Gość: yak muzulmanie sie obraza IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 27.02.06, 13:27 muzulmanie sie obraza gdyz zabijali ludzi, Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Czyli juz nie mozna nawet spokojnie jezdzic 27.02.06, 13:30 tramwajem, zeby przynajmniej tu nie byc judzonym przez jedna religie na inna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: Czyli juz nie mozna nawet spokojnie jezdzic IP: 217.79.144.* 27.02.06, 13:45 > tramwajem, zeby przynajmniej tu nie byc judzonym przez jedna religie na inna? Ida takie czasy (IV RP), ze takich "meczenników" beda wywieszac nawet w kiblach publicznych - by kazdy musial sie przy ich "bohaterskich" gebach choc nieco skupic... To sie nazywa PRZYMUS wyznawania "jedynie slusznego swiatopogladu"... Czekac teraz nalezy na sporzadzanie przez klecholizów list NIEpolaków (niekatolików) i publiczne ich tzw. "nawracanie" (oczywiscie przymuszeniem) na "nalepsza" wiare przez jeszcze zywych nastepnych kandydatów na "meczenników"... Dzis prawdziwymi meczennikami staja sie ci ludzie, którzy klechom sie nie lubia klaniac... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czyli juz nie mozna nawet spokojnie jezdzic 27.02.06, 13:59 Normalnie to jestem spokojny czlowiek i wszystkie religie mam zawsze ponizej plecow. I wszystko byloby w porzadku, ale koscielni zrobia wszystko aby cie zgorszyc. Beda tak dlugo prowokowac, judzic, atakowac, az w koncu kazdy normalny zacznie odpierac atak. I wtedy zacznie sie swiatobliwy krzyk o nietoleranci i nienawisci (w stosunku do KK oczywiscie). Dochodze do wniosku, ze aby normalnie zyc, nie ma innego wyjscia tylko trzeba zetrzec te katolicka zmije. I dopiero wtedy w Polsce da sie normalnie zyc, jak w wielu cywilizowanych zachodnich krajach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Jak zrobic iscie katolicka komunikacje miejska IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 27.02.06, 15:21 Ja juz kilka postow wyzej proponowalem inne metody katolizacji komunikacji miejskiej: - zamiast komkart - medaliki Matki Boskiej Czestochowskiej z wtopionym w nie czipem - "Dzien Dobry, poprosze medaliki do kontroli!" - Gdzie sa zapowiedzi przystankowe, tam zmienic tresc na "Szczesc Boze! Nastepny przystanek:..." - Wielkie zdjecia sw. Krzysztofa w autobusach i sw. Katarzyny w tramwajach, aby mozna sie bylo pomodlic za szczesliwe dotarcie do celu. - Na wyswietlaczach (gdzie dostepne) puszczac wybrane cytaty z Encyklik Papieskich, Pisma sw. i o. Rydzyka - Zamiast herbu miasta Poznania na wagonach naklejac wizerunek sw. Wojciecha, albo tylko samych Piotra i Pawla bez zbednych kluczy, murkow itp. - Zamiast patrolowania przystankow przez straz miejska nalezy stworzyc w parafiach Lotne Patrole Katechetyczne zlozone z funkcjonariuszy swieckich i koscielnych, ktore mialyby na celu pilnowanie porzadku na przystankach i w pojazdach, kladzac nacisk szczegolnie na jakiekolwiek grzeszne i obsceniczne zachowania (trzymanie sie za rece, calowanie, oblapianie, grzeszny ubior, itp.) - Nazwy przystankow powinny sie orientowac na swiatynie, a nie swiatynie handlu. "Lechicka/Poznan Plaza" powinien stracic swoj konsumpcyjny przydomek, podobnie "King Cross" czy "M1". Rondo Srodka przemianowac na "Kosciol Zakonu Maltanskiego", podobnie przystanki Fredry, Rynek Lazarski, Grochowska, sw. Leonarda (no dobra, ten mozemy zostawic :P) i inne. - Na biletach zamiast napisu "kasowac natychmiast po ruszeniu pojazdu" umiescic "Pamietaj: jazda na gape to grzech!" Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Jak zrobic iscie katolicka komunikacje miejsk 27.02.06, 15:29 A zima moglyby na przystankach plonac stosy, niby dla ogrzania sie, ale tak naprawde ku przestrodze... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Jeszcze księdza brakuje. 27.02.06, 13:44 Mógłby spowiadać między przystankami albo udzielać komunii świętej. Tramwaje przemalować na czarno, to modny ostatnio kolorek w Świętojebliwej Kaczolandii. I zbliża się wizyta papieża, to by się dziadzio ucieszył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: Jeszcze księdza brakuje. IP: 217.79.144.* 27.02.06, 13:48 A w tych tramwajach moherowe babcie powinny sprawdzac czy kazdy ma medalik... Jak nie to wywalic z tramwaju i doniesc do wlasciwego proboszcza... Liska ludzi nie noszacych medalików powinna byc publikowana w Dzienniku Urzedowym IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Jeszcze księdza brakuje. 27.02.06, 14:03 Ty sobie nawet tak nie zartuj, bo najwyrazniej wszystko zmierza do tego, ze przednia czesc tramwaju bedzie wydzielona "tylko dla duchowienstwa wyznania katolickiego". Chociaz z drugiej strony, przeciez oni wszyscy maja luksusowe limuzyny i z plebsem nie beda sie mieszac... Odpowiedz Link Zgłoś
marent48 Papierz byl w Hitlerjugend!Mamy pokolenie HJ 1 !!! 27.02.06, 14:19 jacek.69 napisał: > Mógłby spowiadać między przystankami albo udzielać komunii świętej. Tramwaje > przemalować na czarno, to modny ostatnio kolorek w Świętojebliwej Kaczolandii. > I zbliża się wizyta papieża, to by się dziadzio ucieszył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie goj Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:59 Czas zacząć przygotowania do wyprawy krzyżowej.Pierwszy krok zrobiony, reklama męczennikow,teraz potrzebne fundusze i sponsorzy.Jednym ze sposobów zbierania funduszy to wyświetlanie filmów o JPII w kościołach iwprowadzenie w szkołach obowiązkowego zaliczenia wiadomości z jego oglądania.Wskazane jest dwu lub trzykrotne obejrzenie.Dla biedniejszych uczniów na film dotowałby Instytut Wychowania.Frekwencja gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies O chrzescijanskich sposobach nawracania IP: 217.79.144.* 27.02.06, 14:00 "Przez osiemnaście wieków płynie rzeka krwi, a na jej brzegach mieszka chrześcijaństwo". (Ludwig Boerne, niemiecki filozof i pisarz, 1786–1837) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olalk Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.fuw.edu.pl 27.02.06, 14:04 Co to komu przeszkadza, że takie plakaty wiszą w tramwaju. W Polsce, a w szczególności w Poznaniu nie ma aż tylu muzułmanów, żeby to groziło czymś z ich strony. Zresztą dlaczego mieliby się obrazić? Raczej będą dumni ze swojego dzieła. Jeśli dobrze rozumiem intencję organizatorów, te plakaty mają propagować ideę chsześciaństwa wśród polskiej młodzieży, która głównie jeździ tramwajami. A czy to będzie skuteczne czy nie, to już nie moje zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawalko22 Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.aster.pl 27.02.06, 14:08 Podoba mi się Wasz tytuł artykułu w tej sprawie. W przeciwieństwie do "Życia Warszawy", które pisze "Islam w tramwaju napiętnowany" i ustami prof. Daneckiego martwi się, że(...)"to szukanie pretekstu do konfliktu." I ma Życie" rację: taki tytuł to szukanie konfliktu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Powieście jeszcze zdjęcia krów i kur. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 14:39 Zwłaszcza tych palonych żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszen039 Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.red.bezeqint.net 27.02.06, 14:41 Wczoraj karykatóry Mahometa były prowokacją, dziś plakaty z pomordowanymi chrześcianami i księżami, są prowokacją, jutro,ci co piją alkohol będzie prowokacją,że jemy swininę będzie prowokacją, że kobiety nie zakrywają się od stóp do głów,to też będzie prowokacja, kiedy i gdzie to się zakończy,dlaczego,tam gdzie są muzułmanie jest wojna? czy to Pakistan,Indje,Bośnia,Afryka,Palestyna,Irak,i inne ogniska walk. Co mają na myśli muzułmani w Polsce mówiąc,że plakaty mogą być wzięte za prowokację,nie wytłumaczyli dlaczego tak myślą, żaden z tych zabitych nie chciał umierać za wiarę, ich zamordowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:42 PREZYDENT POZNANIA JUZ NIWIE CO I JAK MA ZROBIC ABY ZOSTAŁ PONOWNIE PREZYDENTEM!!!!!! PALANT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba a fotkę arcyPaetza tez tam mają? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:45 liberalno, ateistyczna jaczejka go umęczyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Pie**lony monopol IP: *.silicon-verl.de 27.02.06, 15:02 Tysiące bogów - który z nich prawdziwy? Może twój, nie - raczej mój, bo mój jest obiektywnie Powszechny, znam go osobiście i jestem w kontakcie Daj mi swój portfel, a widzenie ci załatwię Może nie widzenie, raczej posłuchanie Albo daj mi spis próśb, ja po prostu je dostarczę Bo my mamy monopol, przysługuje nam wyłączność Na telekinetyczną z panem Bogiem łączność Dzięki niemu wszystko wiemy i wszystko rozumiemy Co potwierdziliśmy dwoma mileniami ściemy Tylko nasze wyznanie prowadzi ku zbawieniu Choćbyśmy mieli tonę gówna na sumieniu Od kiedy istnieje Kościół, Bóg w nim nie mieszkał Od kiedy mamy duszę, Bóg jej nigdy nie opuścił Więc mówię raz, a dobrze, i w najlepszej wierze: "ZMIEŃ SIĘ LUB PRZEPADNIJ, PIER*OLONY KLERZE!" Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel A Pan Minister "drugi Popiełuszko" Wasserman... 27.02.06, 15:09 ...też będzie na tych plakatach, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt A zbrodnie kościoła dla pełnej prawdy IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 27.02.06, 15:41 A kto tym męczennikom kazał tam jechać i nawracać.Tam też mają Boga i tacy pośrednicy wiodocznie nie są im potrzebi.Czy ktoś słyszał,by gdzieś zginął jakis wyznawca hinduizmu- prosta zasada hinduistą trzeba sie urodzić i nie ma potrzeby szukania owieczek w innych kulturach,bo po prosty te inne kultury się szanuje w przeciwieństwie do wyniosłych katolików i wielu innych.A moze dla równowagi opublikować zbrodnie kościoła katolickiego dla pokazania prawdy,bo o równowagę w tym względzie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: A zbrodnie kościoła dla pełnej prawdy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 16:01 po pierwsze, to chrześcijanie byli tam wcześniej, niż muzulmanie, po drugie my też mamy własnego Boga i (idąc tokiem twojego rozumowania)muzułmanie nie są nam potrzebni u nas, a po trzecie to podsumuj raczej zbrodnie dokonane przez ateistów w imię chorej doktryny i wtedy będzie równowaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: A zbrodnie kościoła dla pełnej prawdy IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 27.02.06, 18:55 Gdzie ci chrześcijanie byli wcześniej - w głębokiej Afryce,w obu Amerykach,dalekiej Azji.Trochę więcej rzetelności i prawdy,a nie tego butnego katolickiego zadufania.Nie hindusi ,nie muzułmanie organizują wyprawy,krucjaty,wojny krzyżowe do nas,tylko zawsze było odwrotnie ,ale jak ktoś nie chce to i tak nie zrozumie. Nic nas nie upoważnia do nawracania innych w tym i ateistów.I jeszcze jedno co innego zabijanie w imię boga, co innego wykorzystywanie religii do rozgrywek politycznych i jeszcze coś innego zabijanie w imię doktryn politycznych (stalinizm,faszyzm...),bo towszystko zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Co reprezentuja ci "meczennicy"... IP: 217.79.144.* 27.02.06, 16:00 Wiara chrześcijańska "przerażająco jest podobna przewlekłemu samobójstwu rozumu, - czerstwego, żywotnego, robaczego rozumu, którego od razu i jednym zamachem uśmiercić niepodobna. Wiara chrześciańska jest od początku wyrzeczeniem się: wyrzeczeniem się wszelkiej swobody, wszelkiej dumy, wszelkiego przeświadczenia o sobie, ducha; zarazem poniżeniem i samowyszydzeniem, samookaleczeniem. Okrucieństwo i religijny fenicyzm jest w tej wierze, wymaganej od zwątlonego, złożonego, przewrażliwionego sumienia: wychodzi ona z założenia, iż uległość ducha jest czemś nieopisanie bolesnem, iż cała przeszłość i przyzwyczajenia takiego ducha opierają się temu absurdissimum, jakiem przedstawia się mu wiara." Fryderyk Nietzsche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Co reprezentuja ci "meczennicy"... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 16:06 nie filozofuj, nie podpieraj się tu jakimiś głupawymi cytatami, sam zacznij myśleć , tylko czego można wymagać od wściekłego psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: Co reprezentuja ci "meczennicy"... IP: 217.79.144.* 27.02.06, 16:31 Fanatycy katoliccy !!! Róbcie tak jak zwykle czyniliscie przez 2000 lat na rozkaz Pana: "Tak mówi Pan, Bóg Izraela: Każdy z was niech przypasze miecz do boku. Przejdźcie tam i z powrotem od jednej bramy w obozie do drugiej i zabijajcie: kto swego brata, kto swego przyjaciela, kto swego krewnego. (Ks. Wyjścia 32:27, Biblia Tysiąclecia) I "obłożysz klątwą wszystko, co jest jego własnością; nie lituj się nad nim, lecz zabijaj tak mężczyzn, jak i kobiety, młodzież i dzieci, woły i owce, wielbłądy i osły." 1 ks. Samuela (3) I nie dziwcie sie, ze odplacaja wam ta sama miara !!! (Mahomet)"zaś im rozkazał: Chwytajcie proroków Baala! Niech nikt z nich nie ujdzie! Zaraz więc ich schwytali. (Mahomet) zaś sprowadził ich do potoku Kiszon i tam ich wytracił. (1 Ks. Królewska 18:40, Biblia Tysiąclecia) (w oryginale Eliasz nie Mahomet) :-) Uczyli sie w koncu "nawracania" u "dobrych nauczycieli"... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Co reprezentuja ci "meczennicy"... 27.02.06, 16:39 No i jeszcze sam Jezus (Mt10.34-36): Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Co reprezentuja ci "meczennicy"... IP: *.icpnet.pl 27.02.06, 18:24 To może przeczytaj kilka nastepnych wersetów. A może jak wiesz co to znaczy to zajrzyj w przypisy (rozumiem - to trudne słowo ;)) i spróbuj rozumieć co przeczytasz, a nie wyszukuj kilku wersetów które wyrwane z kontekstu można źle zrozumieć! Słowo Boże ma dużą moc, ale skoro zaglądasz do Biblii, to pewnie zwróciłeś uwagę również na fragmenty takie jak kuszenie Jezusa na pustyni (niedługo będzie podczas Mszy Sw. czytane) - tam Szatan posługuje się również Słowem Bożym wyrwanym z kontekstu, ze zniekształconym znaczeniem aby kusić Jezusa! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Co reprezentuja ci "meczennicy"... 27.02.06, 19:34 Wiedzac, ze nikt poza nielicznymi nie potrafi czytac Biblii, trzeba ja byla zostawic na koscielnym indeksie (tam gdzie byla wiele set lat). A skoro nie jest to pozwol, ze bede ja czytac i rozumiec jak mi sie podoba. Skoro, jak twierdzicie Bog natchnal te ksiege, to napewno przewidzial i to, ze beda ja czytali tacy nieucy jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Co reprezentuja ci "meczennicy"... 27.02.06, 19:38 Dalszy ciag nie jest bardziej budujacy. Dowodzi, ze Jezus za nic ma wiezi rodzinne. I jak tu twierdzic, ze chrzescijanstwo popiera rodzine? Slusznie wiec, ze funkcjonariusze koscielni nie posiadaja rodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.glsh.maniak.pl Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.gdynia.mm.pl 27.02.06, 16:05 Czemu ma służyć ta akcja już nie będę wnikał, chciałbym jednak zwrócić uwagę, wszystkim osobom poruszonym tą piękną wizją męczeństwa zamieszczoną na plakatach, że w Chinach prześladowani są także wyznawcy Falun-Gong, buddyjscy mnisi, czy też osoby walczące jedynie o demokrację, - wszyscy oni są śledzeni, więzieni, torturowani i zabijani. Z drugiej strony dlaczego by nie wywiesić w tych samych autobusach wizerunków zamordowanych albigensów, katarów, żydów, spalonych czarownic i w końcu muzułmanów, którzy zostali dosłownie wycięci w czasie krucjat, przez chrześcijańskich rycerzy Chrystusa. Pamiętajmy, że nienawiść do chrześcijan ma swoje także historyczne podstawy. Jeśli Kościół Katolicki tak bardzo chce pokazać cierpienie, to niech wywiesi zdjęcia głodujących dzieci z Afryki, zamordowanych muzułmanów w Indonezji przez fanatyków islamskich, znęcanie się nad więźniami (czyt. Terrorystami) w amerykańskich więzieniach. Dlaczego społeczeństwo ma dostać fałszywy obraz męczeństwa, jako przypisany jedynie do wiary chrześcijaństwo – czyż nie jest to kolejny chwyt socjalny mający ogłupić człowieka? www.glsh.maniak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jablkoweczka Re: Męczennicy w tramwajach 27.02.06, 17:44 > Czemu ma służyć ta akcja już nie będę wnikał, I słusznie. Mnogość wnikliwych analiz na ten temat jest powyżej. > chciałbym jednak zwrócić uwagę, wszystkim osobom poruszonym tą > piękną wizją męczeństwa zamieszczoną na plakatach, że w Chinach > prześladowani są także wyznawcy Falun-Gong, buddyjscy mnisi, czy też > osoby walczące jedynie o demokrację, - wszyscy oni są śledzeni, więzieni, > torturowani i zabijani. Nie ma mozliwości w tak skromnej akcji poinformowania o wszystkich prześladowanych na świecie, a argument "o tych milczmy bo nie możemy nagłośnić krzywdy kazdego innego prześladowanego" jest śmieszny. Prowadzi do jednego - mylczmy o wszystkich. > Z drugiej strony dlaczego by nie wywiesić w tych samych autobusach > wizerunków zamordowanych albigensów, katarów, żydów, spalonych > czarownic i w końcu muzułmanów, którzy zostali dosłownie wycięci > w czasie krucjat, przez chrześcijańskich rycerzy Chrystusa. Pamiętajmy, > że nienawiść do chrześcijan ma swoje także historyczne podstawy. A kto broni robić Ci taką akcję? Wymień go z nazwy, albo imienia i nazwiska. Nienawiść jednych ludzi do drugich nie jest domeną wyłącznie chrzescijan i nie dotyczy wyłącznie historii - dotyczy także współczeności i pojawi się w przyszłości. Bóg chrześcijan chce być postrzegany jako Bóg miłości i nie odpowiada za czyny ludzi, którzy z dopuszczając się zbrodni mówią, że działają w jego imieniu. > Jeśli Kościół Katolicki tak bardzo chce pokazać cierpienie, to niech > wywiesi zdjęcia głodujących dzieci z Afryki, zamordowanych muzułmanów > w Indonezji przez fanatyków islamskich, znęcanie się nad więźniami > (czyt. Terrorystami) w amerykańskich więzieniach. Argument "nie piszecie tylko o jednych jesli nie piszecie o tysiącu innych" już podsumowałam jako beznadziejny. Równie dobrze można Tobie zarzucić, że na swoim potralu, który tu promujesz, nie ma ani słowa o tych prześladowanych! Ja się pytam dlaczego nie piszesz o "wyznawcach Falun-Gong, buddyjskich mnichach, czy też osobach walczących o demokrację, o muzułmanach i więźniach na Kubie?" Tylko jakaś poetycka paralela o 18 samolotach pełnych dzieci - a dlaczego nie o 9 pociągach do Brzezinki? Bzdurne argumenty, prawda? O ile się nie mylę wśród opisywanych postaci są także zabici na terenie Nigerii - może tacy co pojechali dokarmiać te głodujące dzieci? > Dlaczego społeczeństwo ma dostać fałszywy obraz męczeństwa, jako > przypisany jedynie do wiary chrześcijaństwo – Gdzie znajdujesz tu falszerstwo? Czy historia którejś z opisanych postaci nie jest prawdziwa? Jeśli tak to napisz która. Agrument "jedynie do wiary chrzescijaństwo" chyba podpowiada Ci zła wola, wystarczy posłuchać byle wiadamości w radio czy tv by dostać serwis informacji pełen ludzkiego cierpienia niezaleznie od wyznawanej religii, narodowosci, rasy, zawodu ect. > czyż nie jest to kolejny chwyt socjalny mający ogłupić człowieka? Czytając wiekszość zawartych tu komentarzy, spokojnie można przyjąć, że nikt kto nie chce to się na ten "chwyt" nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Męczennicy w tramwajach,ha-ha-ha zaśmiała się GW IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 27.02.06, 16:10 trafny tytuł , polskojęzyczni jak zawsze tacy sami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: Męczennicy w tramwajach,ha-ha-ha zaśmiała się IP: 217.79.144.* 27.02.06, 16:42 > trafny tytuł , polskojęzyczni jak zawsze tacy sami.. A co na to "watykanskojezyczni"??? Oni twierdza tak: "Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz." (Ew. Mateusza 10:34, Biblia Tysiąclecia) Zaprawde, zaprawde powiadam wam "misjonarze", pamietajcie: "wszyscy, którzy za miecz chwytają, od miecza giną." Takoz i wam sie przydarzylo !!! Niech Wielki Manitu zaprowadzi was w nagrode na łąki pelne bizonów... moze was tam stratuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter jaki jestem szczęśliwy Panie że tramwaj przejedzie IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 27.02.06, 17:31 jutro ,,wściekłego psa,, a nie mnie altera ..dzięki Ci Panie że nie uczyniłeś mnie osłem ,dzięki ci Panie że nie uczyniłeć mnie kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: jaki jestem szczęśliwy Panie że tramwaj przej IP: 217.79.144.* 27.02.06, 18:01 >jaki jestem szczęśliwy Panie że tramwaj przejedzie jutro ,,wściekłego psa,, > a nie mnie altera... Tys "Z winy swych ust nieprawy w potrzasku, mąż prawy (wsciekly pies) uniknie nieszczęścia." (Ks. Przysłów 12:13, Biblia Tysiąclecia) "Pan ześle na ciebie przekleństwo, zamieszanie i przeszkodę we wszystkim, do czego wyciągniesz rękę, co będziesz czynił. Zostaniesz zmiażdżony i zginiesz nagle wskutek przewrotnych swych czynów," (Ks. Powt. Prawa 28:20, Biblia Tysiąclecia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter o Panie przemawiając pyskiem ,,wściekłego psa,, IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 27.02.06, 19:20 dobrze wiesz że już mi dokopałeś na maxa i że gorzej już nie możesz... tak wiąc twoje słwa wymawiane pyskiem ,,wściekłego psa,, nie robią już na mnie rzadnego wrażenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Niedlugo, jak wsiadziesz do tramwaju to mozesz 27.02.06, 16:30 walnac glowa w oltarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszen039 Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.red.bezeqint.net 27.02.06, 16:38 do gość opt. a tobie kto każe mieszkać w chrześciańskiej polsce i na dodatek napadać na naszą religię? podłoto! do Gość wściekły pies. robaczywy rozum to masz ty,a z wściekłymy psami to wiesz co się robi. podłoto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: Męczennicy w tramwajach IP: 217.79.144.* 27.02.06, 16:52 > do Gość wściekły pies. robaczywy rozum to masz ty,a z wściekłymy psami > to wiesz co się robi. "Jest(es) taki, co zabija w ofierze wołu, a morduje człowieka; ofiaruje barana, a PSU ŁEB UKRĘCA; składa ofiarę z pokarmów, ale też z krwi wieprzowej; pali kadzidło, ale czci bóstwo nieprawe." (w Toruniu) (Ks. Izajasza 66:3, Biblia Tysiąclecia) Za Twe niecne postepowanie Ciebie "wrzucą w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów." (Ew. Mateusza 13:50, Biblia Tysiąclecia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja myslalam ze to o biednych ludziach co musza tramwa IP: *.spidernet.net / *.spidernet.net 27.02.06, 16:52 myslalam ze to bedzie o biednych ludziach co musza tramwajem jezdzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Katolicy to chrzescijanie??? IP: 217.79.144.* 27.02.06, 17:19 Nie bardzo mi sie chce w to wierzyc bowiem "Biskup winien być, jako włodarz Boży, człowiekiem nienagannym, niezarozumiałym, mąż jednej żony, nieskłonnym do gniewu, nieskorym do pijaństwa i awantur, nie chciwym brudnego zysku," (1 List do Tymoteusza 3:2, Biblia Tysiąclecia) A czegos takiego w katolickim klerze nie widze... Musi wiec w "glebokosci odbytu" maja tresc pisma swietego... Ludzie ! "Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami." (Ew. Mateusza 7:15, Biblia Tysiąclecia) "Biada wam, (katoliccy) uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa." (Ew. Mateusza 23:27, Biblia Tysiąclecia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Jak powstaja meczennicy IP: 217.79.144.* 27.02.06, 17:39 Allach rzekl: (12) "Tej nocy przejdę przez (Watykan), zabiję wszystko pierworodne w ziemi (watykanskiej) od człowieka aż do bydła i odbędę sąd nad wszystkimi bogami (Watykanu) - Ja, Pan. (13) Krew będzie wam służyła do oznaczenia domów, w których będziecie przebywać. Gdy ujrzę krew, przejdę obok i nie będzie pośród was plagi niszczycielskiej, gdy będę karał ziemię (watykanska). (14) Dzień ten będzie dla was dniem pamiętnym i obchodzić go będziecie jako święto dla uczczenia Pana. Po wszystkie pokolenia - na zawsze w tym dniu świętować będziecie." Ks. Wyjścia 12:12-14, Biblia Tysiąclecia (w oryginale "Egipt, egipska" zamiast Watykan, watykanska) :-) Jak widac Bogowie wszystkich religijek bardzo lubia zabijanie i swietowanie rocznic masowych zabojstw "niewiernych"... Nie ma sie wiec co dziwic "poganom" ze robia to co ich "Nauczyciele"... W kazdej religii "niedaleko pada jablko od jabloni"... Zbrodnia jest glownym motorem napedowym glownych religii. Nie na darmo tam sie czci rozne narzedzia usmiercania, wytoczona krew i procesy upodlania i somoupadlania "wyznawców"... Co to niby za róznica "swiety dzihad" czy "swieta wojna" (krucjata)? I tu i tam morduja fanatycy pod wplywem "bogobojnych" nawolywan z ambon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 koniec Rzeczpospolitej, mamy Katoland IP: *.comnet.krakow.pl 27.02.06, 17:52 wstydzę się mojego kraju, przez tych ciemniaków Odpowiedz Link Zgłoś
jablkoweczka Re: Jak powstaja meczennicy 27.02.06, 18:10 Kazanie na górze (fragment) "Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy królestwo niebieskie. Błogosławieni, którzy się smucą, albowiem oni będą pocieszeni. Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię. Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem oni będą nasyceni. Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią. Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą. Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi. Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, albowiem do nich należy królestwo niebieskie. Błogosławieni jesteście, gdy (ludzie) wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami." (Mateusz 5, 3-12) "Wsiekły-piesku", możesz mi jeszcze jako skorej do "somoupadlania" katoliczce dołożyć. Plizzzzzzzzz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly-pies Re: Jak powstaja meczennicy IP: 217.79.144.* 27.02.06, 18:44 > "Wsiekły-piesku", możesz mi jeszcze jako skorej do "somoupadlania" katoliczce > dołożyć. Plizzzzzzzzz :) "(1)Chodź, ukażę ci sąd na Wielką Nierządnicę, która siedzi nad wielu wodami, (5) "A na jej czole wypisane imię - tajemnica: "Wielki Babilon. Macierz nierządnic i obrzydliwości ziemi". w Rzymie... (Apokalipsa 17:1 i 5, Biblia Tysiąclecia) Katoliczko, slugo Wielkiej Nierzadnicy z Watykanu, tys jako "Niewiasta odziana w purpurę i szkarłat, cała zdobna w złoto, drogi kamień i perły, masz w swej ręce złoty puchar pełen obrzydliwości i brudów swego nierządu." (Apokalipsa 17:4, Biblia Tysiąclecia) Pamietaj, ze "pochwycono Bestię, a z nią Fałszywego Proroka, co czynił wobec niej znaki, którymi zwiódł tych, co wzięli znamię Bestii i oddawali pokłon jej obrazowi. Oboje żywcem wrzuceni zostali do ognistego jeziora, gorejącego siarką. (21) A inni zostali zabici mieczem Siedzącego na koniu, [mieczem], który wyszedł z ust Jego. Wszystkie zaś ptaki najadły się ciał ich do syta. (Apokalipsa 19:20-21, Biblia Tysiąclecia) Radze ci. Zejdz z drogi Zatracenia... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Męczennicy w tramwajach 27.02.06, 17:50 gdzie sa fotografie polskich meczennicow? z ostatnich 100-lat.czy tu brakuje nam odwagi cywilnej-a morze nie chcemy kogos ;obrazic; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: meczennikow za malo? powiesmy reszte chrzesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:17 W Afryce można kupić chrześcijańskiego niewolnika za równowartość kurczaka, zabijani są masowo i brani do niewoli w XXI wieku, ale co to nas obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik 2006 Re: Męczennicy w tramwajach IP: *.net.ircam.fr 27.02.06, 18:21 >to dobry pomysl tylko dlaczego w tramwajach te portrety a nie w kosciolach, >czy nie ma w nich miejsca dla swoich"meczennikow"? i po co ta cala szopka? >islamozercow szukacie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katorga Re: Męczennicy wiszą tramwajach... IP: *.ci.uw.edu.pl 27.02.06, 18:30 Każdego dnia w ciasnym tramwaju wieszam się na metalowej rurze, zawieszonej pod sufitem, gdyż brakuje miejsc siedzących. Też uważam się za męczennicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katorga Re: Męczennicy wiszą w tramwajach... IP: *.ci.uw.edu.pl 27.02.06, 18:38 Wszyscy pasażerowie jeżdżący tramwajami w Polsce są męczennikami. Na powieszenie ich fotografii zabraknie miejsca we wszystkich tramwajach świata razem wziętych! Odpowiedz Link Zgłoś