Gość: Ania IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 18:45 Środek Poznania na Świętym Marcinie to bardzo dobry wybór. Szkoda tylko, że pewne "wieżowce" szpecą to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIPunia - Iwona Drogowskaz do ... ??? IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:31 Drogowskaz będzie zapewne wskazywał odległości do ważnych miejsc/punktów w Poznaniu, ale jakie jeszcze inne ważne miejsca powinien wskazywac taki symboliczny drogowskaz ? Pierwsze co mi przychodzi do głowy to odleglosci i kierunek do naszych miast partnerskich, zapewne też Bruksela i inne popularne miasta (Paryż, Berlin, Moskwa). Przydałby się też kierunek na Warszawę. Narazie to mi przyszło do głowy... Jakie są Wasze pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Co za glupia akcja IP: proxy / 219.240.32.* 31.01.03, 02:52 I po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Co za glupia akcja IP: 24.157.198.* 31.01.03, 05:12 nie moskwa tylko Toronto, o!!! dodatkowo moze tez byc nowy (jork) i sydney i rio reszta niewazna szczegolne na dzikim wschodzie, dosc bylo klopotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piccolo_Jr Re: Co za glupia akcja IP: *.icpnet.pl 31.01.03, 15:24 I po co taki drugi drogowskaz stawiać z odległościami do innych miast na świecie jak już jeden stoi w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelandczyk Re: Co za glupia akcja IP: *.apx0.paradise.net.nz 13.06.04, 11:25 A moze Wellington Nowa Zelandia Vk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak-1 Re: Co za glupia akcja IP: *.icpnet.pl 24.02.03, 14:08 Idiotyczna akcja! Przeciez taki slup-drogowskaz juz chyba stoi przed "Baltykiem". Czy ktos pomyslal o tym, ile ta akcja kosztowala i ile bedzie ten nowy slup kosztowac? Pieniadze lepiej przeznaczyc dla najbiedniejszych dzieci na ksiazki, prezydencie Frankiewicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gekko To skandal,ze wiceprezydentami sa jacys idioci spoza m IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 16:37 To skandal, ze wiceprezydentami Poznania sa jacys idioci spoza miasta - czyzby w Sremie i Ostrowie juz na nich sie tak poznali, ze nie moga znalezc u siebie pracy? No i ten niedoksztalcony Frankiewicz! Co za kurewskie miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara Czerniak Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 17:56 Dla mnie,bylej poznanianki,teraz szczecinianki, srodek Poznania jest na Starym Rynku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.icpnet.pl 06.02.03, 20:33 Proponuję wskazanie Posen, Bambergu,a wieżowce można wyremontować. Fajnie wyglądałyby za kolorową elewacją od białego do niebieskiego szkła, każdy następny trochę ciemniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia - Iwona Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 04:55 Gość portalu: Mara Czerniak napisał(a): > Dla mnie,bylej poznanianki,teraz szczecinianki, srodek Poznania > jest na Starym Rynku. pozdrawiam Hmm mam pytanie do Ciebie, jak sie czujesz tam w Szczecinie ? dla poznanianki t chyba 'ciezko' bylo co ? Pozdrawia ta co to ma 'męża' w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdabi Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.02.03, 08:10 Miejsce przelotowe, jeszcze jeden drogowskaz. Fajna akcja na stworzenie jakiejś atrakcji. Można by było postawić parę ławeczek i ludzie już by się spotykali w Środku Poznania. A tak będziemy mieli kolejny drogowskaz. Już parę takich kojarzę ze wskazaniem kierunku do Ratusza, do Urzędu Miasta, starowstwa... Poza tym ten odcinek Marcina jest wybitnie przelotowy i bez wyrazu. Trochę wyżej albo niżej a nie pod tą Alfą, w której nawet sklepy pozamierały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozaliowo I LOVE YOU, POSEN! IP: *.novum.amu.edu.pl 11.02.03, 07:59 witam serdecznie! bardzo mila sprawa taka akcja. miejmy nadzieje, ze CALA POOOOOLSKA WRESZCIE NAS ZAUWAZY!! wydaje mi sie, ze jakos jestesmy nie doceniani.. a to wstyd i hanba! bo Poznan rzadzi, respect, ze tak powiem.. ;) wczoraj np. w Faktach (ktore b.sobie cenie zreszta) zachwycali sie przez pol godziny REWELACYJNYM WYNALAZKIEM , jaki zastosowano w Warszawie.. a bylo to? cos, co u nas istnieje chyba od 5 lat! tzw.akcja "mapa"- mieszkancy wskazuja najbardziej niebezpieczne miejsca w miescie... no coz. POZNAN PANY !!! i MARIA MAGDALENA SCHOOL tez :)) Odpowiedz Link Zgłoś
synergie Po co nam drugi drogowskaz ??? 24.02.03, 15:44 Spiesze z wyjasnieniem, po co nam drugi drogowskaz. Otoz do pierwszego GW nie przylozyla lapki,a o co gorsza stoi on nieopodal duzej reklamy Glosu Wielkopolskiego. Alles klar? Latwiej przeciez sie chelpic, ze sie cos STWORZYLO, niz pomoglo czemus, co stworzyl ktos inny. Whatsoever, i tak nie wierze, zeby nagle wszyscy zamiast sie spotykac pod Baltykiem albo pod pregierzem nagle sie rzucili pod jakis tam slup. Witamy Nowa Swiecka Tradycje !!! Tysiac szkol na tysiaclecie, 750 srodkow wielkopolskich gmin na 750 lecie !!! Dobrze, ze nie ma glupotomierza, bo by przy pomiarze inicjatorow podobnych akcji eksplodowal. Mial Stary Marych stac na Lazarzu i co? No i Lazarz sie za malo komercyjny okazal. Wiec stoi kompletnie bez sensu kolo Santosu. Wszystkie pseudolokalnopatriotyczne akcje GW to jedna wielka jadaca bez glowy i szacunku dla tradycji komercja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganz Re: Po co nam drugi drogowskaz ??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 22:06 synergie napisał: > Spiesze z wyjasnieniem, po co nam drugi drogowskaz. > Otoz do pierwszego GW nie przylozyla lapki,a o co gorsza stoi on nieopodal > duzej reklamy Glosu Wielkopolskiego. > > Alles klar? > > Latwiej przeciez sie chelpic, ze sie cos STWORZYLO, niz pomoglo czemus, co > stworzyl ktos inny. > > Whatsoever, i tak nie wierze, zeby nagle wszyscy zamiast sie spotykac pod > Baltykiem albo pod pregierzem nagle sie rzucili pod jakis tam slup. > > Witamy Nowa Swiecka Tradycje !!! > > Tysiac szkol na tysiaclecie, 750 srodkow wielkopolskich gmin na 750 lecie !!! > > Dobrze, ze nie ma glupotomierza, bo by przy pomiarze inicjatorow podobnych > akcji eksplodowal. > > Mial Stary Marych stac na Lazarzu i co? No i Lazarz sie za malo komercyjny > okazal. Wiec stoi kompletnie bez sensu kolo Santosu. > > Wszystkie pseudolokalnopatriotyczne akcje GW to jedna wielka jadaca bez glowy i > > szacunku dla tradycji komercja. Coś ci się człowieku miesza. 1. Słup koło Bałtyku to kompletnie co innego - nie stoi wcale w środku miasta i tak naprawdę to on był nową "socjlistyczną" tradycją, bo można było umieścić na nim tak wazne dla Poznania miasta jak np. "zaprzyjaźniony" Charków. 2. Słup GW - o ile rozumiem redakcję - to żadne gigantyczne, polityczne przedsięwzięcie, ale sympatyczna zabawa. Dla mnie, poznaniaka, naprawdę jest fajną ciekawostką wiedzieć gdzie jest "środek ciężkości" moojego miasta, a turystom przyda się drogpowskaz "do Borejków", "Ceglorza" czy Marycha. 3. A jeśli chodzi o miejsce postawienia Marycha to GW jako jedyna z organizatorów obstawała by był to Łazarz. Wiem to z dobrego żródła w Merkurym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarka Re: I LOVE YOU, POSEN! IP: 217.11.142.* 02.02.05, 11:57 Jezu drogi! znow ta sama śpiweka. wiczne kompleksy. Moze zamiast bez przerwy narzekać ze was nie doceniaja, zaczniecie uprwiac po prostu zdrowy PR. Czy to nie mozna napisac do "Faktów i powiedziec: halo! my to juz mamy od pieciu lat. Prosimy o sporostowanie!" Nie wiem czy sie uda, ale zamiast marudzic, ze sie jest niedocenianym, moze warto dzialac! Kocham Poznan, ale wy ludzie naprawde przesadzacie z tym maruderstwem na swoj temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikuś Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: 150.254.71.* 15.03.03, 01:40 co za debile nie maja co robic. Mnie osobiscie gowno obchodzi gdzie jest srodek poznania, Grobelny by sie lepiej zajął szukaniem miejsc pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: 213.25.88.* 21.05.03, 11:14 Gość portalu: mikuś napisał: > co za debile nie maja co robic. Mnie osobiscie gowno obchodzi > gdzie jest srodek poznania, Grobelny by sie lepiej zajął > szukaniem miejsc pracy Grobleny już ma miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Mamy środek Poznania - akcja 'Gazety' IP: *.icpnet.pl 21.05.03, 12:29 Srodek znaleziony, ale od czasu gdy to nastąpiło gazeta siedzi cicho. (???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Mamy środek Poznania - akcja 'Gazety' IP: *.stacje.agora.pl 18.06.03, 10:50 Nie siedzi - zalatwiamy formalnosci do postawienia drogowskazu - a nie jest to łatwe , oj nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.zus.pl 12.08.03, 10:26 A co będzie jak do Poznania zostaną dołączone nowe tereny? Przesuniecie środek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.icpnet.pl 09.09.03, 10:03 W GPS mamy do czynienia z satelitami geostacjonarnymi a nie ruchomymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 22:27 Bardziej chyba odpowiedni byłby Stary Rynek, chociaż okolice wybranego środka też bardzo lubię. Już się cieszę na przyjazd do Poznania i spacer po Swiętym Marcinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Mamy środek Poznania - akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 21:34 i dobrze lecz powinien się znajdować w os WW 29/28c Odpowiedz Link Zgłoś
dariuszaw Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" 13.12.03, 16:22 Środek Poznania wg. mnie przypadałby bardziej w miejscu pośrednim, tzn. w takim miejscu, które zadowoliłoby wszystkich. PS. Miejsce pośrednie - średnia z lokalizacji. Matematyka kłania się w pas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadłubek Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" IP: *.icpnet.pl 14.01.04, 18:46 Po cholerę komuś takie zabawy, potrzebne są one tak, jak westalkom cnota. Jest to temat zastępczy i jako taki uwodzi masę naiwnych łącznie z prezydentem. Co mnie obchodzi, gdzie się prezydent umawia to jego prywatna sprawa i niech tak zostanie. Moę podyskutujemy, gdzie jest środek tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 22:42 Kadlubek tak sie czailes z ta opinia, ze nie zuwazyles jak ci pare miesiecy zeszlo. Ta twoja opinia to temat zastepczy, wszyscy juz zapomnieli o tym, ze gazeta srodek wyznaczyla. Srodek tylka sam sobie mozesz wyznaczyc, wystarczy, ze poslesz w tamte okolice palec srodkowy i skierujesz go do srodka. To jest wlasnie srodek. A co do srodka Poznania, to swietny pomysl i nic cie to wyznaczanie Kadlubek nie kosztowalo, prezydenta tez nie. Ale za to teraz mozesz sie pochwalic rodzinie z Mlawy, ze Poznan jest jednym z niewielu miast w Europie, ktore taki punkt ustalily. Kleisz, ze to po rostu fajna sprawa, czy juz zapadles na nowo w sen zimowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" IP: *.multilan.net 26.02.04, 15:13 Od Geopozu lepiej trzymać się z daleka,bo dzięki niemu Lech stracił kawał stadionu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yas Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" IP: *.chomiczowka.net.pl 25.03.04, 11:18 środek poznania jest tam, gdzie jest serce osoby go poszukującej. moje jest ma roosevelta 5 i tam powinien stanąc pomnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaCiey środek geometryczny IP: 150.254.10.* 03.08.04, 12:35 Nie chodzi o środek ciężkości bo to jest raczej trudne do określenia tylko o środek geometryczny beznadziejny błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transport Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:28 Całe życie zawodowe wiedziałam że środkiem Poznania jest Kaponiera. Tak wyliczane są km do poszczególnch miast. Chyba ma coś do powiedzenia autor lub autorzy atlasów samochodowych. Kierowcy przecież muszą wiedzieć jakich kryteriów mają trzymać się. Wywracacie wszystko do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feminis z Dani Re: Mamy środek Poznania - akcja "Gazety" IP: *.arcor-ip.de 28.09.04, 12:15 Srodek Poznania proponuje Stary Rynek"Ratusz poznanski" Najpiekniejszy Obiekt,budynek w miescie i od dawnych lat Ratusz jest punktem srodkowym. Odpowiedz Link Zgłoś