guerra_ 21.02.06, 00:24 Tak zwyczajnie. Bez względu na skalę inwestycji i PiSowskiej inkwizycji. Za Kolejorza trony we wszystkie świata strony . Drę mordę swoją szczerze i w miłość tę wierzę...Zawsze dumny z bycia pyrą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadynek Re: ....kocham to miasto 21.02.06, 03:22 to zycze powodzenia. ja nienawidze tego miasta. Jest puste, nie ma duszy. Ludzie sa ciagle zabiegani, nie ma tego drygu jaki maja mniejsze miasta, ludzie sa starsznie wyobcowani. To nie to czego czlowiekowi do szczescia potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Co Ty gadasz? IP: *.orange.pl 21.02.06, 10:48 gadynek napisał: > ja nienawidze tego miasta. Jest puste, nie ma duszy. Ludzie > sa ciagle zabiegani Oj gadynek, co Ty wygadujesz? Poznań nie ma duszy, a ludzie zabiegani? Przyjedź do Warszawy, to zobaczysz miasto bez duszy i z zabieganymi ludźmi. Ja jestem w Poznaniu raz na dwa tygodnie, jeźdżę tam z prawdziwą przyjemnością, bo wypoczywam. Wypoczywam dzięki miejskiej atmosferze, wielkopolskiej kuchni i innym poznańskim atrakcjom. Dla mnie Poznań to miasto nr 1 w Polsce, może z nim konkurować tylko Kraków i Trójmiasto, z mniejszych Toruń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: ....kocham to miasto IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.06, 08:11 guerra! to tak jak ja!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: ....kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:22 tak jak ja...i choć tyle bym chciał zmienić, to i tak go kocham :):) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: ....kocham to miasto 21.02.06, 10:34 także choć chciałbym tu wiele zmienić na lepsze - a może spróbujemy razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: ....kocham to miasto IP: *.icpnet.pl 21.02.06, 17:24 szanujmy sie nawzajem wtedy Poznań będzie rajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: ....kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:51 no to moze powymieniajmy tu teraz co bysmy chcieli pozmieniac(zmienić na lepsze) w Poznaniu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Re: ....kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:50 ja również dołączam się do grona wielbicieli Poznania, choć w was nie mieszkam. Z Pozniania pochodzi osoba, którą kocham całym sercem, a miasto jest piękne i zdecydowanie spokojniejsze od Wawy (nie znoszę ludzi biegnących do góry po ruchomych schodach w metrze... brrrrr). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: ....kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 01:10 Tak samo jest w Moskiwe... na schodach w metrze trzeba stać po prawicy co by sprinterzy mieli ktorędy biegać... Tak to jest widać ze stolicami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Re: ....kocham to miasto IP: *.devs.futuro.pl 23.02.06, 11:11 Tak jak ja:) Niestety od jakiegoś czasu mieszkam w Warszawie i teraz doceniam w 100% zalety Poznania. Praktycznie co weekend pędzę do domu.. A uwaga, że Poznań nie ma duszy jest śmieszna. Proponuje przyjazd do Wawy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: ....kocham to miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:17 poznań ma duszę !podziwiam to miasto zawsze kiedy was odwiedzam,lubie poznaniaków,a kocham...wrocław i tak już zostanie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: ....kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:17 Mam żonę, którą poznałem w Warszawie. Tam mieszka i pracuje. Ale niebawem ściągam ją do naszego grodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: ....kocham to miasto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 23:07 Ludzie,nie okłamujmy się,Poznań z pewnościąnie ma duszy i klimatu.Spójżcie na Wrocław,to jest dopiero miasto z potencjałem.To nas wybierają inwestorzy,bo mamy dobrą infrastruktórę i lepszą politykę gospodarczą.Nie będę nawet porównywać Dutkiewicza i Grobelnego i tak na jedno wychodzi.Tak,to prawda Poznań nie może konkurować z Wrocławiem.bo nawet nie dorasta mu do pięt. Pozdro dla pyr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: ....kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 14:36 takie stwierdzanie kto komu do pięt nie dorasta nie ma sensu bo i tak każdy twierdzi swoje...:P ale jak już coś piszesz to daj konkretne argumenrty...:) i to ze ktoś mieszkający w swoim mieście je kocha to uważam za normalne...jesteś z Wrocku to twierdzisz że on jest naj...ale to tak jak wszyscy...czyli nihil novi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: ....kocham to miasto IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.02.06, 16:39 I po co neandertalczyku z mojego kochanego miasta wypowiadasz. Potem sie musimy wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: ....kocham to miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:49 s2.bitefight.pl/c.php?uid=26712 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: ....kocham to miasto IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.06, 21:27 wystarczy, zeby mieszkancy byli lokalnymi patriotami, znali tradycje i zwyczaje, byli dumni z tego skad pochodza, dbali o miejsce gdzie mieszkaja, a wtedy wszystkim bedzie sie tu lepiej mieszkac. to oczywiscie zadne odkrycie: czlowiek zwierze stadne, podswiadomie dostosowuje sie do spolecznosci, lubi otaczac sie podobnymi sobie i zachowywac sie jak "wszyscy". poznanskie pyry maja swoja tozsamosc - a podobnych miast w kraju jest niewiele: krakow, aglomeracja slaska. reszta zatracila swoje miejskie tradycje (warszawka, lodz) lub dopiero je wypracowuje (wroclaw, trojmiasto, szczecin i znowu lodz). bycie pyra zobowiazuje :) Odpowiedz Link Zgłoś