Dodaj do ulubionych

Gdzie oddać butelki?

24.01.06, 11:23
Nazbierało mi się ich ok. 200 sztuk, w większości od piwa. Co z tym zrobić?
Można gdzieś oddać bez problemów?
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Gdzie oddać butelki? 24.01.06, 11:35
      To nieźle się zaniedbałeś.

A żona nie wyzywała?

A w temacie?
      Nie wiem.
      Ja po takim zaniedbaniu wynosiłem butelki po piwie partiami co kilak dni do
      znajomych sklepików.
      Jest tylko problem piw "regionalnych", czyli dostępnych tylko w określonych
      sieciach marketów. Te trzeba wyrzucić na przemiał, albo oddać do tych sklepów.
      I tu jest problem, jak sobie przypomnieć, która butelka z któe jest sieci.
    • grendelek Re: Gdzie oddać butelki? 24.01.06, 13:30
      misiu_wlkp napisał:

> Nazbierało mi się ich ok. 200 sztuk, w większości od piwa. Co z tym zrobić?
      > Można gdzieś oddać bez problemów?

Tylko nie bij, jesli okaze sie to nieprawda! ;-)
      Wydaje mi sie, iz w Realu (M1) jest punkt kolekcjonujacy takie rzeczy (na prawo
      od Reala, przy bankomacie Euronet'u. Ale moze przyjmuja tylko butelki z
      paragonem z Reala na napoje sprzedane w tych butelkach.

Obecnie gro butelek (na przyklad od piwa) jest jednorazowych i jedyne co mozesz
      z nimi zrobic aby bylo po poznansku "porzundnie" to zataszczyc je do zilonego
      pojemnika na szklo kolorowe. Co serdecznie bym doradzal.
    • Gość: mijus Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.icpnet.pl 24.01.06, 13:35
      Piotr i Paweł na promienistej mają w środku automat do butelek, (lech, tyskie
      żubr i jeszcze 3- 4 rodzaje) ale łupią bo skupują po 20 gr a na butelce jak byk
      30 gr.
      • Gość: lynx Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:39
        Zauważ, że jak kupujesz tam piwo to doliczają za butelkę tylko 20gr mimo, że na
        butelece jak byk 30gr. Wtedy Ci to nie przeszkadza?
    • pan.nikt Re: Gdzie oddać butelki? 24.01.06, 13:57
      a teraz najlepsza rada.
      Temat załatwisz w każdym sklepie:

WYMIEŃ PUSTE BUTELKI NA PEŁNE.
      • Gość: :)) Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.aster.pl 24.01.06, 14:45
        :)) :)) :))
    • Gość: mati Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.icpnet.pl 24.01.06, 14:01
      Mam znajomego, który pędzi bimber i potrzebuje butelki, baniaki itp.
    • marek.es Re: Gdzie oddać butelki? 24.01.06, 21:46
      To problem,którego socjalizm nie potrafił rozwiązać.Po 17 latach, nasz dziki
      kapitalizm też.Zanosi się na rychły koniec.Tego kraju oczywiście.
    • Gość: jebaka Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.icpnet.pl 25.01.06, 23:14
      Chętnie przygarnę te butelki. W końcu ~40 zł piechotą nie chodzi.

Daj znać jak je można odebrać.
      • jans21 Re: Gdzie oddać butelki? 26.01.06, 15:58
        Można oddać na ulicy Słowiańskiej-na parkingu przed sklepem społem-stoi
        barakowóz i tam skupują butelki i inne rzeczy. Sklep społem znajduje się przy
        kładce nad ulicą Słowiańską. Sam punkt skupu można określić geograficznie-róg
        Słowiańskiej i Zagonowej. Tylko bardzo ważne: w tym tygodniu mają zamknięte z
        powodu mrozów-tak że może otworzą w poniedziałek(czynne od 10.00-18.00). Jeśli
        chodzi o ceny to:Lech, Tyskie, Dębowe, Żubr i inne z poznańskiej kompanii
        piwowarskiej są po 20 groszy - inne: Okocim, Żywiec, Kaper, Harnaś wezmą po 10
        groszy i wszystkie inne piwa: jeśli mają na dole przy denku wybity napis: ŻGB
        lub OKOCIM. Ważne: biorą tylko butelki od piwa o pojemności 0,5l.
        Inne butelki-wino 0,75l po 20 groszy, nalewki 1l po 10 groszy, bols(z nakrętką)
        i smirnoff - wszystkie pojemności po 10 groszy, butelki 0,7(ale nie 0,75) po 5
        groszy, a 0,5 litra po 3 grosze. O innych skupach niestety nie wiem-jak się
        dowiem od właściciela punktu to napiszę.Jans21
        • jans21 Re: Gdzie oddać butelki? 26.01.06, 15:59
          Sorki poprawka otwarte od pon do pt od 10.00 do 15.00. Jans21.
    • 1robertmr Re: Gdzie oddać butelki? 08.07.13, 18:09
      butelki można oddać na ul.Glogowskiej bez problemu od 8-15
      • 1robertmr Re: Gdzie oddać butelki? 08.07.13, 18:10
        1robertmr napisał(a):

> butelki można oddać na ul.Glogowskiej 343 od ul.Glinianki bez problemu od 8-15
        • 1robertmr znam skup butelek 08.07.13, 18:11
          1robertmr napisał(a):

> 1robertmr napisał(a):
          >
          > > butelki można oddać na ul.Glogowskiej 343 od ul.Glinianki bez problemu od
          > 8-15
    • mankut400 Re: Gdzie oddać butelki? 10.07.13, 11:50
      Tyle lat minęło od upadku komuny ;)
      tyle lat minęło od rozpoczęcia tego wątku...
      A problem ciągle aktualny :(

Choć znalazło się rozwiązanie: typowe butelki wieziemy za Odrę i tam oddajemy w dowolnym z automatów przyjmujących opakowania kaucjonowane. Z kwitkiem z maszyny idziemy do kasy i albo mamy to odliczone od bieżących zakupów, albo wypłaconą "żywą gotówkę".
      "Tam" nie trzeba było wprowadzać żadnej "śmieciowej rewolucji"!
      • Gość: Georg Sommer Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.07.13, 13:15
        Tyle lat minelo od upadku komuny..
        Tyle lat minelo od oswiecenia
        A problem ciagle aktualny :

mankut400 jest idiota i Diebem...!!

PS Udowodnic ci to...??
      • Gość: Wolny Semita Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.13, 17:38
        mankut400 napisał: > "Tam" nie trzeba było wprowadzać żadnej "śmieciowej rewolucji"!
        Masz rację, tam nie trzeba, bo tam została wprowadzona już dawno. Zapytaj Sommera- to ci powie jak przykładnie nosi do kibli osobno każdy rodzaj śmieci.
        • Gość: Jagut Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.13, 17:40
          i zapytaj przy okazji jaki Sztraf grozi za pomieszanie Abfali?
        • Gość: Georg Sommer Re: Gdzie oddać butelki? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.07.13, 19:30
          POtwierdzam,segregacje smieci przeprowadzam od "wiekow" i wszystko z "milosci" do przyrody i otoczenia... PS Ordnung muss sein..- smieciarzy i balaganiarzy nie POzdrawiam - gardze nimi. Buuuuu.....!!

Georg Sommer
          Perfekcjonista od urodzenia... :))
      • Gość: miejscowy Re: wieziemy za Odrę i tam oddajemy IP: *.icpnet.pl 20.07.13, 18:58
        A gdzieś bliżej (w granicach Poznania) ?...

Interesowałoby mnie miejsce, w którym można oddać standardowe butelki po piwie; duże (0,5 l) i małe (0,33, takie pękate ;)
        • Gość: monbart@tlen.pl Re: wieziemy za Odrę i tam oddajemy IP: *.warszawskie.poznet.com.pl 20.07.13, 23:53
          Mnie tez interesuje takie miejsce gdzie mozna oddac butelki po piwie za rozsadna cene - cene oscylujaca w granicach 20-25 gr :)))
          • Gość: miejscowy Re: za rozsadna cene IP: *.icpnet.pl 09.08.13, 01:51
            E, tam - oddam nawet darmo ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka