Dodaj do ulubionych

Więcej chętnych niż puszek

IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 07:11
Uczniowie zachowali się trochę, jak przysłowiowe "święte krowy",
a "gazeta" dała im pole do popisu.
Znam przypadki sztabów, gdzie po identyfikatory zgłosiło się
tyle samo chętnych a sztaby dostały ileś razy mniej
identyfikatorów. I co i nic. Bez wybrzydzania wzięli się do
roboty. Osoby, które nie dostały identyfikatora pomagają CHĘTNIE
przy organizacji Finału.
A księżniczki i książęta z 10. obraziły się. Rozwiązań było
wiele. Tylko trzeba było chcieć. Mogli wybrać np. 50 tych którzy
w ubiegłym roku najwięcej zebrali, reszta zajęłaby się innymi
sprawami. Identyfikatorów nie muszą mieć liczący pieniądze,
przygotowującuy plakaty, pomagający w organizacji sprzętu
nagłaśniającego, czy osoby, które przygotowują herbatki dla
kwestarzy, czy jak to gdzieniegdzie bywa - nauczyciele mający
pieczę nad zbiórką, żeby sobie później dopiąć go dpo teczki z
osiągnięciami pedagogicznymi.
"Sztab" z 10. pokazał, że jak cały Poznań wolą wygrać coś dla
siebie (Malta, Zamek etc.) niż zagrać wspólnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rubens Re: Więcej chętnych niż puszek IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.01.03, 09:43
      Gościu Nomad .Najprościej jest krytykować i obrażać .Widzę jesteś w tym
      dobry.Pisać takie bzdury nie zapoznając się z dokładną historią działalności
      tego sztabu to świństwo.I to duzego kalibru bo krytykowanie tak wielkiego
      zpalu i chęci do pracy charytatywnej przez młodzierz jest poprostu nieetyczne.
      Młodzierz która zajmue się w tym sztabie otoczką { herbatka,plakaty,liczenie,}
      to następne kilkadziesiąt osób.Te kilaset to tylko te które chciały iść
      w "miasto".Miały chodzić po siedem,osiem osób z jednym identyfikatorem i jedną
      puszką ? Zanim napiszesz pomyśl.Gorąco pozdrawiam.
      Rubens
    • Gość: Absolwentka Totalne lekceważenie i ignorancja!!! IP: *.icpnet.pl 10.01.03, 12:23
      Nomadzie, nie wypowiadaj się na temat, o którym nie masz
      zielonego pojęcia, bo Twoje zdanie po prostu nie ma prawa
      bytu!!!Nie wiesz jak się organizuje tak duży sztab WOŚP, który
      zbiera co roku olbrzymią sumę pieniędzy(1/4 zebranych pieniędzy
      w całym Poznaniu)!Więc zachowaj te swoje obcesowe teksty dla
      siebie i nie wypowiadaj się! Wielokrotnie brałam udział w WOŚP
      w sztabie tej szkoły i wiem jak to wygląda. Jest to jeden z
      najlepiej zorganizowanych sztabów, i to pod wieloma względami.
      A chodzenia po mieście w 7 osób z jednym identyfikatorem i
      jedną puszką po prostu sobie nie wyobrażam. Przede wszystkim 7
      osób to już tłok, a ludzie dający pieniądze często chcą mieć
      pewność,że oddają je kompetentnym kwestującym, czyli takim,
      którzy posiadają identyfikatory!A jedna osoba z identyfikatorem
      wśród 7 osób, to zdcydowanie za mało! To co robi głowny sztab w
      Warszawie jest po prostu śmieszne i jest to najzwyklejsza
      ignorancja i lekceważenie! Jeżeli tak to ma być organizowane,
      to nie powiniśmy tak ślepo ufać "warszawiakom", bo gdy oni są
      zdolni zlekceważyć tak duży i efektywny sztab, to może ta
      Orkiestra nie jest już akcją charytatywną, tylko jakąś
      miedzymiastową ("Warszawka" zbiera ogromne sumy, a reszcie nie
      wolno się do nich zbliżyć) rozgrywką!!! A przecież głównym i
      najważniejszym celem WOŚP jest zebranie jak największej sumy
      pieniędzy na szczytny cel!!! Skoro ignoruje się sztab, który
      zbierał ogromne sumy, to zaczynam wątpić w to, czy zbieranie
      pieniędzy na ratowanie życia ludzkiego jest faktycznie głównym
      celem....
      • Gość: Dzidka Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 14:58
        > A chodzenia po mieście w 7 osób z jednym identyfikatorem i
        > jedną puszką po prostu sobie nie wyobrażam. Przede wszystkim 7
        > osób to już tłok, a ludzie dający pieniądze często chcą mieć
        > pewność,że oddają je kompetentnym kwestującym, czyli takim,
        > którzy posiadają identyfikatory!A jedna osoba z identyfikatorem
        > wśród 7 osób, to zdcydowanie za mało!

Przepraszam bardzo, ale to nie Nomad wymyślił chodzenie w 7 osób z jedną
        puszką, tylko jest to cytat z artykułu! A czy nie ma racji, ze niezależnie od
        ilosci identyfikatorów, chętni z 10-tki mogliby pomagać w inny sposób?
        Chociażby tak, jak to Nomad wskazuje? Niby dlaczego wszyscy się pchają do
        kwestowania? "Grać" mozna na każdy sposób. Kilka lat temu ja też "zagrałam" -
        mianowicie nie będąc w żadnym sztabie, nie mając żadnego identyfikatora, nie
        zgłaszając niczego nikomu, wraz z koleżanką przez cały dzień donosiłam
        kwestującym niedaleko ode mnie przy supermarkecie kanapki i ciepłe picie w
        termosie!! I ich zwykłe "dziękuję" wystarczyło, ze poczułam się, jakbym
        dołożyła swoją cegiełkę do tego wielkiego gmachu. Do tego, zeby wspomóc
        Orkiestrę, nie potrzeba łazić z puszką, szanowny sztabie z 10-tki.
        A nawiasem mówiąc, mała nauka dla owego sztabu, która Wam się pewnie przyda na
        przyszłosć: jeśli wysyła się gdziekolwiek jakikolwiek dokument (np.
        zgłoszenie), to się potem natychmiast osobiście SPRAWDZA, czy on dotarł!! Jak
        pójdziecie do pracy, sami zobaczycie, co to znaczy takie sprawdzenie sobie
        odpuścić.
        • Gość: Mintaj Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.01.03, 20:49
          Dzidka ty jesteś idiotką czy tylko udajesz? Przecież tu wcale
          nie chodzi o ten jeden sztab.Przeczytaj co
          napisała "absolwentka" a może twój zacofany móżdżek pewne
          rzeczy zrozumie.Nie chodzi tu o jakiś tam sztab,tylko o
          kilkuset młodych ludzi,którzy od kilku ładnych lat kwestując
          dla WOSP pokazali że robią to z olbrzymią pasją i
          zaangażowaniem.A teraz jakieś "warszawiaki" im w tym
          przeszkadzają.Tłumaczenie się tych z "Warszawki" jest poprostu
          kupą śmiechu.Dzidka obudż się a przedewszystkim dorośni do
          zabierania głosu w tak poważnych sprawach.Zyczę Tobie dużo
          rozumu i pogody ducha.
          • Gość: Dzidka Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 21:00
            Gość portalu: Mintaj napisał(a):

> Dzidka ty jesteś idiotką czy tylko udajesz? Przecież tu wcale
            > nie chodzi o ten jeden sztab.Przeczytaj co
            > napisała "absolwentka" a może twój zacofany móżdżek pewne
            > rzeczy zrozumie.Nie chodzi tu o jakiś tam sztab,tylko o
            > kilkuset młodych ludzi,którzy od kilku ładnych lat kwestując
            > dla WOSP pokazali że robią to z olbrzymią pasją i
            > zaangażowaniem.A teraz jakieś "warszawiaki" im w tym
            > przeszkadzają.Tłumaczenie się tych z "Warszawki" jest poprostu
            > kupą śmiechu.Dzidka obudż się a przedewszystkim dorośni do
            > zabierania głosu w tak poważnych sprawach.Zyczę Tobie dużo
            > rozumu i pogody ducha.

Tobie natomiast życzę więcej kultury - wolno mi mieć moje własne zdanie i to
            nie jest powód żeby wyzywać mnie od idiotek i zacofanych móżdżków. Odnośnie
            treści bardziej merytorycznych Twojego listu - działanie dla WOŚP-u nie polega
            wyłącznie na kwestowaniu, (zanim kwestarze wyjdą na ulice, jest tysiąc rzeczy
            do zrobienia), to po pierwsze, a po drugie twierdzenie, ze "Warszawka"
            przeszkadza to we mnie budzi dziki śmiech, kolego. Warszawka to sobie moze
            przeszkadzać w budowie autostrady, w Orkiestrze identyfikatory rozdziela Sztab
            Główny (w Warszawie czy gdziekolwiek indziej), ergo, przeszkadza sam Owsiak,
            tak? Wąż zjada własny ogon? No to skoro tak sądzisz, to - wszystkiego
            najlepszego. Mam nadzieję, ze wrzucisz sporą kwotę do puszki.
            • Gość: Mintaj Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.01.03, 21:36
              Własne zdanie to może mieć każdy.Ale żeby je podawać publicznie
              to trzeba na ten temat choćby troszeczkę wiedzieć.A ty obrażasz
              setki młodych ludzi nie wiedząc o nich nic.A więc pisarczyku za
              20 groszy posłuchaj.Ci młodzi ludzie przygotowują w szkole sami
              powtórzę SAMI wszystko co dotyczy pracy takiego
              sztabu.Załatwiają jedzenie{bułki,wędliny,sery,itd.}ciepłe picie
              {herbata, kawa, gorące zupki},firmę ochroniarską ,organizują w
              świetlicy różny licytacje.Sami te uzbierane pieniążki liczą i
              segregują.W tym roku też to mieli już załatwione.I co w
              dalszym ciągu uwarzasz że "Warszawka" im nie przeszkodziła.W
              sztabie zostaje około 50 osób,a te kilkaset bez identyfikatorów
              co ma robić?Bardzo mi ciebie żal.
              • the_dzidka Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! 10.01.03, 21:42
                Dziękuję za oświecenie, bo sama ani dydy na ten temat nic nie wiedziałam
                (ironicznie). Krótko: buchacha i plonk!!!!!
                • Gość: Penelopa Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.01.03, 12:00
                  Dzidka,ty nie jesteś idiotką ty jesteś idiotką do sześcianu. Jak można obrażać
                  setki młodych ludzi,którzy z taką pasją i zangarzowaniem poświęcają się pracy
                  dla innych.Jak moZna dawać im nauczkę za to co robili i chcieli dalej robic?
                  Zanim napiszesz pomyśl.Ale pewnie dla Ciebie to za trudne.
                  • Gość: Dzidka Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.03, 12:25
                    > Dzidka,ty nie jesteś idiotką ty jesteś idiotką do sześcianu. Jak można
                    obrażać
                    > setki młodych ludzi,którzy z taką pasją i zangarzowaniem poświęcają się
                    pracy
                    > dla innych.Jak moZna dawać im nauczkę za to co robili i chcieli dalej robic?
                    > Zanim napiszesz pomyśl.Ale pewnie dla Ciebie to za trudne.

Poczytaj, dziecino, co napisałam, ZANIM przyczepił się do mnie niejaki Mintaj.
                    Aha: poczytaj ze zrozumieniem.
                    Nie odmawiam szlachetnych intencji młodziezy z X-tki czy jakiejkolwiek innej
                    szkoły, ale odpowiedz mi - albo ktokolwiek inny - dlaczego za zaszczyt
                    ci "młodzi ludzie" uważają wyłącznie KWESTOWANIE na rzecz Orkiestry? Czyżby
                    uważali, ze inne prace wokół całego wydarzenia przyniosłyby im ujmę? Jeśli
                    tak, to taką "pasję" i "zaangażowanie" mozesz sobie pod tramwaj wsadzić.
                    Pasjonat czy robiący coś dla idei nie wybiera, która praca będzie dla niego
                    lepsza czy gorsza. Ważne dla niego jest, żeby osiągnąć cel. Nie ma
                    identyfikatora kwestarza? To niech do diabła pójdzie malować plakaty! Albo
                    stanowi zaplecze techniczne przy szkolnej aukcji!
                    Zdaje się że WOŚP staje się kolejną areną walki o to, które miasto okaże
                    się "lepsze" i zbierze więcej pieniędzy. Zdaje się, ze zaczynacie zapominać, o
                    co naprawdę w tej akcji chodzi. Nie o to, zeby się okazać "lepszym" od
                    Warszawy, Wrocławia, czy Baranowa Dolnego, tylko o to, żeby W SUMIE w całej
                    Polsce zebrać jak najwięcej kasy. Ale do tego są potrzebni nie tylko
                    kwestarze. Tyle, że to juz mówiłam.
                    Powiedziałam swoje, a teraz mozecie mnie wyzywac od idiotek o ptasim móżdżku
                    (chciałam tylko zauważyć, ze mimo odmiennego zdania JA nikogo żadnym epitetem
                    nie potraktowałam), już nie chce mi się więcej powtarzać. Krótko mówiąc:
                    myślta, co chceta.
                    Bez pozdrowień
                    • Gość: Karpik Re: Jak zwykle czepiacie się najmniej winnego! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 13:02
                      Kochana Dzidko| Ty naprawdę nie rozumiesz o co w tym incydencie chodzi.Nie oto
                      że nie mogą działać inaczej tylko oto że tak zostali potraktowani przez
                      decydentów z Warszawy.Pozdrawiam gorąco iserdecznie.Proszę - nie hamój zapału
                      tej młodzieży.Do swego błędu trzeba umieć się przyznać. Nie wiesz jaki błąd?
                      Myślę że wiesz.
                      • Gość: Ciotka Pouczenie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 21:20
                        Dzidka i Nomad| Dawno nie widziałam w internecie takich debili.Albo
                        zacznijcie się leczyć albo zmieńcie lekarza.
                        • Gość: Saskia Brawo IP: JPLWANT* / *.jasien.net 12.01.03, 22:14
                          > Dzidka i Nomad| Dawno nie widziałam w internecie takich debili.Albo
                          > zacznijcie się leczyć albo zmieńcie lekarza.

Gratuluję. Wystawiłaś sobie Ciotko tymi słowami piękne świadectwo taktu,
                          kultury i zrozumienia tematu. A jak widac po Karpiku, można swoje zdanie
                          wyrazić inaczej. Wstyd, żeby w taki dzień zachowywać się jak flądra z Dworca
                          Centralnego.
                          Z wyrazami niesmaku
                          Saskia
                          • Gość: Karpik Re: Brawo IP: *.icpnet.pl 13.01.03, 17:12
                            Saskia ty sobie mną pola nie czyść.Dla mnie to ty nie jesteś flądrą tylko
                            zwykłą dzi...ką z dworca centralnego.Skoro popierasz takich cymbałów jak tych
                            dwoje zasługujesz na taką ksywkę.Spadaj na drzewo.A od porządnych ludzi się
                            odwal.Znalazło się troje popaprańców i brużdżą.Róbta co chceta [ale nie
                            wy].Poprostu nie zasługujecie.
                            • Gość: Saskia O rety... :-( IP: JPLWANT* / *.jasien.net 13.01.03, 20:05
                              > Saskia ty sobie mną pola nie czyść.Dla mnie to ty nie jesteś flądrą tylko
                              > zwykłą dzi...ką z dworca centralnego.

I pomyśleć, że ja pisząc o Tobie chciałam w ten sposób przypomnieć innym, że
                              będąc innego zdania niż Nomad i Dzidka, umiałeś (ze cztery posty wyżej) mimo
                              to napisac do niej grzeczny list bez żadnych obelg... Że w ten sposób też
                              można...
                              Teraz widzę, że się pośpieszyłam...
                              Saskia smutna
                            • raduch Re: Brawo 14.01.03, 10:14
                              Gość portalu: Karpik napisał(a):

> Saskia ty sobie mną pola nie czyść.Dla mnie to ty nie jesteś flądrą tylko
                              > zwykłą dzi...ką z dworca centralnego.Skoro popierasz takich cymbałów jak tych
                              > dwoje zasługujesz na taką ksywkę.Spadaj na drzewo.A od porządnych ludzi się
                              > odwal.Znalazło się troje popaprańców i brużdżą.Róbta co chceta [ale nie
                              > wy].Poprostu nie zasługujecie.

Wydrukuj swój tekst i pochwal się mamie. Może strzał w pysk Cię czegoś nauczy.
                              R
          • Gość: Dzidka Ale niezaleznie od różnicy zdań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 21:14
            Myślę, że nie ma co się kłócić - najważniejsze jest w tej chwili to, żeby w
            niedzielę wszystko ZAGRAŁO jak należy - od stróża porządku po kwestujących.
            Pozdrawiam Mintaja i innych!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka