Dodaj do ulubionych

to ja sie pochwale

20.06.06, 14:13
Kilka godzin temu uzyskalem tytul zawodowy magistra inzyniera informatyki. Tym
samym dolaczylem do elitarnego grona absolwentow Politechniki Poznanskiej :D
Obserwuj wątek
    • Gość: leda10 nooo gratulacje, ale pogodę miałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:21
      niesprzyjającą :(
      • drhuckenbush Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 16:13
        Zgadza sie. Goraco strasznie, slonce swieci i projektora nie widac...
        Ale na koniec jeszcze krew oddalem, coby lepiej sie poczuc :P
        • Gość: leda10 siódme poty + krew? ;)nie za dużo? no to dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:29
          zimne piwko i pełen relaks. A od jutra do roboty :P
          • v.i.k.k.a Re: siódme poty + krew? ;)nie za dużo? no to dzis 20.06.06, 23:23
            Ja go podziwiam. Oddac 450ml tak bez niczego to nie lada wyczyn. Ja mdleje przy
            pobraniu malutkiej strzykawki do badan, a jakis tydzień temu jak byłam to 2
            panie mnie musialy trzymac:)
          • drhuckenbush Re: siódme poty + krew? ;)nie za dużo? no to dzis 20.06.06, 23:52
            Nie no, luz. Po obronie pracy inzynierskiej zrobilem dokladnie tak samo.
            A teraz nawet sprawdzilem, ze mi stuknelo dwudzieste oddanie - czyli juz 9
            litrow krwi :))
        • lucyferciu Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 16:34
          Niech sobie chociaż odrobinę odsapnie po ciężkim dniu;)
          • v.i.k.k.a Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:25
            lucyferciu napisał:

> Niech sobie chociaż odrobinę odsapnie po ciężkim dniu;)
            ### spędzanie czasu w tak doborowym towarzystwie to dla niego czysta przykemnosc:P
            • v.i.k.k.a Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:25
              przyjemność
              • lucyferciu Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:37
                Czy to znaczy, że Cię olał dzisiaj:-( Oj, nieładnie doktorku;-)
                • v.i.k.k.a Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:42
                  Gdzieżby znowu:D
                  Spedzilismy ze soba cały dzień, od samego rana. Rozstalismy sie jakies pół
                  godziny temu....ale nic straconego, od czego sa telefony i darmowe rozmowy w
                  tepsie:))
                  • lucyferciu Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:48
                    Eee, coś ściemniasz. Jak mogliście spędzić ze sobą cały dzień, jak DR był na
                    forum o 16 i 18. Czyżbyście mieli wtedy "ciche" godziny?:-))
                    • drhuckenbush Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:53
                      Vikka wtedy robila zakupy :))
                      • lucyferciu Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:55
                        drhuckenbush napisał:

> Vikka wtedy robila zakupy :))

OK. Alibi przyjęte :-)) Brzmi bardziej wiarygodnie od prawdy;-)
                    • v.i.k.k.a Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:55
                      Mógł byc:) Czesto tak jest, ze siedzimy sobie razem na forum:))
                      • lucyferciu Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 20.06.06, 23:56
                        Noo, ale Ciebie wtedy nie widziałem. Poza tym Dr "zeznawał" co innego:-)))
                        • v.i.k.k.a Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 21.06.06, 00:02
                          No tak zapomnialm-były zakupy z tesciowa:P
                          A jak nic nie piszę to wcale nie znaczy, ze mnie nie ma:)
                          • lucyferciu Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 21.06.06, 00:05
                            v.i.k.k.a napisała:

> A jak nic nie piszę to wcale nie znaczy, ze mnie nie ma:)

No tak, to wiem:)) Tak jak powiedziałem wcześniej, alibi jest bardziej
                            wiarygodne od prawdy;-)))
                            • v.i.k.k.a Re: Vikka daj dzisiaj spokój doktorkowi 21.06.06, 08:10
                              Dobre alibi nie jest złe;)
      • v.i.k.k.a Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 23:20
        Upał jak cholera, od razu mnie bolała głowa i robiłam sie nerwowa:/
        Ale w CW super-klimatyzacja była, wiec luz. Gorzej jak sie wyjdzie z takiego
        przyjemnego chłodku z powrotem na ten żar:/
        • pan.nikt Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 23:25
          i jaka faza??
          U Ciebie i u chłopa.
          Zakute, zdane, zapomniane (?), to pewnie i ZAPITE!!
          • v.i.k.k.a Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 23:27
            No cos Ty. Pic bedziemy:on w czw, a ja jak mnie przestana bolec zeby po piciu:/
            • pan.nikt Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 23:33
              a dlaczego w czwartek??
              • v.i.k.k.a Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 23:39
                Cholera wie:)Jego spytaj:)
          • drhuckenbush Re: nooo gratulacje, ale pogodę miałeś 20.06.06, 23:54
            Wlasnie jeszcze nie zapite. Po oddaniu krwi za duzo pic nie lubie, a i nie
            moglem dzis bo prowadzilem, a jak prowadze to nigdy nie pije.
            W czwartek z ekipa z roku idziemy ucztowac ABSOLUTorium
    • renepoznan Re: to ja sie pochwale 20.06.06, 14:43
      Oooooooooooo. Gratulacje.
    • Gość: anonim Re: to ja sie pochwale IP: *.man.poznan.pl 20.06.06, 14:54
      Ogłaszając to w wielu miejsach sieci - na których logujesz się pod różnymi
      nickami, niekiedy pod imieniem i nazwiskiem sam pozbawiłeś się "internetowej
      anonimowości" ...
      • drhuckenbush Re: to ja sie pochwale 20.06.06, 15:58
        W tym wypadku wielu to dwoch :)
        Kto mnie znal, to mnie znal, kto nie znal, i tak sie raczej nie zorientuje.
        A Ty kto? POZMANowski adres IP...
        Pewno pmtm czytujesz...
        • grendelek Re: to ja sie pochwale 20.06.06, 17:12
          Ino tam pisujesz znacznie sensowniej. Raczej obstawialbym ze Ty to "zul". ;-P
          • drhuckenbush Re: to ja sie pochwale 20.06.06, 18:09
            Tylko do Zula nie pasuje mi pozmanowska nazwa hosta.
    • grendelek Re: to ja sie pochwale 20.06.06, 17:14
      drhuckenbush napisał:

> Kilka godzin temu uzyskalem tytul zawodowy magistra inzyniera informatyki. Tym
      > samym dolaczylem do elitarnego grona absolwentow Politechniki Poznanskiej :D

I czym tu sie chwalic... teraz jezdes dyplomowany MaGazynieR INsZtalator?
      A niech Ci teraz dyplom lekkim bedzie! ;-)
    • Gość: MM Re: to ja sie pochwale IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 18:42
      Nie mam nic przeciw PP, ale nie lubie gdy ktos sam siebie nazywa elita. Na
      elitarnosc mlody czlowiku musisz jeszcze troche popracowac.
      • Gość: Bury Masz się czym chwalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:23
        Gość portalu: MM napisał(a):

> Nie mam nic przeciw PP, ale nie lubie gdy ktos sam siebie nazywa elita. Na
        > elitarnosc mlody czlowiku musisz jeszcze troche popracowac.

Nie trochę, ale sporo. Jeśli oczywiście w ogóle może być o tym jakakolwiek
        mowa, zwłaszcza "po" politechnice.
        • drhuckenbush Re: Masz się czym chwalić 20.06.06, 23:56
          Informatycy "po" politechnice to elita w swoim fachu na skale krajowa, a i
          czasem miedzynarodowa :P
          • Gość: Bury Re: Masz się czym chwalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:19
            Tak, z tym że w własnym rozumieniu słowa "elita".
          • Gość: MM Re: Masz się czym chwalić IP: *.icpnet.pl 21.06.06, 14:11
            Moj znajomy jest jednych z szefow firmy informatycznej z oddzialem w Poznaniu.
            Ostatnio opowiadal mi jakim problemem jest nabor nowych pracownikow. Absolwenci PP
            maja bardzo duze wymagania finasowe, niestety nie moga zaoferowac rownie duzych
            umiejetnosci. Stad najczesciej zatrudnia informatykow "uniwersyteckich" - moze
            wiedza mniej, ale maja lepiej opanowana umiejetnosc samodzielnego uczenia sie,
            wiec wszelkie braki szybko nadrabiaja. A do tego ego mniej rozbuchane.

Czy informatycy PP, ale po wydziale elektrycznym to tez elita? Pytam z ciekawosci.
            • v.i.k.k.a Re: Masz się czym chwalić 21.06.06, 15:06
              Gość portalu: MM napisał(a):

Stad najczesciej zatrudnia informatykow "uniwersyteckich" - moze
              > wiedza mniej, ale maja lepiej opanowana umiejetnosc samodzielnego uczenia sie,
              > wiec wszelkie braki szybko nadrabiaja. A do tego ego mniej rozbuchane.
              ### znam takich i takiech-wszyscy zadzieraja nosa, ale taki juz ich urok;)
            • facet123 Re: Masz się czym chwalić 27.06.06, 15:55
              Chyba masz jakiś kompleks. Jak ostatnio robiliśmy nabór na stanowiska
              informatyczno-programistyczne w firmie w której pracuję, to praktycznie wszyscy
              z poza Politechniki Poznańskiej prezentowali taki poziom, że właściwie wstyd
              było uczestniczyć w rozmowach kwalifikacyjnych. Gdyby nie grupka z PP
              prawdopodobnie zrezygnowalibyśmy w ogóle z naboru, bo nikt by się nie nadawał.

Prawda jest taka, że informatycy po Politechnice Poznańskiej to jest elita.
              • Gość: MM Re: Masz się czym chwalić IP: *.icpnet.pl 27.06.06, 17:48
                Nie mam kompleksow (przynajmniej jesli chodzi o moje wyksztalcenie). Zupelnie
                przypadkiem wiem jakie sa wymagania wobec studentow PP na informatyce oraz
                informatyce przy wydziale elektrycznym, wiem tez jaki jest poziom
                po informatyce na UAM (zarowno tych ksztalconych na wydziale matematycznym oraz
                fizycznym). O prywatnych uczelniach nie bede wspominac, bo niestety specjalnie
                nie ma o czym.
                Niestety moge Tobie podac dluuuuga liste przedstawicieli elity po PP, ktorzy
                chwaly swojej uczelni nie przynosza, przy jednoczesnej bardzo wysokiej
                samoocenie swoich umiejetnosci. I przynajmniej dla mnie niezrozumiale bylo
                zdziwienie kilku informatykow, ze mieli samodzielnie sie doksztalcic, ze jak sie
                czegos nie jest pewnym to nalezy zajrzec do ksiazki.
                Na miano elity trzeba zapracowac wlasna praca (a w przypadku informatykow wiaze
                sie to z koniecznoscia ciaglego doksztalcania), ukonczenie nawet najlepszego
                wydzialu jeszcze nie znaczy, ze do niej juz sie zaliczasz.
            • drhuckenbush Re: Masz się czym chwalić 27.06.06, 19:33
              Na temat elektryka nie bede sie wypowiadac.
              Naleze do elity nie dlatego, ze tak powiedzialem. Po prostu absolwenci WIiZ to
              JEST elita. Nie chodzi mi o jakies przechwalanie sie czy cus - ale po prostu
              oprocz duzej wiedzy mamy tez znaczace osiagniecia na roznych (zazwyczaj
              wysokich) szczeblach. Na ta pozycje pracowano wiele lat. Informatyka na WE to
              cos nowego. Jaki bedzie efekt? Zobaczymy, poki co nie wyszli jeszcze pierwsi
              absolwenci - wyjda dopiero w przyszlym roku.
              Co do moich osobistych odczuc to powiem tylko taka rzecz. Rozpoczynalem studia
              na Wydziale Elektrycznym (dopiero od 3 roku przeniesiono nas na WIiZ). Sciezka
              na WIiZ podobna jest do tej starej z WE. Podobna, ale nie taka sama, bowiem
              wczesniej informatyki uczyla ekipa z Piotrowa (Instytut Informatyki, znaczaca
              wiekszosc zajec) oraz z Wildy (Instytut Automatyki i Inzynierii Informatycznej,
              stosunkowo niewiele zajec). Jak na moj gust oraz wielu innych kolegow z roku,
              przedmioty i sposob prowadzenia przez ekipe z Piotrowa byl ciekawszy.
              Ja tak naprawde moge pochwalic tylko jeden przedmiot z Wildy - byla to
              Architektura Systemow Liczacych, naprawde mi sie ten przedmiot podobal. A
              wszystkie inzynierie oprogramowania z pania Begier czy sztuczne inteligencje z
              Martinkiem lub programowania deklaratywne z Bartoszkiem, Cybulka, wreszcie
              optymalizacja z Balinska - nie przypadly mi do gustu.
              • Gość: MM Re: Masz się czym chwalić IP: *.icpnet.pl 27.06.06, 20:15
                Nie chce Ciebie martwic, ale przedmioty ktore nie przypadly Tobie do gustu beda
                przyszloscia informatyki. W szczegolnosci optymalizacja. Wiem jakie pieniadze sa
                inwestowane w badania naukowe (niestety nie w Polsce) i jakie zyski sa z nich
                czerpane (jak najbardziej materialne).
                I z uporem godnym lepszej sprawy powtorze, to czy do elity informatycznej
                nalezysz czy nie - udowodnisz swoja praca. Sam fakt ukonczenia PP jeszcze o tym
                nie swiadczy, co najwyzej o tym ze masz lepszy start niz absolwenci innych
                wydzialow. Juz raz w Polsce byla grupa zawodowa, ktora sama sie obwolala elita.
                Byli to lekarze. A czy sa elita, kazdy moze zweryfikowac podczas bezposrednich
                kontaktow z nimi.
                • Gość: ixs Re: Masz się czym chwalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:57
                  MM, mój dobry człowieku, Ty mylisz informatyka (szeroko pojętego) z
                  programistą! Ci po Uniwerku wiedzę teoretyczną mają, ale za to nie wiedzą,
                  gdzie się wtyka dany kabelek:) Absolwenci PP są o wiele bardziej elastyczni i
                  bardzo słusznie, że żadają wysokich stawek, bo ich wiedza obejmuje zarówno
                  software jak i harware i jest, że tak powiem, nieco bardziej praktyczna.
                  • Gość: MM Re: Masz się czym chwalić IP: *.icpnet.pl 28.06.06, 12:16
                    Masz w pelni racje - we wszystkich watkach pisze o informatykach, a nie
                    programistach.
                  • drhuckenbush Re: Masz się czym chwalić 29.06.06, 19:50
                    Ja tylko powiem taka rzecz... Kuzyn zrobil z informatyki licencjata na UAM.
                    Komputer byl mu potrzebny tylko do napisania tekstu pracy licencjackiej.
                    Skonczyl studia nie majac komputera. To raczej zle swiadczy o kierunku.
                    • Gość: MM Re: Masz się czym chwalić IP: *.icpnet.pl 29.06.06, 20:37
                      A licencjat robil przy fizyce czy matematyce, w trybie zaocznym czy dziennym?
                      • drhuckenbush Re: Masz się czym chwalić 29.06.06, 21:28
                        Zaoczne, przy matematyce (zdaje sie Wydzial Matematyki i Informatyki).
                        Mam tez znajomego na tej drugiej informie, ale sie ostatnio kontakt urwal wiec
                        nie jestem w stanie nic o tym powiedziec.
                        • Gość: MM Re: Masz się czym chwalić IP: *.icpnet.pl 29.06.06, 22:02
                          Studia zaoczne nie sa najwyzszych lotow (jak niemal na kazdym kierunku). Przez
                          wiekszosc wydzialow zaoczni sa traktowani jako zrodlo przychodow, a i sami
                          studenci nie za bardzo sa zainteresowani studiami - na raty "kupuja dyplom". A
                          kiedy ktos chce wyegzekwowac niezbedne minimum wiedzy czuja sie tym faktem
                          bardzo oburzeni (listy i petycje do dziekana).
                          Dla zachowania obiektywnosci powinienes zatem porownac umiejetnosci
                          "przecietnego" absolwenta dziennych studiow magisterskich z umiejetnosciami
                          'przecietnego" absolwenta Twojego wydzialu.
                          Zgadzam sie. Brak komputera jest sporym utrudnieniem, ale laboratoria przy
                          WMiImaja calkiem dobry sprzet i sa ogolnie dostepne.
                          "Druga informa" - czy masz na mysli te przy fizyce? Juz nie istnieje od jakiegos
                          czasu.

• v.i.k.k.a Re: Masz się czym chwalić 29.06.06, 20:46
                      drhuckenbush napisał:

> Skonczyl studia nie majac komputera. To raczej zle swiadczy o kierunku.
                      ### ja pie.....a nie przyszło ci do głowy,ze nie kazdy ma 3 komputery w
                      chacie?ze sa zdolni ludzie np ze wsi, których nie stac na kompa?????????
                      • drhuckenbush Re: Masz się czym chwalić 29.06.06, 22:03
                        Nie trzeba miec trzech komputerow w domu. On akurat mial komputer. Tyle ze w
                        swoim "rodzinnym domu", ktory to odwiedzal baaaardzo rzadko. Caly rok mieszkal w
                        akademcu i nie mial komputera. I to nie byla kwestia zdolnosci, a raczej wymagan
                        i oczekiwan prowadzacych.
                        • v.i.k.k.a Re: Masz się czym chwalić 29.06.06, 22:06
                          To tera wiem juz kogo masz na mysli:)Myslalam,ze M. a jednak T. :)
                        • v.i.k.k.a a chłopcy widze walcza o moje wzgledy....hihi:P 29.06.06, 22:08
                          I tak trzymac:P
                          Jeden madrzejszy od drugiego....hehehehehehe:DDDD
                • drhuckenbush Re: Masz się czym chwalić 29.06.06, 15:12
                  Przyszlosc to kwestia bardzo dyskusyjna jesli chodzi o zawod informatyka i tak
                  naprawde najlepiej bedzie inzynierom oprogramowania itd.
                  Mi przede wszystkim nie przypadl do gustu sposob prowadzenia przedmiotow przez
                  "ekipe z Wildy" - takie przedmioty jak inzynieria oprogramowania czy
                  optymalizacja kombinatoryczna byla u nas walkowana i przez Instytut Informatyki
                  i przez Instytut Automatyki i Inzynierii Informatycznej. Sposob prowadzenia
                  przez II byl bardziej przejrzysty, w moim subiektywnym odczuciu lepszy.
                  Jesli chodzi o optymalizacje to np. Balinska jedyne czego uczyla to co i jak
                  mozna robic z grafami. A jak wiadomo (lub nie) grafy t tylko jedna, dosc waska,
                  dziedzina algorytmow czy optymalizacji.
    • pan.nikt Re: to ja sie pochwale 20.06.06, 19:57
      Gratuluję.
      Mnie to kopnęło 25 lat temu.
      • brander No wiesz,dr huckenbusch,w dobie kiedy kompletny 21.06.06, 00:28
        ignorant został wicepremierem,niedoszły prokurator ministrem sprawiedliwości a
        podrzędny,nikomu nieznany, kauzyperda prezesem potężnej firmy państwowej
        etc,etc - to nie dziwi....

Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem
        Polska jest Polską, a Polak Polakiem -
        zawył dr huckenbusch,wsadził dłoń w spodnie
        i zajął się ptakiem- z wdziękiem i swobodnie
        • brander Kopnęło 25 lat temu powiadasz PANIKanT? I tak 21.06.06, 00:30
          zostało do tej pory...
    • Gość: ich11 witam w klubie magistrów! To Ty taki młody?;) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 21.06.06, 00:31
      • v.i.k.k.a Re: witam w klubie magistrów! To Ty taki młody?;) 21.06.06, 08:09
        Tez myslalam,ze mis jest starszy jak go zaczelam czytac. Taki madry i
        rozgarniety, ze myslalam,ze ma 30 lat:P
        • Gość: M Re: witam w klubie magistrów! To Ty taki młody?;) IP: *.icpnet.pl 21.06.06, 12:01
          Chyba przemadrzaly i zacietrzewiony
          • v.i.k.k.a Re: witam w klubie magistrów! To Ty taki młody?;) 21.06.06, 15:04
            Wydaje Ci sie:) A jesli okaze sie zbyt madry to dostanie reprymende:P
        • l.george.l Re: witam w klubie magistrów! To Ty taki młody?;) 21.06.06, 20:07
          Amor caecus est - jak mawiali starożytni.
          • brander Rozgarnięty, L.u.d.v.i.k.o powiadasz? Może jak na 22.06.06, 01:36
            informatyka...Swoją drogą dziwne kryteria stosujesz-naprawdę jesteś zdrowa?
          • v.i.k.k.a Re: witam w klubie magistrów! To Ty taki młody?;) 23.06.06, 08:07
            l.george.l napisał:

> Amor caecus est - jak mawiali starożytni
            ### nie ślepa, bo ja wszystko widze i wszystko wiem....wiadomo o co chodzi:DDD
    • Gość: plus czemu?komu?służy ten wątek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 06:41
      czy niektórzy są tak beznadziejni że szukają pochlebstw na forum?!
      • lucyferciu Przecież to proste 23.06.06, 00:36
        Gość portalu: plus napisał(a):

> czy niektórzy są tak beznadziejni że szukają pochlebstw na forum?!

Bo cały czas czekamy na twój wątek, który przyćmi wszystkie inne, które tu
        zamieszczono. Liczymy na twoją twórczą inwencję, bo jak widzę, to na razie
        "natchnienie" ciebie opuściło
    • roger39 Re: to ja sie pochwale 23.06.06, 02:14
      Gratuluje , jestes na forum juz kilka lat i obserwowalem Twoje dojrzewanie i
      ewolucje pogladow . Sam podobnie jak pan.nikt magistrem zostalem dawno ,
      dokladnie 21 grudnia 1981 roku , chociaz wpisali mi inna date , bo 11 grudnia .
      na forum bywam pod roznymi nikami , roger 39 , to jeden z moich ostatnich .
      Z mojego doswiadczenia wynika , ze sam dyplom w zyciu nie znaczy wiele , poza
      moze poczuciem wlasnej wartosci . W praktycznym zyciu owocuje wszystko
      to ,czego nauczylismy sie w szkole i poza szkola . Doslownie wszystko , nawet
      jezeli to mialobybyc np. plywanie . Niekiedy takie drobne umijetnosci moga nam
      nie tylko ulatwiac zycie , ale i je ratowac . Nigdy nie wiemy tak naprawde ,
      jaka umijetnosc nam sie przyda .
    • Gość: Anty wyborca Re: jesteś w błędzie IP: *.crowley.pl 23.06.06, 05:40
      Zawód informatyka, jeśli chcesz nim być, wymaga ciągłego uczenia się. Nie tylko
      żelaztwo bardzo szybko zmienia się, ale także oprogramowanie do tego żelaztwa.
      Jeśli nie będziesz na bieżąco, to po 5 latach znajdziesz się na bocznicy. Jakie
      to optymistyczne. Na początek gratuluję ci tytułu, wszystko przed tobą!
    • sineira Re: to ja sie pochwale 27.06.06, 22:59
      Gratulacje! Życzę sukcesów na niwie informatycznej. I nie przejmuj się
      zawistnymi złośliwcami:)
    • Gość: W105N4 to ja gratuluje IP: *.kompuart.pl 29.06.06, 16:55
      przepustowej drogi z wypasionymi routerami
      zycze
    • Gość: gość Re: to ja sie pochwale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:58
      W rakingu szkół swiatowych PP nie liczy się wcale.
      Gratuluję złudzeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka