l.george.l 04.04.06, 22:30 I co Panie Nikt, benzyna po 4. Gaz też w górę. Ale mohery w dupę dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyferciu Re: PIS-dzielcowa gospodarka 04.04.06, 22:40 Myślę, że i prąd skoczył. Bo ostatnio jak zobaczyłem rachunek, to aż "zeza" dostałem Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PIS-dzielcowa gospodarka 04.04.06, 23:17 Po 4 to już byłą za Belki. A miała być za 6, czy 7. Zresztą słuchałem w TVN 24, ta podwyżka wynika z sytuacji światowej, a nie polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
mirek.zkanady Re: PIS-dzielcowa gospodarka 05.04.06, 05:58 Panie Nikt! Pozdrawiam z Kanady i gratuluje anielskiej cierpliwosci w obcowaniu z lewackimi polglowkami chowu Michnika. Tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_l Re: PIS-dzielcowa gospodarka 05.04.06, 06:07 Czyli jak jest wzrost gospodarczy, nikła inflacja i tanie paliwo, to zasługa którą Kazik może sobie przypisać. Jak odwrotnie, to sytuacja światowa ma wpływ:) Fajnie. Ale zaraz, a jaka jest rola układu?:)) Do Mirka z Kanady - błagam, zamilcz. Kto jak kto, ale żeby zwolennicy PiSu, czołowej partii socjalistycznej i rozdawniczej w obecnym "układzie", romansującej z komuszkami z Samogwałtu, wyzywała innych od lewaków - to żenujące... Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 do mirka z kanady IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.06, 16:10 a jak u was wyglądaja ceny benzyny- chodzi mi o ruchy cenowe - nie o wartości w tych waszych dolarach? Odpowiedz Link Zgłoś
misiunieczek Re: PIS-dzielcowa gospodarka 05.04.06, 09:53 > Zresztą słuchałem w TVN 24, ta podwyżka wynika z sytuacji światowej, a nie > polskiej Panie Nikt ( bardzo trafny nick) moze wyjasnisz mi to co nikt nie potrafi: JAK SYTUACJA NA SWIECIE MA SIE DO CEN GAZU GZ-35 KTORY JEST WYDOBYWANY U NAS W POLSCE?? Bo jakos potrafie zrozumiec ze gaz od ruskich drozeje, ale nijak nie wiem dlaczego drozeje nasz Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
chollima Re: PIS-dzielcowa gospodarka 05.04.06, 10:09 Przez ostatni tydzień benzyna wzorsła o około 35 gr/l Ciekawe dlaczego się o tym nic nie mówi w telewizji, pewnie dlatego, że się pisuary boją bo naopowiadali głupot o taniej benzynie a ciemny naród uwierzył... Pan Rokita miał rację... Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: PIS-dzielcowa gospodarka 05.04.06, 13:43 Odczepcie się od PIS-u i najlepszego polskiego rządu. Przecież mogli zrobićtak, że benzyna byłaby po 8 złotych a zrobili, że jest tylko po 4 złote. Naprawdę nie doceniacie osiągnięć Premiera Marcinkiewicza!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiunieczek Re: PIS-dzielcowa gospodarka 06.04.06, 10:31 Jessuuuu.. Jaki jestem szczesliwy..... Przeciez mogli podniesc ZUS 0 100% - nie zrobili. Mogli podniesc akcyze 0 100% na wszystko - nie zrobili, mogli podniesc podatki o 100% - nie zrobili. Kochany mamy rzad. Przeciez on nas, kocha, moze dowalic z grubej rury, ale jest humanitarny, powolutku po cichutku.... Dziekuje, teraz bede kochac PiS. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arctico Re: PIS-dzielcowa gospodarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:39 To oczywiście wina PO. Bo nie rozwiązali sejmu. ;) P.S. Nadal czekam na trzy miliony mieszkań. Nowych, dodam. Chociaż coraz bardziej wygląda na to, że gdy PiS zakończy swe rządy, w Polsce zostaną właśnie trzy miliony mieszkań i ani krztyny więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weteran Re: PIS-dzielcowa gospodarka IP: *.icpnet.pl 05.04.06, 15:18 Gość portalu: arctico napisał(a): > P.S. Nadal czekam na trzy miliony mieszkań Doczekasz kolego. Tylu ludzi wyjedzie do pracy za granicę, że będzie te trzy miliony wolnych mieszkań. Jeszcze tylko troche większe bezrobocie i będzie. Jesteśmy na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PIS-dzielcowa gospodarka 05.04.06, 23:29 1. Czy GZ 35 jest wydobywany u nas?? Chyba też nie do końca. Tzn tam chyba jest jednak domieszka gazu Rosyjskiego. Przynajmniej gdzieś tak kiedyś czytałem. 2. Ceny gazu są tak ustawiane, aby były porównywalne koszty używania GZ 35 i GZ 50. Gdyby te koszty były różne, dopiero byłby szum. 3. Mówimy tu o cenie benzyny, a nie gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiunieczek Re: PIS-dzielcowa gospodarka 06.04.06, 10:29 ad1. GZ-35 jest Polskim gazem. jesli domieszki to i tak niewiele. ad2. Czyli potwierdzasz ze podwyzaka ceny gazu nie ma uzasadnienia wzrostem cen , lecz checia zysku i sztucznym trzymaniem wysokich zarobkow prezesow. ad3. W pierwszym poscie bylo tez o gazie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PIS-dzielcowa gospodarka 06.04.06, 10:34 misiunieczek napisał: > ad1. GZ-35 jest Polskim gazem. jesli domieszki to i tak niewiele. cZYLI JEDNAK > ad2. Czyli potwierdzasz ze podwyzaka ceny gazu nie ma uzasadnienia wzrostem cen GZ 35 pewnie tak, ale prypominam o GZ50 i równowadze kosztów > , lecz checia zysku i sztucznym trzymaniem wysokich zarobkow prezesow. ZAROBKI KILKU PREZESÓW będą niezależnie od cen gazu. Najwyżej zabiorą trochę "robolom". Natomiast problem zarobkó prezesów, to inny temat, rzezcywiście wymagający działań uzdrawiających. Ale to nie problem, który stworzył PIS. To problem zastany. > ad3. W pierwszym poscie bylo tez o gazie :) OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih a ostatnie sukcesy rzady? ;) IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.06, 21:39 jak bezwarunkowa kapitulacja pisowego rzadu w sporze z unikredit, co premier showman obwiescil swiatu w TV z mina zwyciezcy... europa sie z nas posmieje, a syf pozostanie.. lub niesamowicie medialne negocjacje marcinkiewicza z lukaszenko w sprawie uwolnienia maszkiewicza. wszyscy wiedza, ze najlepsza technika negocjacyjna jest domaganie sie za posrednictwem kamer od przywodcy innego panstwa wykonania dyktatu. teraz mamy gwarancje lukaszenko, ze maszkiewicz posiedzi te 15 dni, a moze i wiecej. i zalatwil to nasz geniusz premier. albo reformy podatkow. bedzie ulga na 3 dziecko! super, szkoda, ze przez to wzrosnie akcyza na paliwo (i ceny uslug) oraz przywala nowy podatek od sprzedazy mieszkan, ktory zapewnie pomoze w rozwoju mieszkalnictwa. slow brak.. a moze niech te glaby juz nic nie reformuja! niech siedza tylko w TV trwam, radio maryja i niech sie tylko lansuja i mizdrza do kamer. to znacznie mniej bedzie kosztowac podatnika. normalnie PISowe psuje. Odpowiedz Link Zgłoś