Dodaj do ulubionych

WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 00:29
wbrew wszelki opiniom wrocek i poznan moga trzymac sie razem....co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Radost Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:32
      jak na lato:)) tylko w jakimsensie trzymac??:) pozdro
      • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 00:46
        chodzi o to ze wiara nie ma ze soba walczyc ale zaczac sie integrowac!!
    • Gość: ethanol Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.coh.org 14.06.01, 02:00
      Mi sie wydaje ze wiara z Wrocka nie walczy z Poznaniem i raczej jestesmy w
      miare zintegrowani. Po Wiekiej Wodzie we Wroclawiu, Wroclaw dziekowal innym
      miasto, ktore przyslaly pomoc w roznych formach, ale SZCZEGOLNE podziekowania
      dostal Poznan, bo i pomoc zdecydowanie wieksza przyslal.

pozdrawiam

ethanol
      • Gość: Radost Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:55
        Generalnie wojujacy Radost(taka mam chyba opinie???) nie ma nic przeciwko temu
        a ze wchodzilem w spor z WAmi ...hmm no coz ale nie pozostawaliscie mi
        dluznie:))))ale przeciez ot moja wymian postow z Roberto bardzo fajna:)
        pozdrowki dla niego:) i dla WAS
        • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:02
          uwaga!!! w ramach integracji i milowania sie nawzajem zaprzestajemy trabienia
          na wlasne rejestracje!!!
          i jeszcze jedno co jest najwazniejsze nie porownujemy oby dwoch miast
          • Gość: RAdost Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 23:07
            Gość portalu: mm napisał(a):

> uwaga!!! w ramach integracji i milowania sie nawzajem zaprzestajemy trabienia
            > na wlasne rejestracje!!!
            > i jeszcze jedno co jest najwazniejsze nie porownujemy oby dwoch miast
            Na tak urocza Wroclawianke:) na pewno byt nie zatrabil:)) Nie trabimy:) Dosyc
            robilismy sie w "traby":)))))))POZDRAWIAM

• couleur3 Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM 14.06.01, 23:09
            A trąbicie na samochody z nie-miejscową rejestracją ? Na to bym nie wpadł.
            Ciekawe czy to "zawieszenie broni" będzie trwało dłużej ...czy wszystko wróci
            do normy po jakimś czasie ?
            • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:15
              "zawieszenie broni" bedzie trwalo i trwalo to dopiero poczatek :)))
    • Gość: gregorr Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icpnet.pl 14.06.01, 23:05
      Jestem za - nie będę trąbił, porównywał itp. Uważam że we Wrocku są super
      ludzie i z takimi chcę się bratać.
      Pozdrawiam, szczególonie inicjatora!
      • Gość: pyra Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 23:06
        thx stary tej:) poza tym poludniowa granice europy przesuwamy z rawicza gdzies
        pod bolkow:)))
        • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:08
          czyli od dzisiaj nie nazywamy terenow wrocka nie nazywamy Azja!!! uwaga do
          wszystkich -sprostowac mapy
          • Gość: OIgi Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 14.06.01, 23:32

> czyli od dzisiaj nie nazywamy terenow wrocka nie nazywamy Azja!!! uwaga do
            > wszystkich -sprostowac mapy

Naprawdę nazywaliście te tereny Azją? Zabawne :))
            A pomyśleć, że w Poznaniu tacy wykształceni ludzie mieszkają :))
            No, to poprawcie mapki i przyjeżdżajcie! Zapraszam wszystkich Poznaniaków do
            naszego pięknego miasta!
            Niech kwitnie przyjaźń Wrocławsko-Poznańska i vice versa.

• Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:39
              dla sprostowania:jestem wroclawianka!!!
              nasluchalam sie juz o tej Azji, co prawda pozdrawiano zawsze lepsza czesc Azji
              ale jednak...:)))
              wiec teraz zapraszamy Pyrlandie do Europy!!!
              • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 00:00
                w kazdym badz razie czy na dobry poczatek mozecie sie postarac mowic tak zeby
                przecietny wroclawiak was zrozumial?
                • couleur3 Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM 15.06.01, 00:20
                  To już nie będzie porównywania gdzie stanie wyższy wieżowiec , większa hala
                  magazynowa itd. ? To o czym będziemy rozprawiać ? O czystości wód w Odrze i
                  Warcie ?
                  • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 00:28
                    trzeba zaczac od tego zeby byc dla siebie milym i zrozumiec ze to drugie miasto
                    tez jest ok
                    dlaczego chcemy sie wywyzszac i mowimy to jest najstarsze, najnowsze,
                    najwieksze, najwyzsze
                    czas aby oba miasta stanely na rowni!!!
                • Gość: Lechita Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icom.ca 15.06.01, 00:44

> w kazdym badz razie czy na dobry poczatek mozecie sie postarac mowic tak zeby
                  > przecietny wroclawiak was zrozumial?

A moze wy sie nauczycie naszej mowy? Co kolego? A jesli nie rozumiesz jezyka
                  polskiego to se lajsnij za pare bejmow slownik polsko-wroclawski i wszystko
                  bedzie rychtyg. Ok?

• Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 00:48
                    tylko to raczej poznaniacy znani sa ze swoistej gwary, ktora tylko moga sie
                    chwalic ale chodzi o to zeby posatrali sie uzywac slow w miare zrozumialych dla
                    ogolu
                    • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 10:50
                      piszcie jakie macie propozycje aby zarowno Wroclawiakom i Poznaniakom zylo sie
                      lepiej w koncu jestesmy podobnymi miastami gdzie mieszkaja podobni ludzie i
                      musimy sobie nawzajem pomagac
                      przymierze wroclawsko-pozanskie albo jak kto woli poznansko-wroclawskie (zeby
                      bylo alfabetycznie wtedy nikt nie bedzie sie czepial) powinno przybierac coraz
                      to wieksze rozmiary (dlatego sciagajcie na forum wszystkich znajomych) i
                      wkrotce opanujemy cala zach polske :))

pozdrawiam Poznan i Wroclaw
                    • Gość: Lechita Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icom.ca 16.06.01, 09:45

> tylko to raczej poznaniacy znani sa ze swoistej gwary, ktora tylko moga sie
                      > chwalic ale chodzi o to zeby posatrali sie uzywac slow w miare zrozumialych dla
                      >
                      > ogolu

Przeciez tak robimy. Gdyby jakis Poznaniak chcial to by ci taka gwara zajechal ze
                      bys sie nigdy nie polapal. Ale przeciez wszyscy piszemy tak zeby inni zrozumieli.

Pozdrowienia

P.S. ide sladami Radosta i koncze moje prowokacyjne posty bo to mnie juz nudzi.

• Gość: pyra Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 00:20
                        lechita - mm kapuje po poznansku, bo zostala juz tego nauczona:)) serdecznie
                        pozdrawiam:)
    • Gość: ede Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icpnet.pl 15.06.01, 12:37
      Myślę, że Wrocław i Poznań trzymają się razem, tylko na tym forum dochodzi do
      incydentów, ale to norma. Jak by był temat Stare Miasto kontra Nowe Miasto, to
      też by były różne licytowania, typu Stare Miasto jest lepsze bo ma centrum i
      Starówkę, itp, z Nowego Miasta by chwalili się Maltą... A przecież tak naprawdę
      to nikt nikogo nie pyta z jakiej jest dzielnicy, czy coś w tym stylu. W życiu
      realnym a nie wirtualnym emocje są mniejsze. To samo tyczy się Wrocławia i
      Poznania. Znam ludzi z Wrocławia i są to moi znajomi, a w ogóle miasta się
      porównuje bo są bliźniacze (przynajmniej moim zdaniem).

Pozdrawiam Wrocław
      • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 12:54
        thx :))
        mysle wiec ze powinnismy zaprzestac sporow nawet tych wirtualnych i zaczac
        wspolparce na wieksza skale
        otwieramy klub przyjazni poznansko-wroclawskiej :)))
        kto chce sie przylaczyc i ma jakies propozycje niech pisze
        • Gość: ede Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icpnet.pl 15.06.01, 14:55
          Co to znaczy to thx?
          Co do sporów, uważam że jakieś małe są konstruktywne. Zawsze są spory, spory są
          niezbędne. Ważne jest, żeby poprostu pamiętać o tym, że to tylko spory na jakiś
          tam temat. Uważam, że Twój pomysł przyjaźnie poznańsko-wrocławskie to dobra
          idea. Nawet bardzo dobra. Mam nadzieję, że jego członkowie nie będą musieli
          sobie bezwzględnie słać komplementów. Jeżeli to ma być klub o związkach
          parnterskich, gdzie można się czasem niezgodzić, czasem polemizować,to jestem
          za. Oczywiście dla mnie jest oczywiste, że Poznań i Wrocław to partnerskie
          miasta, a Twój klub jest dowodem mojej tezy.

Pozdrawiam (mam nadzieję, że mnie przyjmiesz, proszę o legitymacja nr 3).
          • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 18:44
            thx = thanks = dzieki (taki ekonomiczny skrot)
        • Gość: ede KLUB PRZYJAŹNI POZNAŃSKO-WROCŁAWSKIEJ IP: *.icpnet.pl 15.06.01, 14:59
          Właśnie wpadłem na pomysł, otwórzmy na poznańskim forum taki wąteK:

KLUB PRZYJAŹNI POZNAŃSKO-WROCŁAWSKIEJ

Zobaczymy jak zareagują poznaniacy. Jeżeli chodzi o worcławiań, to już Twoja
          rola, żeby na tym wątku się wypowiadali. Chciałbym, żebyś Ty założył ten wątek,
          bo to Twój pomysł i Twoja zasługa.

Pozdrawiam
          • Gość: Igi Re: KLUB PRZYJAŹNI POZNAŃSKO-WROCŁAWSKIEJ IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 15.06.01, 15:41
            Gość portalu: ede napisał(a):

> Właśnie wpadłem na pomysł, otwórzmy na poznańskim
            forum taki wąteK:
            >
            > KLUB PRZYJAŹNI POZNAŃSKO-WROCŁAWSKIEJ
            >
            > Zobaczymy jak zareagują poznaniacy. Jeżeli chodzi o
            worcławiań, to już Twoja
            > rola, żeby na tym wątku się wypowiadali. Chciałbym,
            żebyś Ty założył ten wątek,
            >
            > bo to Twój pomysł i Twoja zasługa.
            >
            > Pozdrawiam

Jak już się zdecydujecie, kto ma ów klub założyć, to ja
            się zapiszę, bo idea godna jest poparcia.
            Pozdrawiam i zachęcam innych, by sie przyłączyli.

• Gość: mm Re: KLUB PRZYJAŹNI POZNAŃSKO-WROCŁAWSKIEJ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 18:42
            Gość portalu: ede napisał(a):

> Właśnie wpadłem na pomysł, otwórzmy na poznańskim forum taki wąteK:
            >
            > KLUB PRZYJAŹNI POZNAŃSKO-WROCŁAWSKIEJ
            >
            > Zobaczymy jak zareagują poznaniacy. Jeżeli chodzi o worcławiań, to już Twoja
            > rola, żeby na tym wątku się wypowiadali. Chciałbym, żebyś Ty założył ten wątek,
            >
            > bo to Twój pomysł i Twoja zasługa.
            >
            > Pozdrawiam

dzieki za poparcie :)))
            co do Wroclawian to nie ma problemu bo tym zajal sie juz moj kumpel(poznaniak) na
            forum wroclawskim
            mysle ze duzej liczbie osob spodoba sie nasz pomysl
            wiec kazdy kto jest za niech sciaga swoich znajomych!!!!!
    • Gość: anka9009 Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 09:37

> wbrew wszelki opiniom wrocek i poznan moga trzymac sie razem....co wy na to?

trzymać się za ręce?
      • Gość: tomek Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wro.formus.pl 16.06.01, 12:49
        urodziłem sie w Poznaniu, ale od 5 lat mieszkam we Wrocku i tu pozostane.
        Uważam, że taka kombinacja jest oki.

wrocławiacy oraz poznaniacy moga sie nie tylko dogadać, ale takze wiele sie od
        siebie nauczyc.
    • Gość: anka9009 Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 09:39
      o ile dobrze wiem to trzymamy się razem - koalicja przeciwko Warszawie
      co nie znaczy że wśród nas nie ma warszawiaków w wśród warszawiaków nie ma
      ludzi...
      • Gość: eric Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 12:20
        cala ta przyjazn poznansko-wroclawska smierdzi mi jakims irlandzkim spiskiem,
        ciekawe...
    • Gość: piotr Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icpnet.pl 16.06.01, 14:59
      A co robić jak ktoś pochodzić będzie ze Świdnicy??? Mam z nim trzymać czy nie.
      Polska dzieli się na mądrych i głupich i tylko w tym przedziale szukajmy sobie
      towarzystwa.
      • Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 21:04
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> A co robić jak ktoś pochodzić będzie ze Świdnicy??? Mam z nim trzymać czy nie.
        > Polska dzieli się na mądrych i głupich i tylko w tym przedziale szukajmy sobie
        > towarzystwa.

nie wazne gdzie dana osoba mieszka wazne jest ze czuje sie wroclawianinem lub
        poznaniakiem i czuje wiez z danym miastem
    • Gość: anka9009 Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 19:19

> wbrew wszelki opiniom wrocek i poznan moga trzymac sie razem....co wy na to?

taka koalicja przeciw Warszawie
      • Gość: mw Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 20:21
        anka9009! Czy przyjaźń dwóch miast, bardzo zresztą miła inicjatywa, musi być
        zaraz skierowana przeciwko komuś? Nie można tak normalnie się polubić?
      • Gość: Lechita Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icom.ca 17.06.01, 20:22
        Gość portalu: anka9009 napisał(a):

> Gość portalu: mm napisał(a):
        >
        > > wbrew wszelki opiniom wrocek i poznan moga trzymac sie razem....co wy na t
        > o?
        >
        > taka koalicja przeciw Warszawie

Pomysl maxa: klub przyjazni Warszawsko-Poznansko-Wroclawski hehehehe.

• Gość: mm Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 21:45
          tej tego nie bylo w planie!!!!!
          absolutnie sie na to nie zgadzam
          • Gość: Lechita Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.icom.ca 17.06.01, 21:54

> tej tego nie bylo w planie!!!!!
            > absolutnie sie na to nie zgadzam

Tak jest, ja tez. Z Wroclawiem mysle ze mozna pracowac. Do klubu nie wchodze bo
            to jest troche sztuczne i smieszne. Ale miasta moga wspolpracowac raze bo
            wiekszych sporow chyba nie ma. Natomiast z Warszawa ani Poznan ani Wroclaw
            pracowac nie powinny. Warszawka doi te miasta i dalej tak bedzie jak bedzie na to
            pozwalac.

Pozdrowienia dla Wroclawia.

• Gość: piotr Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: 62.21.18.* 17.06.01, 22:23
              Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: mm napisał(a):
              >
              > > tej tego nie bylo w planie!!!!!
              > > absolutnie sie na to nie zgadzam
              >
              > Tak jest, ja tez. Z Wroclawiem mysle ze mozna pracowac. Do klubu nie wchodze bo
              >
              > to jest troche sztuczne i smieszne. Ale miasta moga wspolpracowac raze bo
              > wiekszych sporow chyba nie ma. Natomiast z Warszawa ani Poznan ani Wroclaw
              > pracowac nie powinny. Warszawka doi te miasta i dalej tak bedzie jak bedzie na
              > to
              > pozwalac.
              >
              > Pozdrowienia dla Wroclawia.
              >
              wiesz co Lechita? gdyby warszawskie gminy zostawialy sobie przychody mieliby tyle
              forsy co Michael Jordan wzrostu ,oni też muszą się dzielić z innymi.Taka jest
              Polska polityka mocniejszy zasuwa na słabszego ,czesto ten wlaśnie powinien być
              kopnięty w dupe ,żeby wziął się do roboty a nie nadstawiał łapy po kase.Ktoś
              próbuje tworzyć koalicje "miejskie" ,gdyby mieszkał np.w Australiii
              doprowaedzilby do wybuchu zamieszek na tle narodowym,bo tam różne nacje muszą się
              tolerować i współpracować.W Polsce nie ma tylu narodowości co tam ,albo w
              Niemczech.Warto naprawdę skonczyć z tą ksenofobią .Nie bądźmy
              zaściankowi.Pozdrow.
              • Gość: Roberto Re: WROCLAW I POZNAN POWINNY TRZYMAC SIE RAZEM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 22:35
                Pozdrowienia dla Poznania - Lechito.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka