Gość: P.B IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 18:49 Pierwsza odsłona :))) community.webshots.com/user/poznan2003 Czekam na opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kukmajst Re: Poznańskie panoramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 19:27 Pierwszy krok zrobiony i to najważniejsze :) Jeśli mogę coś dodać to liczyłem, że bedzie więcej "panoram" - fajne byłoby ujęcie, gdyby na jednym zdjeciu znalazły się jednocześnie PFC, AE i hotel "Poznań" (za cholerę nie przyzwyczaję się do nazwy Novotel). Co do PGK, to oba budynki znakomicie zamykają perspektywę ulicy Marcelińskiej - to też byłoby niezłe ujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 19:47 Gość portalu: kukmajst napisał(a): > Pierwszy krok zrobiony i to najważniejsze :) > Jeśli mogę coś dodać to liczyłem, że bedzie więcej "panoram" - fajne byłoby > ujęcie, gdyby na jednym zdjeciu znalazły się jednocześnie PFC, AE i > hotel "Poznań" (za cholerę nie przyzwyczaję się do nazwy Novotel). Co do PGK, > to oba budynki znakomicie zamykają perspektywę ulicy Marcelińskiej - to też > byłoby niezłe ujecie Oto fotka obejmująca PFC,AE i Novotel fototok.art.pl/2/14661.jpg Co do panoram, fajne ujęcie byłoby z biurowca Stomilu na Starołęce, niestety nie mam juz teraz tam wstępu. Jak znacie ciekawe miejsca z których można by zrobić ciekawe fotki, to napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Poznańskie panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 23:11 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: kukmajst napisał(a): > > > Pierwszy krok zrobiony i to najważniejsze :) > > Jeśli mogę coś dodać to liczyłem, że bedzie więcej "panoram" - fajne byłob > y > > ujęcie, gdyby na jednym zdjeciu znalazły się jednocześnie PFC, AE i > > hotel "Poznań" (za cholerę nie przyzwyczaję się do nazwy Novotel). Co do P > GK, > > to oba budynki znakomicie zamykają perspektywę ulicy Marcelińskiej - to te > ż > > byłoby niezłe ujecie > > Oto fotka obejmująca PFC,AE i Novotel > > <a href="http://fototok.art.pl/2/14661.jpg"target="_blank">fototok.art.pl/2/146 > 61.jpg</a> > Co do panoram, fajne ujęcie byłoby z biurowca Stomilu na Starołęce, niestety > nie mam juz teraz tam wstępu. > Jak znacie ciekawe miejsca z których można by zrobić ciekawe fotki, to > napiszcie. hahahahahhahaha prawdziwy poznański Manhattan hahahahahahahahahahahaha. Najlepsze są te chwasty na pierwszym planie! Cóż to, tacy porządni i dbający o czystość ziemniaczani ludkowie jak wy mają taki ugór w środku miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z Kanady Re: Poznańskie panoramy IP: 142.94.86.* 30.01.03, 21:42 Bardzo ciekawe zdjecia. Dobrze by bylo podac w kazdym opisie, z ktorego miejsca (ulicy) jest to zdjecie robione. Dla tych co dawno w Poznaniu nie byli przydatna by byla schematyczna mapka z rozmieszczeniem fotografowanych obiektow. Gdzie jest ten budynek na ul. Bulgarskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaspera Re: Poznańskie panoramy IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:25 cześć P.B. Kawał dobrej roboty, chociaż zdjęcia te z pewnością idealne nie są. Zarzuciłbym im przede wszystkim to, że były robione o niewłaściwej porze. Są zbyt ciemne i monotonne barwowo. Na następny raz, kiedy będziesz wybierał się na sesję fotogr. to nie wychodż o zachodzie słońca, przy pochmurnym niebie i w ogóle zimą. Rób zdjęcia przy pełnym słońcu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:45 Gość portalu: kaspera napisał(a): > cześć P.B. > Kawał dobrej roboty, chociaż zdjęcia te z pewnością idealne nie są. Zarzuciłbym > > im przede wszystkim to, że były robione o niewłaściwej porze. Są zbyt ciemne i > monotonne barwowo. Na następny raz, kiedy będziesz wybierał się na sesję > fotogr. to nie wychodż o zachodzie słońca, przy pochmurnym niebie i w ogóle > zimą. Rób zdjęcia przy pełnym słońcu !!! Wiem o tym, ale co niektórym osobom bardzo się spieszyło, aby te zdjęcia otrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia - Iwona Re: Poznańskie panoramy IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:37 Hmmmm miales zgode Władz AE na zrobienie takiej fotki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 00:04 Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a): > Hmmmm miales zgode Władz AE na zrobienie takiej fotki ? To w celach promocyjnych, nie komercyjnych i wątpię aby jakakolwiek zgoda była wymagana. Najwyżej bedzie mnie ścigać prawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Poznańskie panoramy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 01:35 Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a): > Hmmmm miales zgode Władz AE na zrobienie takiej fotki ? A czy na zrobienie fotki, na której na horyzoncie ledwo majaczy Collegium Altum, trzeba mieć zezwolenie władz AE?? A dlaczego nie właścicieli pozostałych budynków, widocznych na zdjęciu? O ile dobrze się orientuję, to nie ma żadnych przepisów zabraniających robienia takich zdjęć. A wewnętrzne regulacje AE nie mają żadnej mocy prawnej dla osób nie będących pracownikami bądź studentami AE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 01:53 Gość portalu: P.B napisał(a): > Pierwsza odsłona :))) > > <a href="http://community.webshots.com/user/poznan2003"target="_blank">communit > y.webshots.com/user/poznan2003</a> > Czekam na opinie! podoba sie, zastanawialem sie przez chwile patrzac na te zdjecia czy to ten sam Poznan w ktorym mieszkam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Poznańskie panoramy IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 31.01.03, 14:44 Dołóż jeszcze lotnisko, Kupca, M1 z przyległościami, Winogrady BC. Jak masz ochotę wybrać się na Starołękę, jest tam biurowiec Jedynka Skanska (widoczny z daleka). Pzdr, PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 15:30 Zdjecia fatalne, zle skadrowane, malo barwne i na kazdym zdjeciu "wala sie mury". Fakt posiadania aparatu cyfrowego nie robi z Ciebie fotografa. DO POPRAWKI, to nie jest chyba dobra wizytowka dla Poznania, radze zebys usunal te zdjecia z tej strony, robia tylko obciach. Pozdr szczery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 18:48 Gość portalu: szczery napisał(a): > Zdjecia fatalne, zle skadrowane, malo barwne i na kazdym zdjeciu "wala sie > mury". Fakt posiadania aparatu cyfrowego nie robi z Ciebie fotografa. DO > POPRAWKI, to nie jest chyba dobra wizytowka dla Poznania, radze zebys usunal te > > zdjecia z tej strony, robia tylko obciach. > Pozdr szczery a kto mówił, że jestem dobrym fotografem? w ogóle na tym się nie znam, jak potrafisz dobrze takie fotki zrobić, to prosze bardzo zrób trochę zdjęć na mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 18:56 Gość portalu: szczery napisał(a): > Zdjecia fatalne, zle skadrowane, malo barwne i na kazdym zdjeciu "wala sie > mury". Jakie mury? ....a zmieniłeś na dolnym pasku opcję View z Fit Window na Normal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 20:44 Jakie mury? Chodzi o to, ze na twoich zdjeciach wyglada tak jakby budynki mialy obalic sie do tylu. Po prostu ustawiles aparat pod katem i mozna odniesc wrazenie ze zaraz wszystko runie w cudzyslowiu "wala sie mury". Ja tez nie jestem zadnym dobry fotografem, ale to sie rzuca w oczy, swoja droga zgadzam sie z ktoryms z forumowiczow - pora roku i dnia nie ta, lepiej byloby zrobic zdjecia latem. To zdjecie zrobione chyba ze stadionu Warty duuuuuzo lepsze. Pozdr. szczery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:39 Gość portalu: szczery napisał(a): > Jakie mury? > Chodzi o to, ze na twoich zdjeciach wyglada tak jakby budynki mialy obalic sie > do tylu. Po prostu ustawiles aparat pod katem i mozna odniesc wrazenie ze zaraz > > wszystko runie w cudzyslowiu "wala sie mury". Ja tez nie jestem zadnym dobry > fotografem, ale to sie rzuca w oczy, swoja droga zgadzam sie z ktoryms z > forumowiczow - pora roku i dnia nie ta, lepiej byloby zrobic zdjecia latem. To > > zdjecie zrobione chyba ze stadionu Warty duuuuuzo lepsze. > Pozdr. szczery ok, dzięki za opinię będę mieć to w przyszłości na uwadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery 2 Re: Poznańskie panoramy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.02.03, 23:44 jak pstrykasz zdjecia z dolu to gora ci ucieka (wala sie mury) mozesz to skorygowac w programie graficznym poprzez zabawe z perspektywa. wydaje mi sie, ze zrobienie zdjecia nie konczy sie na wrzuceniu na stronke, tylko wczesniej popracowaniu nad nim. ze swojej strony proponuje poczytac troche o fotografii, lub poprzegladac troche albumow. polecam oczywiscie te, w ktorych sa zdjecia poznania :) ale tak mowi powiedzenie "trening czyni mistrza", wiec trenuj, trenuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaspera Re: Poznańskie panoramy IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 01:55 Poza tym warto czasem zrobić użytek z Fotoshopa - to daje naprawdę dobre efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.szarikow Re: Poznańskie panoramy 05.02.03, 06:20 pomysł ciekawy, wykonanie trochę mniej, ale w tym wątku co innego mnie ucieszyło, otóż są tu głosy krytyczne, ale nie jest to krytyka złośliwa (pod hasłem "prawdziwy krytyk cnoty, się nie boi) - raczej życzliwa z elementami podpowiedzi i zachęty dobrze PB, że masz pomysł i chęci, żeby coś takiego robić, a co do strony technicznej, to już ktoś napisał, że trening czyni mistrza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Poznańskia panorama IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:53 Poznańska Panorama - najbardziej podupadłe centrum handlowe w Poznaniu, mimo wysiłku kupców upada bo zarząd ma centralnie w tyłku cały marketing. to tak na marginesie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Poznańskie panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 23:08 Gość portalu: P.B napisał(a): > Pierwsza odsłona :))) > > <a href="http://community.webshots.com/user/poznan2003"target="_blank">communit > y.webshots.com/user/poznan2003</a> > Czekam na opinie! Dzieciaku, ty chyba nie wiesz co to jest panorama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herk Re: Poznańskie panoramy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 16:52 raczej co to jest wiezowiec :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznańskie panoramy - cd. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 21:32 Druga odsłona Pogoda ponownie nie dopisała community.webshots.com/user/poznan2003 Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Poznańskie panoramy - cd. 19.02.03, 21:39 PB zdjecia sa oki ale przede wszytskim wazniejsza jest incjatywa. polecam widok z 3 pietra NOT'u w kierunku hotelu merkury i dabrowskiego, ja ujrzalem miejsce w korym spedzam codziennie od lat mnostwo czas z zupelnie innej perspektywy.... btw. nieldugo bedziesz mogl robic duzo zdjec na placu wiosny ludu, a spacer od PFC na stary to dopiero bedzie przezycie !!!:) pzdr. mantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: Poznańskie panoramy - cd. IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 20.02.03, 07:34 Rzeczywiście wazniejsza inicjatywa niż same zdjęcia. Zdjęcia są coraz lepiej przemyslane - polecam jakąś fajna książkę na ten temat - najlepiej Szkoła Fotografowania National Geographic - naprawdę niezły materiał i do tego instrukcje mistrzów jak należy fotografować - masa ciekawych porad. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B jeszcze jedno IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 16:15 www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%2003/widok1.jpg Dzisiaj po południu zrobiłem to zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: jeszcze jedno 14.03.03, 20:56 Gość portalu: P.B napisał(a): > <a href="www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec% 2003/widok1.jpg"target="_blan > k">www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%2003/widok1.jpg</a> > Dzisiaj po południu zrobiłem to zdjęcie. te 3 zurawie wskazuja ze jest to Berlin:) pzdr. mantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: jeszcze jedno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.03, 21:39 Gość portalu: P.B napisał(a): > <a href="www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec% 2003/widok1.jpg"target="_blan > k">www.free.of.pl/c/czerwonak/marzec%2003/widok1.jpg</a> > Dzisiaj po południu zrobiłem to zdjęcie. buhahahahahhahaahahahahahhahahahahahahahahhahaha, ale skyline hahahahahahhahahaha, New York sie nie umywa buhahahahahhaahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B STULTORUM PLENA SUNT OMNIA IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerlok Re: jeszcze jedno IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 10:54 Fajna fotka! Tak dalej P.B. - widać, że robisz postępy! Odpowiedz Link Zgłoś