Dodaj do ulubionych

Dobry dermatolog - pomocy!

17.07.06, 00:31
Czy ktoś z Was zna bardzo dobrego dermatologa?
Od kilku miesięcy mam poważne problemy dermatologiczne i już kilku
dermatologów nie potrafiło mi pomóc...
Czy ktoś zna jakąś opinie o profesorze Bowszycu?
Proszę o info o dermatologach i z góry bardzo dziękuję!
Obserwuj wątek
    • mamaku Re: Dobry dermatolog - pomocy! 17.07.06, 07:58
      Nie znam lekarza, o którego pytasz, ale mogę Tobie polecić dermatologa, do
      którego chodzę z moim małym atopikiem. Też zaliczyliśmy wielu i żaden nie
      potrafił pomóc, aż trafiliśmy na dra Kaźmierowskiego. Jak chcesz mogę przesłać
      szczegóły na priv.
      • Gość: winogradzianin Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:59
        Dzięki i jak najbardziej proszę o szczególy!
    • Gość: dermatolog Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.icpnet.pl 18.07.06, 00:18
      Profesor Żaba ze szpitala na Przybyszewskiego. Wiele dobrego napisano na jego
      temat na tym forum. Polecam!
      • Gość: Magda K Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:53
        Czy aby na pewno??? Ja widziałam komentarz wręcz odstraszający. Raaaaaczej nie.
        • Gość: kiks4 Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:07
          Mogę z czystym sumieniem polecić prof. Żabę- on widzi pacjenta całościowo, nie próbuje leczyć tylko objawowo a to raczej rzadko się zdarza.
          Negatywna opinia o profesorze na tym forum dotyczyła jakiejś scysji z autorem postu, ale na podstawie języka tego postu można przypuszczać że kolo nie należy do przyjemniaczków.
          Przyjmuje na Gajowej- niestety- kolejka jest kilkutygodniowa co tez pośrednio potwierdza moja opinię.
          • Gość: mamaku Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:54
            O dr. Żabie można sporo poczytać na różnych forach, niestety chyba więcej
            negatywnych postów...
            Na forum www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Forum_dyskusyjne też raczej
            brak pozytywnych opini.
            • Gość: toa Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.ae.poznan.pl 18.07.06, 12:17
              polecam
              proderma.poznan.pl
              dr Dembinska
              • mhadau1 Re: Dobry dermatolog - pomocy! 18.07.06, 15:10
                polecam dr. Neumann
                Luxmed - ul. roosevelta
                kolejka ok. 2 tyg.
    • Gość: Madzia Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:07
      Polecam dr Mikołajczyk, przyjmuje w Falcku w dawnym Victoria Center na
      Strzeleckiej. Z tego co wiem uczennica prof Żaby. Kilku znajomych bylo nią
      zachwyconych
    • Gość: S Do kiks4 IP: *.icpnet.pl 19.07.06, 03:54
      Poniżej przytaczam mój post.
      Jeśli to mnie miałeś na myśli nazywając "przyjemniaczkiem" to nie życzę ci nigdy
      widoku ukochanej osoby, która niemal umiera ci na rękach a jakiś skur... nie
      chce jej udzielić pomocy bo w publicznym ZOZie ma wszystko i wszystkich w d... i
      jeśli zwróci się uwagę (podkreślam - grzecznie)na zaniedbania w podległej
      placówce wyrzuca pacjenta podczas kuracji sterydowej ze szpitala odwołując
      wczesniej zlecone konsultacje.

Przestrzegam przed dr Żabą. Moja dziewczyna została hospitalizowana dwa lata
      temu na Szkolnej na oddziale ordynatora Ż. Miała bardzo ostrą formę wstrząsu
      anafilaktycznego. Przywiozłem ją do szpitala osobiście taksówką. Zastępca
      ordynatora (kobietka) natychmiast zleciła przyjęcie na oddział i nakazała
      przygotowanie OIOM. Stan był zagrażający życiu. Dziewczyna siedziała na
      korytarzu i czekała aż pielęgniarki podadzą jej zlecone przez lekarza leki. W
      tym czasie opuchlizna m.in górnych dróg oddechowych rosła i sytuacja stawała się
      coraz bardziej poważna. Panie pielęgniarki przez ponad godzinę nie ruszyły
      czterech liter twierdząc iż będą czekały na skierowanie do szpitala od lekarza
      rodzinnego. Dopiero po tym czasie, gdy pani z-ca ordynatora pojawiła się
      ponownie i zobaczyła ją w takim stanie opieprzyła pielęgniarki i wtedy dopiero
      podały jej silne leki odczulające. Leżała na tym oddziale jeszcze kilka dni. na
      stanie oddziału było wtedy możer jeszcze 4 osoby. Przez cały ten czas pan
      ordynator nie pofatygował się ani razu aby obejrzeć pacjentkę leżącą na jego
      oddziale. Obchód wykonywała tylko lekarka prowadząca, która sygnalizowała, iż w
      takim stanie każdy niepokojący objaw powinien być jej natychmiast zgłaszany.
      Aby zdiagnozować przyczynę tak silnej reakcji alergicznej zlecono jej
      konsultacje lekarskie. M.in. ginekologiczną i laryngologiczną. Ze względu na
      fakt, iż nadchodził weekend miały być przeprowadzone po niedzieli. W piątek ok
      13:00 moja dziewczyna dostała wysokiej gorączki i ostrej biegunki. Zgłosiła to
      pielęgniarce. Pomimo, że o tej godzinie byli jeszcze lekarze na oddziale,
      siostra nie powiadomiła nikogo. Gdy przyszedłem po południu i dowiedziałem się o
      tym poprosiłem siostrę o wyjaśnienia. Stwierdziła, że sama uznała, że to nic
      takiego i przekaże tę informację lekarzowi w poniedziałek czyli dopiero za dwa
      dni. Dopiero na moją wyraźną interwencję wezwała lekarza dyżurnego. Jak się
      okazało - jest jeden na cały szpital - w dodatku internista. W poniedziałek,
      bedąc w pracy, zadzwoniła moja dziewczyna płacząc iż wyrzucają ją ( dosłownie )
      ze szpitala. Pan dr. Żaba gdy się dowiedział, iż zwróciłem uwagę pielęgniarce iż
      decyduje zamiast lekarza o stanie zdrowia pacjenta oraz że musiał po mojej
      interwencji fatygować się lekarz dyżurny na jego oddział - odwołał wszystkie
      zlecone konsultacje i kazał mojej dziewczynie się wynosić ze szpitala, pomimo iż
      była w trakcie przyjmowania sterydów, a kuracji tej nie można tak sobie w
      dowolnym momencie przerwać. Jeszcze tego samego dnia pojechalismy na oddział
      ratunkowy na Lutyckiej. Gdy tam lekarze zobaczyli z jakimi wynikami dr. Żaba
      zdecydował się wypisać pacjentkę ze szpitala byli bardzo zbulwersowani na fakt
      iż się na to odważył. Nadal istniała poważna groźba zagrożenia życia.

Może za kasę to i zachowuje się jak na lekarza przystało - oczywiście taksując
      odpowiednią stawkę za sój "tytuł naukowy" , ale że w rzeczywistości dobro
      pacjenta ma głęboko w d..... miałem sie okazję osobiście przekonać. Jezu, jak on
      się może cieszyc, że mi nie wpadł w ręce w zeszłym roku. Nie ręczyłbym za siebie.

• Gość: ożeszty Czy ty wogóle jesteś lekarzem?? IP: *.icpnet.pl 20.07.06, 18:09
        Jesteś pieprzonym anonimem i pomawiaczem porządnych ludzi. Nie dziwię się
        profesorowi, że tak zareagował jak zareagował, bo gdyby mi taki oszołom jak ty
        wtrącał się do mojego warsztatu pracy to bym postąpił dokładnie tak samo i w
        d... miałbym to co sobie o mnie pomyślisz!
    • akepinska Re: Dobry dermatolog - pomocy! 20.07.06, 17:04
      polecam bardzo pana HESSA z os. przyjazni. ma swoj gabinet w przychodni na 1p.
      poza tym przyjmuje tez w domu na os. przyjazni. bierze od 30-50 zl za wizyte,
      jest naprawde skuteczny. moja mama leczyla sie kilkanascie lat na lupiez pstry,
      on wyleczyl ja w miesiac. moj synek mial uczulenie na nozkach (paluszki) i tez
      zostal szybko wyleczony. POLECAM
      • Gość: Winogradzianin Re: Dobry dermatolog - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:46
        Dziękuję wszystkim za rady!
    • Gość: Piko Kaźmierowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:12
      Gabinet na Podgórnej lub ZOZ na Winogradach - spokój, skromność i kompetencja,
      tak się przynajmniej wydaje. Efekty w każdym razie były super.
    • Gość: S Re: Ożeszty IP: *.icpnet.pl 21.07.06, 17:44
      Zrozum debilu, że jeśli o życiu decydują minuty to zawodową dumę należy sobie
      wsadzić głęboko... To po pierwsze
      Po drugie żadna pielęgniarka nie ma prawa stawiać diagnoz.
      Po trzecie: na cały szpital jeden lekarz dyżurny to skandal
      Po czwarte: naucz się czytać text ze zrozumieniem
      Po piąte: nie nazywaj mnie oszołomem jeśli w życiu nie zamieniłeś zem mną słowa.
      Co wiecej, nie pij tyle, nie pal i nie zażywaj wiecej substancji, które
      ograniczają twoją świadomość
      Po szóste matole: dokumentację pobytu i podawanych leków posiadam i wbrem temu
      co piszesz nie są to pomówienia
      Po ostatnie - bo żal mi już czasu na bezpłodną dyskusję - jeśli jesteś lekarzem
      i masz zamiar tak samo postępować z pacjentami albo pochwalasz takie praktyki to
      sam sobie wystawiać opinię...
      • Gość: ożeszty Re: Ożeszty IP: *.icpnet.pl 21.07.06, 22:19
        1 Jestem abstynentem (nie piję, nie palę, nie używam narkotyków, nie mam innych
        nałogów) - także nic nie ogranicza mojej świadomości.
        2 Nie jestem lekarzem, ale mam do lekarzy bardzo duży szacunek, bo
        niejednokrotnie ratowali moje życie.
        3 Umiem czytać ze zrozumieniem.
        4 Jeżeli kogoś oskarżasz PUBLICZNIE to kultura osobista i dobre obyczaje
        wymagałyby od ciebie cywilnej odwagi żeby się ujawnić.
        5 Jeżeli wolisz pozostać anonimowy to jesteś zwykłym, głupim, pieprzonym
        tchórzliwym pieniaczem i dlatego nie mam dla ciebie ani grama szacunku. Na
        szczęście na takich jak ty są sposoby.
        6 Czyżby trochę prawdy o tobie tak cię zabolało??
        7 Być może jestem inteligentniejszy od ciebie więc nie nazywaj mnie matołem ty
        moherowo-PISowski kaczorze.
        • Gość: S Re: Ożeszty IP: *.icpnet.pl 22.07.06, 05:16
          ad 1 - to w jaki sposób piszesz świadczy o czymś wręcz przeciwnym
          ad 2 - chyba nie ten o którym mowa, no chyba że prywatnie
          ad 3 - wątpię
          ad 4 - nie oskarżam tylko podaję fakty bardzo łatwe do zeryfikowania poprzez
          domunetację
          ad 5 - sam posługujesz się nickiem więc nie wymagaj ode mnie imienia i nazwiska.
          Nie wymagam szacunku od ludzi którzy popierają opisane przeze mnie działania, co
          wiecej mam ich głeboko...
          ad 6 - no to się uśmiałem..
          ad 7 - tutaj to już strzeliłeś kulą w płot TOTALNIE !!!

Sprawdź w słowniku słowa których znaczenia nie za bardzo rozumiesz. Choć mysle,
          że chyba nie bez kozery go bronisz. Rodzina ?

Widzisz, na koniec ci powiem że pochodzę z lekarskiej rodziny ale powołaniem
          lekarza jest ratować ludzkie życie i zdrowie a nie patrzeć na kasę i reagować
          wyrzuceniem ze szpitala pacjenta w cięzkim stanie jeśli się zwróci uwagę na
          ewidentne zaniedbania. Jeśli mi nie wierzysz poczytaj moje posty o dr.
          Dmochowskim z Raszei - oczy ci się otworzą kogo można nazywać mianem nie tylko
          lekarza ale przede wszystkim człowieka
    • alex_koz Re: Dobry dermatolog - pomocy! 22.07.06, 23:58
      polecam poradnie dermatologiczno-alergologiczna w szpitalu AM na Przybyszewskiego, m.in. prof Silnego.

mam jeszcze dobre wspomnienia ze szpitalem "na Lutyckiej", nie wiem czy jeszcze tam jest taki 24h punkt pomocy dermatologicznej, ale swego czasu bardzo mi tak pomogli;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka