Dodaj do ulubionych

JESTEŚMY W UE !!!

13.12.02, 19:43
To juz wiadomosc OFICJALNA !!! N A R E S Z C I E !!!

w sumie oczywiscie do przewidzenia ale to teraz juz historia!!!

pzdr. all (nawet dla eurosceptykow)
mantis
Obserwuj wątek
    • remulak Re: JESTEŚMY W UE !!! 13.12.02, 19:52
      Don't get too excited, jeszcze referendum...
      • mantis1 Re: JESTEŚMY W UE !!! 13.12.02, 19:57
        don't worry...bedzie 60% na yes
        a jak nie to jeszcze jest mala furtka, o wejscie bedzi edecydowal sejmik:)
    • Gość: XXL Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.echostar.pl 13.12.02, 19:57
      mantis1 napisał:

> To juz wiadomosc OFICJALNA !!! N A R E S Z C I E !!!

Jeszcze nie, na razie w poczekalni....

PS
      pozdrowienia dla zajączka
      :-))
      • cesar01 jeszcze nie !!! 17.12.02, 07:08

Tak sie zlozylo, ze kalendarz po glosowanie na NIE jest prawie idealny.
        Gospodarka zawsze slabo przedzie na wiosne. NIe wspominam juz o roznej masci
        wywrotowcow ktorzy beda domagali sie interwencyjnych skupow swin czy kabli,
        oddluzania szpitali, firm itd. Maja oni teraz idealna karte do gry, bo rzad
        bedzie chcial miec spokoj. Wrzuci te rzadania do jednego worka z mysla ze
        wszystkie problemy zostana rozwiazane zaraz po wejsciu do Unii. A tu moze
        przydazyc sie niespodzianka, bo obywatele niezadowoleni ze swojej sytuacji
        materialnej beda niechetni do podejmowania filozoficznych decyzji. Co do
        przyszlosci: ropa i zloto idzie mocno do gory.
        • mantis1 Re: jeszcze nie !!! 18.12.02, 08:04
          cesar01 napisała:

>
          > Tak sie zlozylo, ze kalendarz po glosowanie na NIE jest prawie idealny.
          > Gospodarka zawsze slabo przedzie na wiosne.

nie zgadzam sie. mamy juz pierwsze symptony ozywienai gospodarczego, proces jzu
          sie zaczal, wiec prawdopodobienstwo zwolnienia w 1 polowie roku jest znikome,
          pkb ma wzrosnac do ok 4%....gileda jzu to dyskontuje

Co do
          > przyszlosci: ropa i zloto idzie mocno do gory.

zloto istonie idzie do gory, ale jzu od dawna

a ceny ropy ulegaja wahaniom a nie ma procesu wzrostowego

zreszta nie widze bezposredneigo duzego przelozenai tych dwoch czynnikow na
          decyczje ludzi w gloswaniu.

pzdr.
          mantis
          • cesar01 Re: jeszcze nie !!! 22.12.02, 04:45

nic tylko rzec: oby sie sprawdzilo to o czym piszesz !
    • Gość: Dzidka Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 19:58
      Jak to, i Oszołom z RM jeszcze nie poszedł sie powiesić?
    • Gość: P.B Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 21:13
      mantis1 napisał:

> To juz wiadomosc OFICJALNA !!! N A R E S Z C I E !!!
      >
      > w sumie oczywiscie do przewidzenia ale to teraz juz historia!!!
      >
      > pzdr. all (nawet dla eurosceptykow)
      > mantis

fajnie nawet bardzo, nie mogę się już doczekać
    • Gość: ffmarkus Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraaaa! IP: *.icpnet.pl 13.12.02, 21:40
      I nawet co nieco udało się wytargować!
      PZDR dla Europy!
      • Gość: Marvin Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraaaa! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 21:47
        Może w końcu doczekamy się obwodnicy miasta z prawdziwego zdarzenia. :))))))))))
        Jesteśmy w Europie i to jest najważniejsze!!! :))
        Pozdrawiam
        • Gość: XXL Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraaaa! IP: *.echostar.pl 13.12.02, 22:04
          Gość portalu: Marvin napisał(a):

> Jesteśmy w Europie i to jest najważniejsze!!! :))

Cholera, zawsze tam byliśmy.
          Tylko nas kto inny doił......
        • Gość: :( Re: obwodnica IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 23:04
          muszę cię zmartwić , obwodnica nie ma nic wspólnego z UE. Nie wierz w cuda.
          • Gość: bartekk Re: obwodnica IP: *.eeng.dcu.ie 16.12.02, 13:00
            > muszę cię zmartwić , obwodnica nie ma nic wspólnego z UE. Nie wierz w cuda.

Od dwoch lat mieszkam w Irlandii. I moge powiedziec, ze niewazne czy to
            obwodnica czy nie, jezeli gdzies widzisz swiezy asfalt to sa bardzo duze szanse
            ze zobaczysz tam tez spora tablice "projekt wspolfinansowany przez UE".

Pozdrawiam ;-)

Bartek.
        • Gość: eurosceptyk Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 23:08
          unia to nie instytucja harytatywna. Przecież znacznie więcej wpłacimy niż
          dostaniemy. Wobec tego poniesiemy stratę. Poza tym ograniczymy sobie możliwości
          produkcyjne w wielu dziedzinach. Na czym ma polegać ta świetność bycia w UE?
          • Gość: ffmarkus Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.icpnet.pl 14.12.02, 00:13
            Z tego co ja wiem(co zostało potwierdzone przez wiele źródeł), to dużo więcej
            otrzymamy niż damy.

Wesołych Świąt Europo! o<|:-)>
        • Gość: podroznik Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraa !!! - i co dalej ???? IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.02, 02:08
          Czesc,
          Twoja wypowiedz to dla mnie obraz nedzy i rozpaczy - to obwodnice mozna budowac
          dopiero po przystapieniu do UE !!??? Obwodnica bedzie sluzyc przede wszystkim
          mieszkancom Polski a nie Irlandczykom,Portugalczykom etc.,no ale moze juz tak
          byc musi. Widzialem jak przy budowie ostatniego wiaduktu asfalt byl przywozony
          w kotlach az z Dortmundu (ca. 800 km)!!!
          Wyglada na to ze po wejsciu do Unii Polacy beda stali w roli doradcow na
          budowach i mowili Irlandczykom,Wlochom,Hiszpanom co i gdzie maja zrobic a sami
          beda tylko zdolni do ogladania kretynskich odcinkow "Klanu","Plebanii" i innych
          szmir stworzonych dla bezmozgowcow marzacych o unijnym raju.
          Pozdrawiam
          "podroznik"
          • Gość: pracownik Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraa !!! - i co dalej ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 09:44
            > Wyglada na to ze po wejsciu do Unii Polacy beda stali w roli doradcow na
            > budowach i mowili Irlandczykom,Wlochom,Hiszpanom co i gdzie maja zrobic

smieszny jestes, a kadry wykwalifikowanej to my niby nie mamy?
            troche wiary w siebie !!!

>a sami
            > beda tylko zdolni do ogladania kretynskich odcinkow "Klanu","Plebanii" i
            innych
            > szmir stworzonych dla bezmozgowcow marzacych o unijnym raju.

z tym sie po czesci zgadzam

• Gość: Tunia Re: Nigdy w życiu!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 15:17
      Nie wiem skąd ta radość i tyle entuzjazmu? Osobiście będę głosować na pewno
      przeciwko wejściu Polski do UE i mam nadzieję, że rodacy nie dadzą się omamić
      obietnicami, unia zaczyna mieć poważne problemy,a jeśli do niej wejdziemy, to
      będzie na kogo zrzucić winę...
    • Gość: Tunia Re: Nigdy w życiu!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 15:18
      Nie wiem skąd ta radość i tyle entuzjazmu? Osobiście będę głosować na pewno
      przeciwko wejściu Polski do UE i mam nadzieję, że rodacy nie dadzą się omamić
      obietnicami, unia zaczyna mieć poważne problemy,a jeśli do niej wejdziemy, to
      będzie na kogo zrzucać winę...
      • mantis1 Re: Nigdy w życiu!!! 29.12.02, 23:11
        Gość portalu: Tunia napisał(a):

> Nie wiem skąd ta radość i tyle entuzjazmu? Osobiście będę głosować na pewno
        > przeciwko wejściu Polski do UE i mam nadzieję, że rodacy nie dadzą się omamić
        > obietnicami, unia zaczyna mieć poważne problemy,a jeśli do niej wejdziemy, to
        > będzie na kogo zrzucać winę...

jako wine o czym ty w ogole piszesz? glosujesz przeciw? ok ale w takim razie co
        nam pozostaje? ODPOWIEDZ MI ! przedsionek Europy, czy moze staniemy sie
        strategicznym partnerm Rosjan? jako eksporter spoaz krajow 15 nie bedziemy w
        stanie spelniac ich norm, bo niby skad ma sie wziasc kasa na to? za to bez
        problemu bedziemy przyjmowac a to wiadom do czego doprowadzi. NAPISZ mi prosze
        co zyskamy gdy nie wejdziemy do UE?

mantis
    • Gość: jacek Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 15:37
      Niech ktoś powie cóż takiego dobrego nas spotka po wejściu do UE,
      co nie mogło by się stać bez wchodzenia do niej ?
      Bo co do unijnych pieniędzy, to zanosi się na to, że będziemy dopłacać do
      interesu.
      • mantis1 Re: JESTEŚMY W UE !!! 29.12.02, 23:12
        odpowiedz w poscie do Tuni
    • Gość: AMATOR Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 15:23
      w połowie grudnia ruszył program Teraz Integracja. dopiero się zacznie kampania
      UE na TAK> 70% jaknic bedzie za akcesja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka