trzeba się już decydować na ewentualne
      zmiany ścianek działowych itd.
      Co do developera jak i samej umowy to mogę Ci troszkę poopowaiadać, zapraszam
      na gg. Mój numer to 1426254.
      Pozdrawiam,
      Piotr
      • ka_sia Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding 11.01.06, 12:33
        Witam,
        prawdopodobnie jutro dopiero wybierzemy się do biura zapoznać się szczegółowo z
        ofertą. Też mnie interesuje mieszkanie 3 pokojowe. CZy za zmiany ścianek
        działowych czy inne zmiany płaci się dodatkowo, jakieś ogromne pieniądze?
        Chętnie pogadałabym ale nie mam dostępu do gg, mam dostep do tlenu (email
        kate_sk@tlen.pl.
        Gdybyś jednak nie miał tlenu to moze napisz na poczte mailowa. Pozdrawiam.
        Kasia
    • Gość: :) ALTERNATYWY 4? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 18:38
    • Gość: realista Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:47
      witam Was wszystkich i rozumiem pewnego rodzaju podniecenie które towarzyszy
      kupnu nowego mieszkania Ja jestem właścicielem jednego z nich w drugim bloku i
      musżę Wam powiedzieć że nad oknami zaczął pojawiać się grzyb nie - tylko u mnie
      ale i w mieszkaniach sąsiadów Wg mnie za szybko je wybudowano a w pierwszych
      miesiącach użytkowania mimo wietrzenia stale czuć było wilgoć Złożyliśmy
      reklamację i zobaczymy jaka bądzie reakcja dewelopera - w końcu dopiero po tym
      widać rzetelność. O wynikach Was poinformuję Pozdrawiam
      • Gość: Piotr Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:29
        Witaj,Dzieki za wiadomosc. A na ktorym pietrze mieszkasz? Z tego co sie
        orientuje szybkosc budowli nie ma sie w zaden sposob do powstawania grzyba. O
        tym decyduje raczej poprawne wykonanie izolacji. Poza tytm nie uwazam zeby
        budynki naszego developera byly budowane szybko. Predkosc budowli mozna
        porownac naprzyklad z budynkami Eknbud_fadom, ktore zostaly postawione juz o
        wiele szybciej niz nasze.
        Pozdrawiam
        • Gość: piotr Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 10:08
          A tak wogole to zapraszm na prywatne forum poswiecone osiedlu:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37475
    • Gość: >>> Re: ul. Błażeja - Nowy Dom Holding IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.03.06, 19:50
      y

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka