Dodaj do ulubionych

oszukana w ORANGE

18.04.06, 10:12
ja dałam. wykupiłam taki abonament w którym mogę wieczorami (od 22) oraz w
soboty i niedziele dzwonić za darmo do wszystkich orange i na stacjonarne.
Fajnie bo w weekend obdzwoniłam wszystkich znajomych. Wczoraj sprawdzam kwot
jaka została na koncie i co słyszę: że w dniach 15,16,17 kwietnia usługa
darmowe połączenia jest nieaktywna a mój rachunek wynosi 160 zł. Krew mnie
zalewa. Gdzie była na ten temat jakaś informacja??????
Nie piszcie mi tu że trzeba było innego operatora. To bez znaczenia. Chodzi o
uczciwość. Nie powiadomił mnie o tym ani sprzedawca ani nie dostałam sms-a że
Orange przewiduje i zastosuje takie rozwiązanie.
Czy ktoś może też się złapał na to? co macie zamiar z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ruff Re: oszukana w ORANGE IP: *.echostar.pl 18.04.06, 12:10
      rzeczywiście dziwne... bo ja sms-a z takim ostrzeżeniem dostałem od Orange już
      7 kwietnia... na dodatek jest to wyszczególnione w umowie...
      • Gość: agpagp Re: oszukana w ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:51
        przeczytałam umowę. nie ma tam nic na ten temat. ja kupowałam telefon na 3 dni
        przed świętami.
    • v.i.k.k.a Re: oszukana w ORANGE 18.04.06, 15:16
      Tez to mam tzn cos podobnego-do 3 nr za darmo, ale od dawna mnie uprzedzali, że
      w swieta nie obowiazuje.
    • l.george.l Re: oszukana w ORANGE 18.04.06, 17:51
      I bardzo dobrze Cię urządzili. Bo kto to widział, żeby w Święta ludziom gitarę zawracać i molestować telefonami. W Święta to się w kościele siedzi, a nie na telefonie.
      • Gość: Poznańczyk20 Era rządzi, orange do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:49
        I bardzo dobrze, bo trzeba było iść do Ery, tam nie oszukują!! Ja za 40 zł mam
        tyle minut, po licznych kumulacjach i bonusach, że nie wiem co z tym robić!!
        • Gość: tadeusz Re: Era rządzi, orange do likwidacji IP: 83.168.96.* 21.04.06, 21:48
          era to syf
    • Gość: agpagp Re: oszukana w ORANGE IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.06, 22:24
      prosiłam żeby nie pisać o innych operatorach...
      nie każdy obchodzi święta...
      nie ma na ten temat niczego w umowie nie dostałam sms-a z info...
      nie wiem tak trudno to zrozumieć?
      • apollo440 Re: oszukana w ORANGE 19.04.06, 04:35
        reklamuj!
        jesli jest tak, jak piszesz jestes na wygranej pozycji!
        Pozdrawiam!
        • drhuckenbush Re: oszukana w ORANGE 19.04.06, 13:52
          Moze byc ciezko... Bo jak udowodnic, ze sie NIE DOSTALO SMSa?
    • mankut400 Re: oszukana w ORANGE 19.04.06, 12:24
      agpagp napisała:

> w dniach 15,16,17 kwietnia usługa
      > darmowe połączenia jest nieaktywna

Orange to marka naszej kochanej :/ Telekomuny i nic człowieka nie zdziwi.
      A rozwiązanie? Proste!
      Jak nie masz w regulaminie / cenniku żadnego odwołania wskazującego na prawo
      operatora do zawieszenia nieodpłatnego świadczenia usług piszesz grzecznie do
      operatora reklamację iż BEZPRAWNIE naliczył jakiekolwiek koszty (i nie
      interesujesz się tym, czy operator wysyłał jakieś SMS-y - które na dobrą sprawę
      nie muszą mieć mocy prawnej), a jednocześnie PISEMNIE zgłaszasz problem do
      Rzecznika Konsumentów lub UOKiK
      • Gość: agpagp Re: oszukana w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:46
        dziś znalazłam taką informację w necie. długo nie szukałam ;-(
        nie mam zamiaru płacić. chyba operator wie do kogo wysłał sms a do kogo nie.
        jeszcze nie kasowałam żadnych sms-ów ale to nie świadczy o tym że go nie
        dostałam.
        • Gość: zdroworozsądkowość Re: oszukana w ORANGE IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 20:14
          poza informacjami od operatora trzeba też się kierować zdrowym rozsądkiem...
          tylko kretyn/ka nabija rozmowy przez komórkę za kilkaset złotych; btw jak masz
          rozliczany rachunek, że już dostałaś rozliczenie za święta wielkanocne??? Dziś
          mamy środę wczoraj był wtorek poświąteczny a ty już dostałaś rachunek za rozmowy
          które były w tegoroczną Wielką sobotę niedzielę Wielkanocną i poniedziałek
          Wielkanocny... nonono... brawo dla Pomarańczy za ekspresowe naliczanie i
          wysyłanie rachunków telefonicznych :D
          • Gość: agpagp Re: oszukana w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:16
            kiedy kupowałam telefon wybrałam plan gdzie mam 25 ł na połaczena do wszystkich
            i za 30 zł coś co nazywane jest nielimitowanymi rozmowami do innych w orange i
            na stacjonarne w godzinach 22-9 oraz soboty i niedziele. wieczorem w
            poniedziałek zadzwoniłam na coś w rodzaju informacji aby dowiedzieć się ile
            zostało z tych 25 zł bo chciałam zadzwonić do kogo spoza. I dowiedziałm się
            wtedy że nie ma usługi darmowe połaczenia a ja mam już 160 zł.
            i jeszcze raz napiszę że NIE DOSTAŁAM SAM Z TAKĄ INFO
            • aktyntasza Re: oszukana w ORANGE 14.03.14, 16:48
              Na dzień przed podpisaniem nowego aneksu umowy okazało się że moja umowa jest już podpisana? Trzy miesiące temu dzwonił ktoś do mnie z biura obsługi Orange, ale ja nie chciałem zmieniać umowy nie zapoznając się z ofertą i ustaliłem, że można przysłać umowę, ale jak jej nie podpiszę to pozostaję przy dotychczasowym aneksie umowy. Umowę którą mi przysłano w wyniku rozmowy telefonicznej nie podpisałem ponadto ze strony Firmy Orange Polska SA umowa miała inny podpis niż nazwisko pełnomocnika więc jeśli umowę podpisuje inna osoba niż jest napisane na pierwszej stronie tejże umowy, to taka umowa dla mnie już była nieważna. Napisałem reklamację i w wyniku późniejszej rozmowy telefonicznej przysłano mi podpisaną umowę. Sprawdziłem podpis i okazało się że przesyłkę odebrała 10 letnia córka a kurier z Siódemki kazał jej podpisać się na umowie nazwiskiem i moim imieniem i pokazał jak pisać. Według Pani z biura reklamacji Orange umowa jest ważna nawet wtedy kiedy podpisana została przez nieletnie dziecko które mogło nie wiedzieć jeszcze co to jest umowa, bo Orange nie sprawdza kto podpisuje umowę.
              Orange uważa że podpisać może każdy kto otworzy drzwi mieszkania i nie uznaje odwołań.
              • Gość: POZtrach Re: oszukana w ORANGE IP: *.30.72.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.14, 11:48
                Jeszcze nigdy nie słyszałem żadnych pochlebnych wiadomości o tej firmie. Tylko kombinatorstwo, wciskanie kitu, jawne robienie sobie jaj z klientów. Czy to czasem nie jest jakaś katolicka sieć.
              • orangeekspert1 Re: oszukana w ORANGE 19.03.14, 11:08
                Jeśli sprawa nie została wyjaśniona to napisz do nas na Pomoc Orange pomoc.orange.pl/. Prześlij oświadczenie o tym, że nie podpisywałeś umowy oraz podaj wszystkie niezbędne dane (m.in. imię i nazwisko, numer usługi). Sprawdzimy jak możemy pomóc.
                • Gość: wieśmaczka PLUS nie gorszy IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.14, 11:14
                  Lider technologii LTE oferuje możliwość przetestowania w ciągu 7-miu dni ich urządzenia dla upewnienia się, że w miejscy zamieszkania klienta jest dostęp do tej usługi.
                  Poprosiłam przez telefon o urządzenie do testowania. Kurier prócz paczki przywiózł 20 kartek gęstego druku i spiesząc się, jak to kurier- palcem pokazywał, gdzie podpisać. Jako żem prosta wiejska kobieta- to podpisałam.
                  Po jego odjedzie zaczęłam czytać . Podpisałam umowę na 24 miesiące korzystania z usługi LTE. To nie była pomyłka- wyjaśnił telefonicznie konsultant. Zawsze do klientów testujących sprzęt wysyłają taka umowę- bo można ja bezkarnie w ciągu kilku dni zerwać. Ustawa o umowach zawieranych na odległość tak stanowi.
                  Gorzej- w środku pliku kartek było oświadczenie woli, w którym rezygnuję z przysługującego mi z mocy ustawy prawa zerwania umowy zawartej na odległość w ciągu 10 dni. Oczywiście - nieświadoma pułapki - podpisałam.
                  "Strzeż się Danaów nawet gdy dary przynoszą" mówili starożytni. Pasuje jak ulał do dzisiejszych sztuczek marketingowych.
                  Ostrzegam!
                  PS
                  Testy wykazały, że u mnie nie ma zasięgu LTE
    • Gość: Forum Konsumenta Re: oszukana w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:38
      Spróbuj na gazetowym forum konsumenta:
      tiny.pl/g7b6
    • absztyfikant :))))))))))))))) 21.04.06, 01:31
      img133.exs.cx/img133/3316/ptach192q2ah.jpg
    • romik1961 Re: Szanowna Pani, wszędzie. 21.04.06, 22:40
      Gdzie była na ten temat jakaś informacja??????

Szanowna Pani, wszędzie. Na stronie internetowej www.orange.pl, w
      punktach sprzedaży. Posiadam też telefon w sieci orange. Jestem zarejestrowany
      na stronie internetowej. Zasypują mnie na bieżąco różnymi esemesami na różne
      tematy. Nie jest to tani operator, ale nie mogę powiedzieć, żebym był
      kiedykolwiek przez nich oszukany. Na bieżąco na stronie internetowej mam
      wszystkie dane ile, za ile. Na dodatek co miesiąc 30 smsów i 5 mmsów za darmo,
      darmową skrzynkę emailową. Więc czego można od nich jeszcze żądać. A po drugie
      to telefon wymyślono po to by przekazywać informacje. Pogaduchy można uprawiać
      przy kawie.
      • Gość: agpagp Re: Szanowna Pani, wszędzie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:32
        nie każdy mam dostęp do internetu szanowny Romoku1961. Korzystam z niego tylko
        w cafe. Powód nawet wspaniała orange nie może zaproponować mi internetu.
        Nigdzie w małym punkcie sprzedaży nie było na ten temat nic. Nie otrzymałam
        żadnego sms-a z taką informacją. jestem w sieci 4 lata i nigdy nie narzekałam.
        do teraz.
        Kiedy masz znajomych w Gdańsku, Olsztynie, Śremie, pod granicą południową nie
        jesteś w stanie opbjechać i pogadać z nimi chociażby 2 godziny. Telefon służy
        również do pogadanek.Mój szef potrafi rozmawiać ze mna godzinę.
        jak widzisz z powodu braku internetu jestem skazana na taką formę komunikacji
        ze znajomymi.
        Żebyś już się nie czepiał skąd teraz piszę to z kafejki.

• motylek0077 Re: nikt cie nie oszukał 24.04.06, 15:01
          ta usługa nie jest aktywna odrazu tylko od nastepnego miesiaca....zawsze tak
          jest było i bedzie i nikt cie nie oszukał
          • Gość: agpagp Re: nikt cie nie oszukał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:00
            jak to nie od razu?
            w umowie nic nie ma na ten temnat. czytałam ją juz tyle razy...
            skoro kupuje usługe to wymagam żeby "chodziła " od dna zakupu a nie za ileś tam
            dni.
            • mantis77 Mylisz się 25.04.06, 00:48
              Zawsze jest od najbliższego miesiąca rozliczeniowego. Skoro przedłużałaż umowę
              to tak jest (a przedłużałaś na nowym abonamencie bo jesteś wszak 4 lata prawda)?

Nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy "na słowo" Dzwoni się do kogoś na
              minutkę i sprawdza konto czy coś ubyło czy nie. Jak nie ubyło znaczy ze OK a
              jak nie to dzwoni się do BOK o wyjaśnienia.

Moja dziewczyna ma w idei od wielu lat i akurat przedłużała umowę gdy
              przechodziło się na orange. Było takie coś że można było umowę nową podpisać 3
              miesiące przed zakończeniem starej. Podpisała umowę i pytała bo było napisane
              że "od nowego okresu rozliczeniowego." a podpisywała na koniec września żeby od
              października mieć (wyjeżdżała i chciała mieć ze mną kontakt). Umowa wygasała
              jej w grudniu więc myśleliśmy że wszystko OK.

Powiedziałem jej weź zadzwoń w dniu uruchomienia czy masz usługę uruchomioną.
              No i zadzwoniła i kicha. Nie było Miało być że na jeden numer za darmo. Nie
              było więc byl telefon do salonu a tam nic nie wiedzieli. Po całym dniu przyszło
              wyjaśnienie że orange jakiś aneks zbiorczy dla dealerów wydał i oni o tym nie
              widzieli i nie informowali ludzi bo sami nie wiedzieli a okazało się że owszem
              usługa rusza ale od najbliższego cyklu rozliczeniowego NOWEJ UMOWY czyli
              dopiero w Grudniu. Pisaliśmy reklamację (nawet z salonu nam kazali bo oni byli
              w błedzie i przepraszali) ale w Wa-wie reklamacja trafiła jako nie rozpatrzona
              (żądaliśmy 120 minut darmowych na dowolne numery - czyli 60 minut na miesiąc za
              październik i listopad). W koncu umowa weszła w życie i nam się nie chciało
              odwoływać ale orange ma takie zagrywki czego nie było w idei. Trochę się
              spaprało.

A co do świąt w umowie jest wyraźnie napisane że poza wigilią świętami bożego
              narodzenia, sylwestrem i wielkanocą. Tak więc moja dziewczyna nie ma wysokich
              rachnków i na bank jest to w jakimś punkcie bo umowa jest teraz jedna
              jako "orange coś tam" Pewnie czytałaś po łebkach. Alebo nie czytałaś cennika
              (często w umowie jest napisane "ceny i taryfy w bieżącym cenniku")

Tak więc za głupotę płacz i płać. Poza tym kto to widział żeby do pierduł
              komórkę używać. Zainstalować sobie skypa lub stacjonarny telefon ewentualnie
              kupić kartę do automatu na jakiś telegrosik czy coś. Aha i nie mów że nie można
              mieć internetu bo sa teraz możliwości tylko to kosztuje wszystkie sieci mają w
              ofercie internet (era np. blue konekt)
              • Gość: agpagp Re: Mylisz się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:09
                nie przedłużałam umowy. kupiłam kolejny telefon z nową umową.
                jeżeli mieszkasz w lesie to cieszysz się że masz dookoła zielono świeże
                powietrze i itp. mam stacjonarny. ale dłaczego mam z niego dzwonic na komórki
                skoro moge zrobic to ze swojej i mam darmowe minuty.jednak nie moge mieć netu
                bo:
                - mam najbardziej prosta linie telefoniczną na której nie może być prowadzona
                neo, linia jest tak prosta że nie moge mieć SDI ani ISDN (wnioski w tpsa nadal
                leżą wszystkie odmowa z powodu warunków technicznych)
                - radiówka nie wchodzi w gre bo dookoła same lasy ,
                -każda z telefoni komórkowych może zaproponować jedynie GPRS. Co przy zakupie
                modemu i abonamencie mija się z celem (zwłaszcza jeżeli chcesz otworzyc firmę)

cos jeszcze wymyślisz. umowe czytało kilku moich znajomych i nie ma tam słowa o
                nieaktywnej usłudze w święta.

• mantis77 No to ciekawe... 25.04.06, 20:29
                  Ale myślę że był jakiś punkt w stylu "aktualny cennik i taryfy na orange.pl"
                  lub że w siedzibie firmy czy coś. Takie coś wystarczy. nie zajrzałaś na stronkę
                  czy w dodatkowy regulamin i finito. Płać i płacz. Telefon służy do pracy
                  ewentualnie do nagłuch przypadków i krótkiego komunikowania się. życzenia można
                  wysłać pocztówką albo smsem. Do znajomych można wysłać list. Pocztę zamknęli
                  czy jak??

Tak się własnie kończą pogaduchy i pierdoły przez komórkę. A potem sieć jest
                  przeciążona a ludzie narzekają że im komórka szkodzi na zdrowie.
                  • motylek0077 Re: No to ciekawe... 25.04.06, 20:42
                    a ja Ci mowie ze w orange to jest normalne...nie wszytsko jest takie oczywiste
                    jak sie wydaj...najprosciej bedzie jak pojdziesz do salonu i sie spytasz czy
                    takie usługi funkcjonuja od zaraz...ale powiem Ci ze tak po prostu NIE
                    JEST......trzeba było sie spytac a nie wyzalac sie teraz bez sensu;/
                    • Gość: kuba Re: No to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:13
                      Leje z wiary która kupuje komorki u tych złodzei :)) ERA rządzi!! moze nie kusi
                      jakimis mega okazjami ale jest przejrzyście i uczciwie, jeszcze nigdy sie nie
                      zawiodłem !!
                  • Gość: agpagp Re: No to ciekawe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:03
                    ciekawe czy jak kupujesz kisiel o w domu na necie sprawdzasz jaki masz smak? to
                    powinno być w umowie a nie odsyłać gdzieś tam. A co gdyby strona była w
                    przebudowie??
                    • motylek0077 Re: No to ciekawe... 26.04.06, 15:08
                      a Ty niemowa jestes?? nie umiesz sie spytac konsultanta??oni Ci wszystko
                      powiedza na miejscu...wystarczy tylko otworzyc buzie....nic w tym trudnego
                      • Gość: agpagp Re: No to ciekawe... IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.06, 22:46
                        chyba za to im płacą ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka