07.05.06, 16:30
Czy ma ktoś może linię telefoniczną w firmie TELE4 ? Ja niestety skusiłam się
na ich ofertę, a teraz pluję sobie w brodę, bo są szumy przy połączeniu, a
często też zdarza się, że moi rozmówcy słyszą pociętą rozmowę. Innymi słowy
niebardzo daje się rozmawiać. Mam też problem z wysyłaniem faksów, nawet
oddałam faks do naprawy, ale okazało się, że jest sprawny. Interweniowałam
już do firmy 2 razy, ale nie powiem, żeby się zmieniło coś na lepiej i chyba
będę zmuszona zerwać umowę. Jestem ciekawa, czy ktoś jeszcze ma takie
problemy, czy po prostu ja miałam pecha.
Obserwuj wątek
    • aslani Re: TELE 4 07.05.06, 20:29
      Korzystam z tele4 jakieś pół roku.Inne problemy to: brak możliwości wykonania
      połączenia, przerywanie, osoby z zagranicy nigdy nie mogą się do mnie dodzwonić,
      szumy.Chciałam nawet zadzwonic do nich, ale jakoś nigdy nie mogłam się połączyć
      (!?).
      • tigu Re: TELE 4 07.05.06, 22:00
        skoro macie kompy i net to po co wam jakies telefony? lepiej dokupic sobie
        zestaw do kompa i mozna smigac przez siec. czyli dokładnie to samo co robi to
        TELE, bo oni przeciez przez voip-a to robią :)
        • keisharain Re: TELE 4 07.05.06, 23:51
          wlasnie tez sie tak zastanawiam ;) moze to sila przyzwyczajenia.
          no i skad brac dzis czas na rozwmowy z gadatliwa tesciowa...
          ja nawet voip nie uzywam, wystarcza mi komorka (w ktorej i tak kupa minut
          sie marnuje).
        • mika1974 Re: TELE 4 08.05.06, 09:31
          Ja niestety mam zawodową potrzebę posiadania telefonu, więc jakiegoś operatora
          muszę mieć. A czy ma ktoś może INOTELA? Bo zastanawiam się, czy nie zmienić na
          tego operatora. Oni mają łącza światłowodowe, więc teoretycznie powinny działać
          lepiej, ale jak zakładałam TELE4 to oni jeszcze nie instalowali telefonów w 65,
          a ja już nie mogłam czekać, tylko boję się znowu sparzyć na jakiejś CUDOWNEJ
          ofercie, a tepsa jakoś mnie nie pociąga po tym jak jednego roku wystawili mi ok
          20 faktur korygujących, bo wciąż mi coś źle naliczali.
          • tigu Re: TELE 4 08.05.06, 15:45
            swiatłowód to niczego nie załatwi - to tylko medium transmisyjne
            problemem są wszelkiego typu rutery i inne ustrojstwa
            pomijam fakt ze ip jest protokołem bez gwarancji jakości (mały ruch - dobrze
            słychać, duży ruch - źle słychać)

to tak z drogą, co z tego że masz autostrade 2 czy 4 pasmową jak w jej połowie
            jest tylko jedna mała bramka która pobiera opłate (A2 ;) )
            • mika1974 Re: TELE 4 08.05.06, 17:59
              No i proszę, dziś zadzwoniła do mnie Pani z TELE 4 z informacją, że jutro będą
              zmieniać modem, więc jest nadzieja, że się poprawi jakość :-)
              • tomkoa Re: TELE 4 08.05.06, 18:27
                Cześć, my też mamy Tele4 z tym, że zakładałem od razu jakość gorszą niż w TPSA
                bo to VoIP. Poza tym na VoIPie nie widziałem jeszcze żeby chodził fax dobrze
                więc nie sądzę że w najbliższym czasie fax się poprawi (vot takaja technika - w
                sumie to po co coś zamieniać na analogowy sygnał aby potem znów zamieniać na
                cyfrowy :)).

Faktycznie czasami ludzie narzekali, że nas słabo słychać (za to my słyszymy
                zawsze dobrze).
                W sumie to kupiłem to bo mi powiedzieli że są pakiety za o.k. 10 PLN na 150min.
                Z pierwszym rachunkiem okazało się, że się mylili (oczywiście wmawiają mi przez
                telefon, że to ja się mylę - brak honoru z ich strony no ale ja tak dużo nigdy
                od ludzi nie wymagam przez co zawsze dobrze się czuje bo się nie mam na czym
                sparzyć :P)
                Ale wracając do tematu: okazało się że te pakiety to nie są pakiety ale swoisty
                abonament który się nazywa (u nich) pakietem. Abonament umożliwia łączenie za
                jedyne 12 groszy zamiast np. 39 groszy (czy jaka tam jest cena w tepsie).
                Tak czy owak rachunek był mniejszy niż ten który miałem w tpsa (tam miałem
                abonament za 70 PLN bo dużo rozmawiam z rodziną wieczorami)

Teraz jednak w TELE4 już chyba dorobili się produktu o który mi chodzi - czyli
                mają VoIPa w cenie VoIPa a nie półVoIPa.
                Chwalą się, że mają abonament za 26 PLN gdzie jest 300 minut na stacjonarne i
                to jest mniej więcej to o co mi chodzi. Niestety włączą mi to dopiero w czerwcu
                więc póki co dzwonię za 7gr za minutę z aplikacyjki ściągniętej z
                www.halonet.pl. Jest też www.easycall.pl ale halonet działa lepiej.
                O dziwo halonet działa nawet lepiej po tych samych łączach po których mamy
                tele4 jak się domyślam bo przecież tele4 to echostar od którego mamy łącze
                internetowe.

no ale dosyć tego wypisywania
                miłego dadania przez VoIPa życzę wszystkim
                fax nie pójdzie oj nie.. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka