Dodaj do ulubionych

Grobelny to debil!!

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 13:06
Grobelny wraz ze swoimi wspaniałymi radnym uchwalił podwyższkę ceny wody o
25%. Czy on jest normalny?? Ja już przywykłem do myśli że Poznaniem rządzi
oszołom!! ale tego się nie spodziewałem! Zaskakujące jest to, że takie
głupkowate pomysły tego debila i sklonowanej owcy podchwycają radni!! Ja
tego nie rozumiem i mam żal do radnych, myślałem że mają nieco więcej oleju
w głowie. Mam nadzieję, że wyborcy R. Grobelnego vel. Debil pomyślą za kilka
lat przed wyborem tego oszołoma na następną kadencję- chociaż historia mówi,
że gówno zawsze na wierzch wypływa- i jak nie prezydentem to stanie się
kolejną kreturą podmaślająx kibolom z Lecha!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Radost Re: Grobelny to debil!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.01.03, 16:15
      Gość portalu: clemenza napisał(a):

> Grobelny wraz ze swoimi wspaniałymi radnym uchwalił podwyższkę ceny wody o
      > 25%. Czy on jest normalny?? Ja już przywykłem do myśli że Poznaniem rządzi
      > oszołom!! ale tego się nie spodziewałem! Zaskakujące jest to, że takie
      > głupkowate pomysły tego debila i sklonowanej owcy podchwycają radni!! Ja
      > tego nie rozumiem i mam żal do radnych, myślałem że mają nieco więcej oleju
      > w głowie. Mam nadzieję, że wyborcy R. Grobelnego vel. Debil pomyślą za kilka
      > lat przed wyborem tego oszołoma na następną kadencję- chociaż historia mówi,
      > że gówno zawsze na wierzch wypływa- i jak nie prezydentem to stanie się
      > kolejną kreturą podmaślająx kibolom z Lecha!!

jako wyborca Grobelnego z mila checia mowie o Tobie debil.
      • Gość: lolita Re: Grobelny to debil!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 13:18
        Gość portalu: Radost napisał(a):

> >
        > jako wyborca Grobelnego

i nie ma się czym chwalić
        • Gość: Radost Re: Grobelny to debil!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.01.03, 13:56
          Gość portalu: lolita napisał(a):

> Gość portalu: Radost napisał(a):
          >
          > > >
          > > jako wyborca Grobelnego
          >
          > i nie ma się czym chwalić

Droga lolitko pozwol ze bede sie chwali tym czym chce. Twoj nick tez mowi o
          tym czym sie chwalisz i nie jest to powod do dumy.
          • Gość: clemenza Re: Grobelny to debil!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 22:43
            lolita dzięki, że ktoś stanął po mojej stronie i widzi błędy R. Grobelnego, a
            radostowi skończyły się argumenty o które prosiłem, jakoś ich nie ma skoro nie
            poróbuje dyskutować. A to że przyczepia się do lolity tzn. że brak mu nawet
            weny twórczej- a może on ma porostu kompleks małego fiuta.
            • Gość: Radost poprosze o argumenty IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 12:17

> lolita dzięki, że ktoś stanął po mojej stronie i widzi błędy R. Grobelnego,
              a
              > radostowi skończyły się argumenty o które prosiłem, jakoś ich nie ma skoro
              nie
              > poróbuje dyskutować. A to że przyczepia się do lolity tzn. że brak mu nawet
              > weny twórczej- a może on ma porostu kompleks małego fiuta.

Oh jestem pod wraznem Twoich argumentow. Mam malego fiuta itd. brawo. I jescze
              jedno jak cos komus zarzucasz to ja prosze o argumenty jako powiedzmy
              broniacy. Nie jestem zwolennikiem Grobelnego ale poprosze o Twoj wywod na
              temat jaki byl wybor w wyborach samorzadowych. Na razie oprocz podwyzki wody
              ktora wprowadzil PWiK na czele ktorego stoi pan Chudzinski(podwyzka byla
              niezbedna jesli checmy uzyskac pieniadze z Unii choc naprawde nie wiem czy az
              taka wysoka, dla przypomnienia powtorze ze i tak po podwyzce nie mamy
              najdrozszej wody -9 mijesce w kraju). Pozniej rzucasz sie jak dziecko -
              przeskakujesz z podwyzki wody na oplaty prakomatow. Widzisz TK orzekl co
              prawda ze jest brak ustaw regulujacej tego typu oplaty jednakze dal czas na
              wprowadzenie takowej a wiec dalej bedziemy placic.
              Grobelny to nie jest prezydent marzen ale w przypadku wyboru miedzy nim a
              Kaczmrkiem....
              Moge Tobie powiedziec ze widze wiele wad Grobelnego,np. maly lobbing na rzecz
              powaznych inwestycji gospodarczych. Promocja miast - pan Kayser wrrrr , MTP-
              kolejna wtopa. Ale np. Urzad wojewodzki tez malo robi. Czy pana wojewoda
              oprocz wlazenia w od.. Lybackiej robi cokolwiek aby nasze woj. mialo wiekszy
              budzet?? odprowadzamy co roku sporo pieniedzy a dostajemy mniej niz Kujawsko-
              Pomorskie czy Dolnoslaskie(placimy wiecej do budzetu od tych wojewodztw).
              Licze ze dasz mi jakies sensowen argumenty oprocz podmalasnie Lolicie(czytales
              ksiazke - mala lolitka perfidnia wykorzustuje mezczyzn).
              Zaznaczam ze dobro WLKP. a przede wszystkim Poznania lezy mi na sercu i
              dostrzegam zarowno wady jak i zalety Gorbelnego.
              • Gość: kukmajst Prosze, oto argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 12:34
                Dla mnie głównym argumentem przeciw Grobelnemu jest skandalicznie niski poziom
                MIEJSKICH inwestycji za jego kadencji (konkretnie, ok. 10% wszystkich wydatków
                w 2001r., porównać: 28 Warszawa, 27 Katowice, 24 Kraków, 21 Gdańsk, nawet
                Wrocław 16)- 1 km Nowych Zawad, 0 km nowych tras tramwajowych, COŚ - w głównej
                mierze z pieniędzy budżetu państwa i województwa. I niech nie broni
                się "modernizacjami" (najcześciej zwykłe remonty)- bo to wiele NOWEGO do
                systemu infrastruktury miejskiej nie wnosi. Ale chyba najbardziej wnerwia mnie
                jeden aspekt: "gazetowe" sukcesy czyli w gazetach pojawia się wypowiedź, według
                której lada chwila ma się rozpocząć jakaś inwestycja, co więcej jest ona
                traktowana tak jakby w zasadzie już prawie została zrealizowana. Oczywiście
                większość z nich do tej pory nie została nawet napoczęta (np. budowa
                Polskiej/Bułgarskiej, Termy Maltańskie).

Do tego dorzućmy inwestycje niepotrzebne (Podgórna) oraz inwestycje innych
                podmiotów publicznych niż miasto, którymi chetnie chwali się Grobelny mający z
                nimi mało wspólnego (np. poznański odcinek autostrady czy budynki UAM na
                Morasku). I te jego ciągłe zachwyty nad wysoką pozycją Poznania w rankingach
                gospodarczych. Owszem, Poznań jest drugim najbogatszym miastem w Polsce, ale
                dzięki przedsiębiorczości zwykłych POZNANIAKÓW oraz inwestycjom zagranicznym
                głównie z lat 1990-1998, a nie dzięki obecnym władzom miejskim, które raczej
                ten poziom zaniżają niż zawyżają, m.in. z wyżej wskazanego powodu: mało
                miejskich inwestycji
                • Gość: Radost Re: Prosze, oto argumenty IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 12:38
                  Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> Dla mnie głównym argumentem przeciw Grobelnemu jest skandalicznie niski
                  poziom
                  > MIEJSKICH inwestycji za jego kadencji (konkretnie, ok. 10% wszystkich
                  wydatków
                  > w 2001r., porównać: 28 Warszawa, 27 Katowice, 24 Kraków, 21 Gdańsk, nawet
                  > Wrocław 16)- 1 km Nowych Zawad, 0 km nowych tras tramwajowych, COŚ - w
                  głównej
                  > mierze z pieniędzy budżetu państwa i województwa. I niech nie broni
                  > się "modernizacjami" (najcześciej zwykłe remonty)- bo to wiele NOWEGO do
                  > systemu infrastruktury miejskiej nie wnosi. Ale chyba najbardziej wnerwia
                  mnie
                  > jeden aspekt: "gazetowe" sukcesy czyli w gazetach pojawia się wypowiedź,
                  według
                  >
                  > której lada chwila ma się rozpocząć jakaś inwestycja, co więcej jest ona
                  > traktowana tak jakby w zasadzie już prawie została zrealizowana. Oczywiście
                  > większość z nich do tej pory nie została nawet napoczęta (np. budowa
                  > Polskiej/Bułgarskiej, Termy Maltańskie).
                  >
                  > Do tego dorzućmy inwestycje niepotrzebne (Podgórna) oraz inwestycje innych
                  > podmiotów publicznych niż miasto, którymi chetnie chwali się Grobelny mający
                  z
                  > nimi mało wspólnego (np. poznański odcinek autostrady czy budynki UAM na
                  > Morasku). I te jego ciągłe zachwyty nad wysoką pozycją Poznania w rankingach
                  > gospodarczych. Owszem, Poznań jest drugim najbogatszym miastem w Polsce, ale
                  > dzięki przedsiębiorczości zwykłych POZNANIAKÓW oraz inwestycjom zagranicznym
                  > głównie z lat 1990-1998, a nie dzięki obecnym władzom miejskim, które raczej
                  > ten poziom zaniżają niż zawyżają, m.in. z wyżej wskazanego powodu: mało
                  > miejskich inwestycji

i to sa argumenty. Ja dorzucam swoje(brak kontroli nad MTP i mala promocja
                  miasta aby nie poweidziec beznadziejna.
                • Gość: clemenza Re: Prosze, oto argumenty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 21:14
                  Dzięki za poparcie, myślę że Radost to przeczyta
              • Gość: clemenza Re: poprosze o argumenty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 21:12
                no i muszę Ciebie pochwalić, wreszcie powiedziałeś że prezydent Grobelny to
                nie marzenie tylko mara. Widzisz inne miasta, których spis był w "poznanskiej"
                zaprzestały pobierania opłat za strefę parkowania i było ich kilka. Uważam że
                fundusze unijne są potrzebne, ale póki co ludzie biednieją i taka podwyżka to
                naprawdę sporo. Widzisz myślę, że twoja postawa jest dobra bo dostrzegasz też
                wady, i faktycznie targi podupadły- szkoda. A co do tego wojewódstwa to nie
                pamietasz jak Łęcki oddał nadwyżkę budżetową do Warszawy, to nie tylko ten
                rząd sięga do kieszeni poznaniaków no trezbaby pogadać z takim Libickim czy
                innym "naszym" posłem, akurat on mi przyszedł na myśl, bo rzeczywiście K.
                Łybacka to obraz nędzy i rozpaczy. Znam też kilka spraw w które umoczony jest
                wicewojewoda i jest to przykre że świat polityki "aż" tak bardzo przenika się
                z przetepczym.
    • Gość: kukmajst Re: Grobelny to debil!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.03, 17:50
      Grobelny to, owszem, pozbawiony charyzmy, wizji i polotu idiota, ale akurat nie
      z powodu podwyzki cen wody...
      • Gość: clemenza Re: Grobelny to debil!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 19:38
        pożal się boże wyborca Grobelnego Radost chyba wygląda tak samo jak on i jest
        głubszy niż ustawa przewiduje skoro nie widzi działania na szkode miasta i nie
        przeczytał dzisiejszej "poznańskiej". jeśli jest inaczej to niech mnie
        przekona!! A co do tej wody- to rzeczywiście nie jedyny powód mieliśmy okazję
        obserwować przez szereg lat karygodne poczynania, a ta podwyżka to kolejny
        argument dla jego przeciwników!! I nie wiem czy Radost ma forsy jak lodu czy
        co że go tak broni, a może też tak jak on jest umoczony w lewe interesy co??
        Bo zwykłym ludziom takie podwyższki szkodzą, no chyba że Radost np. się nie
        myje?!
        • Gość: Radost Re: Grobelny to debil!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.01.03, 19:45

> pożal się boże wyborca Grobelnego Radost chyba wygląda tak samo jak on i
          jest
          > głubszy niż ustawa przewiduje skoro nie widzi działania na szkode miasta i
          nie
          > przeczytał dzisiejszej "poznańskiej". jeśli jest inaczej to niech mnie
          > przekona!! A co do tej wody- to rzeczywiście nie jedyny powód mieliśmy
          okazję
          > obserwować przez szereg lat karygodne poczynania, a ta podwyżka to kolejny
          > argument dla jego przeciwników!! I nie wiem czy Radost ma forsy jak lodu czy
          > co że go tak broni, a może też tak jak on jest umoczony w lewe interesy co??
          > Bo zwykłym ludziom takie podwyższki szkodzą, no chyba że Radost np. się nie
          > myje?!

Jestem o wiele "głubszy" od Grobelnego bo np. nie skonczylem jescze studiow.
          AAA przeczytales to w gazecie...no to ok. Faktycznie jak tak napisali to tak
          musi byc. Oczywiscie to tylko moj glos w wyborach zadecydowal o wygranej
          Grobelnego. Forsy mam mnostwo a ze tyle jej jak lodu to i mam sie w czym myc
          (forsa topnieje jest woda). Wyskoczyles jak diabelek z pudelka - bredzisz o
          wodzie (temat walkowany juz wielokrotnie-zreszta nawet po podwyzce nie
          bedziemy mieli najdrozesz wody w Polsce bodjaze 9 miejsce). Ale to nie o to
          chodzi, ja tez nie jestem za podwyzka cen wody ale wytlumacz mi dlaczego
          jestem debilem ze na niego glsowalem? Byla jakas konkretne alternatywa w
          wyborach??
        • Gość: P.B Re: Grobelny to debil!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 23:35

> pożal się boże wyborca Grobelnego Radost chyba wygląda tak samo jak on i jest
          > głubszy niż ustawa przewiduje skoro nie widzi działania na szkode miasta i
          nie
          > przeczytał dzisiejszej "poznańskiej". jeśli jest inaczej to niech mnie
          > przekona!! A co do tej wody- to rzeczywiście nie jedyny powód mieliśmy okazję
          > obserwować przez szereg lat karygodne poczynania, a ta podwyżka to kolejny
          > argument dla jego przeciwników!! I nie wiem czy Radost ma forsy jak lodu czy
          > co że go tak broni, a może też tak jak on jest umoczony w lewe interesy co??
          > Bo zwykłym ludziom takie podwyższki szkodzą, no chyba że Radost np. się nie
          > myje?!

podwyżka była niezbędna
    • black.night debil, klonowana owca, gówno, oszołom, kreatura 04.01.03, 06:03

> Grobelny wraz ze swoimi wspaniałymi radnym uchwalił podwyższkę ceny wody o
      > 25%. Czy on jest normalny?? Ja już przywykłem do myśli że Poznaniem rządzi
      > oszołom!! ale tego się nie spodziewałem! Zaskakujące jest to, że takie
      > głupkowate pomysły tego debila i sklonowanej owcy podchwycają radni!! Ja
      > tego nie rozumiem i mam żal do radnych, myślałem że mają nieco więcej oleju
      > w głowie. Mam nadzieję, że wyborcy R. Grobelnego vel. Debil pomyślą za kilka
      > lat przed wyborem tego oszołoma na następną kadencję- chociaż historia mówi,
      > że gówno zawsze na wierzch wypływa- i jak nie prezydentem to stanie się
      > kolejną kreturą podmaślająx kibolom z Lecha!!
      Kolego. Używasz słów : debil, sklonowana owca, oszołom, gówno, kreatura o
      człowieku. Nie znam gościa. Obecnie nie mieszkam w Poznaniu, ale to co Ty
      robisz jest ani chrześcijańskie, ani kulturalne, ani na poziomie nawet nie jest
      chamskie. To prymitywne.
      • Gość: clemenza Re: debil, klonowana owca, gówno, oszołom, kreatu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 18:18
        no widzisz nie mieszkasz w Poznaniu więc masz racje, że się nie wypowiadasz.
        rzeczywiście musiałbyś trochę pomieszkać w Pozniu no i może nie w 100 ale
        myślę, że w 75% przyznałbys mi rację. A nie słyszałeś tego: "oddajmy Bogu co
        Boskie, a cesarzowi co cesarskie"- więc może wiary w to nie mieszaj choć
        napewno stanowi ona podstawę naszego życia. Rozumiemy się??
        A do innych to nie pociesza mnie myśl że jesteśmy na 9 miejscu jeśli chodzi o
        cenę, jak czytacie gazety to za kilka dni będzie głosowanie na temat sieciówek
        i biletów mpk. Wiecie, że normalny bilet ma zdrożeć o 20 zł., a za miesiąc
        wpieprzą nam podwyżkę za prąd.
        A do tego Pana co napisał, że studiów jeszcze nie ma to mogę powiedzieć że
        cenię sobie jego szczerość i uważam, że studia lub wyższy tytuł naukowy nie
        dają mądrości życiowej! A Pan Grobelny może sobie palić pieniądze, które np.
        nie legalnie inkasuje z parkomatów w strefie parkowania- jeśli to jest
        normalne to ja jestem Św. Antoni!
        • Gość: Radost Re: debil, klonowana owca, gówno, oszołom, kreatu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 12:20

> no widzisz nie mieszkasz w Poznaniu więc masz racje, że się nie wypowiadasz.
          > rzeczywiście musiałbyś trochę pomieszkać w Pozniu no i może nie w 100 ale
          > myślę, że w 75% przyznałbys mi rację. A nie słyszałeś tego: "oddajmy Bogu co
          > Boskie, a cesarzowi co cesarskie"- więc może wiary w to nie mieszaj choć
          > napewno stanowi ona podstawę naszego życia. Rozumiemy się??
          > A do innych to nie pociesza mnie myśl że jesteśmy na 9 miejscu jeśli chodzi
          o
          > cenę, jak czytacie gazety to za kilka dni będzie głosowanie na temat
          sieciówek
          > i biletów mpk. Wiecie, że normalny bilet ma zdrożeć o 20 zł., a za miesiąc
          > wpieprzą nam podwyżkę za prąd.
          > A do tego Pana co napisał, że studiów jeszcze nie ma to mogę powiedzieć że
          > cenię sobie jego szczerość i uważam, że studia lub wyższy tytuł naukowy nie
          > dają mądrości życiowej! A Pan Grobelny może sobie palić pieniądze, które np.
          > nie legalnie inkasuje z parkomatów w strefie parkowania- jeśli to jest
          > normalne to ja jestem Św. Antoni!

uwazasz ze przy innym prezydencie nie bylo by podwyzek?? Oczywiscie podwyzki
          nie sa tym o czym chcialbym slyszec.
    • Gość: Ronni Re: Grobelny to debil!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 23:33
      Dla mnie to jest idiotyzm !!!!!! Wszyscy sie lepiej znaja na polityce, co
      nie ???? Gwarantuje, ze gdyby ktos z Was zostal prezydentem to bylby wyzywany
      od debila na tym forum. I co chcielibyscie tego? Myslicie, ze to tak
      latwo...dam wszystkim podwyzke, a pieniadze do budzetu same przyjda, co ????
      Zastanowcie sie zanim bedziecie obrazac goscia..bo kiedys wy mozecie zostac
      prezydentem...
      • Gość: tomasz Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 00:52
        Trzeba spojrzeć w projekt budżetu aby zobaczyć że nie jest wesoło. wpływy do
        kasy miasta znacznie spadły i jest to efekt kulejącej całej gospodarki
        krajowej. Wpływy z tytułu opłaty skarbowej od transakcji spadły o 100 milionów
        złotych. Brak dzieci ( rząd zlikwidował zasiłki porodowe, skrócił urlopy
        macierzyński i wychowawczy, podniósł vat na artykuły dziecięce ) a my
        utrzymujemy ogromne szkoły i zbyt dużą liczbę przedszkoli, które generują nam
        ogromne koszty.
        Kolejny koszt to pomoc społeczna . Bezrobocie wzrasta w całym kraju. Tylko się
        cieszyć że u nas jest jeszcze takie niskie, ale ilość ludzi zgłaszających się
        po pomoc stale rośnie i wydatki na nią również.
        CO W TYCH OKOLICZNOŚCIACH MA ZROBIĆ PREZYDENT ??? bez względu na to kto nim
        jest potrzebował by złotej rybki by wszystkim dogodzić.

Grobelny dobrze sobie radzi w tych okolicznościach w których jest nasze
        Państwo ,
        nie możemy oczekiwać że Poznań będzie oazą szczęścia i dobrobytu jeśli kraj
        przeżywa kryzys.
        • Gość: Marvin Re: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 11:06
          Gość portalu: tomasz napisał(a):

> Trzeba spojrzeć w projekt budżetu aby zobaczyć że nie jest wesoło. wpływy do
          > kasy miasta znacznie spadły i jest to efekt kulejącej całej gospodarki
          > krajowej. Wpływy z tytułu opłaty skarbowej od transakcji spadły o 100
          milionów
          > złotych. Brak dzieci ( rząd zlikwidował zasiłki porodowe, skrócił urlopy
          > macierzyński i wychowawczy, podniósł vat na artykuły dziecięce ) a my
          > utrzymujemy ogromne szkoły i zbyt dużą liczbę przedszkoli, które generują nam
          > ogromne koszty.
          > Kolejny koszt to pomoc społeczna . Bezrobocie wzrasta w całym kraju. Tylko
          się
          > cieszyć że u nas jest jeszcze takie niskie, ale ilość ludzi zgłaszających się
          > po pomoc stale rośnie i wydatki na nią również.
          > CO W TYCH OKOLICZNOŚCIACH MA ZROBIĆ PREZYDENT ??? bez względu na to kto nim
          > jest potrzebował by złotej rybki by wszystkim dogodzić.
          >
          > Grobelny dobrze sobie radzi w tych okolicznościach w których jest nasze
          > Państwo ,
          > nie możemy oczekiwać że Poznań będzie oazą szczęścia i dobrobytu jeśli kraj
          > przeżywa kryzys.

Powinien lobbować na rzecz naszego miasta, a on i jego klika zastępców nic nie
          robią. Powiedz mi jacy iwestorzy napłyneli do Poznania za kadencji Grobelnego??
          Konkretne przykłady. Popatrz na Śląska tam co chwile ktoś w coś inwestuje , a u
          nas jestdupa blada. Nasz region nie ma siły przebicia w Rządzie ani w Sejmie.
          Dlaczego w woj. wielkopolskim nie stworzy się też stref okonomicznych jak na
          Śląsku??? Przecież wielkopolska to nie tylko Poznanń i są tu regiony z równie
          wysokim bezrobociem jak na śląsku.
          • Gość: P.B Re: IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 12:35
            Gość portalu: Marvin napisał(a):

> Powinien lobbować na rzecz naszego miasta, a on i jego klika zastępców nic
            nie
            > robią. Powiedz mi jacy iwestorzy napłyneli do Poznania za kadencji
            Grobelnego??

o jakie inwestycje ci chodzi, komercyjne czy przemysłowe?

>
            > Konkretne przykłady. Popatrz na Śląska tam co chwile ktoś w coś inwestuje , a
            u

Co się buduje, podaj konkretne przykłady!

>
            > nas jestdupa blada. Nasz region nie ma siły przebicia w Rządzie ani w Sejmie.
            > Dlaczego w woj. wielkopolskim nie stworzy się też stref okonomicznych jak na
            > Śląsku??? Przecież wielkopolska to nie tylko Poznanń i są tu regiony z równie
            > wysokim bezrobociem jak na śląsku.

Nie tworzy się u nas SSE bo do inwestycji w WLKP czy Poznaniu nie trzeba
            przekonywać, mamy wszystko specjalistów, infrastrukturę, chłonny rynek itd. a w
            innych regionach tego brak. Po drugie SSE są niezgodne z prawem UE i wielce
            brawdopodobne jest to, że nowe strefy już nie powstaną a i te istniejące
            zostaną zlikwidowane - zwłaszcza bezsensowna krakowska.
            • Gość: Radost Zlikwidowac SSE albo cala Polska SSE IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 12:41
              Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: Marvin napisał(a):
              >
              > > Powinien lobbować na rzecz naszego miasta, a on i jego klika zastępców nic
              >
              > nie
              > > robią. Powiedz mi jacy iwestorzy napłyneli do Poznania za kadencji
              > Grobelnego??
              >
              > o jakie inwestycje ci chodzi, komercyjne czy przemysłowe?
              >
              > >
              > > Konkretne przykłady. Popatrz na Śląska tam co chwile ktoś w coś inwestuje
              > , a
              > u
              >
              > Co się buduje, podaj konkretne przykłady!
              >
              > >
              > > nas jestdupa blada. Nasz region nie ma siły przebicia w Rządzie ani w Sejm
              > ie.
              > > Dlaczego w woj. wielkopolskim nie stworzy się też stref okonomicznych jak
              > na
              > > Śląsku??? Przecież wielkopolska to nie tylko Poznanń i są tu regiony z rów
              > nie
              > > wysokim bezrobociem jak na śląsku.
              >
              > Nie tworzy się u nas SSE bo do inwestycji w WLKP czy Poznaniu nie trzeba
              > przekonywać, mamy wszystko specjalistów, infrastrukturę, chłonny rynek itd.
              a w
              >
              > innych regionach tego brak. Po drugie SSE są niezgodne z prawem UE i wielce
              > brawdopodobne jest to, że nowe strefy już nie powstaną a i te istniejące
              > zostaną zlikwidowane - zwłaszcza bezsensowna krakowska.

SSE to najwieksza niesprawiedliwosc w Polsce. Albo cala Polska bedzie SSE albo
              nalezy dazyc do ich likwidacji.
        • Gość: clemenza Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 21:16
          ale kieszeń mieszkańców to nie studnia bez dna
      • Gość: clemenza Re: Grobelny to debil!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 21:01
        Uważam że masz rację, ale myślę też że nie miałbym takich wątpliwości gdyby
        Grobelny był "czysty" a jest umoczony w kilka spraw. I powiem jeszcze że nie
        łatwo być prezydentem, ale można strać się rządzić uczciwie aby ludzie nie
        mieli haka i mieli choć trochę szacunku co?? Podzielasz moją opinię??
        • Gość: tomasz Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 22:43

> Uważam że masz rację, ale myślę też że nie miałbym takich wątpliwości gdyby
          > Grobelny był "czysty" a jest umoczony w kilka spraw. I powiem jeszcze że nie
          > łatwo być prezydentem, ale można strać się rządzić uczciwie aby ludzie nie
          > mieli haka i mieli choć trochę szacunku co?? Podzielasz moją opinię??

Masz rację , ale nie można o nim mówić ze jest debilem
          • Gość: Marvin Re: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.01.03, 08:35
            Gość portalu: tomasz napisał(a):

> Gość portalu: clemenza napisał(a):
            >
            > > Uważam że masz rację, ale myślę też że nie miałbym takich wątpliwości gdyb
            > y
            > > Grobelny był "czysty" a jest umoczony w kilka spraw. I powiem jeszcze że n
            > ie
            > > łatwo być prezydentem, ale można strać się rządzić uczciwie aby ludzie nie
            >
            > > mieli haka i mieli choć trochę szacunku co?? Podzielasz moją opinię??
            >
            > Masz rację , ale nie można o nim mówić ze jest debilem

Masz racje jest tylko pospolitym politycznym MATACZEM !!!!!
            • Gość: clemenza Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 09:57

>
              > Masz racje jest tylko pospolitym politycznym MATACZEM !!!!!

dzięki za popracie, tylko że mało z tego wynika!! Prezydent zostanie a Poznań
              upada macie jakąś propozycję?? A akurat Grobelny se nabrechtał
          • Gość: clemenza Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 09:55
            tomasz a powiedz jak nazwałbyś gocia który nieudolnie rządzi miastem i ładuje
            się w układy, a ponadto działa na niekorzyść obywateli??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka