Dodaj do ulubionych

Poznańskie panoramy

IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 18:49
Pierwsza odsłona :)))

community.webshots.com/user/poznan2003
Czekam na opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: kukmajst Re: Poznańskie panoramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 19:27
      Pierwszy krok zrobiony i to najważniejsze :)
      Jeśli mogę coś dodać to liczyłem, że bedzie więcej "panoram" - fajne byłoby
      ujęcie, gdyby na jednym zdjeciu znalazły się jednocześnie PFC, AE i
      hotel "Poznań" (za cholerę nie przyzwyczaję się do nazwy Novotel). Co do PGK,
      to oba budynki znakomicie zamykają perspektywę ulicy Marcelińskiej - to też
      byłoby niezłe ujecie
      • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 19:47
        Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> Pierwszy krok zrobiony i to najważniejsze :)
        > Jeśli mogę coś dodać to liczyłem, że bedzie więcej "panoram" - fajne byłoby
        > ujęcie, gdyby na jednym zdjeciu znalazły się jednocześnie PFC, AE i
        > hotel "Poznań" (za cholerę nie przyzwyczaję się do nazwy Novotel). Co do PGK,
        > to oba budynki znakomicie zamykają perspektywę ulicy Marcelińskiej - to też
        > byłoby niezłe ujecie

Oto fotka obejmująca PFC,AE i Novotel

fototok.art.pl/2/14661.jpg
        Co do panoram, fajne ujęcie byłoby z biurowca Stomilu na Starołęce, niestety
        nie mam juz teraz tam wstępu.
        Jak znacie ciekawe miejsca z których można by zrobić ciekawe fotki, to
        napiszcie.
        • Gość: max Re: Poznańskie panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 23:11
          Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: kukmajst napisał(a):
          >
          > > Pierwszy krok zrobiony i to najważniejsze :)
          > > Jeśli mogę coś dodać to liczyłem, że bedzie więcej "panoram" - fajne byłob
          > y
          > > ujęcie, gdyby na jednym zdjeciu znalazły się jednocześnie PFC, AE i
          > > hotel "Poznań" (za cholerę nie przyzwyczaję się do nazwy Novotel). Co do P
          > GK,
          > > to oba budynki znakomicie zamykają perspektywę ulicy Marcelińskiej - to te
          > ż
          > > byłoby niezłe ujecie
          >
          > Oto fotka obejmująca PFC,AE i Novotel
          >
          > <a
          href="http://fototok.art.pl/2/14661.jpg"target="_blank">fototok.art.pl/2/146
          > 61.jpg</a>
          > Co do panoram, fajne ujęcie byłoby z biurowca Stomilu na Starołęce, niestety
          > nie mam juz teraz tam wstępu.
          > Jak znacie ciekawe miejsca z których można by zrobić ciekawe fotki, to
          > napiszcie.

hahahahahhahaha prawdziwy poznański Manhattan hahahahahahahahahahahaha.
          Najlepsze są te chwasty na pierwszym planie! Cóż to, tacy porządni i dbający o
          czystość ziemniaczani ludkowie jak wy mają taki ugór w środku miasta?
    • Gość: Marek z Kanady Re: Poznańskie panoramy IP: 142.94.86.* 30.01.03, 21:42
      Bardzo ciekawe zdjecia. Dobrze by bylo podac w kazdym opisie, z ktorego miejsca
      (ulicy) jest to zdjecie robione.
      Dla tych co dawno w Poznaniu nie byli przydatna by byla schematyczna mapka z
      rozmieszczeniem fotografowanych obiektow.
      Gdzie jest ten budynek na ul. Bulgarskiej?

• Gość: kaspera Re: Poznańskie panoramy IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:25
      cześć P.B.
      Kawał dobrej roboty, chociaż zdjęcia te z pewnością idealne nie są. Zarzuciłbym
      im przede wszystkim to, że były robione o niewłaściwej porze. Są zbyt ciemne i
      monotonne barwowo. Na następny raz, kiedy będziesz wybierał się na sesję
      fotogr. to nie wychodż o zachodzie słońca, przy pochmurnym niebie i w ogóle
      zimą. Rób zdjęcia przy pełnym słońcu !!!
      • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:45
        Gość portalu: kaspera napisał(a):

> cześć P.B.
        > Kawał dobrej roboty, chociaż zdjęcia te z pewnością idealne nie są.
        Zarzuciłbym
        >
        > im przede wszystkim to, że były robione o niewłaściwej porze. Są zbyt ciemne
        i
        > monotonne barwowo. Na następny raz, kiedy będziesz wybierał się na sesję
        > fotogr. to nie wychodż o zachodzie słońca, przy pochmurnym niebie i w ogóle
        > zimą. Rób zdjęcia przy pełnym słońcu !!!

Wiem o tym, ale co niektórym osobom bardzo się spieszyło, aby te zdjęcia
        otrzymać.
    • Gość: VIPunia - Iwona Re: Poznańskie panoramy IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:37
      Hmmmm miales zgode Władz AE na zrobienie takiej fotki ?
      • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 00:04
        Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a):

> Hmmmm miales zgode Władz AE na zrobienie takiej fotki ?

To w celach promocyjnych, nie komercyjnych i wątpię aby jakakolwiek zgoda była
        wymagana. Najwyżej bedzie mnie ścigać prawo :)
      • Gość: ciekawski Re: Poznańskie panoramy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 01:35
        Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a):

> Hmmmm miales zgode Władz AE na zrobienie takiej fotki ?

A czy na zrobienie fotki, na której na horyzoncie ledwo majaczy Collegium
        Altum, trzeba mieć zezwolenie władz AE?? A dlaczego nie właścicieli
        pozostałych budynków, widocznych na zdjęciu? O ile dobrze się orientuję, to
        nie ma żadnych przepisów zabraniających robienia takich zdjęć. A wewnętrzne
        regulacje AE nie mają żadnej mocy prawnej dla osób nie będących pracownikami
        bądź studentami AE.
    • Gość: LLL Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 01:53

> Pierwsza odsłona :)))
      >
      > <a
      href="http://community.webshots.com/user/poznan2003"target="_blank">communit
      > y.webshots.com/user/poznan2003</a>
      > Czekam na opinie!

podoba sie, zastanawialem sie przez chwile patrzac na te zdjecia
      czy to ten sam Poznan w ktorym mieszkam ;)
    • Gość: Pozhoga Re: Poznańskie panoramy IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 31.01.03, 14:44
      Dołóż jeszcze lotnisko, Kupca, M1 z przyległościami, Winogrady BC.
      Jak masz ochotę wybrać się na Starołękę, jest tam biurowiec
      Jedynka Skanska (widoczny z daleka).

Pzdr,

PP
    • Gość: szczery Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 15:30
      Zdjecia fatalne, zle skadrowane, malo barwne i na kazdym zdjeciu "wala sie
      mury". Fakt posiadania aparatu cyfrowego nie robi z Ciebie fotografa. DO
      POPRAWKI, to nie jest chyba dobra wizytowka dla Poznania, radze zebys usunal te
      zdjecia z tej strony, robia tylko obciach.
      Pozdr szczery
      • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 18:48
        Gość portalu: szczery napisał(a):

> Zdjecia fatalne, zle skadrowane, malo barwne i na kazdym zdjeciu "wala sie
        > mury". Fakt posiadania aparatu cyfrowego nie robi z Ciebie fotografa. DO
        > POPRAWKI, to nie jest chyba dobra wizytowka dla Poznania, radze zebys usunal
        te
        >
        > zdjecia z tej strony, robia tylko obciach.
        > Pozdr szczery

a kto mówił, że jestem dobrym fotografem?
        w ogóle na tym się nie znam, jak potrafisz dobrze takie fotki zrobić, to prosze
        bardzo zrób trochę zdjęć na mieście
      • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 18:56

> Zdjecia fatalne, zle skadrowane, malo barwne i na kazdym zdjeciu "wala sie
        > mury".

Jakie mury?

....a zmieniłeś na dolnym pasku opcję View z Fit Window na Normal??
        • Gość: szczery Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 20:44
          Jakie mury?
          Chodzi o to, ze na twoich zdjeciach wyglada tak jakby budynki mialy obalic sie
          do tylu. Po prostu ustawiles aparat pod katem i mozna odniesc wrazenie ze zaraz
          wszystko runie w cudzyslowiu "wala sie mury". Ja tez nie jestem zadnym dobry
          fotografem, ale to sie rzuca w oczy, swoja droga zgadzam sie z ktoryms z
          forumowiczow - pora roku i dnia nie ta, lepiej byloby zrobic zdjecia latem. To
          zdjecie zrobione chyba ze stadionu Warty duuuuuzo lepsze.
          Pozdr. szczery
          • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:39

> Jakie mury?
            > Chodzi o to, ze na twoich zdjeciach wyglada tak jakby budynki mialy obalic
            sie
            > do tylu. Po prostu ustawiles aparat pod katem i mozna odniesc wrazenie ze
            zaraz
            >
            > wszystko runie w cudzyslowiu "wala sie mury". Ja tez nie jestem zadnym dobry
            > fotografem, ale to sie rzuca w oczy, swoja droga zgadzam sie z ktoryms z
            > forumowiczow - pora roku i dnia nie ta, lepiej byloby zrobic zdjecia latem.
            To
            >
            > zdjecie zrobione chyba ze stadionu Warty duuuuuzo lepsze.
            > Pozdr. szczery

ok, dzięki za opinię będę mieć to w przyszłości na uwadze
            • Gość: szczery 2 Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.02.03, 23:44
              jak pstrykasz zdjecia z dolu to gora ci ucieka (wala sie mury) mozesz to
              skorygowac w programie graficznym poprzez zabawe z perspektywa. wydaje mi sie,
              ze zrobienie zdjecia nie konczy sie na wrzuceniu na stronke, tylko wczesniej
              popracowaniu nad nim. ze swojej strony proponuje poczytac troche o fotografii,
              lub poprzegladac troche albumow. polecam oczywiscie te, w ktorych sa zdjecia
              poznania :) ale tak mowi powiedzenie "trening czyni mistrza", wiec trenuj,
              trenuj :)
              • Gość: kaspera Re: Poznańskie panoramy IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 01:55
                Poza tym warto czasem zrobić użytek z Fotoshopa - to daje naprawdę dobre efekty.
    • tow.szarikow Re: Poznańskie panoramy 05.02.03, 06:20
      pomysł ciekawy, wykonanie trochę mniej, ale w tym wątku co innego mnie
      ucieszyło, otóż są tu głosy krytyczne, ale nie jest to krytyka złośliwa (pod
      hasłem "prawdziwy krytyk cnoty, się nie boi) - raczej życzliwa z elementami
      podpowiedzi i zachęty
      dobrze PB, że masz pomysł i chęci, żeby coś takiego robić, a co do strony
      technicznej, to już ktoś napisał, że trening czyni mistrza

pozdrawiam
    • Gość: ;) Re: Poznańskia panorama IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:53
      Poznańska Panorama - najbardziej podupadłe centrum handlowe w Poznaniu, mimo
      wysiłku kupców upada bo zarząd ma centralnie w tyłku cały marketing. to tak na
      marginesie ;)
    • Gość: max Re: Poznańskie panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 23:08

> Pierwsza odsłona :)))
      >
      > <a
      href="http://community.webshots.com/user/poznan2003"target="_blank">communit
      > y.webshots.com/user/poznan2003</a>
      > Czekam na opinie!

Dzieciaku, ty chyba nie wiesz co to jest panorama?
      • Gość: herk Re: Poznańskie panoramy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 16:52
        raczej co to jest wiezowiec :))
    • Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy - cd. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 21:32
      Druga odsłona
      Pogoda ponownie nie dopisała

community.webshots.com/user/poznan2003
      • mantis1 Re: Poznańskie panoramy - cd. 19.02.03, 21:39
        PB zdjecia sa oki ale przede wszytskim wazniejsza jest incjatywa.

polecam widok z 3 pietra NOT'u w kierunku hotelu merkury i dabrowskiego, ja
        ujrzalem miejsce w korym spedzam codziennie od lat mnostwo czas z zupelnie
        innej perspektywy....

btw. nieldugo bedziesz mogl robic duzo zdjec na placu wiosny ludu, a spacer od
        PFC na stary to dopiero bedzie przezycie !!!:)

pzdr.
        mantis
        • Gość: Bladyrunner Re: Poznańskie panoramy - cd. IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 20.02.03, 07:34
          Rzeczywiście wazniejsza inicjatywa niż same zdjęcia.
          Zdjęcia są coraz lepiej przemyslane - polecam jakąś fajna książkę na ten temat -
          najlepiej Szkoła Fotografowania National Geographic - naprawdę niezły materiał
          i do tego instrukcje mistrzów jak należy fotografować - masa ciekawych porad.
          Naprawdę polecam.
    • Gość: P.B jeszcze jedno IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 16:15
      www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%2003/widok1.jpg
      Dzisiaj po południu zrobiłem to zdjęcie.
      • mantis1 Re: jeszcze jedno 14.03.03, 20:56

> <a href="www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%
        2003/widok1.jpg"target="_blan
        > k">www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%2003/widok1.jpg</a>
        > Dzisiaj po południu zrobiłem to zdjęcie.

te 3 zurawie wskazuja ze jest to Berlin:)

pzdr.
        mantis
      • Gość: asd Re: jeszcze jedno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.03, 21:39

> <a href="www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%
        2003/widok1.jpg"target="_blan
        > k">www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%2003/widok1.jpg</a>
        > Dzisiaj po południu zrobiłem to zdjęcie.

buhahahahahhahaahahahahahhahahahahahahahahhahaha, ale skyline
        hahahahahahhahahaha, New York sie nie umywa buhahahahahhaahaha
        • Gość: P.B STULTORUM PLENA SUNT OMNIA IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 00:33
      • Gość: Szerlok Re: jeszcze jedno IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 10:54
        Fajna fotka! Tak dalej P.B. - widać, że robisz postępy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka