mantis1 13.12.02, 19:43 To juz wiadomosc OFICJALNA !!! N A R E S Z C I E !!! w sumie oczywiscie do przewidzenia ale to teraz juz historia!!! pzdr. all (nawet dla eurosceptykow) mantis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remulak Re: JESTEŚMY W UE !!! 13.12.02, 19:52 Don't get too excited, jeszcze referendum... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: JESTEŚMY W UE !!! 13.12.02, 19:57 don't worry...bedzie 60% na yes a jak nie to jeszcze jest mala furtka, o wejscie bedzi edecydowal sejmik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.echostar.pl 13.12.02, 19:57 mantis1 napisał: > To juz wiadomosc OFICJALNA !!! N A R E S Z C I E !!! Jeszcze nie, na razie w poczekalni.... PS pozdrowienia dla zajączka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cesar01 jeszcze nie !!! 17.12.02, 07:08 Tak sie zlozylo, ze kalendarz po glosowanie na NIE jest prawie idealny. Gospodarka zawsze slabo przedzie na wiosne. NIe wspominam juz o roznej masci wywrotowcow ktorzy beda domagali sie interwencyjnych skupow swin czy kabli, oddluzania szpitali, firm itd. Maja oni teraz idealna karte do gry, bo rzad bedzie chcial miec spokoj. Wrzuci te rzadania do jednego worka z mysla ze wszystkie problemy zostana rozwiazane zaraz po wejsciu do Unii. A tu moze przydazyc sie niespodzianka, bo obywatele niezadowoleni ze swojej sytuacji materialnej beda niechetni do podejmowania filozoficznych decyzji. Co do przyszlosci: ropa i zloto idzie mocno do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: jeszcze nie !!! 18.12.02, 08:04 cesar01 napisała: > > Tak sie zlozylo, ze kalendarz po glosowanie na NIE jest prawie idealny. > Gospodarka zawsze slabo przedzie na wiosne. nie zgadzam sie. mamy juz pierwsze symptony ozywienai gospodarczego, proces jzu sie zaczal, wiec prawdopodobienstwo zwolnienia w 1 polowie roku jest znikome, pkb ma wzrosnac do ok 4%....gileda jzu to dyskontuje Co do > przyszlosci: ropa i zloto idzie mocno do gory. zloto istonie idzie do gory, ale jzu od dawna a ceny ropy ulegaja wahaniom a nie ma procesu wzrostowego zreszta nie widze bezposredneigo duzego przelozenai tych dwoch czynnikow na decyczje ludzi w gloswaniu. pzdr. mantis Odpowiedz Link Zgłoś
cesar01 Re: jeszcze nie !!! 22.12.02, 04:45 nic tylko rzec: oby sie sprawdzilo to o czym piszesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 19:58 Jak to, i Oszołom z RM jeszcze nie poszedł sie powiesić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 21:13 mantis1 napisał: > To juz wiadomosc OFICJALNA !!! N A R E S Z C I E !!! > > w sumie oczywiscie do przewidzenia ale to teraz juz historia!!! > > pzdr. all (nawet dla eurosceptykow) > mantis fajnie nawet bardzo, nie mogę się już doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraaaa! IP: *.icpnet.pl 13.12.02, 21:40 I nawet co nieco udało się wytargować! PZDR dla Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraaaa! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 21:47 Może w końcu doczekamy się obwodnicy miasta z prawdziwego zdarzenia. :)))))))))) Jesteśmy w Europie i to jest najważniejsze!!! :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraaaa! IP: *.echostar.pl 13.12.02, 22:04 Gość portalu: Marvin napisał(a): > Jesteśmy w Europie i to jest najważniejsze!!! :)) Cholera, zawsze tam byliśmy. Tylko nas kto inny doił...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: obwodnica IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 23:04 muszę cię zmartwić , obwodnica nie ma nic wspólnego z UE. Nie wierz w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekk Re: obwodnica IP: *.eeng.dcu.ie 16.12.02, 13:00 > muszę cię zmartwić , obwodnica nie ma nic wspólnego z UE. Nie wierz w cuda. Od dwoch lat mieszkam w Irlandii. I moge powiedziec, ze niewazne czy to obwodnica czy nie, jezeli gdzies widzisz swiezy asfalt to sa bardzo duze szanse ze zobaczysz tam tez spora tablice "projekt wspolfinansowany przez UE". Pozdrawiam ;-) Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurosceptyk Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 23:08 unia to nie instytucja harytatywna. Przecież znacznie więcej wpłacimy niż dostaniemy. Wobec tego poniesiemy stratę. Poza tym ograniczymy sobie możliwości produkcyjne w wielu dziedzinach. Na czym ma polegać ta świetność bycia w UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.icpnet.pl 14.12.02, 00:13 Z tego co ja wiem(co zostało potwierdzone przez wiele źródeł), to dużo więcej otrzymamy niż damy. Wesołych Świąt Europo! o<|:-)> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraa !!! - i co dalej ???? IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.02, 02:08 Czesc, Twoja wypowiedz to dla mnie obraz nedzy i rozpaczy - to obwodnice mozna budowac dopiero po przystapieniu do UE !!??? Obwodnica bedzie sluzyc przede wszystkim mieszkancom Polski a nie Irlandczykom,Portugalczykom etc.,no ale moze juz tak byc musi. Widzialem jak przy budowie ostatniego wiaduktu asfalt byl przywozony w kotlach az z Dortmundu (ca. 800 km)!!! Wyglada na to ze po wejsciu do Unii Polacy beda stali w roli doradcow na budowach i mowili Irlandczykom,Wlochom,Hiszpanom co i gdzie maja zrobic a sami beda tylko zdolni do ogladania kretynskich odcinkow "Klanu","Plebanii" i innych szmir stworzonych dla bezmozgowcow marzacych o unijnym raju. Pozdrawiam "podroznik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: JESTEŚMY W UE !!! Hurraa !!! - i co dalej ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 09:44 > Wyglada na to ze po wejsciu do Unii Polacy beda stali w roli doradcow na > budowach i mowili Irlandczykom,Wlochom,Hiszpanom co i gdzie maja zrobic smieszny jestes, a kadry wykwalifikowanej to my niby nie mamy? troche wiary w siebie !!! >a sami > beda tylko zdolni do ogladania kretynskich odcinkow "Klanu","Plebanii" i innych > szmir stworzonych dla bezmozgowcow marzacych o unijnym raju. z tym sie po czesci zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunia Re: Nigdy w życiu!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 15:17 Nie wiem skąd ta radość i tyle entuzjazmu? Osobiście będę głosować na pewno przeciwko wejściu Polski do UE i mam nadzieję, że rodacy nie dadzą się omamić obietnicami, unia zaczyna mieć poważne problemy,a jeśli do niej wejdziemy, to będzie na kogo zrzucić winę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunia Re: Nigdy w życiu!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 15:18 Nie wiem skąd ta radość i tyle entuzjazmu? Osobiście będę głosować na pewno przeciwko wejściu Polski do UE i mam nadzieję, że rodacy nie dadzą się omamić obietnicami, unia zaczyna mieć poważne problemy,a jeśli do niej wejdziemy, to będzie na kogo zrzucać winę... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Nigdy w życiu!!! 29.12.02, 23:11 Gość portalu: Tunia napisał(a): > Nie wiem skąd ta radość i tyle entuzjazmu? Osobiście będę głosować na pewno > przeciwko wejściu Polski do UE i mam nadzieję, że rodacy nie dadzą się omamić > obietnicami, unia zaczyna mieć poważne problemy,a jeśli do niej wejdziemy, to > będzie na kogo zrzucać winę... jako wine o czym ty w ogole piszesz? glosujesz przeciw? ok ale w takim razie co nam pozostaje? ODPOWIEDZ MI ! przedsionek Europy, czy moze staniemy sie strategicznym partnerm Rosjan? jako eksporter spoaz krajow 15 nie bedziemy w stanie spelniac ich norm, bo niby skad ma sie wziasc kasa na to? za to bez problemu bedziemy przyjmowac a to wiadom do czego doprowadzi. NAPISZ mi prosze co zyskamy gdy nie wejdziemy do UE? mantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 15:37 Niech ktoś powie cóż takiego dobrego nas spotka po wejściu do UE, co nie mogło by się stać bez wchodzenia do niej ? Bo co do unijnych pieniędzy, to zanosi się na to, że będziemy dopłacać do interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMATOR Re: JESTEŚMY W UE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 15:23 w połowie grudnia ruszył program Teraz Integracja. dopiero się zacznie kampania UE na TAK> 70% jaknic bedzie za akcesja. Odpowiedz Link Zgłoś