Dodaj do ulubionych

________Provident___________

10.02.06, 14:50
Jakie macie zdanie o firmie Provident??
Obserwuj wątek
    • cipcipcip Re: ________Provident___________ 10.02.06, 15:15
      Przyznają pozyczki przy minimum formalności, ale za to oprocentowanie podobno
      jest najwyższe na rynku. Coś za coś.
      • bu69 Re: ________Provident___________ 10.02.06, 15:28
        Nie pytam o wiadomości tylko o zdanie.
        Pracuje w tej firmie i dobrze wiem czym sie zajmuje....
        Pytam Was o zdanie.Co o tym myslicie.
        • cipcipcip Re: ________Provident___________ 10.02.06, 15:56
          Hmmm.. jak piszę "coś za coś " to znaczy, że jak sie ktos wpakuje w providenta
          to jego sprawa - może przedtem przeczytać umowę, dokładnie zapytac się o realne
          oprocentowanie. I takie jest moje ZDANIE. Nie mozna mówić, że provident jest
          taki, siaki czy owaki. Mają twarde warunki i tyle. Jeśli ktoś je akceptuje, to
          jego prywatna sprawa.
          bu69 - jesli pracujesz w providencie to jeszcze chyba nie powód do tego, aby
          być nieuprzejmym, co ?
          • bu69 Re: ________Provident___________ 10.02.06, 16:47
            gdzie Ty widzisz tu nieuprzejmość??
            pewnie jestes z tych "nie tykaj mnie bo moja mam Cie zbije".
            Oprocentowanie to 15%. W innych masz po 20 %
            • waclaw_kzn Re: ________Provident___________ 11.02.06, 00:07
              Cipcipek pisał o oprocentowaniu "realnym". Przecież wiadomo, że faktyczne
              oprocentowanie ukryte jest w "opłatach" manipulacyjnych, obsługi, dodatkowych,
              czy jak je tam zwał i faktycznie zwiększa się dwu-trzykrotnie w stosunku do
              teoretycznego.
              Uważam podobnie jak cipcip: jeśli ktoś się wpakuje w warunki wszelkich firm tego
              typu, to albo jest nierozsądny albo naprawdę zdesperowany!
    • azazel87 Re: ________Provident___________ 11.02.06, 15:31
      Moim zdaniem to co robi Provident to typowa lichwa. Jest to wykorzystywanie,
      żerowanie na niewiedzy, desperacji i biedzie. Tak rośnie wielka korporacja,
      potężna machna finansowa, każąca sobie płacić niebotyczne sumy za "oopłaty
      manipulacyjne", bardzo bym się cieszył gdyby przyjeto tzw "ustawę lichwiarską".
      W mojej rodzinie ktoś wziął właśnie kredyt na ich warunkach nie zdając chyba
      sobie sprawy z tego jaki jest faktyczny koszt kredytu. jednym słowem ocieniam
      działalność tej firmy skrajnie negatywnie
      • bu69 Re: ________Provident___________ 11.02.06, 15:44
        nie koniecznie zdesperowani.
        W moim rejestrze jest konkretnie pare osób które,nie sa zdesperowane.
        Osoby na powaznych stanowiskach w urzedzie miasta.W zyciu byscie sie nie
        spodziewali,ze ktoś sie na to decyduje.
        • azazel87 Re: ________Provident___________ 11.02.06, 18:52
          zaiście ładnie to ujełaś "niekoniecznie", jasne że niekoniecznie, ludzie są
          różni i np. niektórzy są całkiem zniewoleni relamą miłej, sympatycznej firmy
          dającej gotowkę od ręki i nie zdają sobie sprawy z rzeczywistych kosztów
          kredytu. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wziąłby w Providencie kredytu na
          samochód, albo dom i podejrzewam raczej, że w większości ludzie ratują się
          providentem jak już nie mają od kogo innego pożyczyć.
          • black791 Re: ________Provident___________ 22.02.06, 21:50
            Chocbym mial kamienie żreć nigdy nie skorzystam z uslug tej firmy!.
            Tyle co mam do powiedzenia.
            • bashah Re: ________Provident___________ 20.07.06, 13:57
              ile zarabiasz w tym providencie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka