20.07.06, 09:23
OK, my też mamy swoje sprawy i można je opisywać tutaj właśnie.
Obserwuj wątek
    • zzolwik Re: BUDYNEK C 20.07.06, 13:15
      opisywac by mozna tylko co? bo jak narazie to się troszkę zatrzymało tam na
      budowie. Ja juz dawno nie byłam i może nie mam aktualnych informacji...więc może
      ktoś coś wie więcej
      • biedronka.22 Re: BUDYNEK C 20.07.06, 14:55
        Hej! Czy ktoś wie dlaczego jeszcze nie ruszyli z ocieplaniem C? Kiedy w ogóle
        zamierzają się za to zabrać?
        • kokos1977 Re: BUDYNEK C 20.07.06, 20:12
          Hoho, jednak zawsze jest coś do opisania, nieprawdaż. Nie wiem dlaczego nie
          ocieplają całego ale mój skrawek już docieplili( 4 klatka -łącznik z B). Pan
          Mikołaj powiedzał że stawiają ścianki działowe na parterze i 1 piętrze.
          Pozdrawiam.

Acha ochrona już jest Juwentus ma swoją kanciapę na budowie. No i najważniejszy
          news, będzie doatkowa linia autobusowa na garbary a pętla będzie w okolicach
          Boranta-Rubież
          --------
          ...zapamiętaj sobie, że wojsko łączy ludzi na całe życie.
          • zzolwik Re: BUDYNEK C 21.07.06, 07:05
            mam nadzieję że ochraniaja tylko budowę a jak się budowa skończy to i Juwentus
            zniknie, ponieważ nie wprowadzałam sie na osiedle monitorowane i mam nadzieję że
            tak zostanie. A tak wogóle to jakakolwiek ochrona czy monitoring osiedla (nie
            mowie tu o ochronie budowy) powinno być uzgadniane z całą współnotą , czyli po
            zakończeniu budowy
            • kokos1977 Re: BUDYNEK C 21.07.06, 10:56
              hmmm nie wiem co sądzić o twoim poście, większość osiedli jest teraz
              monitorowanych, a co będzie jak wspólnota zagłosuje za monitoringiem osiedla?
              • biedronka.22 Re: BUDYNEK C 21.07.06, 11:21
                Nie orientujecie się jakie są plany wspólnoty w temacie monitoringu? Moim
                zdaniem to dobre rozwiązanie, ale rozumiem, że nie każdy może mieć na to
                ochotę. Niestety przy wspólnocie wszystkie decyzje podejmuje się chyba
                większością głosów...

Dzięki za dobre wieści o nowym połaczeniu.
              • zzolwik Re: BUDYNEK C 21.07.06, 11:25
                wiesz że tak jest że przechodzi większość głosów ale ja nie mam zamiaru płacić
                dodatkowych kosztów za jakiegoś gościa który będzie siedział i spał a to
                nazywało będzie się "monitorowanie".
                Nie mam nic przeciwko aby osiedle było ogrodzone i zamknięte ale uważam, że
                monitoring nie jest potrzebny.
                Jeżeli ktoś chciał mieszkać na osiedlu monitorowanym to mógł takowe wybrać, ja
                zdecydowałam się na mieszkanie na os. kolorowym wiedząc, że nie będzie ono
                monitorowane.
                • marcin.kowalski.77 Re: BUDYNEK C 25.07.06, 10:02
                  Hmm, coż jako mieszkaniec mieszkający już prawie rok na kolorowym, mam inne
                  zdanie co do obecności ochrony. Od czasu jak pojawił się Juwentus przestały
                  dziać się dziwne rzeczy, czyli włamy do samochodów itp. Więc wydaje mi się że
                  nawet te kilkanaście złotych więcej nie poiwnno być wielką zaporą dla
                  stosunkowo świętego spokoju. Bo samo ogrodzenie osiedla nic nie da, bo sam
                  płotek nie zlikwiduje właman do aut.
                  Pozdrawiam
                  • zzolwik Re: BUDYNEK C 25.07.06, 11:28
                    miały być wybudowane garaże ale mieszkańcy się podobno nie zgodzili (była
                    ankieta prawdopodobnie); wówczas każdy kto boi się o swój samochód miałby tzw.
                    święty spokój czy mu coś ukradną czy nie. A ja nie mam się zamiaru dokładać
                    nawet kilkunastu złotych , ponieważ nie kupowałam mieszkania na osiedlu
                    monitorowanym
                  • zzolwik Re: BUDYNEK C 25.07.06, 11:32
                    chcąc sprostować: to na budowie nie pojawił się Juwentus tylko Jocker i nie jest
                    to ochrona osiedla tylko budowy
                    • marcin.kowalski.77 Re: BUDYNEK C 25.07.06, 12:56
                      Być może jest to Joker, nie rozrózniam ich. Ze są na budowie zgoda, ale przy
                      okazji porzadek jest tez na osiedlu. A co do tego czy bedzie czy nie bedzie
                      ochrony, wypowie sie wspolnota. Nie wiem jak to bedzie ale pamietam z zebrania
                      wspolonty-budynek F ze wiekszosc była za. I podejrzewam ze tak moze byc z
                      reszta mieszknaców. A co do garazy - powiem tak chyba za bardzo nie jestes
                      zorientowana w temacie. Owszem ankieta była i wcale się nie dziwie ze
                      mieszkancy sie nie zgodzili, zreszta ja tez nie, bo warunki zaproponowane przez
                      PWD (chodzi mi o cene)były lekko skandaliczne- jak na to ze nie miały byc to
                      samodzielne garaze a jedynie wspolna hala garazowa.
                      Pozdrawiam:)
                      • zzolwik Re: BUDYNEK C 25.07.06, 13:25
                        akurat jestem calkiem dobrze zorientowana i wiem że miała to być wspólna hala
                        garażowa. A jeśli chodzi o ankietę to ciekawi mnie do ilu osób ona trafiła bo z
                        tego co wiem to do niewielu
                        • biedronka.22 Re: BUDYNEK C 25.07.06, 13:53
                          ja wypełniałam ankietę w maju i już wtedy powiedziano mi, że hala była w
                          planach, ale jej nie wybudują, a w zamian zrobią parking
                        • marcin.kowalski.77 Re: BUDYNEK C 25.07.06, 14:33
                          a ja z tego co wiem to trafiła do znacznej częsci osób i było to o ile dobrze
                          pamiętam chyba w marcu (tak chyba marzec bo jeszcze śnieg leżał:) i z tego co
                          wiem, bo rozmawaiłem z sąsiadami, odgórnie trafiła do wszytskich 46 mieszkań. A
                          że nie było zainteresowania, skoro znasz sprawę to wiadomo że poszło o
                          astronomiczne kwoty budowy. W kazdym razie mnie tez to wkurza, że zamisat hali
                          garażowej będą dwa parkingi pod chmurką. I własnie dlatego chyba ta ochrona nie
                          bedzie takim najgroszym rozwiązaniem... no ale to już moje tylko zdanie.
                          POzdrawiam
                          • biedronka.22 Re: BUDYNEK C 25.07.06, 14:52
                            Zgadzam się z Tobą, tym bardziej, że ochrona nie tylko da większe
                            bezpieczeństwo przed włamaniami do aut, ale również mieszkań. Przy podzieleniu
                            kosztów opłaty za ochronę na wszystkich mieszkańców osiedla to będzie pewnie
                            niewielka kwota.
                            Co do parkingu to ostatnio pytając na budowie otrzymałam info, że parking ma
                            być podzielony na dwie części: odpłatną strzeżoną i ogólnie dostępną darmową.
                            Podejrzewam, że na darmowej trudno będzie znaleźć wolne miejsce... Nie wiem jak
                            duże zaplanowali te parkingi.
                            • marcin.kowalski.77 Re: BUDYNEK C 25.07.06, 14:59
                              Jeden parking, ten niepłatny ma byc w tym miejscu gdzie pierwotnie miala stac
                              hala. drugi płatny na tej samej wysokości przy torach ale już na terenie bazy
                              spóldzielni mieszkaniowej. Nie wiem tylko czy wjazd bedzie przez baze czy tez
                              przez parking niepłatny na osiedlu.
                              Takie mam informacje od Zarzadcy Wspolnoty.
                              Pozdrawiam
    • zzolwik Re: BUDYNEK C 24.08.06, 13:53
      witam wszystkich!
      jeżeli ktoś jeszcze nie wie to w naszym bloku układają instalacje elektryczną
      pozdrawiam
      • kokos1977 Re: BUDYNEK C 25.08.06, 20:26
        Witam, właśnie dziś byłem zobaczyć jak tam moje mieszkanie. rzeczywiście kończą
        już powoli. Moja klatka "4" jest wykańczana jako ostatnia, a moje mieszkanie
        ostatnie w klatce więc robią dopiero ściany, na dniach umówię się z
        elektrykiem i instalatorem. Z balkonu widzałem prace ziemne ( kopanie
        fundamentów) pod bud. E. Co ilości pracowników na budowie na budowie to chyba
        dżuma ich przetrzebiła, albo raczej gorączka wyspiarska;), ale przemiły pan
        Mikołaj powiedzał że C nie będzie miał opóźnień, co przy tym stanie personalnym
        jest sukcesem.
        • kokos1977 Re: BUDYNEK C 26.09.06, 23:33
          Witam wszystkich, niestety mimo zapewnienień nie będzie odbioru mieszkań "C"
          zgodnie z planem. Przesunięcie wynosi ok 2 tygodnie(ale znając nasze realia, to
          z 2 zrobią się 4 tygodnie). Swoją drogą elektryk zastrzelił mnie ceną za
          ponadprogramowe gniazdko 50 zł/szt.
          • zzolwik Re: BUDYNEK C 10.10.06, 08:14
            witam sąsiadów z bloku C :) czy ktoś tu jeszcze jest? czy wszyscy juz tylko
            czekaja na odbiór mieszkań? a tak wogóle to czy ktoś coś wie na temat kiedy
            nastąpi odbiór?
            pozdrawiam
    • zzolwik Re: BUDYNEK C 23.03.07, 09:27
      witam wszystkich mieszkańców:)
      czy wszyscu juz mieszkają w swoich mieszkankach, czy może jeszcze ktoś się
      remontuje?
      • kokos1977 Re: BUDYNEK C 02.04.07, 16:35
        Witam
        Ja od 23 stycznia już mieszkam, ale żeby nie było kolorowo ciągle jakieś
        kwiatki wychodzą..... jakość wykończenia i podejście PWD do klienta pozostawia
        dużo do życzenia( podobno wdrożyli i utrzymują system ISO- ciekawe)
        • zzolwik Re: BUDYNEK C 03.04.07, 07:15
          a my ciągle coś robimy, ale mam nadzieję że niedługo też się wprowadzimy. Chcemy
          wykończyć wszystko a dopiero później się wprowadzić. Jestesmy z klatki 3. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka