Dodaj do ulubionych

Zimno w tramwajach

25.01.06, 21:05
Oczywiście chwytliwy tytuł, zarzut że oszczędza się na ogrzewaniu (dzień po
dyskusji o podwyżkach) itd. A wystarczy logicznie pomyśleć - jak ma być ciepło
w tramwaju, jeżeli na zewnątrz jest ok -15 - -20 stopni i średnio co 2 min są
otwierane drzwi?? Gdyby nie było włączone ogrzewanie to zamiast +5 stopni
wewn. byoby także -15 czy -20. No ale lepiej zanotować wypowiedzi kilku
pieniaczy i już wierszówka leci... Ehh. Czasem naprawdę brak słów...
Obserwuj wątek
    • Gość: ,irkrup Re: Zimno w tramwajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:16
      Ciekawe wytłumaczenie. W piątek w Warszawie rano było -28 stopni, a w tramwajach
      było ciepło.
    • Gość: Passenger Re: Zimno w tramwajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:30
      Nawet jesli na zewnątrz byłoby -50 st C. to nagrzewnice w tramwajach byłyby ciepłe, gdyby ogrzewanie było włączone. Jesli dodtykam grzejnika a on jest lodowaty to tylko IDIOTA może tłumaczyć, że to z powodu temeperatury na zewnątrz.
    • Gość: [oo---<>-----oo] Re: Zimno w tramwajach IP: *.icpnet.pl 25.01.06, 22:07
      Latem gdy będzie ponad 30 w cieniu nadrobią to będą grzali aż miło :>
      • Gość: GRZAŁKA Właśnie!!! Latem i wiosną będą grzali na MAXA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:35
        i nie będą otwierać drzwi (żeby nie było przeciągu)
    • Gość: analog Re: Zimno w tramwajach IP: *.icpnet.pl 25.01.06, 22:09
      hehe.w autobusach tez zimno.w 98 nic nie grzeja.a dotego puszcaja krotkie
      autobusy,znaczy nie przeglubowe.grrr.zgroza.ciasno,zimno,...
      • Gość: 98 fast driver STUDEN(ci)TKI ! Włazić do autobusu i nie marudzić! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:53
        GRZAŁKI NA MAXA!
        CAŁA NA MAXA!
        ( )--------\
        Beware of the train!!! //o_o_____ooo_\
    • Gość: bimba007 Re: Zimno w tramwajach IP: *.nat.p-s-inter.net 25.01.06, 22:16
      jassssne...na petli wogole tramwaje nie maja otwartych drzwi... po co? cieplo
      jest... a jak wiatr wieje do srodka to wogole szczyt marzen!! grzejniki zimne a
      cieplo sie robi jak ludzie nachuchaja... od kilku dni nie grzeja... w nowych
      Combino odmarzly mi stopy prawie a tak chwalili system grzewczy!! w busach
      kierowcy najpierw pala papierosy i albo nie podjezdzaja na przystanek i ludzie
      stoja na mrozie albo podjezdzaja z otwartymi drzwiami bo wietrza ( i nie dziwie
      sie) i to wina mrozu tak??
    • Gość: zdzisiek Zimno w tramwajach IP: *.cable.quicknet.nl 26.01.06, 07:16
      Pamiętam jak kiedyś usłyszałem od pani konduktor w pociągu z Poznania do Konina,
      że cena biletu nie obejmuje ogrzewania pociągu zimą. Widocznie w MPK jest
      podobnie :)
    • drhuckenbush Re: Zimno w tramwajach 26.01.06, 08:33
      No jak grzejnik w bimbie jest zimny to trudno zeby w srodku bylo cieplo. LOL.
    • Gość: shedows Re: Do pasażerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:42
      Poznań ma jedną z najlepszych komunikacji w Polsce. Przestańcie narzekać.
      Proponuję 20 st. i tramwajowe szatnie. Acha i jeszcze czyścibuta
      • Gość: Wolf Re: Do pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:17
        Tak tak ależ oczywiście:)
        No cóż komunikacje mamy dobra choc ostanio się pogorszyła, miedzy innymi przez
        nieczytelne zmianyrozkładu jazdy. Jednak wtramwajach jest naprawdezimno!
        siedząc przy grzejniku klade na nich stopy i co?zimno!!! wiec nie opowiadajmy
        sobie bajek o właczonym ogrzewaniu skoro właczone ono nie jest:) choc w
        autobusach to akurat jest ciepło
    • Gość: Matiu`s Re: Zimno w tramwajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:29
      Witam zmarzniętych pasażerów.
      Pracuje jako kierowca autobusu i mam w związku z tym prośbę .
      Prosze rozważyc wsiadanie i wysiadanie w mroźne dni np. dwoje pasażerów
      oczekuje na przystanku i każdy otwiera inne drzwi do wsiadania.Koniecznie lubią
      coniektórzy wsiadać i wysiadać jaknajbliżej kierowcy /pomijam osoby starsze bo
      bardzo dobrze że wsiadaja i wysiadają pierwszymi drzwiami ponieważ są bardziej
      widoczni / aby później iść do tył autobusu albo do tył na przystanku. A niech
      sie wietrzy kierowca moze jest szczepiony nie tylko przeciw grypie i posiada
      ważne badanie psychotechniczne.
      Pozdrawiam wszystkich pasażerów tramwajowych i autobusowych - aby do Wiosny

Kierowca autobusu
      Matiu`s
    • Gość: A Re: Zimno w tramwajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:39
      Pan Tulibacki chce konkrety? Proszę bardzo. Linia nr 1, która wyjeżdża z Zawad o
      8.04. Ja wsiadam jakiś kwadrans później, na Żegrzu. W poniedziałek jadąc 25
      minut, zmarzłam bardziej niż stojąc na przystanku. To samo we wtorek, środę i dziś.
    • Gość: lukaszbandi Re: Zimno w tramwajach IP: *.icpnet.pl 26.01.06, 18:05
      No proszę jaki ładny wypełniacz miejsca w gazecie. I ilu ludzi się może
      wypowiedzieć. A ja dopiszę, że z doświadczenia wiem, że stopiątka nie jest w
      stanie się tak nagrzać w mrozy jakie ostatnio mieliśmy. Za dużo w niej drzwi,
      sam parę razy marzłem i z ciekawości sprawdziłem czy jest załączone ogrzewanie
      na pulpicie motorkowego, było włączone na maxa. A co do wietrzenia wozów, to
      spróbuj zamknąć szybciej drzwi, zaraz znajdzie się ktoś, komu akurat zrobiłeś
      to przed nosem. Oj jako motorniczy różnych epitetów się nasłuchałem w takich
      sytuacjach. Osobiście prowadze używane wozy sprowadzane z niemiec i holandi,
      grzeję sobie (i pasażerom) w nich jak tylko można, a co do drzwi to w każdym z
      typów działają inaczej i nie chce mi się aż tak rozpisywac. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka