Dodaj do ulubionych

Mini market "Koral"

01.07.06, 12:51
Rozpoczynam nowy wątek o sklepiku, bo poprzedni trochę zboczył...

Zauważyłem, że niektórzy są dobrze poinformowani na temat sklepiku, to może
wiecie też gdzie właściciel będzie wyrzucał smieci? Bo chyba nie do naszych
kontenerów, które i tak już są bliskie kresu pojemności? Poza tym taki sklep
chyba ma inną stawkę u wywoźników śmieci (przepraszam za słowotwórstwo -
staram się być poprawny politycznie).

A jak Wam się podoba 'wyraziste' logo nowego sklepu? Te kolory, ten design i
liternictwo. Co prawda o gustach się nie dyskutuje, ale nasuwa mi się
powiedzenie "pasuje jak smark do rękawa" :-P
Obserwuj wątek
    • nurich Re: Mini market "Koral" 01.07.06, 12:56
      Logo jeszcze nie widziałam. Dziś ocenię.

Co do sklepowych odpadków: sklep musi postawić swój śmietnik. Mają na to
      miejsce z tyłu budynku. Jeżeli tego nie zrobią trzeba chyba delikatnie zwrócić
      uwagę.
      A może właściciel czyta forum?
      • jac33k Re: Mini market "Koral" 01.07.06, 19:55
        Widziałem przed chwila szyld sklepu ... boshe...
        Jak wypozyczalnia kaset wideo z poczatku lat '90 :)
        A wystarczyly by niebieskie litery na bialym tle i juz było by jakoś tak w
        standardzie osiedla i nakład kosztow taki sam...
        Ale nic , trudno bedziemy musieli z tym życ :|
      • nurich Re: Mini market "Koral" 01.07.06, 19:57
        Trzeba duże zakupy robić to może szyld zmienią :)
    • jojo71 Re: Mini market "Koral" 01.07.06, 21:48
      Ludzie nie macie się czym zająć?????????Nie macie innych problemów???????????
      • yonyo Re: Mini market "Koral" 02.07.06, 01:01
        A co tu robić w tym nudnym jak ... mieście? :)
    • efka122 Re: Mini market "Koral" 02.07.06, 00:09
      No, ten szyld jts wstretny 0 podobienstwa do naszego osiedla... co do smieci to
      wlasciciel a właściwie właścicielka mieszka tesz na promykowym i chyba ma prawo
      wyżucać śmieci do swojego a także naszegoo śmietnika :P
      • yonyo Re: Mini market "Koral" 02.07.06, 01:20
        Owszem może - tak jak każdy: wyrzucając śmieci domowe. W przypadku prowadzenia
        działalności gospodarczej typu sklep, gdzie "produkcja" śmieci jest znacznie
        większa, to raczej nie. Nawet mieszkańcy osiedla wyrzucający gruz z remontów,
        kanapy i inne śmieci znacznie przekraczające średnią naruszają regulamin
        wspólnot (podejrzewam, że wszyscy mamy podobny zapis).

Chodzi o to, że jeżeli ktoś produkuje więcej śmieci niż inni, to reszta płaci za
        tę osobę (osoby). Ostatnio Agrobex zgłosił się z uchwałą podwyższającą opłaty za
        śmieci. Jeśli niedługo sytuacja się powtórzy, a sklep nie będzie miał własnego
        śmietnika, to będzie wiadomo dlaczego.

• sauletekio Re: Mini market "Koral" 02.07.06, 20:58
          Ludzie mieszkający na tym osiedlu są tragiczni. Najpierw ktos pisze że przydałby
          się sklep, a jak już prawie jest, to tylko negować potrafi. Przypuszczam ze
          osoby wymyślające takie bzdurne tematy nie mają co do roboty. Trzeba wyjść poza
          to osiedle i poszerzyć horyzonty.
        • sauletekio Re: Mini market "Koral" 02.07.06, 21:10
          Drogi lub Droga yonyo, to miasto wcale nie jest takie nudne, a oto lista co
          można w tak nudnym mieście robić:
          jest pływalnia, są przepiekne ścieżki rowerowe wokół jeziora Swarzedzkiego
          prowadzące do Puszczy Zielona , Czerniejewo, lub bliżej Malta itd. Jadąc w
          stronę Kobylnicy - Gruszczyn - są dwie szkólki jazdy konnej. Szkólka też jest
          niedaleko pływalni.Są korty tenisowe na Nowej Wsi itd itd.A jak masz samochód
          lub rower to mozna dojechać aż do Tuczna nad jezioro a to raptem 18 km chyba że
          dla ciebie to za daleko.
          Ale żeby to wszystko zobaczyć to trzeba szanowne cztery litery ruszyć z domu.
          Pozdrawiam i życze udanego jakże miłego wypoczynku w Swarzedzu i okolicy.
          • yonyo Re: Mini market "Koral" 03.07.06, 09:19
            Droga Sauletekio!
            Z wycieczek najbardziej lubię osobiste. Ta była całkiem niezła.
            To teraz moja kolej:

Gdybyś czytała normalnie, a nie po łebkach, to co napisałem, zauważyłabyś, że
            wątek szyldu sklepowego był raczej żartobliwy. Można to poznać między innymi po
            emotikonach (en.wikipedia.org/wiki/Emoticon). Takim samym żartem był
            również tekst na temat nudności tego miasta (trochę przekręcony cytat z filmu
            "Chłopaki nie płaczą"). Nawiasem mówiąc atrakcje, o których piszesz leżą w
            większości poza miastem Swarzędz.

Natomiast jeśli chodzi o kwestię śmieci, to sprawa jest jak najbardziej poważna.
            Rozumiem, że uruchamianie sklepu nie jest zadaniem łatwym i nie wszystko od razu
            musi działać jak należy. Zwracam tylko uwagę na fakt, że taki stan rzeczy nie
            może trwać wiecznie. I jeśli to jest objaw tragiczności, a niezgadzanie się na
            płacenie cudzych rachunków wynika z ograniczoności umysłu, to przyznaję się:
            jestem tragiczny i ograniczony. Za to bardzo chętnie podeślę Ci moje rachunki do
            zapłacenia.

Na koniec tego przydługiego postu, którego już pewnie nikt poza Tobą nie
            doczytał do tego miejsca napiszę skąd wiem, że czytałaś wszystko po łebkach i że
            jesteś kobietą. W języku polskim bardzo łatwo rozpoznać płeć osoby piszącej coś
            od siebie. Najlepiej po końcówkach czasowników. Gdybyś przeczytała moje posty
            uważnie - nie miałabyś z tym problemu. Z kolei Twoją płeć, mimo że piszesz
            raczej bezosobowo we wszystkich swoich trzech skwaszonych postach na tym forum,
            można łatwo rozpoznać po stylu i typowej dla kobiet logice.

Na tym kończę ten wątek i ciesz się, bo jeśli odpiszesz, to będziesz miała
            ostatnie słowo - niezależnie od tego co napiszesz i czy na przykład zechcesz
            obrazić moją matkę.

Pozdrawiam
            Yonyo
            • nurich Re: Mini market "Koral" 03.07.06, 11:09
              yonyo napisał:
              > Gdybyś czytała normalnie, a nie po łebkach, to co napisałem, zauważyłabyś, że
              > wątek szyldu sklepowego był raczej żartobliwy. >

To fakt wypowiedzi były żartobliwe, ale jesli niektórzy chcą "poważnej"
              dyskujsji: szyld jest wizytówką każdej firmy. Wiele firm zatrudnia masę
              fachowców do przygotowanai szyldu czyli chcąc nie chcąc własnej relklamy.
              My, czyli konsumenci mamy prawo wyboru firmy, mamy prawo oceniać reklamę,
              szyld, wizerunek. Jeśli reklama na nas nie zadziała (czyt. wizerunek firmy nam
              nie odpowiada) wybierzemy inna firmę.
              I co tu dużo gadać? Szyld, rzecz b.ważna i mamy prawo a nawet powinnismy o tym
              dyskutować. Właściciel pownien sie liczyć z tymi opiniami i wziąć je sobie
              głęboko do serca .

pozdrawiam juz bez uśmieszku
              całkowicie poważna i (żeby nie było) wieloma tez innymi problemami obarczona
              nurich
              • carandiru Re: Mini market "Koral" 03.07.06, 12:11
                Wyglada na to ze wlasciciele sa rewelacyjnymi specami od szyldow skoro tyle
                emocji wzbudzilo jego pojawienie sie :))))) Mam nadzieje ze bedzie mozna placic
                karta ... bo jak nie to i tak bede latal (ups zdradzilem moja płeć) do
                lewiatana pewnie...
            • sauletekio Re: Mini market "Koral" 03.07.06, 15:50
              Drogi Yonyo,
              z zaciekawieniem przeczytałam twoją jakże patetyczną wypowiedz i aby nie zrobić
              przykrości twej próżnej osobie, pragnę przyznać tobie rację i mam nadzieję ze
              poczujesz sie tym samym jeszcze bardziej podbudowany.
              Ponadto niezmiernie się cieszę że czytasz moje skwaszone posty i ze do mnie
              należy ostatnie słowo.
              Podoba mnie się również "moj wizerunek" wykreowany przez ciebie w twoich
              postach, w których jawię się jako typowa kobieta z typową dla niej logiką,
              czytająca po łebkach , nieznająca się na emotikonach i żartach itd. No cóż.. nie
              mam zamiaru zaprzeczać no bo nadszarpnęłabym jeszcze twą dumę a tego byś
              zapewnie nie przeżył.
              Pozdrawiam bardzo serdecznie.
              Sauletekio
    • azabell Re: Mini market "Koral" 03.07.06, 22:38
      Logo paskudne :-)
      Śmietnika nigdzie nie widać, a powinien być.
      Ale najważniejsze i tak będą ceny i obsługa.
      Mam tylko nadzieję, że sklep będzie otwierany wcześnie rano, żeby można sobie
      kupić świeże bułeczki do pracy :-)
      • agerm Re: Mini market "Koral" 04.07.06, 13:42
        nie sądzę aby właściciel sklepu, znając mentalność promykowiczów,wyrzucał śmieci
        do śmietnika osiedlowego, jeśli będzie to robic to z całego serca współczuję
        temu panu.
        Askoro co niektórych męczy ta sprawa to do sklepu jest bardzo blisko, mozna
        podejść i zapytać wlaściciela co zamierza robic ze śmieciami.
        • dopra Re: Mini market "Koral" 04.07.06, 19:02
          nie no rewelka - najpierw ławeczki, później szyld - teraz śmieci ze sklepu.
          masakra ludzie nie macie co robić cały dzień?

wiem, wiem to są poważne problemy promykowiczów bez których nie można żyć.........

.
    • thomexx9 Re: Mini market "Koral" 05.07.06, 13:42
      cieszcie się że mamy wreszcie ten sklepik i nie tzreba będzie zasuwać do
      Lewiatana po browarka :-) .
      Mnie osobiście bardzzo się podoba logo ma swój klimat i przestancie narzekać :-)
      • luckie Re: Mini market "Koral" 05.07.06, 13:53
        na razie browarków brak :(
        • nurich Re: Mini market "Koral" 05.07.06, 14:01
          A mi sie w środku bardzo podoba. A ceny w żaden sposób nie zaskakują :)
        • thomexx9 Re: Mini market "Koral" 05.07.06, 14:47
          luckie napisał:

> na razie browarków brak :(

będą będą tyle że w przyszłym tygodniu a do tego czasu trzeba zasuwac do
          lewiatana - wytrzymamy chyba co???
          • luckie Re: Mini market "Koral" 05.07.06, 14:58
            Tak łatwo sie nie damy, jak bedzie trzeba to "do Bydgoszczy będę jeżdzić" :))))
      • jareka99 Re: Mini market "Koral" BROWAR !!!!! 06.07.06, 14:37
        Mam jeszcze jedną informację !!!!!!! od dzisiaj mamy koncesję , jednocześnie
        prosimy o wyrozumiałość jutro wjadą lodówy no i trzeba trochę poprzestawiać tak
        żeby zmieścić browarek , no i żeby był chłodny , przy okazji sugestie co do
        piwka ???? Pozdrawiam
        • jackass_11 Re: Mini market "Koral" BROWAR !!!!! 06.07.06, 15:19
          no to super bo gorąco strasznie ... , sugestie... mysle ze to które u nas
          najbardziej popularne jest , moim zdaniem Tyskie , Carlsberg i Heineken. No i
          coś dla piekniejszej części osiedla , czyli piwka smakowe ;-)

Pozdrawiam
        • thomexx9 Re: Mini market "Koral" BROWAR !!!!! 06.07.06, 15:50
          z mocniejszych trunków mam nadzieje że bedzie cały czas dostępna żołądkowa :-)
    • jareka99 Re: Mini market "Koral" 06.07.06, 14:32
      Witam Wszystkich !!!! spokojnie co do śmieci KORAL będzie miał własne kontenery
      za sklepem a szyld :):):) cóż ? przepraszamy za wersję roboczą coś z tym
      poradzimy :) chwilkę cierpliwości. Pozdrawiam
      • jackass_11 Re: Mini market "Koral" 06.07.06, 15:23
        myśle że nie ma co sie szyldem przejmować , zresztą co to za znaczenie jaki
        jest ... wazniejsze chyba sa atrakcyjne ceny , dobra jakość produktów i
        bliskość sklepu ..... bo po drugie piwko autem ciezko jechać ;-)

pozdrawiam

• przemo_rz Re: Mini market "Koral" 06.07.06, 15:30
          Co do piwek to oczywiście standardzik, czyli Tyskie, Leszki, Warka itp. A ze
          smakowych to może Czarne z Browaru Fortuna.
          Pozdrawiam
      • keratiw Re: Mini market "Koral" 06.07.06, 15:49
        ... spoko szyldzik - nie przejmuj się .... pieczywko jest, wedlinka jest,
        mleko jest , lodziki są - etc. no i piwerko teraz - jak mówią moje
        dzieciaki "super-mini-market" ;-)
        • luckie Re: Mini market "Koral" 07.07.06, 00:09
          Ja jestem za Pilsner Urquell, a dla pań miller i karmi :)
          Troche tych lodoweczek bedzie trzeba wstawic :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka