Dodaj do ulubionych

Co z tym bałaganem?

14.02.06, 11:26
Witam wszystkich Promykowiczów. Mieszkam na tym osiedlu już jakis czas i zaczyna mnie coś trafiać widząc jak zaczynają wyglądać trawniki na naszym osiedlu. Chodzi mi o te wszystkie psie pozostałości. Od czasu jak topnieje śnieg całe trawniki usłane są psimi odchodami i myslę że z tą zielenią na wiosnę może być problem wszak nic na "tym" nie urośnie!
Dlatego zwaracam się z uprzejmą prosbą do właścicieli psów z prośbą by albo spacerowali gdzies dalej (np.lasku tuż obok) albo sprzątali "to" po swoich pupilach bo naprawdę nieładnie to wygląda. Sam jestem wielbicielem psów ale szlak mnie trafia jak patrzę na ich właścicieli którzy w efekcie lenistwa pozwalają zaśmiecać te trawniki. Codziennie obserwuję jak właściciele psów wychodząc tylko przed dom pozwalają by załatwiały się na trawniku bądź chodniku. Ludzie coś trzeba z tym zrobić bo to Osiedle Promykowe zamienia się, powolli w Osiedle zasrane. Pewnie oglądaliście "Dzień Świra" z M.Konradem tam był ten sam wątek a tych co nie oglądali odsyłam do filmu. Pozdrawiam wszystkich Hej
Obserwuj wątek
    • promyk-77 Re: Co z tym bałaganem? 23.02.06, 10:12
      Witam wszystkich ponownie. Jak widzę to co napisałem nie wiele znaczy dla tych do których skierowane były te prośby , choć może trochę się poprawiło. Szkoda gadać i trzeba będzie chyba przejść do czynów jesli chodzi o osoby którym choć zwracałem uwagę mają to gdzieś. Szczególnie chodzi mi o kobietę (blondynka - lecz to jej nie tłumaczy) z ulicy Księżycowej (blok nr.10) która posiada czarnego spaniela bo ta krowa cały czas wypycha tylko tego psa przed klatkę i nie ma zamiaru ruszyć tej dupy gdzieś dalej. Będę robił inaczej jesli po raz wtóry ją zobaczę ("srającą swoim psem" przed domem) to przyniosę jej tą pozostałość i zostawię na wycieraczce. Dlatego po raz kolejny apeluję do wszystkich właścielów psów o sprzątanie po swoich pupilach!!!
      A do tej pani z czarnym spanielem apel - to ostatnia prośba. Weź się krowo za robote a nie zasrywasz nam to ładne osiedle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • dopra Re: Co z tym bałaganem? 23.02.06, 11:07
      musisz otwierać po kilka wątków tego samego tematu jednocześnie?? i nie
      przeklinaj bo to nieładnie i niegrzecznie
      pzw
      dopra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka