Gość: ZYGI Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.156.113.* 17.01.07, 11:41 nie polecam pracy w tej firmie szczegolnie na magazynie!chyba ze nie masz roboty to na jakisz czas ale nie na dluzej, nowy menadzer z rudzielcem zrobili oboz pracy,juz na zaladunki nie podaja czasu,obcinaja wszystko,coraz wiecej opon idzie coraz bardziej ciezsze ludzie tam ledwo zyja.pozatym stosuja mobing i zastraszaja ludzi prosty przyklad:"R" kazdy kto przcuje w firmie to wie co to sa "R" jest to twoj wolny dzien winikajacy z kalendarza,ktory ci sie nalezy ale przez system pracy jaki mamy nie jestes wstanie normalnie pojsc w ten dzien na wolne,czyli mozesz sobie zaplanowac ten dzien w dany miesiac bo on ci sie nalezy (prawda jest tak?) no a rudy przychodzi do biura i mowi tak: ze "R" maja nam zaplanowac mistrzowie zmianowi i ze "R" sa zamrozone po 1 na miesiac. no dobra to jeszcze idzie jakosc zniesc ale potem wymyslil sobie ze jak bedzie potrzeba ludzi do pracy to jak nam mistrz powie to mamy przyjsc w ten dzien do pracy jak ktos odmowi to on sobie to zapisze!wiec o co tu chodzi zmusza nas zebysmy chodzili do roboty w nasz wolny dzien,ktory nam sie normalnie nalezy!!! no robi sobie z nas jaja!!!rozumiem gdy by powiedzial jak ktos chce to moze przyjsc ale nie ze pod przymuse bo on sobie to zapisze a potem bedzie sie mscil na ludziach.to nie jest odpowiedni czlowiek na takie stanowisko!!!!! P.S. DLA LUDZI ,KTORZY SZUKAJHA PRACY na magazynie powoli zacznie sie zwalniac miejsce do pracy bo wiekszosc ludzi che sie zwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.devs.futuro.pl 17.01.07, 22:03 -------------------------------------------------------------------------------- A jak myslisz dlaczego nikt nie wstanie?Bo sie ludzie boja o prace,chodz jest dobry moment bo coraz wiecej ciekawych ofert sie pojawia to moze Ci co juz beda wiedzieli ze odchodza na koniec walna kilka teksyow i porusza to lawine,ktora sie zbiera.A cos napewno peknie,bo nie maja juz za bardzo chetnych do pracy a tikety po 4500 opon(na n-kach)sa paranoja.W styczniu na orientejszyn byla jedna osoba(hahaha)smiech na sali-niech trzymaja tak dalej to moze niedlugo doczekamy sie zmianowych na maszynach?A tak ogolem to nie ma w tej firmie zgrania pracownikow np.1.01 dla wszystkich byl dniem wolnym i co?Chamskie naklanianie do przyjscia(na niektorych dzialach straszenie(Wozniak),a takze wazeliniarstwo i dawanie argumentow gorze by czesciej robila takie pomysly.Niedlugo wielkanoc i juz zapowiadaja o wielkiej sobocie no i prawdopodobnie dyngusie,ze do pracy to moze pierwsy krok?nikt w te dni nie da sie namowic na nadgodziny?Trzeba pokazac,ze pracownicy sa zgrani-bierzcie przyklad z bambar(wyrazy uznania dla nich)bo umieja sie stawiac tych inteligentom z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 19.01.07, 10:05 NIe ladnie kolego,ze kopiujesz caly tekst swojej wypowiedzi nie twojego autorstwa.Nie umiesz sam napisac co myslisz to sie nie wypowiadaj a to co robisz to zwykly plagiat,wiec nie jestes dla mnie zadnym "bywalcem"forum tylko pajacem bez swojego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.F.R. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.07, 11:45 I tu akurat sami sobie robimy koło dupy. U mnie nikt nikogo nie straszył, a mistrzunio indagowany o konkretną odpowiedź centralnie powiedział, że autentycznie nie trzeba przychodzić ani 30.12, ani 1.01. A jednak znalaźli się koniuchy co przyszli i to c pocałowaniem ręki. A teraz nawijają tę samą śpiewkę jak to im źle na tym świecie. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzaacy Re: Bridgestone Poznań opinie 17.01.07, 15:51 Dla wiadomosci zainteresowanych: zmienia sie prezes w naszej kochanej firmie! Za 2 miesiace Taki.san powie sajonara do wszystkich i teraz bedzie sie dzialo :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.devs.futuro.pl 17.01.07, 22:04 -------------------------------------------------------------------------------- Pracuję w tej firmie już troszkę. Widzę jak zmieniają się pracownicy, jedni odchodzą, kolejni przychodzą, mało jest już tych z którymi dobrze się pracuje, dosłownie garstka i to właśnie tym pracownikom firma zawdzięcza poziom jaki był do 2005 roku. Później to tylko naciąganie. Pracownicy mniej doświadczeni obejmują wyższe stanowiska, nie mając pojęcia o wykonywanych czynnościach bo nigdy wielu rzeczy nie robili ze względu na zatrudnienie w późniejszych okresach. Obecnie jest tego efekt. Pośpiech, złe przeszkolenie nowych operatorów bo często tylko teoria z procedur, nakazując podpisanie szkolenia a później wyciąganie konsekwencji jak coś się stało. Doświadczeni zwalniają się lub przenoszeni są na inne działy bo za dużo mówią i buntują "młodych". "Młodzi" podbijają normy bo boją się żeby nie stracić pracy, a jak już trochę popracują na pełnych obrotach, większa część wykrusza się i odchodzą. Na ich miejsce przychodzą kolejni i kółko się zamyka. Jeszcze trochę a niedługo będzie liczyć się tylko sztuka. Hierarchia jaka jest obecnie nie spotykana jast w większości firm, a mianowicie > PRACOWNIK > LIDERZY (bezpieczeństwa, produktywności, jakości) > LIDER ( zastępca mistrza zmianowego ) > wreszcie MISTRZ ZMIANOWY > później STARSZY MISTRZ > itd...itd... Dwa z tych wymienionych stanowisk czy funkcji są naprawdę zbędne, nie wymienię które aby niektórych osób nie urazić ponieważ są osoby co zasługują na swoje stanowiska, a nawet na wyższe, natomiast niektórzy nie mają nic wspólnego ze swoim stanowiskiem, wysługują się poprostu tymi poniżej zbierając medale. Kiedyś tego nie było, był pracownik > lider > mistrz ... i wszystko lepiej działało niż dotychczas. Czy tak to wszystko ma wyglądać ? Zawdzięczam dwie rzeczy tej firmie, pracując tu stałem się osobą dokładną oraz zdecydowaną. Zdecydowaną aby poszukać innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.devs.futuro.pl 17.01.07, 22:09 To co tam się wyprawia to czysty obłęd.Mój mąż pracuje tam 4 lata,na początku było super.Zarobki na tamte czasy całkiem pokaźne atmosfera w pracy do pozazdroszczenia.Czasami nawet nie mogłam uwierzyć,że w tak dużej firmie wszysce świetnie się dogadują.Mąż wracał z pracy po 8 czy czasami 12 godzinach pracy a wyglądał jakby wcale w niej niebył odprężony,uśmiechniety,opowiadań nie było końca .Po jakimś roku sytuacja zaczęła się zmieniac.Już nie było tak fajnie ale jeszcze nie tragicznie.Widać było lekkie zmęczenie ale to nic,wkońcu jak się przez 8 godzin ładuje opony to każdy ma prawo się zmęczyć.Sytuacja ta utrzymywała się do pażdziernika no może listopada 2006.Od tego czasu praca męża jest koszmarem i to nie tylko dla niego ale i dla całej rodziny.Dzień gdy jest ranna zmiana jeszcze jakoś zleci ,wstanie na ostatnią chwile,po pracy totalne wyczerpanie,wieczorem wcześnie spać by następnego dnia przez wycieńczenie nie zdarzył się jakiś wypadek.Popołudniowa zmiana też jakoś przeleci bo po poprzednim dniu mąż jest tak zmęczony, że spi do 12.00 i po pracy też zaraz się kładzie(nawet jeśli się czymś zajmie to w połowie przerywa bo nie daje rady ze zmęczenia.Za to nocki dają się we znaki i jemu i mnie.Przez kilka godzin nie ma innego tematu jak tylko praca.Oczywiście jej negatywna strona bo pozytywów to się nikt nie doszuka no chyba,że nowy pracownik,który z pensji 800zł nagle dostanie 1500zł i "Rudy z mafią"nie zdążył jeszcze z niego zrobić taniej siły roboczej.Na początku myślałam ,że to tylko chwilowe podłamanie psychiczne problem uświadomiłam sobie dopiero wtedy gdy zauważyłam łzy w oczach mojego zawsze opanowanego,silnego psychicznie męża.Łzy wywołane faktem,że trzeba iść do pracy a raczej obozu pracy.Nie czekając ani chwili zadzwoniłam do zwykłego lekarza rodzinnego i mąż poszedł na L4,które oczywiście dawało o sobie znać przez kolejne 3 miesiące brakiem premii bo w tej firmie się nie choruje.To wszystko co usłyszałam nastepnego dnia na zawsze pozostanie mi w pamięci.Nie wiem jak można tak ludzi traktować.Wspomnę tylko kilka słów na ten temat bo na samą myśl o tym robi się niedobrze:posiłki tak fantastyczne ,że chyba świnie w korycie mają lepsze czy stanie nad pracownikiem i traktowanie go jak psa jak tylko przestanie na moment wykonywać pracę jak maszyna.Precyzując mam na myśli"szanownego rudzielca"dla mnie to zwykły prostak co się dorwał do stanowiska,robi z pracowników w większości przypadków starszych od siebie totalne zero,dno,gó.. i wielkie brawa dla tego co napisał,że nie mieszka na marsie chętnie osobiście skopałabym mu tyłek.PS.Rudy doigrasz się prędzej czy później a znam wielu z magazynu i wiesz mi dużo ci nie brakuje. Wracając do sytuacji w firmie niesposób niewspomnieć o słynnych wyjazdach firmowych.To jedno wielkie nieporozumienie.Na przykładzie mojego męża mogę stwierdzić,że wyjazdy organizowane są dla pracowników biurowych bo jeśli nadejdzie już ten jeden,jedyny wyczekiwany cały miesiąc wolny weekend to mąż najchętniej nie wytykałby z domu nosa.Na dzień dzisiejszy ciężko jest mi namówić go nawet na spacer.Tylko w domu może naprawde odpocząć ,obejrzeć film nie usypiając w połowie,wypić ze mną kawę i choć przez chwile niemyśleć o tym obozie pracy. Jedną z wielu rzeczy która mnie bardzo denerwuje jest fakt ,że prezes nie ma bladego pojęcia co się w firmie wyprawia bo nawet jeśli uczestniczy w zebraniu i pracownicy chcą mu pewne informacje dotyczące warunków pracy przekazać to i tak jedyna osoba która zna język japoński mu tego nie przekaże.To śmieszne.Pracownicy chcą spytać o ważne dla nich sprawy jak choćby trudne warunki pracy czy te"gigantyczne"podwyżki(0,40gr.brutto przez 4 lata) to ten i tak powie zupełnie co innego.No bo jeśli pracownik pyta o ściągacze na nadgarstki które nie wytrzymują kilku godzin ładowania dajmy na to dziesięciokilogramowych opon a prezes się uśmiecha i kiwa głową nie odpowiadając to troche dziwne.Jeśli nawet prywatnie poszukać tłumacza,który napisał by list w którym przedstawiłby atmosfere w pracy(pomyje regeneracyjne,traktowanie ludzi gorzej od zwierząt,wymuszone nadgodziny bo nikogo nie obchodzi,że w danym dniu naprawde nie możesz zostać)w języku japońskim to i tak list ten nie dotrze do prezesa ,Modlę się by mąż jak najszybciej znalazł inną prace bo czy te 2000zł to aż tyle żeby dać się tak nieludzko traktować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak z boku Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 17.01.07, 22:42 a dlaczego powtarzasz sie - kilka dni temu to samo - i dlaczego ostatnie trzy wpisy od teo samego osobnika. Wy tam macie jakąś schizofrenie - moze was te japonce czyms zarazily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.07, 21:09 Wybacz ale nie będe odpowiadać za kogoś kto kopiuje mój tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:21 ciągle się powtarzasz nie umiesz napisać nic nowego tylko kopiować swoje poprzednie wypowiedzi po kilka razy?hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.F.R. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.07, 11:47 A niby co się ma dziać? Szala wagi bujnie się w drugą stronę, albo jeszcze bardziej pochyli na tę. Nie wiadomo o czym będą nasze polskie władze informować nowego pre, a co mu zatają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.07, 21:18 Jeszcze raz do wszystkich którzy zarzucają mi ,że jestem tak bystra,że nie potrafie nic nowego napisać Nie odpowiadam za ludzi,którzy beszczelnie kopiują mój tekst i co wiecej podpisują sie tak jak ja .Proszę wiecej nie zwracać mi uwagi bo to śmieszne jeśli bedę miała coś do powiedzenia to napiszę a gdyby nie brak czasu pisała bym non stop bo codziennie dostaję świeże wiadomości o sytuacji w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porostu ja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:41 brawo dla tej pani:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubaszny pigmej Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 20:57 Panowie... " Człowiek przedefszystkim" I ten rudy przeszczep, na tym z..ym łbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:23 bigarti | bigarti (at) poczta.fm | wiek: 14 dodano:09:02 04.02.2007 :) browarek79 | wiek: 13 dodano:20:52 02.02.2007 ::: ja nadal szukam takiej ekstra blondi na bajerze, myslalem ze bedzie nia Aga ale ... to jeszcze nie teraz ;) Wilczek_87 | teusz87 (at) o2.pl | wiek: 20 dodano:20:20 02.02.2007 Ja tu widze dopiero drugą fotke :P klikam to samo co za ostatnią fotke :) Moorek2006 | GG: 5358151 | wiek: 24 dodano:20:19 02.02.2007 Boże co to jest! !!! Hub75 | GG: 468096 | wiek: 13 dodano:19:53 02.02.2007 oczywiście że wysoko oceniamy bo takie dziewczyny mają u mnie i paru innych osób specjalny bonus za naturalność... <8> remix85 | remixl (at) wp.pl | GG: 2323853 | wiek: 22 dodano:19:48 02.02.2007 nie chcialabys wiedziec jak cie oceniam renatka_nuta | GG: 4316665 | wiek: 19 dodano:19:48 02.02.2007 fajne oczka masz, ale foto średnio mi sie podoba. znaczy ego wykonanie bo ty jestes okbigarti | bigarti (at) poczta.fm | wiek: 14 dodano:09:02 04.02.2007 :) browarek79 | wiek: 13 dodano:20:52 02.02.2007 ::: ja nadal szukam takiej ekstra blondi na bajerze, myslalem ze bedzie nia Aga ale ... to jeszcze nie teraz ;) Wilczek_87 | teusz87 (at) o2.pl | wiek: 20 dodano:20:20 02.02.2007 Ja tu widze dopiero drugą fotke :P klikam to samo co za ostatnią fotke :) Moorek2006 | GG: 5358151 | wiek: 24 dodano:20:19 02.02.2007 Boże co to jest! !!! Hub75 | GG: 468096 | wiek: 13 dodano:19:53 02.02.2007 oczywiście że wysoko oceniamy bo takie dziewczyny mają u mnie i paru innych osób specjalny bonus za naturalność... <8> remix85 | remixl (at) wp.pl | GG: 2323853 | wiek: 22 dodano:19:48 02.02.2007 nie chcialabys wiedziec jak cie oceniam renatka_nuta | GG: 4316665 | wiek: 19 dodano:19:48 02.02.2007 fajne oczka masz, ale foto średnio mi sie podoba. znaczy ego wykonanie bo ty jestes okbigarti | bigarti (at) poczta.fm | wiek: 14 dodano:09:02 04.02.2007 :) browarek79 | wiek: 13 dodano:20:52 02.02.2007 ::: ja nadal szukam takiej ekstra blondi na bajerze, myslalem ze bedzie nia Aga ale ... to jeszcze nie teraz ;) Wilczek_87 | teusz87 (at) o2.pl | wiek: 20 dodano:20:20 02.02.2007 Ja tu widze dopiero drugą fotke :P klikam to samo co za ostatnią fotke :) Moorek2006 | GG: 5358151 | wiek: 24 dodano:20:19 02.02.2007 Boże co to jest! !!! Hub75 | GG: 468096 | wiek: 13 dodano:19:53 02.02.2007 oczywiście że wysoko oceniamy bo takie dziewczyny mają u mnie i paru innych osób specjalny bonus za naturalność... <8> remix85 | remixl (at) wp.pl | GG: 2323853 | wiek: 22 dodano:19:48 02.02.2007 nie chcialabys wiedziec jak cie oceniam renatka_nuta | GG: 4316665 | wiek: 19 dodano:19:48 02.02.2007 fajne oczka masz, ale foto średnio mi sie podoba. znaczy ego wykonanie bo ty jestes okbigarti | bigarti (at) poczta.fm | wiek: 14 dodano:09:02 04.02.2007 :) browarek79 | wiek: 13 dodano:20:52 02.02.2007 ::: ja nadal szukam takiej ekstra blondi na bajerze, myslalem ze bedzie nia Aga ale ... to jeszcze nie teraz ;) Wilczek_87 | teusz87 (at) o2.pl | wiek: 20 dodano:20:20 02.02.2007 Ja tu widze dopiero drugą fotke :P klikam to samo co za ostatnią fotke :) Moorek2006 | GG: 5358151 | wiek: 24 dodano:20:19 02.02.2007 Boże co to jest! !!! Hub75 | GG: 468096 | wiek: 13 dodano:19:53 02.02.2007 oczywiście że wysoko oceniamy bo takie dziewczyny mają u mnie i paru innych osób specjalny bonus za naturalność... <8> remix85 | remixl (at) wp.pl | GG: 2323853 | wiek: 22 dodano:19:48 02.02.2007 nie chcialabys wiedziec jak cie oceniam renatka_nuta | GG: 4316665 | wiek: 19 dodano:19:48 02.02.2007 fajne oczka masz, ale foto średnio mi sie podoba. znaczy ego wykonanie bo ty jestes okbigarti | bigarti (at) poczta.fm | wiek: 14 dodano:09:02 04.02.2007 :) browarek79 | wiek: 13 dodano:20:52 02.02.2007 ::: ja nadal szukam takiej ekstra blondi na bajerze, myslalem ze bedzie nia Aga ale ... to jeszcze nie teraz ;) Wilczek_87 | teusz87 (at) o2.pl | wiek: 20 dodano:20:20 02.02.2007 Ja tu widze dopiero drugą fotke :P klikam to samo co za ostatnią fotke :) Moorek2006 | GG: 5358151 | wiek: 24 dodano:20:19 02.02.2007 Boże co to jest! !!! Hub75 | GG: 468096 | wiek: 13 dodano:19:53 02.02.2007 oczywiście że wysoko oceniamy bo takie dziewczyny mają u mnie i paru innych osób specjalny bonus za naturalność... <8> remix85 | remixl (at) wp.pl | GG: 2323853 | wiek: 22 dodano:19:48 02.02.2007 nie chcialabys wiedziec jak cie oceniam renatka_nuta | GG: 4316665 | wiek: 19 dodano:19:48 02.02.2007 fajne oczka masz, ale foto średnio mi sie podoba. znaczy ego wykonanie bo ty jestes ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek w bridgestone jest okropnie! IP: *.devs.futuro.pl 08.02.07, 23:08 pracuję w tej firmie już ponad 18 miesięcy i za dobrej opinii nie mam o niej. praca na trzy zmiany, w kiepskich warunkach, zmuszanie do nadgodzin. a pensja też taka sobie. właśnie rozglądam się za czymś innym i chyba coś ciekawego mi się szykuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam ci Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.devs.futuro.pl 09.02.07, 17:07 gó.. prawda- jak jestes leniem smierdzacym bez wyjsztalcenia to tak se gadaj zdrow bridge sporo inwestuje w pracownikow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz pracownik Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.devs.futuro.pl 09.02.07, 17:07 nwestują , inwestują . Ale tylko w to, co im sie opłaca, bo o pracowniku to zapominają .produkowali 10000 opon produkują 20000 opon a ludziom nic nie pozmieniali zarabiają tyle samo co zarabiali. Tylko wymagania im podniesli. Bo pracują dwa razy więcej za tyle samo co dwa lata temu. Na niektórych działach to tylko same nadgodziny , ludzie już mają tego wszystkiego dosyć . Praktycznie zmuszani do codziennej pracy po 12 godzin .( jest taki dział ).Ludzie przychodzą do pracy i jak zobaczą o co chodzi zaraz odchodzą .Nawet i stali pracownicy co znajdą inną pracę dziękują im i odchodzą .W domach to jesteśmy gośćmi , bo tylko by chcieli by w pracy po godzinach zostawać ,a jak nie to oni znajdą na każde miejsce pięciu innych do pracy .To jest ich punkt widzenia.Mało dać wiele wyciągnąć .Wszystko ładnie u tych co wysoko postawieni , a niech napiszą co dla pracowników robią ( grafiki z nadgodzinami ) to im najlepiej wychodzi . Niedobór pracowników zastępują nadgodzinami , bo im tak łatwiej i nie muszą zatrudniać więcej ludzi. Teraz to biorą nawet ludzi z firm pośredniczących ,jak im ktoś odejdzie biorą następnego (zawsze znajdą następnego woła do roboty) To jest Polska Japonia tylko polscy ludzie potrafią robić dwa razy więcej co japońskie roboty.!!!!! Polak polaka tu gnębi , pewnie japończycy o połowie nie wiedzą co tu robią z ludźmi.A ludzie się boja mówić , bo stracą pracę i za co będą żyć.Tylko to u nich dobre że wypłaty na czas . Ale nie współmierne do tego co za nie muszą robić . Pozdrawiam Ludzi z Bridgestone Poznań . Wasz pracownik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIMOWĄ PORĄ a w urzedzie umiemiejsku-miejskim...... IP: *.serv-net.pl 09.02.07, 20:09 A JA SIE NIE DZIWIE SIE ZE MŁODZI LUDZIE UCIEKAJĄ BO NIE MA PŁACY NIE MA PŁACY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: a w urzedzie umiemiejsku-miejskim...... IP: *.icpnet.pl 10.02.07, 16:42 no, Arti - wreszcie sam coś napisałeś - i to jak pięknie, po polskiemu :D czyzby twoja najmadrzejsza osoba w rodzinie wyjechała na wieś do rodziny:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.07, 00:29 Generalnie można w obecnej sytuacji kadrowej naszej firmy spokojnie odmawiać nadgodzin. Nadgodziny wynikają ze szczególnej potrzeby pracodawcy. Jeżeli te nadgodziny występują codziennie (a występują na niektórych działach) to jest to świadoma polityka pracodawcy polegająca na tym, że zamiast zatrudniać nowych ludzi na ewidentnie brakujące etaty woli wykorzystywać do upadłego tych ludzi, których już ma. Myślę, że Inspektor Pracy i sądy pracy byliby zainteresowani takim stanem rzeczy w razie czego. Nikt mi nie wmówi, że doskonale rozwijająca się i zarabiająca krocie firma ma potrzebę codziennego zostawiania ludzi po godzinach. Kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
ukasz81 Re: w bridgestone jest okropnie! 10.02.07, 00:27 Właśnie.Pytanko dla wtajemniczonych!Ile ostaje pracownik na dzień dobry???odam ze chodzi mi o operatora maszyn.Z góry dzięki za odp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik BP Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.icpnet.pl 10.02.07, 08:27 jakieś 1700 z premiami Odpowiedz Link Zgłoś
michael000 Re: w bridgestone jest okropnie! 10.02.07, 12:27 Sama Prawda. Moja brygada liczy 28 osób, dwie juz maja nagraną nowa prace, a dobrze ponad połowa pozostałych tylko czeka na jakieś dobre ogłoszenie czy propozycje i bez zastanowiena odejdzie. To jest pewne Może w końcu ktoś z zarządzających zauważy że praca w tej firmie nie jest wyrokiem sądu, który trzeba odsiedzieć. Może zauważą również to że sytuacja na rynku pracy zaczyna przechylać szale i to całkiem szybko w zupełnie odwrotnym kierunku i to nie ludzie szukają pracy tylko pracodawcy poszukują pracowników. A póki co Bridgestone ma jeszcze dobrą marke na rynku w Polsce wiec pracownik mający ja w CV jest na pewno bardziej wartościowy. Na miłość boska zdajcie sobie z tego sprawe ludzie (to do tych na górze) Jesli tego nie zrobicie to wróże wam ze za jakies max 2 lata na pewno nie bedziecie juz najlepsi w Europie, nie wspominając o świecie jak teraz mówicie :p No i jeszcze jedna rzecz, pracuje u nas sporo młodych ludzi, którzy jeśli nie trafią dobrej pracy w Polsce to po prostu wyjadą, a Krajów w UE do których mozna spokojenie wyjechać i znaleźć prace jest co najmniej 12. to narazie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik BP Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.icpnet.pl 10.02.07, 20:45 Powiem wam tyle:Tak długo jak w firmie będzie się panoszył PK i wszyscy będą chodzić pod jego dyktando tak długo w firmie nie będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik BP Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.icpnet.pl 10.02.07, 20:51 A co do magazynu to współczucia, ale jest to spowodowane tym iż przyjęto na magazyn nowego menedżera, któremu słoma z butów wystaje (kto go widział wie o czym piszę)i teraz gość chce się wykazać przed PK i jest tak jak jest, a Rudzielec mu przyklaskuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość-magazyn Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 12:56 i tu się mylisz, pracuje na magazynie i wiem ,że za poprzedniego było gorzej, to właśnie teraz można załatwić więcej spraw a wszystko co sie tu wyprawia to wymysły i aspiracje pana Ż . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszyscy wiedzą kto Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.icpnet.pl 22.02.07, 23:07 Macie wszyscy racje ta firma to istne piekło wszystko w niej jest w normie nie ma zadnych problemow tak twierdza tylko przelożeni którzy wcale nie pracują na maszynach w dodatku tylko wymagają nie mozliwych rzeczy a sami z siebie nic nie dają a jak już dają to tylko swoim "pupilą".w tej firmie przydaloby sie wymienić cały sztab może wtedy byłoby coś lepiej.Właśnie dlatego ludzie sie ciągle zwalniają.Wynagrodzenie za tą prace w tym obozie jest dosyć kiepskie i wszycy o tym wiedzą zresztą nie ma co porównywac z innym fabrykami w europie.Kto jest rozsądny niech nie przychodzi pracować do tej firmy bo potem bedzie tylko mozna narzekac.dział cięcie to jest dopiero jazda z mistrzuniem na czele szkoda gadać a także walcownia. uciekajcie od tych dzialów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.serv-net.pl 23.02.07, 00:24 slyszeliscie zapewne ze ociec dyrektor byl w gądkach na rozmowie z kadrowcem z nowootwartych magazynow i namawial go zeby nie przyjmowali podań od ludzi z bridgestona. jaka to zawistna swinia niedosyc ze nie da ludziom zarobic u siebie to jeszcze chce uniemozliwic ludziom poszukanie lepszej pracy.naszczescie tamten kadrowiec mial troche rozumu i osrał dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: w bridgestone jest okropnie! IP: *.serv-net.pl 23.02.07, 00:24 slyszeliscie zapewne ze ociec dyrektor byl w gądkach na rozmowie z kadrowcem z nowootwartych magazynow i namawial go zeby nie przyjmowali podań od ludzi z bridgestona. jaka to zawistna swinia niedosyc ze nie da ludziom zarobic u siebie to jeszcze chce uniemozliwic ludziom poszukanie lepszej pracy.naszczescie tamten kadrowiec mial troche rozumu i osrał dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
markus94 Re: w bridgestone jest okropnie! 24.04.07, 21:53 Koziol i cala reszta tych filozofow wykonczy ludzi z produkcji.Filozofom z zarzadu zycze wszystkiego najgorszego bo tylko na tyle zaslugujecie.KOZA WON Z POZNANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: mój mąż to chyba ma fuksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:27 Naprawdę współczuję wszystkim tym,którzy są tak okropnie traktowANI.mój mąż to chyba miał fuksa.Jest na brygadzie D i mistrzem zmianowym o ile pamiętam jest jakiś Andrzej.I z tego co opisujecie to chyba jest to jeden z niewielu "normalnych" i nie wywyzszających się mistrzów.Wiem,że faktycznie w innych miejscach faktycznie ludzie są poniewierani i upokarzani.Zyczę wszystkim aby praca w tej firmie choć Wam namiastkę szczęścia kiedyś oddała.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin29 Re: mój mąż to chyba ma fuksa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:00 Da sie dojechać do tej firmy komunikacją miejską????jeśli tak to jakim autobusem.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
siwy771 Re do Marcin 29 12.02.07, 23:00 tak jest to autobus 73 lub 77 jest także autobus zakladowy z dworca kolejowego jedzie on przez królowej jadwigi do ronda rataje potem rondo śródka gnieznieńska i bałtycka autobus jest bezpłatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajechany operator Tak niewiele nam trzeba...uparciuchy IP: *.icpnet.pl 15.02.07, 23:49 Marzy mi sie dodatek t.zw "pod gruszą" a juz inaczej by sie pracowało. Nie trzeba ciułac na wakacje 3 m-c przed :( Błagamy dajcie nam ten dodatek!!! To przecież można z socjala!!! BŁAGAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Tak niewiele nam trzeba...uparciuchy IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.07, 00:18 Chyba sam błagasz w swoim imieniu. Może jeszcze na kolanach idź do finansówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: mój mąż to chyba ma fuksa IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.07, 00:10 no ale chyba nie D magazyn bo fuksem można by tam nazwać to ,że jeszcze nie padł z wyzysku .Co do rudego to niech sra dzień i noc ze strachu dobrze mu tak.Każdy kiedyś zapłaci za swoje błędy mogliby go tak zdjąć ze stanowiska i dać na tydzień na magazyn i niech dostanie takiego przełożonego jak on sam.Daje mu trzy dni i wysiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: mój mąż to chyba ma fuksa IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 00:38 rudy kiedyś zapi...dalał jak jego podwładni teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: mój mąż to chyba ma fuksa IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 07:04 co z tymi postulatami i spotkaniem kierownictwa napiszcie cos, bo na brygadzie nikt nic nie wie, albo nie chce sie przyznac a zapie..my tak samo jak wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s1 Re: w bridgestone jest okropnie! IP: 213.199.198.* 21.02.07, 15:33 też pracuję tu już trochę i mam tego dosyć , gdy tylko trafi się okazja spadam. teraz przychodzę do pracy i robię zgodnie z bhp.niech tylko coś mi powiedzą to mam wejścia żeby ich udupić.pozdro dla braci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:01 Podobno prezes dostał jakieś postulaty w j.ang od pracowników???Czy ktś wie więcej na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik BP Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 18:29 Dowiesz się w swoim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **e** Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 87.204.217.* 20.02.07, 11:01 28 postów będzie wywieszone w biórach w przyszłym tygodniu,w tym czasie pisarze mają obowiązek zorientować się ile osób chce odejść(ciekawe,jak tam po wekendowym spotkaniu z prezesem?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No i się zaczęło! Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 20.02.07, 12:58 Ojciec dyrektor się osrał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1/n - zmeczony Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.17.201.* 20.02.07, 17:30 napiszcie cos wiecej, nie kazdy ma znajomych w biurze i moze sie dowiedziec, co sie dzieje "na gorze"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: team B echo... IP: *.serv-net.pl 20.02.07, 20:36 ....a na spotkaniu z Prezesem i polskim kierownictwem...nic... tylko kamienne twarze.. Odpowiedz Link Zgłoś
s1ass mały żaboskoczek 21.02.07, 16:08 znacie crazy froga? najchętniej to by zatrudnił całą swoją rodzinkę bo on po prostu kocha pracę w bspz. o przepraszam "pracę" bo on bardzo miga się od "fizyki".może ktoś to w końcu zauważy bo on na tym stanowisku to WIELKA POMYŁKA.wielki śmiech gdy tylko ma coś do powiedzenia,a jego dotyk ręki jest po prostu niesmaczny.ci co znają wiedzą.no i sztywniak jest.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazynier Re: mały żaboskoczek IP: *.core.lanet.net.pl 21.02.07, 16:50 Na magazynie jest ciężka praca. Załadunek aut na czas, pomimo że od 1 stycznia tego roku nie ma w Polsce pracy na akord, ani na czas. Na sortowni też nie jest lekko. No i do tego ciągłe straszenie papierami.... Nie ma tu miłej atmosfery pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free mind Może zrobimy zakłady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:40 Przyjmuję zakłady: "Ilu pracowników ucieknie w marcu ?" I pomyśleć że wszystkiemu są winni ludzie mający się za wielkich managerów. I może mała ankieta: "Ile musiał byś zarobić żeby zostać w Bridgestone ?" Życzę miłego szukania pracy -Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: Może zrobimy zakłady IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 20:18 to co - nasz ukochany wazeliniarz, wiesniak Arti :D dec spieprzy tez - moze do szkopów kible myc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Może zrobimy zakłady IP: *.serv-net.pl 22.02.07, 01:51 pytanie 1 około 45 osób 2500 netto realnie patrząc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Może zrobimy zakłady IP: *.icpnet.pl 22.02.07, 11:26 Tak, mysle ze 2500 bez nadgodzin byloby ok! Dwa dni wolnego należy przeznaczyc dla rodziny i wentylacje płuc świezym powietrzem oraz dac odpocząc naszym kręgosłupom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Może zrobimy zakłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:25 zgadzam się 2500 na ręke bez nadgodzin i może znowu by się z przyjemnością chodziło do pracy tak jak ok 1.5 roku temu kiedy wszystko zaczeło się psuć! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazynier Re: Może zrobimy zakłady IP: *.core.lanet.net.pl 22.02.07, 19:40 Również myślę, że 2500 zł netto za taką pracę jaką wykonujemy to by było w sam raz. No i oczywiście przydałaby się 13-stka, albo "wczasy pod gruszą". Ale to już chyba marzenie ściętej głowy. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych i życzę dalszej wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
ulala301 Re: Może zrobimy zakłady 22.02.07, 19:43 witam miłośników BSPZ;-) ilu pracowników ucieknie? skoro od początku roku ucikło 60 osób wydaje sie ze ta liczba wzrośnie do ok 80.ale jak widać to nic niedaje. oni mają to w du...Wolą zostawiać ludzi na nadgodziny niz zatrudniać nowych. Jakby z dnia na dzień odeszło ok 100 osób to może by coś sie zmieniło. co do podwyżek to na wiele nieliczmy. marne szanse ze dołażą do podstawy godzinówki bo od tego rosnie wszystko. znając życi dodadzą jakieś 30 gr do świątecznych lub nocnych. rada pracownicza walczy ale czy jej sie uda? zobaczymy. jeszcze jedno. wszyscy podobno pracujemy jak murzyni. z tego co ja widze to raczej nie wszyscy. są tacy co gów.. robią, jeżdża cały dzień rowerkiem i udają zmęczenie a gdy pojawia sie menago to wielce udają jak to oni ciężko pracuja. dupowłazy!!!! znam takich paru; jeden ma zielone palce a drugi to stary zomowiec, chyba wiadomo o kogo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraina smiechu Re: Może zrobimy zakłady IP: *.icpnet.pl 22.02.07, 20:06 ku refleksji czy ludzie bedą odchodzić...?! szefowie tej rajskiej krainy juz się przygotowali... ...wystarczy się przejść do nowej siedziby kadr ... i na przeciwko są specjalne salki do rekrutacji - bedzie więc ciagła rekrutacja, bedą odejścia to bedą przyjęcia, nie chcecie pracować? powiedzą wam - pa pa nie miejcie zludzeń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik od lat Re: Może zrobimy zakłady IP: *.izacom.pl 23.02.07, 11:55 odejdzie pewnie kilka osob,ale to i tak nic nieda oni wola przepekac troche z okrojonym skladem,niz dac podwyzke ktora beda musieli wyplacac co miesiac.wiec jesli nie bedzie zdecydowania i solidarnosci w dzialaniach rady pracowniczej nici z podwyzek,jednak musi ona miec poparcie wszystkich pracownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik od lat Re: Może zrobimy zakłady IP: *.izacom.pl 23.02.07, 12:04 wynagrodzenie za nasza prace min2.500pln.-praca w weekendy-praca w nocy-7 dni - przekroczone normy,halas,ciezar,stres i wieczna "mgielka na hali"wiec 2,5tys.na reke to i tak dla firmy przynoszacej ogromne zyski nie jest za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Może zrobimy zakłady IP: *.serv-net.pl 23.02.07, 19:43 nie trzeba strajkowac mozemy wziasc uż w konkretny dzien to moze cos zrozumia jak produkcja stanie na cały dzien .Mozna sie umówic na jakis konkretny dzien.Co o tym myslicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Może zrobimy zakłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:14 ja jestem za propopnuje 1 maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Może zrobimy zakłady IP: *.icpnet.pl 24.02.07, 09:19 w poniedzialek maja byc jakies postulaty wywieszone ?? co z tym co dostal prezes?? wiadomo juz cos?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spermiarz użet IP: 213.199.198.* 24.02.07, 14:17 napewno znajdą się łamistrajki pierd....,ale to byłby dobry pomysł. ostatnio na pewnym dziale gościu przyszedł do pracy trochę schorowany i poprosił mistrza o wolny dzień ten mu odmówił,mówiąc czy niemógł mu tego powiedzieć wczoraj że będzie dzisiaj chory.normalnie debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: użet IP: *.chello.pl 13.05.09, 00:26 W TEJ FIRMIE TO POWYŻEJ ZWYKŁYCH ROBOLI SAME DEBILE I PODPIE...CZE W INNY SPOŚÓB TU SIE NIEWYBIJESZ A TENDEBIL KOZIOL POKAZUJE JAK TO TRZEBA ROBIC TERAZ ZOSTAŁ WICEPREZESEM ...IDĄ CIĘŻKIE CZASY A MYSLAŁEM ŻE TU JUZ GORZEJ BYC NIMOŻE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: użet IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 09:34 zla wypowiedz czy to zazdrosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serta Re: użet IP: *.echostar.pl 15.07.09, 23:37 zla wypowiedz czy to zazdrosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spermiarz Re: Może zrobimy zakłady IP: 213.199.198.* 24.02.07, 14:23 co do niektórych to się nie dziwię,ze ściemniają jeżdząc na rowerach to też jest jakis sposób ,aby się nienarobic a zarobić ,jakos trzeba sobie radzic. moim zdaniem kazdy powinien brac z nich przyklad może wtedy obniżą tickety.jeśli można było w jedną stronę to i da sie w drugą.to w końcu sami podnieśliśmu normu .co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Może zrobimy zakłady IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 18:40 wezmy wszyscy u.ż. w dzien gdy fabryke odwiedzac beda goscie np. bmw albo jakies japonskie szychy moge podac pare terminow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator od lat szkoda gadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 00:53 własnie pije browara i czytam co tutaj sie wypisuje.kazdy ma troche racji.wszyscy sa wykonczeni ta robota i kazdy chciałby zarabiac duzo wiecej.wprowadzane sa własnie stawki s1 a niektórzy tak latają jakby na tym swiat sie konczył.ale tak nie jest panowie .trzeba byłoby skonczyc z cwaniactwem niektórych dla których pieniadze sa wazniejsze niz wszystko .dla mnie liczy sie juz tylko zdrowie(które dzieki naszej ukochanej firmie mocno podupadło) i rodzina .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Może zrobimy zakłady IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 20:15 "wynagrodzenie za nasza prace min2.500pln.-praca w weekendy-praca w nocy-7 dni - przekroczone normy,halas,ciezar,stres i wieczna "mgielka na hali"wiec 2,5tys.na reke to i tak dla firmy przynoszacej ogromne zyski nie jest za duzo" Jeśli o mnie chodzi to bez zmiany systemu pracy nawet 3000 na rękę mnie nie utrzyma w tej firmie. Mam dość tego obozu. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_g Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:22 Brigestone ci nie odpowiada to zmieńpracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:17 Przeczytałam wasze opinie i załamałam się bo chciałam wystartować do pracy w tej firmie, teraz mam poważne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:14 tez startowałem ale grzecznie podziękowałem po drugiem etapie rekrutacji.Bez obrazy dla pracujących w Bridgestone ale osoby ktore razem ze mną ubiegały sie os tanowisko operatora maszyn reprezentowały chyba wszystkie zawoda świata łącznie z rzeznikami??Na moje szczescie znalazłem sobie pracę w innej firmie i poki co jestem zadowolony.Pozdrawiam i życzę znacznej poprawy oraz wytrwałości wszystkim pracownikom fizycznym Bridgestone.Celowo pisze fizycznym bo kadra umysłowa z działu HR(podejrzewam że w innych działach również) przenetuje mizerny poziom.Tak wykształcenia jak i inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trixie2 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 02.03.07, 18:08 powiem jedno pare razy sie odezwałem i jeszcze mi sie odbija czkawką a pracuje tam 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 03.03.07, 18:59 pracuje w biurze wlasnie pale kubanskie cygaro, popijam dobra szkocka z lodem, zaraz przyjada striptizerki i jest super i sie z was smieje donosnym hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 03.03.07, 20:26 tak tylko ze meskie cioto z biura a cygaro to chyba tej striptizerki pedale i nie palisz tylko ciagniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 03.03.07, 20:59 sprobuj przeanalizowac poziom swojej wypowiedzi i mojej juz ?? udalo ci sie?? teraz juz wiesz, czemu ja zaraz otworze sobie ze najomymi czarnego walkera, a ty pojdziesz na autobus do roboty... pozdrawiam biurowych i wesolych DZIENNYCH miglancow z produkcji, ktorzy co tydzien bawia na starym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik BP Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 04.03.07, 10:56 "teraz juz wiesz, czemu ja zaraz otworze sobie ze najomymi czarnego walkera, a ty pojdziesz na autobus do roboty..." - Tyle, że tego Walkera postawi Ci twój kumpel bo jak byś sam go kupił to potem przez dwa tygodnie byś oszczędzał żeby odrobić te dwie stówki. Był kiedyś ktoś z was w bufecie w godzinach śniadaniowych na 1 zmianie? Pełno biurowych, a wiecie co oni tam kupują? Herbatkę lub drożdżówkę bo szkoda im kasy na obiad tylko zapychają się kanapkami przyniesionymi z domu!!! Ja wstydziłbym się iść do bufetu i jeść tam swoje kanapki!!! A co do dziennych z produkcji to są to bardziej normalni ludzie niż biurowi!!! I tu nie dziwię się, że bawią się na Starym bo to nie są takie dusigrosze jak WY biurowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 04.03.07, 14:24 Biurowy, i ta wypowiedzia pokazałes swa pyche i głupote. Ale to co, taka wypowiedz moze nam tylko pomóc, przedstawiłes bardzo obiektywnie nasz tryb pracy i Ci ważniejsi od Ciebie zobaczą w koncu i docenia nasza prace. pzdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:18 lubi ciągnąć to fakt, a ja wiem kto to z biura, uważajcie na niego to pier.gejus juz prubowal sie do mnie dobierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość biuro Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:41 jesteś troche roz.....bany i chyba koźioł kazał ci tak napisać zejdź na hale ty kmiocie to się przekonasz jak jest naprawde.A co do cygara to chyba ciągniesz a nie palisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzabek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:34 praca jest zajebista , zarobki sa ok ,managery sa super ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 24.03.07, 20:55 ty debilu co ty pie..sz ty impitencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bióro Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:16 pracuje również w biórze i nienażekam, a ja pale klintonowskie cygara, sa znacznie lepsze i na dodatek pelne mleka mmm fiuty z produkcji mnie nie interesuja fajna sunia z bióra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 19.05.07, 00:30 uwazajcie na niego to gej z biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gay Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 13.05.09, 00:39 FIUT TO CIE ZROBIŁ PEDALE A BEZ PRODUKCJI TO BYS NIEMIAŁ CO ROBIĆ GAMONIU CHOCIARZ ITAK NIEWIELE ROBISZ I JAK BYS ZNIKNĄ KTÓREGOS DNIA TO NIKT NIE ZAUWARZY HI HI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 19:30 a ja nie pije szkockiej ale mam ciebie buraku w d...e a cygaro to chyba z wasem bo wciaz pod biurkie laske robisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 20:12 "Przeczytałam wasze opinie i załamałam się bo chciałam wystartować do pracy w tej firmie, teraz mam poważne wątpliwości." Czym się niby załamałaś? Ciesz się, że możesz poznać opinie o zakładzie pracy i atmosferę jaka w nim panuje zanim jeszcze się zatrudniłaś. Poszukaj lepiej czegoś innego, bo tu Cię kariera ani tym bardziej zwykłe ludzkie uznanie nie spotka. Z żadnej strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:18 jaki jestes inteligietny pewno biurowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trixie2 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 05.03.07, 23:48 panie Piotrze skoro Pan tu zagląda to mam pytanie: Jednym z warunków uzyskania stawki s1 na konfekcji 15k jest 0 missprodukcji przez rok, a tymczasem jeden pracowników ma miske z listopada a w lutym dostaje s1. Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ząglądam Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.swa.inotel.pl 07.03.07, 23:35 A jednak .... możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
grek16 Re: Bridgestone Poznań opinie 06.03.07, 09:23 chciałabym tylko, żeby socjalne z wycieczek, z których korzysta mniejszosć oraz ze żle zorganizowanych kręgli przeznaczyć na bilety do kina lub teatru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.core.lanet.net.pl 07.03.07, 11:57 Najlepiej by było, gdyby była 13-stka i/albo wczasy "pod gruszą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 13.05.09, 00:53 CO WY KU... Z TYMI WCZASAMI BO JA TU ROBIĘ JUŻ PARĘ LAT I POTRZEBUJE JUZ TYLKO RENTY I SANATORIUM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Cur Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:37 Panowie i Panie to juz jest chyba kpina...Naprawde tu trzeba by powaznych krokow mam na mysli strajk bo widze e nie ma szans na zmiany,to jestnaprawde jedyna droga :-( a szkoda ..kurcze przecierz naprawde lepiej sie dogadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator cur Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:39 Chyba kazdy z nas zasluguje na szacunek no nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:08 No co mistrzowi należy sie woda musi sie chłodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez47 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.156.112.* 07.03.07, 21:43 ALE DLACZEGO TYLKO Z B BRYG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 07.03.07, 23:27 w weekend bylem w bazanciarni na rynku przyjemna knajpka z przystepnymi cenami polecam tym, ktorzy ciezko pracuja, bo nic lepiej nie regeneruje sil jak dobre jedzenie i dobre wino Odpowiedz Link Zgłoś
rando3 Re: Bridgestone Poznań opinie 08.03.07, 13:19 wszystkiego dobrego dla kobiet z labo bo one też pracują w cięzkim systemie jak my.POZDROWIENIA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do biurowego Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 09.03.07, 00:09 a co zostało dla ciebie na zapleczu czy zlewałes juz na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 09.03.07, 02:03 jestescie chyba delikatnie sfrustrowani... wlasnie wrocilem ze spotkania na starym, polecam wszystkim jedzenie w bambusie za 60-70pln na osobe, mozna juz cos smacznego zjesc do zobaczenia rano w zakladzie PS prosba do produkcji, wycierajcie buty jak wchodzicie do bufetu, bo potem zostaja brudne slady, ktore przeszkadzaja mi przy konsumpcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 02:54 99% operatorów je sniadanie u siebie bo maja w domu kogos kto ich kocha a ty musisz jesc ta sryte 10 razy odgrzewana to po pierwsze a po drugie to spójsz w lustro jak odbija sie klarma paska twojego szefa na twoim CZOLE Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio223344 Re: Bridgestone Poznań opinie 09.03.07, 11:19 sfrustrowany to ty jest pacanie. odszedles z firmy, bo sie tutaj nie sprawdziles, a teraz probujesz sklocic swoich bylych kolegow. Ten czlowieczek pracowal kiedys w biurze, najpierw szkalowal swoich szefow, a teraz marzy mu sie mala wojenka w bylej firmie. A o menu w "Bambusie" to wie tyle ile dojrzal przez witryne!!! Koledzy z produkcji - frustraci i zakompleksieni sa niestety wszedzie, nie tylko w naszym rzadzie :-) czolem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do biurowego Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 09.03.07, 12:02 a co na dworcu uzbierałes czy mama dała ci kieszonkowe za rok z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:26 Biurowy chyba juz troche przeginasz... daj juz lepiej sobie spokuj tak bo to chyba troche nie fair co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virus Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 10.03.07, 08:58 Witam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UZ Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 10.03.07, 09:08 Co za ciecie!!! ludzi nie brakuje a mistrzunio na maszynie ha ha, barany maja nas za glupkow! Co sie dziwic jak ludzie ktorzy w Japoni sie nahlali narobili gnoju, za kare awansowali na mistrza, bo kuzynek jest menegerem... Dosc tego! Strajk! wezmy wszyscy UZ w jeden dzien, moga nam skoczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 10.03.07, 11:33 Inna legalna forma strajku jest pojscie na oddanie krwi :) czyli dzien wolny a ile dobra dla ludzi potrzebujacych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UZ Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.novartis.com 11.03.07, 07:12 To co jak za dawnych lat dzien wagarowicza 21 marca, czy stajemy po wielkanocy? wtedy bedzie juz nowy prezes. Przekazcie informacje na swoich dzialach! Odpowiedz Link Zgłoś
grek16 Re: Bridgestone Poznań opinie 11.03.07, 20:05 Czy ktoś wie coś dokladnego na temat proponowanych zmian - zmian! Mianowicie 7 ranków ,potem 7 popoludniówek i 7 nocek ponoć ludzie z produkcji tak wymyślili żeby mieć więcej wolnego ( chodzi o te wolne dni,w które i tak trzeba odsypiać nocki)siedem nocek jakoś siebie nie widzę wydaje mi się ze ten system jest sprawiedliwy. To tak na marginesie potyczek inteligenty - robole vel bazanty i brudne buciochy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:53 na szkoleniu mówili o tym ze operatorzy wyszli z inicjatywa o taki grafik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.199.198.* 12.03.07, 09:08 PRZECIEŻ JUŻ KIEDYŚ BY TAKI SYSTEM PRACY TYLKO ,ŻE PRACOWALIŚMY 5 DNI. NIE POLECAM .TERAŹNIEJSZY SYSTEM JEST W MIARĘ OK. A SYSTEM 7 DNIOWY(nowy) WYMYSLILI CHYBA CI CO KRÓTKO TU PRACUJĄ.POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.199.198.* 12.03.07, 09:15 a tak w ogóle to spróbujcie sobie zostac na nadgodziny po np. 5 nocce i jeszcze po 7. (oczywiście nie z własnej woli) napewno ciekawie będzie. zwłaszcza powrót samochodem do domu.te "dodatkowe 8 godzin wolnego" i tak prześpicie wyje.ani po 7 dniach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:45 racja. 7 dni nie damy rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 12.03.07, 15:47 Ja tez sie nie widze na siedmiu nockach...:( I jak jeszcze pomysle o 7 popo to tak jakby 7 dni wyjęte z życia: śpisz, wstajesz, zjadasz sniadanio-obiad i do pracy i tak przez siedem dni...:( Poprostu nie ma Cie przez 7 dni, nie ma Cie dla rodziny, bliskich.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triexie2 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 12.03.07, 21:04 strajk ok 7 dni w pracy na noc- chyba komuś od.ebało pracuje w tej firmie troche i uważam że 12 na 24 jest lepszym rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 12.03.07, 23:28 p.K.chce poprostu zeby ludzie nie mieli czasu szukac innej pracy to na pewno on taki system wymyslil ale proponuje najpierw panie K. sam go p. wybróbuj bo moze przyjsc taki dzien ze bedzie pan sam musił pracowac. Kwestia zmniejszenia ilosci odpadów to myslałem ze pan jest inteligetny i wie jak zmniejszyc wystarczy tylko zaczac szanowac nas jako pracowników i nie dac odchodzic starym pracownikom(co wiąze sie z podwyżkami)a nie ciągłe wykresy(jesli szkolą sie ciągle nowi ,nowi to wystarczy pomyslec zeby sie nauczuc trzeba cos zepsuc chyby ze studia załatwiła p.mamusia a p. praca to siedzenie na palarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 13.05.09, 00:49 JAKIE STUDIA CAGANY BEZ SZKOLY ROBIĄ TAKIE PRZEKRĘTY JAK ON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 15.03.07, 13:39 stań przy kensie 12 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona bylego pracow Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 24.03.07, 20:38 moj maz tez tam pracowal i nigdy go w domu z corka niemialysmy wiec zminil prace w ktorej pracuje od 7do 15.wiec radze tez tak zrob niwma sie za czym ogladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:01 ty Wieśniaro przeczytaj co napisałaś, Ty pieprzona prostaczka Odpowiedz Link Zgłoś
ulala301 Re: Bridgestone Poznań opinie 13.03.07, 19:10 dzień wagarowicza to dobry pomysł! JAK na razie 7 i 8 ka szykujemy sie na 1 maja ale mozna to zmienić na wcześniejszy termin. jak nie staniemy to nic sie niezmieni. a tak wogóle to zaczeli przyjmować do H&M w Gadkach. podobno praca od pon do piatku na dwie zmiany i na początek 1800 na reke. za tydzien jade na rozmowe i mam nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 15.03.07, 22:55 moga byc pewne problemy dla ludzi z Bridgestone z dostaniem sie do H&M ale napisz jak Ci poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15K operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:12 Jestem za strajkiem (jestem z wami!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.izacom.pl 12.03.07, 20:13 tylko strajk cos da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cur Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:36 Mysle ze strajk pomoze a napewno ktos na nas zwroci w koncu uwage . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK :) Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.03.07, 17:12 10% to niecale 2 stowy na reke miesiecznie. I to ma nas zatrzymac?! Chyba za te 2 stowki sobie ku... wile z basenem kupie! Rocznie wiecej o 2tys czyli rocznie 0.3 metra kwadratowego mieszkania, na kawalerke 30 metrow musisz za podwyzke robic 100 lat! Smiech! Maja nas za smieci. Strajk! Ustalmy date. Proponuje zaczac od 10 kwietnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falvi H8 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.03.07, 17:17 Racja! Ide na to. 10 kwiecien mi pasuje! Mam dosc czuje sie jak z MPO, blondas ciagle lata z aparatem po hali i foty robi, a potem zasuwamy z porzadkami, niech se sprzataczki zatrudni. Szacunku i pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelus nie prowokujcie IP: *.serv-net.pl 18.03.07, 20:01 od razu widac ze dwa ostatnie posty napisal ten sam czlowiek bardzo krótki czas odstepu miedzy nimi to samo IP podobny styl pisania (wykrzykniki na końcu zdania) nie namawiajcie o strajku bo sobie tylko guziczki na waszych klawiaturkach powycieracie a i tak nic z tego nie wyjdzie nie jestescie poprostu zgrani a nawet gdyby wszyscy szczerze chcieli to i tak czesc zalogi ma przysłowiowy nóz na gardle bo maja kredyty maja rodzine na utrzymaniu i na to poprostu nie pojda. a skoro Wam tak źle to dlaczego nie zmienicie pracy? co Was tu trzyma? po co podrzegacie innych którym tu dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falvi H8 Re: nie prowokujcie IP: *.icpnet.pl 21.03.07, 22:15 Uczcijmy pamiec Slawka, bez klotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo9928 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 18.03.07, 20:55 zwolnij się i koniec twojej niedoli...strajk je....j sie w czoło.powiedz o tym oficjalnie jak jestes taki wirażka.A jak jestes w pracy cisza jak makiem zasiał taki z ciebie kozak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 19.03.07, 00:23 2400zł rocznie nie umiesz liczyc osle ,jak ci zle to zwolnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:38 Witam wszystkich. Byłem na tych testach, mają jutro dzwonic albo wysłac list odmowny. Ogólnie zalezy mi na tej pracy bo słyszałem od kumpli że jest dobrze płatna ok 2000zł a teraz trudno o takie zarobki. Jak tu widze poprzednie komentarze typu "że za takie pieniadze jest pełno pracy" to mi zal dupe ściska. pokaż gdzie i w jakiej firmie. W innych firmach jak dostaniesz 1200zł tj dobrze i ludzie za to żyja.Pracowałem juz w kilku miejscach i jeszcze nigdzie nie zarabiałem takiej kasy jak 2000zł jeżeli ktoś mi nie wierzy niech sie zwolni i zobaczy jak to jest robic cały miesiąc za 1000zł Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych i dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.core.lanet.net.pl 19.03.07, 17:58 Witam. Przyznaje Ci trochę racji. Każdy tutaj narzeka (ja niestety też). Ale tak naprawdę znaleźć pracę za 2000 zł w Poznaniu w firmie produkcyjnej to marzenie ściętej głowy. Na stanowiskach robotniczych ciężko zarobić 2000 zł. Więc pozostaje tylko wylewanie łez na tym forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo9928 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 19.03.07, 21:29 MOZE TERAZ W KONCU KTOŚ NAPISZE COŚ DOBREGO O FIRMIE???TYLKO SLYCHAĆ NARZEKANIE...TYPOWA POLSKA MENTALNOŚĆ,NAWET JAK JEST OK TO I TAK ŻLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free mind Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:37 Witam. Widzę że forum spada na psy. Odpowiem na post chłopca który pisze że nigdzie nie zarobi 2000 pln - To prawda, ale też nigdzie nie zapie..sz w takim tempie , zapraszam na magazyn chłopczyku- zobaczymy ile jesteś wart !!! :]Co do podwyżki - fakt- była i jak mnie ktoś zapewni że będzie taka co rok to nie powiem złego słowa na Bridgestone. W sprawie strajku powiem jedno - posiadanie wielkich jaj jest niezbędne , a jak czytam te płaczliwe posty to mam wrażenie że tu piszą same dziewczynki. To jest Polska koledzy nie spodziewajcie się że będzie lepiej. Pozdrawiam myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:33 Witam. Odpowiadam na post gościa pod nickiem "free mind" Myslisz gościu że ja nigdy nie zapie..ł.m w pracy. Jak sie dostane do Bridgestone to napisze komentarz na temat pracy w tej firmie. Podejrzewam że nie płacą tam 2000zł za składanie domków z kart, więc nie dokazuj gosciu że jesteś nie wiadomo kim i że ze ktoś kto sie próbuje dostać do tej firmy nie da sobie rady.I pracowałem już w klku dużych firmach więc mam pojęcie jak wygląda praca w innych dużych firmach. Do zobaczyska! Odpowiedz Link Zgłoś
agent38 Re: Bridgestone Poznań opinie 21.03.07, 10:00 Gość portalu: ele napisał(a): > Witam. Odpowiadam na post gościa pod nickiem "free mind" > Myslisz gościu że ja nigdy nie zapie..ł.m w pracy. Jak sie dostane do > Bridgestone to napisze komentarz na temat pracy w tej firmie. Podejrzewam że > nie płacą tam 2000zł za składanie domków z kart, więc nie dokazuj gosciu że > jesteś nie wiadomo kim i że ze ktoś kto sie próbuje dostać do tej firmy nie da > sobie rady.I pracowałem już w klku dużych firmach więc mam pojęcie jak wygląda > praca w innych dużych firmach. > Do zobaczyska! narka Odpowiedz Link Zgłoś
agent38 Re: Bridgestone Poznań opinie 21.03.07, 09:57 Gość portalu: operator napisał(a): > 2400zł rocznie nie umiesz liczyc osle ,jak ci zle to zwolnij jhsujsjn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elev Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 21.03.07, 10:05 kto tu pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 13.03.07, 16:54 Raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie mój facet wraca fizycznie bardzo zmęczony. NAjgorsze są obowiązkowe szkolenia, które niewiele uczą, a zabierają wolny czas. Może ze dwa razy mój mąż na szkoleniu naprawdę dowiedział się czegoś nowego lub co mogło mu się przydać w pracy. Szczerze jednak nie narzekam- pieniążków trochę przynosi,a obowiązujący rozkład pracy, który ma daje możliwość spędzenia kilku wieczorów w tygodniu razem- uważam, że to dobra choć ciężka praca. Mam tylko nadzieję, że nie wejdą w życie te najnowsze wymysły dotyczące iany sytstemu pracy-nie wyobrażam sobie tygodnia chodzenia na 1 zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:36 nie radze Odpowiedz Link Zgłoś
grek16 Re: Bridgestone Poznań opinie 14.03.07, 08:34 Z tego co ja wiem to jednak nie operatorzy przynajmniej nie z mojej zmiany ale ludzie, ktorzy mają w miarę lekką pracę a pracują na 3 zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RANDO3 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 14.03.07, 13:06 CZYTAM TE WYPOWIEDZI I TYLKO WIELKI PLACZ....A ROZWIĄZANIE JEST BARDZO PROSTE, WYSTARCZY ZMIENIC PRACE...NIECH KTOŚ MI POKAŻE FIRMĘ W KTÓREJ PRACUJE PONAD 1000 OSOB I WSZYSCY SĄ ZADOWOLENI.CI CO NAJWIĘCEJ NARZEKAJĄ TO PRACUJĄ DALEJ DLACZEGO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:57 Ciekawe co dzisiaj wywalczyla rada pracownicza , podobno 10% podwyżki ,ale czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
ulala301 Re: Bridgestone Poznań opinie 14.03.07, 19:04 to nietyle rada wywalczyła tylko czekają na decyzje z Brukseli co do podwyżek. z tego co sie dowiedziałem to podwyżki mają być ale podobno do nocnych i świątecznych. poczekamy zobaczymy. decyzja ma byc do końca marca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free mind Koniec epoki niskich pensji w Polsce :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:34 Jest nadzieja. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3988439.html Od czegoś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy lustrator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 17:45 czy kos wie jakie kroki podejmie kierownictwo wobec zamieszczenia w poniedziałkowym Głosie Wielkopolskim nazwiska Artura Bilińskiego jako oficera, agenta SB i w dodatku niezweryfikowanego pozytywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.03.07, 19:47 a kogo to interesuje czy był agentem czy sprzedawca. ja mam dwdziesci pare lat i mnie osobiscie oraz wiekszosci młodych ludzi ta nagonka PiS i koscioła nie interesuje .a te akta przez 17 lat to zostały dokładnie przewertowane przez kazda z parti które była przy władzy.jest 21 wiek a polacy ciagle wracaja nam sie to juz obrzydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek I. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:40 Rando, stawiasz najpierw mądre pytania po czym rzucasz zupełnie nieodpowiedzialne propozycje wyjścia z impasu. Oczywiscie sama idea zmiany pracy nie zawiera w sobie niczego złego ale gdy spojrzysz na problem z perspektywy odpowiedzialnego ojca rodziny, który ma powiedzmy wykształcenie zawodowe (co nie jest niczym haniebnym)a posiadany zawód nie jest obecnie rozchwytywany, to musisz przyznać, że zmiana pracy w tym przypadku nie należy do zadań łatwych a dzieciom nie można dać na śniadanie wywodów filozoficznych. Rozumiesz więc że ci ludzie chcialiby godnie pracować za uczciwe pieniadze i to nie oni są autorami tak pejoratywnych zmian w firmie. Czuja żal i bezsilnośc w niejednym przypadku gdyż mają kredyty mieszkaniowe (rodzina musi gdzieś sie podziać). Tak więc zastanów się nad swoja wypowiedzią. Mnie akurat sięudało wyrwać z Bridgestone ale nie czuję się upoważniony do cynizmu a idąc dalej powiem Ci, że nigdy nie przyszło mi do głowy szkalować przełożonych za ich plecami bo to niczego by nie zmieniło w mojej sytuacji. Takie rozmowy pzreprowadzałem osobiściez maksymalną dawka obiektywizmu na jką stać mnie było w konkretnej sytuacji. weź pod uwagę że Twoi przełożeni też działają pod presją i wykonują swoją pracę jak najskuteczniej potrafią. I tylko należy ubolewac nad ich umiejetnościami nie ujmujac im jednak w niejednym przypadku rozległej wiedzy fachowej, tu mam na mysli Kozła, Stówę czy Rudego. Sam z nimi wojowałem ale nie kretyńskimi wyzwiskami na forum tylko na konkretne argumenty i Tobie też to doradzam jednoczesnie proszac bys powstrzymał się od rad nic nie wnoszacych. Zmiana pracy nie jest taka prosta jak Ci sie wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RANDO3 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 15.03.07, 15:13 Takie fakty, jesli komus nieodpowiada praca to po prostu ją zmienia(nic nie sugeruję) po co się męczyć.Przychodzenie do pracy na silę męczy mocniej niż ona sama..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biurowiec dobre i te troche IP: *.serv-net.pl 15.03.07, 17:02 no to Panowie doczekalismy sie podwyzek od kwietnia 10% do stawki godzinowej plus 2 zlote do godziny nocnej. ale czy to zatrzymie tych co mja wyjechac i zarabiac po 1200 funtów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: dobre i te troche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 17:31 Ale nie kazdy chce jechać za granicę i pozostawić rodzinę w kraju , uważam że te podwyżki to krok w dobrym kierunku , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 00:59 >CZYTAM TE WYPOWIEDZI I TYLKO WIELKI PLACZ....A ROZWIĄZANIE JEST BARDZO PROSTE, > WYSTARCZY ZMIENIC PRACE... Aha... > NIECH KTOŚ MI POKAŻE FIRMĘ W KTÓREJ PRACUJE PONAD >1000 OSOB I WSZYSCY SĄ ZADOWOLENI. A pracę, gdzie 1000 osób narzeka? Bridgestone. > CI CO NAJWIĘCEJ NARZEKAJĄ TO PRACUJĄ DALEJ > DLACZEGO???? Żeby mieć co do garnka włożyć i nie karmić dzieci styropianem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 09:54 A spróbujcie założyć związek zawodowy i walczyć z WYZYSKIEM. Zobaczycie jak kierownictwo potrafi szybko i skutecznie działać (zanim się obejrzycie już będziecie za bramą). A wszycy TOP, MEDIUM i LOW pseudomamagerowie będą biegać jak szaleni.... PS. Próba założenia związku będzie skutkowała "podziękowaniem za pracę" dla managera działu personalnego. Zawsze to coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:36 Witam. Do założenia związków nie potrzebna jest niczyja zgoda. Firma może się dowiedzieć po fakcie , a po zarejestrowaniu przysługuje " ochronka" Więc nie do końca jest tak jak mówisz. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:42 "ochronka" przysługuje tylko tzw. "funkcyjnym" związkowcom : przewodniczący, vice, sekretarz itd. Wiem co mówię bo znam kolesia który w 2000r podczas próby założenia związku został tego samego dnia odprowadzony za bramę...i to przez jednego z managerów...oczywiście "wsypał" życzliwy... Dlatego napisałem POWODZENIA. Fakt jest taki że ówczesny kierownik HR długo dłużej nie popracował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Op Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 18:04 To jak to jest ze we Fracji w BS istnieja zwiazki,a u Nas nie mogą? :( Demokracja?Unia Europejska?Europo zaczekaj za Nami bo to Polska, ku....a, kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konono-wicz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:40 związki? nie bądż frajeremcw..u, związki tylko czekają na takich łosi jak ty- i bardzo dobrze, że go wyje...bali za brame, na ch..uj nam potrzebny taki zajechuj...owy pracownik czyt.robol precz ze związkami, nie będzie związków, nie będzie niczego Konono-wicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:40 <b>Związek zawodowy</b> Związek zawodowy - masowa organizacja społeczna zrzeszająca na zasadzie dobrowolności ludzi pracy najemnej. Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest obrona interesów pracowników i działanie na rzecz poprawy ich sytuacji ekonomicznej i społecznej. Związki próbują więc przeciwdziałać zwolnieniom, kontrolują przestrzeganie kodeksu pracy przez pracodawców, zabiegają o wyższe pensje i lepsze warunki pracy dla pracowników. Często prowadzą również działalność samopomocową (np. fundusze strajkowe), edukacyjną (np. kursy przekwalifikowujące) i oświatową (np. kampanie informacyjne o prawach przysługujących pracownikom). Procedura rejestracji związków zawodowych w Polsce W Polsce związek zawodowy powołuje co najmniej 10 osób, którym prawo nadaje taką możliwość (w praktyce każdy obywatel Polski z wyjątkiem osób pozbawionych praw obywatelskich). Zanim zostanie dokonana rejestracja członkowie związku muszą uchwalić statut, wybierany jest także komitet założycielski. Następnie składany jest wniosek o rejestrację w Krajowym Rejestrze Sądowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:50 wal się związkowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:10 pisze się stropianem, nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio tropiciel Chcesz pracować u Japończyka? IP: *.icpnet.pl 16.03.07, 17:53 Przeczytajcie sobie komentarze dotyczące pracy u Japończyków biznes.interia.pl/news?inf=880495 W innych japońskich firmach podobnych do Bridgestone jest takie same szambo. Szukajcie nowej pracy, bo w naszej fabryce przyszłości już nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: Chcesz pracować u Japończyka? IP: *.echostar.pl 21.03.07, 10:05 jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy 15k IP: *.echostar.pl 21.03.07, 12:11 Kto jest tym konfidentem z kalandra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 18:06 W poniedziałek mam testy kwalifikacyjne. może mi ktoś powiedziec na czym to polega i ile wogóle sioe tam zarabia? Na okresie próbnym i pózniej. I jak tam wygląda z umowami. Jakie sie dostaje i na jaki okres? Bede bardzo wdzięczny. Pozdrwaiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 22:21 no kolego ty to się poważnie zastanów nad wycieczką na testy poczytaj troche i podejmij jeszcze raz decyzję .Tak duża firma nie robiła by non stop rekrutacji na tak dużą skale jeśli było by w niej oki,no ale to twoja decyzja Co do 7-mio dniówek to chyba jakiś nienormalny wpadł na taki pomysł nie dość,że po każdej nocce śpisz i po każdej kolejej coraz dłużej bo nie dajesz rady to następny tydziej jesteś tak przestawiony że po nocach nie możesz spać a dochodzisz do siebie śpiąc w dzień co daje proste rozwiązanie dwa tygodnie jesteś nie do życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa BB IP: *.echostar.pl 22.03.07, 10:34 na kalandrze jest dwóch konfidentów w brygadzie b pracowałem z nimi na walcowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: BB IP: *.serv-net.pl 23.03.07, 00:18 Donosicielstwo na kalandrze to nasza broszka! TROLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- plotty IP: *.echostar.pl 23.03.07, 18:04 Ta firma żyje tylko plotami,czy jeszcze ma ktos czas na prace???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Sławek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:54 Żegnamy jednego z najporządniejszych ludzi pracujących w Bridgestone jakiego dane mi było poznać. Pomóc możemy teraz tylko tym, którzy po nim płaczą. Oficjalna prośba o pomoc do władz została już wystosowana, jednak sami też, w miarę możliwości, możemy przyczynić się do tego, że Mamie i Dziecku będzie choć o drobinę łatwiej. Pomyślcie, czy wiecie co zrobić z bonami, które dostajemy? A może TERAZ już wiecie??? Kto chce, kto może, wie do kogo na brygadzie C się zgłosić, by pomoc trafiła tam gdzie trzeba. Komu pomysł nie odpowiada, niech zatrzyma to dla siebie. Powaga sytuacji nakłada na każdego z nas obowiązek dojrzałego podejścia do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Sławek IP: *.kaskada.net 23.03.07, 23:18 .................................. Ś. + P. ..................................... Z wyrazami wielkiego szcunku i chwały Dla zmarłego kolegi Sławomira Dębińskiego Niech spoczywa w pokoju i ciszy!!! A Pan Bóg niech czuwa nad jego duszą!!! Kolega Artur!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H 8 Re: Sławek IP: *.icpnet.pl 24.03.07, 19:45 Do zobaczenia na tamtym świecie pamiętamy o Tobie Sławku a i Ty nie zapominaj i wstaw sie czasem u Pana Boga za towarzyszami z Bridgestona... Spoczywaj w pokoju....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu Re: Sławek IP: *.echostar.pl 24.03.07, 20:18 swiec panie nad jego dusza naprawde najlepszy gosc z tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninja Re: Sławek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 00:25 dziekujemy dyrekcji za tak liczne przybycie na pogrzeb Slawka.Nie bylo nikogo bo przeciez mieli weekend.Zapomnieli o nim bardzo szybko.Wstyd panowie.Nie licze Bogusia bo wiadomo,ze przyjechal sam od siebie.Niech Slawek odpoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek i placek Re: BB IP: *.icpnet.pl 27.03.07, 11:15 kolego nie wiem gdzie ty widziales konfidentow na kalandrze!to na walcowni na B brygadzie pelno jest ,,fotografow"!chyba cos ci sie w tej glowce poprzestawialo od robienia tylu nadgodzin na walcowni...w domu pamietaja wogole jeszcze jak wygladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli106 prawdziwe klamstwa IP: *.serv-net.pl 27.03.07, 17:24 mam pytanie dopana kazia z personalnego:na spotkaniu z pracownikami mowil pan ze po dlugich i trudnych pertraktacjach z zarzadem bseu z brukseli udalo sie wam wynegocjowac podwyzki na poziomie 10% natomiast w zeszlym roku mowil pan tez na spotkaniu ze sprawa podwyzek to indywidualna sprawa kazdej z fabryk i ze zarzad bseu nie ma prawa ingerowac w sprawy placowe u nas w fabryce(mowil pan o tym jak przedstawiciele europejskiej rady pracowniczej z poznania mieli jechac na spotkanie do brukseli a pracownicy naszej fabryki mieli zadawac im pytania ktore mialy byc omawiane na spotkaniu wtedy wlasnie zaznaczyl pan zeby nie pytac o podwyzki bo to nie sprawa brukseli tylko nasza wewnetrzna) w zwiazku z tym mam do pana pytanie kiedy mowil pan prawde a kiedy klamal? a jeszcze jedno pprostu mnie to roz.. jak to przeczytalem:skrzynki kontaktowe do dzialu personalnego celowo umieszczono w zasiegu kamer zeby zapobiec dewastacji i wyrzucaniu do nich smieci.albo jest pan niezwykle tepym czlowiekiem albo za takich uwaza pan pracownikow naszej fabryki sadzac ze ktos w to uwierzy.zawsze myslalem ze elementy maszyn sa drozsze od skrzynek kontaktowych i ze to na nie sa skierowane kamery no ale coz czlowiek sie uczy cale zycie...a odnosnie wrzucania do nich smieci to chyba przyzna mi pan racje ze dostepnosc koszy na smieci i ich gabaryty chyba bardziej zachecaja pracownikow zeby wyrzucac smieci wlasnie do nich zamiast probowac na sile wcisnac cos do blaszanej skrzyneczki.... pozdrawiam i troche wiecej wyobraźni życzę a byłbym zapomniał na fi dzisiaj miska byla wykryta, ale nie wiem czy zgloszona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: prawdziwe klamstwa IP: 82.160.248.* 27.03.07, 21:56 bedąc dzisiaj na badaniach okresowych omal nie padłem z nóg widząc pewną scenkę wsród klientów przychodni byl koles który robił badania wstepne aby przyjeli go do naszej fabryki zadał zadał mi kilka pytań dot pracy i płacy szczerze odradziłem mu tą robote ale kiedy ja wszedłem do gabinetu nawinąl sie jakiscw.. z magazynu opon (szacunek dla reszty tam pracujących) i zaczął snuć niczego nieswiedomemu kolesiowi wizje cudownej pracy po 8 godzin no i pensja na poziomie 2500 - 3000 zł ze wskazaniem na górną granie wynagrodzenia....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free mind Re: prawdziwe klamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:31 Może ten gość z magazynu to był rudy bo tu nikt nie pracuję po 8 godzin. Tak na marginesie to niech się kolo sam przekona, przyjdzie, zobaczy i ucieknie ! Pozdrawiam szarpaczy. PS Bridgestone to trzeba poczuć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skowron Re: prawdziwe klamstwa IP: *.core.lanet.net.pl 29.03.07, 14:54 Dokładnie tak. Chyba nikt na magazynie opon nie pracuje po 8 godzin (zresztą na fabryce też sytuacja jest podobna). Średnio w miesiącu nadgodzin jest między 20-40. Choć są chapacze co robią po 50 i więcej nadgodzin. No więc : Rodacy do pracy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: prawdziwe klamstwa IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 20:10 Co do sporzadzenia listy dupowlazow,byl by to dobry pomysl.Jeden maly kurdupel z brygady c na hali 7 powinien byc na niej na pierwszym miejscu.Nie rozumiem postepowania calego kierownictwa tej firmy,ktore zamiast polepszac atmosfere w pracy,swoimi rozwiazaniami tylko ja jeszcze bardziej rozwala,ze czlowiek czuje sie jak szmata a tacy wazeliniarze jak wyzej wymieniony lider konfekcji blyszcza glacami i mysla ze sa wielcy...zenada.Niech gora dalej postepuje tak jak to robi caly czas a niedlugo bedzie miala tylko takich palantow w zakladzie,bo kazdy normalny czym szybciej znajdzie sobie inna prace. Odpowiedz Link Zgłoś
opereta Re: prawdziwe klamstwa 31.03.07, 23:18 POWIEDZ TO WPROST LATANOWI JAK TAKI KOZAK Z CIEBIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Połaczenie hal IP: *.serv-net.pl 01.04.07, 04:01 Fakt jest taki, że kierownictwo usilnie "pracuje" nad tym aby atmosfera w pracy była mocno zagęszczona... Połączenie H7 i H8 - porażka :( Po co było robić podział skoro i tak wracamy do punktu wyjścia tyle, że teraz w gorszej otoczce stosunków interpersonalnych... P.S.Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterOFk1s Re: prawdziwe klamstwa IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 11:20 fuck pomylilem sie :( padaczka ma racje w 100% a ty opereta jestes pewnie jego pierwszym przydupasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
opereta Re: prawdziwA prawda 02.04.07, 14:02 WSZYSCY KTÓRZY PRACUJĄ UCZCIWIE TO PRZYDUPASY ,A TY KTO?WEŻ SIĘ ZA PRACĘ.ZASADA JEST PROSTA TY JEDZIESZ NA MASZYNIE BO TO TWOJA PRACA , A ON MA DOPILNOWAĆ NP.CIEBIE.ZRÓB W KOŃCU TICKET BO CHYBA NIE DAJESZ RADY I WTEDY MOŻE PRZEJDZIE CI PISANIE BZDUR BLADA TWARZO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterOFk1s Re: prawdziwA prawda IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 23:45 " WSZYSCY KTÓRZY PRACUJĄ UCZCIWIE TO PRZYDUPASY " człowieku o czym Ty gadasz ?? i nie blada twarzo tylko per pan .z reszta po twojej wypowiedzi widać do jakiej grupy ludzi we firmie należysz .Życzę ci samych sukcesów "uczciwie pracujący operatorze " czytaj "przydupasie" pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: prawdziwA prawda IP: *.echostar.pl 03.04.07, 11:51 mniej kółeczek ,mniej nagan i będzie ok??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: prawdziwA prawda IP: *.icpnet.pl 03.04.07, 13:10 Panowie,a moze jakies newsy z brygady a sie zanjda bo narazie tylko o dupowlazach czytam z brygad c,b i d.Jak to na a nie ma zadnych-niewierze.Napiszcie jakiegos posta by kolko bylo zamkniete,niewazne czy dupowlaz bedzie blady,czarny czy czerwony....<hail arena,hail chlosta>hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: prawdziwA prawda IP: *.serv-net.pl 03.04.07, 13:28 zostawiając w tle temat kto jest a kto nie jest w danej brygadzie "dupowłazem" warto zauważyć, że w tej firmie nader często "eliminowani" są ludzie (dobrzy pracownicy)z czystych osobistych pobudek zwierzchników mniej lub bardziej bezpośrednich; tylko dlatego, że mają swoje zdanie odmienne od innych, zachowują się inaczej niż by sobie ktoś życzył lub, że nie chcą wykonywać rzeczy, które nie należą do ich obowiązków. Jeśli ktoś wykonuje swoją pracę dobrze, robi ticket, maszyny nie stoją to czego jeszcze oczekiwać od pracownika??? Najlepiej wycisnąć jak cytrynę i wyrzucić do kosza... Czy taka b yła idea zakładu - nie tak było od samego początku......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: prawdziwA prawda IP: *.echostar.pl 10.04.07, 10:11 jak sam piszesz to czytasz frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: prawdziwA prawda IP: *.com 11.04.07, 22:30 hruf dfh dfig fjhgj eites nj err Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony sony IP: *.com 11.04.07, 22:36 umyj sie wkońcu bo wytrzymac nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: sony IP: *.serv-net.pl 13.04.07, 12:16 to fakt - spotkać można na hali osoby o nadzwyczj nieprzyjemnym zapachu potu. Jest to uzależnione od wielu indywidualnych czynników takich jak żywność, którą się spożywa, metabolizm, masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej, higiena itd. Ale każdy ma do dyspozycji 6 koszulek na zmianę (co 2 dzień pralnia zabiera i oddaje wyprane rzeczy), antyperspiranty oraz prysznice. Z tego co kojarzę to Pan, o którym mowa pracuje od poniedziałku do piątku więc koszulek ma pod dostatkiem :) Pozdrawiam i życzę w przyszłości komentarzy typu: "Axe, Axe - czym pachnie ten Pan..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterOFk1s Re: prawdziwe klamstwa IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 11:16 padaczka -----> pewnie jestes kolejnym jego przydupasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: prawdziwe klamstwa IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 08:59 Czytajac post kolegi jestem ciekaw odpowiedzi szefa hr a do tego mam tez pytanie od siebie.Co sie stalo,ze po udzieleniu przez zarzad wyczerpujacych odp.;) na pytania od rady pracowniczej miedzy innymi na temat podwyzek,w przeciagu tygodnia nastapila zmiana o 360 stopni?Mial to byc suprise swiateczny?Moze nie trzeba bylo udzielac zadnych odp.ktore i tak wygladaly jak napisane na kolanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZIU Re: prawdziwe klamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:25 ja tam pochodzę z pcimia (tego dolnego) w porządnych mediach podaję, że lubię boczek z kumina (PAMIĘTASZCW..U TEN SWÓJ WYWIAD>>>>>?) opinia o nim ludzi z kiełbasiarni "nic nie wniósł, niczego nie wyniósł" taki k..wa kreatywny HRowiec. I źre przy biurku, tak wyrywa chyba laski z biura na "szamanie" prostak wiejski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninja Re: BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 00:08 CI z kalandra z brygady B to wiecznie nie zadowoleni ludzie.Zalamani bo sa pod mistrzem z cicia.Skonczyla sie sciema czas pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:50 Tak naprawde w tej Firmie to można dorobić się nietylko garba . Mój mąż pracuje tam 4 lata i wcale dobrej opini niema na temat pracy i pracowników tej firmy , jest garstka ludzi porządnych a raszta to potrafią tylko w d..e włazić . Nie potrafie zrozumieć takich ludzi co oni zyskają przez to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 26.03.07, 21:12 to po co się męczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:20 jak by miał coś na oku to odrazu poszedłby w długą na 100 % inni też napewno trzymają tą robote bo muszą ! zadajesz głupie pytanie takie czasy kolego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator h 7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 02:14 jest u nas rura krzynówek jak mówi to szeleści a jego brat to cały wszedł w dupe swojemu sv z cur 15k chyba wiecie o kim mówie jest fałszywy jak pies czeka tylko jak coś spierd......isz żeby ci doj.....ać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator h 7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 02:28 u nas też nie brakuje dupowłazów jest taki krzynówek który jak mówi to szeleści a jego brat wszedł cały w dupe swojemu sv z cur z 15k jest fałszywy jak pies tylko czeka żeby komuś do.......bać klijent nawet na szkoleniu po 2 dniach dostał nagane jego największa radość to dać komuś papier chyba nie muszę pisać kto to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzynówek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 27.03.07, 09:17 A o kogo chodzi , bo nie kumam (inicjały)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 06:57 Dla dziewczyn z labo i wszystkich operatorów całej zwariowanej fabryki WESOŁYCH ŚWIĄT!!!Trzymajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:25 Zdrowych,spokojnych świąt!!!Zamiast zapachu gumy życzę zapachu świeżej szyneczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Dział informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 15:57 a jak wygląda dział informatyki? panowie... czytacie ten wątek? dajcie znać czy warto startować i jak bardzo Bridgestone ceni IT [czyt. ile na rękę macie]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos mistrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:24 Słuchajcie.Nasz kochany mistrz z wytłaczania z 15k chyba sobie jaja robi.Wydaje mu się,że wszystko może.Czasami może się zdziwić.Poleci z tej firmy szybciej niż myśli.On jest chyba jakimś wodzem.Jak się nie zmieni to bedzie DZIDA ale z nim jak go zwolnią.Nie damy się panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopius Re: mistrzu IP: *.echostar.pl 14.04.07, 19:33 jaki mistrz??taki z ciebie cwaniak , a nie mowisz jaki?pewnie jak to pisałeś to byłeś zesrany.MISTRZ JEST WODZEM NA DZIALE I KONIEC CYKORZE...TYLKO STAĆ CIE NA TYLE I TO NA FORUM .W PRACY CISZA.HA HA HA HA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: mistrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 09:36 lopius - ty idioto !!! Brak słów :]Idź dalej lizać rowa swojemu wodzowi , a jak nie wiesz dlaczego w pracy jest cisza , to nie zazdroszczę inteligencji ! "Ludzie ludziom zgotowali ten los" - frajerze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelo [...] IP: *.echostar.pl 15.04.07, 11:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: mistrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:29 Nie wiem co masz do mojej inteligencji , ale o szambie to już jeden mądry w Polsce mówił.Wiem co to uczciwa praca , bo codziennie ciężko i uczciwie pracuję. Pracowitość mistrzów i liderów daje dużo do życzenia. Prawda w oczy kole - nic dodać nic ująć. Przykro mi że nie wszystko rozumiesz. Gratuluję błyskotliwej wypowiedzi. Pozdrawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPERETA Re: mistrzu IP: *.echostar.pl 15.04.07, 17:55 PRAWDA JEST TAKA?ZAWSZE MISTRZOWIE,LIDERZY NIC NIE ROBIĄ,A OPERATORZY SĄ CUDOWNI I WSZYSTKO ROBIĄ NAJLEPIEJ.KAŻDY MA SWOJE ZADANIA I JE WYKONUJE.ALE CHYBA JESTEŚ NIESPEŁNIONYM MISTRZEM ,ALBO LIDEREM I DLATEGO ATAKUJESZ SWOJEGO MISTRZA.TAK SOBIE BO ON MA WYŻSZĄ POZYCJĘ OD CIEBIE ITD.TEŻ ZAPIER... NA MASZYNIE I JUŻ BO JESTEM OPERATOREM MASZYNY I TAKA MOJA ROLA W TEJ FIRMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa12 Re: mistrzu 15 K C 16.04.07, 20:23 WODZU DZIDA I NAPRZÓD TYPOWY REGULAMIN I CO WTEDY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z was Re: mistrzu 15 K C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:21 cześć wiara. nie wiem czy wiecie, ale znowu nas w rogi walneli z podwyżkami. dali 10%, a Bruksela zgodziła się na 20%, ale dzięki naszej wspaniałej kadrze zarządzającej mamy to co mamy. może p. Jadczak spyta się wodzów dlaczego tak się stało, może boją się, że będziemy więcej zarabiać od VW, Biedronki, Tesco,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: mistrzu 15 K C IP: *.swarzedz.inotel.pl 20.04.07, 08:55 ciekaw jestem skąd masz takie informacje, czy to znów jakaś plota żeby wszystkich wku...ć Odpowiedz Link Zgłoś
opereta ciota plotuch 20.04.07, 13:27 Zgadzam się to jakiś debil ciągle podjudza o wszystkim i o wszystkich.MOŻE POMOŻE MU PSYCHOLOG... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik TO NIE PLOTA IP: *.serv-net.pl 20.04.07, 16:49 bruksela sama zaproponowala zwiekszenie budzetu płac o 20% nasze kierownictwo narazie dalo 10% i jeżeli powstrzyma to falę zwolnień to pozostale 10% rozdystrybuuja na podwyżki płac pracowników wyższego szczebla a jeżeli zwolni sie zbyt dużo osób to we wrześniu dolożą dodatkowe 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna Re: TO NIE PLOTA IP: 194.39.141.* 20.04.07, 18:33 a ty co z zarządu jesteś że masz takie dokładne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna Re: ciota plotuch IP: 194.39.141.* 20.04.07, 18:32 może ty pajacu powinieneś iść do psychologa?dalczego on Ci nie pasuje?bo nie dostajesz premii za swoje opierdzielanie?proponuje abyś przeniósł się na konfekcje wtedy zobaczysz jak mistrz rozmawia z operatorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: ciota plotuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:16 mistrzowie na konfekcji to kapo, nikt im nie podskoczy, dla mnie to zwykłe gnojki siusiumajtki zwłaszcza B.S. on chyba nie ma połowy muzgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogi Re: mistrzu IP: 194.39.141.* 20.04.07, 18:35 jak jesteś taki bystry frajerze to czemu nie powiesz mu tego prosto w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: mistrzu IP: *.echostar.pl 20.04.07, 19:54 Ma szczęście że jest FORUM ,bo tylko mógłby beczeć w poduszkę osioł...a w pracy milutki. Może mu już nie dyga i to tak naprawdę jego główny problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mistrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:30 A wiecie,ze to DZIDA sam odpisuje na to co piszemy o nim.Robi to zebysmy mysleli,ze ktos go lubi.Wiecie,ze jeszcze raz przegnie i poleci.Maly lysol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 112345 Re: mistrzu IP: *.echostar.pl 23.04.07, 19:50 LIDER GO B.LUBI,A TY NIE MUSISZ CIOTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogi Re: mistrzu IP: 194.39.141.* 24.04.07, 02:35 a ty co "długi hipisie",nie podoba sie nikt cie nie trzyma zwolnij sie i pracuj u prywaciarza za 1000zł baranie ze S..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: mistrzu IP: *.echostar.pl 24.04.07, 11:17 To ten ze swaja wielki strażak,jak idzie to nogi mu się łamią w kolanach... Odpowiedz Link Zgłoś
operator13 Re: mistrzu 24.04.07, 13:39 Gość portalu: juki napisał(a): > To ten ze swaja wielki strażak,jak idzie to nogi mu się łamią w kolanach... a tobie łamią się w innym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADER Re: mistrzu IP: *.echostar.pl 24.04.07, 13:50 SPÓJRZ W LUSTRO Z BOKU JAK KOBYŁKA PIŁSUDSKIEGO. UWAŻAJ ŻEBYŚ KOGOŚ NIE KOPNĄŁ.BO MACHASZ TYMI PRZESZCZEPAMI W PRAWO I LEWO KOORDYNACJA RUCHOWA -100%. Odpowiedz Link Zgłoś
opereta KAPRAL Pakuła H7 C 24.04.07, 15:01 Co to za postac - to lider cięcia.Przesiadywanie na ławce palarni to jego główne zajęcie.Pochłaniając kilogramy paluszkow i degustując się sokiem jak zawsze w kartoniku spędza tam ok.3/4 czasu .Przywiezienie gumy lub kordu stanowi ogromny problem ,zawsze ta sama odpowiedz (PÓŻNIEJ LUB NIE MAM CZASU).Stare przyzwyczajenia, bo to były terminator WP.Jak wiadomo ,stare przyzwyczajenia ciężko się wyplenia.Czy ta osoba powinna na pewno wykonywać funkcję lidera???Podejście do wspólpracowniko tez pozostawia wiele do życzenia bo to zwykły chłopek.Zapytanie o cokolwiek (nie ma takiej opcji).Pada odpowiedz kaprala DZIĘKUJE SKOŃCZYŁEM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.icpnet.pl 04.05.07, 22:52 Nie wie ktos co bylo trescia tego pustu o liderze wytlaczania na 7ce z brygady C?Slyszalem,ze byl zajebisty ale nie zdazylem luknac.Slyszalem tylko,ze podobno zalatwiaja sobie lewe nadgodziny i przyjazdy awaryjne.Wie ktos cos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakład kominiarski Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.swarzedz.inotel.pl 05.05.07, 11:47 Synku! Z tego wynika że za duzo słuchasz a za mało robisz. Najlepiej było by abyś tego typu bzdur nie słuchał i nie zadawał takich pytań. Lider wytłaczania z brygady C który tak bardzo cię interesuje , nadgodziny ma płacone za pracę na maszynach , co niektórzy liderzy traktowali by to jako poniżenie. On jako lider doskonale wypełnia swoje obowiązki i jeszcze ma czas aby wspomóc swoich kolegów na maszynach ,co z liderów takich osób że mimo są ,to jest ich niewielu. A Zaden mistrz nie podpisze się pod żadnym przyjazdem awaryjnym , bo sam by wydał na siebie wyrok. Zajmij się człowieku lepiej robotą jeśli potrafisz , a pozostali co uczciwie pracują będą mieli z tego przynajmniej wyższy RS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.icpnet.pl 05.05.07, 12:17 synkiem twoim nie jestem a pytam sie bo slyszalem a jak ten twoj lider jest taki ok to czemu objezdza nontoper picia,poza jego plecami ze jest nieodpowiedzialna osoba na stanowisku?A co do pracy liderow to masz racje w tym,ze jak maja do wykonania jakas prace to ja robia i niewazne co to jest ale nalezy to do ich obawiazkow.Bynajmniej czesc z nich to robi bo jak w kazdej firmie sa rozne przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadgodzina Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:05 nie tylko oni załatwiają sobie lewe nadgodziny cały mejtanans utrzymania ruchu załatwia sobie lewe nadgodziny w sobote to jest wielkie udawanie w sobotę przecież oni nic nie robią tylko w h.uja robią swoich przełożonych jak to oni cięzko pracuja zrobia jedna gowniana robote w sobote i wypisuja nadgodziny sciema totalna ktora mogliby zrobic w normalnych godzinach pracy może przełożeni zrobia z tym wrescie porzadek, przecież to jest kpina to co oni wyprawiaja nie bede sypal nazwiskami wystarczy przyjsc w sobote do pracy i zobaczyc kazmierski zajmij sie tym w koncu leniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WiesławS, Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 22:21 Wara od mejtenansu ty nieuku. Gdyby nie my to rozwalilibyście wszystko w drobny mak...i jeszcze wymyślacie - bo maszyna za głośna, za wolna, tego nie ma, to bym chciał różowe a to pomarańczowe, za gorąco, duszno, parno, ciemno. Powinna być jedna zasada - jak zepsujesz to płać. A tak - jak ci się nie chce zapiep...to rozwalasz maszynę i masz "wolne". Od razu byłby święty spokój i nie trzebaby przychodzić w soboty do pracy. I nie odgrażaj się, że sypniesz nazwiskami bo ci maszyna krzywdę zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrK Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:52 Wiesiu nie tak ostro. Nasi chłopcy z Maint mogą się zdenerwować, a nie jest nam to w tej chwili potrzebne, juz i tak dostatecznie w ch.a ich robimy. Dyplomacja pamiętaj. PiotrK Ps. a i tak już wiemy o ich lewych nadgodzinach, zmienimy to, będzie lepsza ich ewidencja z dokładnym opisem i zdjęciami co takiego robili w czasie nadgodzin.narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eng Re: KAPRAL Pakuła H7 C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:01 inzynierowie to sa dopiero sciemniacze ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od lat do mtn IP: *.eranet.pl 01.06.07, 23:29 ktos od was wyzywa operatora nieuka .słuchaj gosciu odwal sie od nas nieudaczniku.gdyby nie my to bys jadł guwno.wiele awari my naprawiamy sami od siebie a ty jestes od tego aby naprawiac,jiz widze jek sie zrywasz biegiem do awarii po 11 godz pracy zapraszam na bb lub wytłaczanie i zapie..j po 12 godz i nadgodziny .zdechniesz w tydzien parówko.acha wasza prace było widac dzisiaj na spotkaniu z kubica .ciekawe czy na maszynach wszystko gra ,a wy brudasy prosiliscie o podpis .wstyd????????????.do roboty i wara od produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cur podwyzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:19 kurde jezeli to prawda z tymi podwyzkami to ja pi.... zajefajnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: podwyzki IP: *.echostar.pl 23.04.07, 16:28 Będzie podwyżka tikcetu.Za mało zarabiasz to zmień firmę będziesz miał więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.48.* 24.04.07, 08:21 Czy ktoś może mi napisać w jakich granicach można zarobić w dziale finansowym lub księgowości w Bridgestone? Jaka jest atmosfera pracy? Będe starała się o pracę...Bede wdzięczna za odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu Fiona IP: *.serv-net.pl 24.04.07, 21:05 jesli masz pytania to prosze na maila piotrkazmierski@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadgodziny Re: Fiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:07 zrob cos gosciu z nadgodzinami przeciez to jest kpina Odpowiedz Link Zgłoś
lupa73 s1 15k bryg.B 24.04.07, 13:04 lider cięcia 15k głowny opierd...cz,ale s1 jest- dlaczego.Zasady były określone przez mistrza;bez incydentu ostatni rok pracy itd.Jednakże ten osobnik dosyć że miał w ostatnim okresie 3 miesiące chorobowego to jeszcze wziął ślub (będąc na zwolnieniu lekarskim).Mistrz określa zasady gdzie za chwilę odstępuje od nich.Totalny brak kompetencji.Co mają powiedzieć osoby ktore uczciwie chodziły do pracy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: s1 15k bryg.B IP: *.kaskada.net 25.04.07, 08:39 zachowujecie się jak dzieci z tymi tekstami .jest to za duza firma zeby wszystkim dogodzić ,życie jest nie raz brutalne trzeba się do atmosfery w zakładzie przyzwyczaić są ludie i ludziska i h....... no i to na tyle dajcie na luz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz Re: s1 15k bryg.B IP: *.echostar.pl 25.04.07, 21:44 ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ.CIEKAWE CZY TE OSOBY SĄ TAK AKTYWNE W PRACY JAK NA FORUM????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x1x1 Re: s1 15k bryg.B IP: *.icpnet.pl 26.04.07, 07:54 ..oj te Wasze przyziemne problemy.. lepiej powiedzcie kiedy bedzie mydło w pojemnikach bo w całej fabryce ni mo... buahahaha... co za firma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow111 wyjebka na nadgodzinach IP: 208.53.158.* 26.04.07, 19:34 dlaczego sie nie opłaca zostawać na nadgodzinach piećdziesiątkach w naszej firmie? ponieważ do nadgodzin nie dodaja premii załóżmy że zarabiamy 10pln na godzine brutto od tego odciagają nam podatek i skladki do zusu łącznie 33% czyli 3.30pln zostaje nam 6.70 netto do tego dochodzą premie obecnosciowa 15% rs 10% i 4s 5% razem okolo 30% tak wiec w zasadzie odzyskujemy to co potrącą nam na podatki i skladki czyli mamy powiedzmy 9.70 pln na reke teraz zostajemy na nadgodzinach 50 dostajemy 15pln brutto z czego zabieraja nam tez 33% a 33% od 15pln to jest 5pln czyli zostaje nam 10pln netto a premi od tego nie naliczają czyli mamy o kilkadziesiąt groszy wiecej niż podczas normalnej godziny pracy a pozostajac na nadgodzinachsetkach nie dostajemy de facto nawet tego co przy uczciwym podejsciu kadry powinnismy dostawac na piecdziesiatkach 20 pln - 33% czyli 6.60pln daje nam 13.40 pln netto TAK WIEC MOI DRODZY JESTESMY RU..I W DUPE BEZ MYDLA PRZEZ NASZE KIEROWNICTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6754 Re: wyjebka na nadgodzinach IP: *.echostar.pl 26.04.07, 20:16 NIE RÓB NADGODZIN JEŚLI CI TO NIEODPOWIADA.SĄ DZIAŁY GDZIE ZROBIENIE KILKU NADGODZIN TO SUPER SPRAWA,ALE TY MASZ ICH ZA DUŻO, ALBO NIE CHCE CI SIĘ ICH ROBIĆ.JESZCZE JEST INNA OPCJA ZMIENIĆ FIRMĘ I NAPEWNO BĘDZIESZ MIAL LEPIEJ(JUŻ TO WIDZĘ)ZAWSZE MOŻESZ TO PRZEKAZAĆ NA SPOTKANIU Z ZAŁOGĄ LUB WYDZIAŁOWYM,TYLKO CO CI TO POMOŻE?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ___________ Re: wyjebka na nadgodzinach IP: *.serv-net.pl 29.04.07, 00:09 chyba mi nie powiesz ze przychodzac w R-ke na 8 setek tak naprawde przychodze na 40 stki a zostajac cztery godziny po rance pracuje za tą samą stawke co w normalnych godzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: s1 15k bryg.B IP: *.eranet.pl 17.05.07, 15:27 zgadzam sie z Toba.mistrz z ciecia ma swoich ludzi których prowadzi na wyzsze stopnie kariery hahaha.potrafi grzebac w kubłach po smieciach szukajac pustych kubków po kawie.mnie to osobiscie nie przeszkadza jak ktos pije bo widac ze jest wtedy na maszynie.niektórzy siedza na palarni min 1 godzine oprócz przerwy ,ale on tego nie widzi bo nie chce.ostatnie wydarzenia na szkoleniach ukazały prawdziwe oblicze piotrka jakie ma zasady.jego pracownik(mistrz)w dupie miał jego polecenia i co teraz dostanie papier jak wiekszosc operatorów by dostala.szkoda mi tylko chłopaków którzy nie bali sie powiedziec jakim super przełozonym jest mistrz bryg c.biuro -palarnia to cała jego filozofia pracy w bridgestone poznan ssv1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druciarz Re: s1 15k bryg.B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:09 A niepokornych zsyła na walcownie................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu Re: s1 15k bryg.B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:20 Moi Drodzy Współpracownicy Nasza wspólna firma Bridgestone w Poznaniu daje przecież nie tylko nam prace, ale również chleb, nam i naszym żoną, dziecią, rodziną. Nie kłócmy się o przysłowiową pietruszkę. Czyż nie lepiej jest się kochać, a i wtedy praca będzie łatwiejsza i przyjemniejsza, pieniążki milsze. Zaprzestajmy wszelakich sporów o kase i ku.. weżcie się wszyscy do pie..nej roboty, bo Was wszystkich wyjebie na zbity pysk, Wy ..e poznańskie pyry. Piciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu Re: s1 15k bryg.B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:55 i bardzo dobrze, popieram takie zsyłki dla nierobów piciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polma3 Para w labo A IP: *.echostar.pl 18.12.07, 11:44 Rycząca czterdziestka (z dość widoicznym platfusem)i mami- synek,zamiast zajmować się pracą zajmują sie sobą.I tak płynie im czas w pracy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Para w labo A IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 08:05 TAAAK! Widze ich często...Ta 40-stka co przypomina Swinke peegi, z wyglądu i głupotki? I jej dupiaty kompan....haha. No i kariera ponad wszystko nawet macieżyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45latek Re: Para w labo A IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.08, 20:47 czy chodzi o rycząca czter.dzie.chę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PREMIA Premia 500 dla lidera i zmianowego od kwietnia IP: *.echostar.pl 14.02.08, 16:49 Odpowiedz Link Zgłoś
one.logo Lampart wyluzuj ... 05.03.08, 16:27 Nie masz podwyżki to tylko wyłącznie twoja zasługa,zajmij sie pracą ,a nie jechaniem na wszystkich.Bo jak sie stresujesz to robisz się CZERWONO -ROŻOWY jak świnka pigi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagieło prosze o porade bridgestone poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:31 witam chciałbym sie dowiedziec od was ile moge zarobic jako magazyniek bo tyle sie naczytałem ze juz nic nie wiem ten pisze ze 12 zł brutto na godzine jedni ze 12 zł netto na godzine a w ogłoszeniach pisza 3500+premia w co nie chce mi sie wiezyc prosze o rade kogos co tam pracuje od nie dawna i jeszcze jedno jak to tam jest ide do pracy 2 dni na rano 2 na popołudnie i 2 na nocke tak a potem ile mam wolnych dni 1 czy 2 i chciałybm sie dowiedziec czy duzo wiary tak jest z kosciana..z góry serdecznie dziekuje i pozdrawiam i prosze o normalne odpowiedzi z pomocną dłonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaskawy Re: prosze o porade bridgestone poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 21:35 Więc napiszę Ci dokładnie i nie słuchaj bzdur jakie ludzie opowiadają na temat płac. Na początku dostajesz 14,53 brutto na godzine + 15% premi obecnościowej + ok. 10% premi RS ( zależne od wykonania planu ) + od 0 do max.5% premi za porządek. Maksymalnie możesz dostać ok.30% premi brutto , ale nie możesz mieć żadnych incydentów tz. jak zachorujesz to możesz zapomnieć o premiach w całości i uzależnione jest to od ilości dni chorobowego. Jest to schemat bardziej złożony , który tak naprawde trzeba poznać dopiero będąc pracownikiem tej firmy. Bardzo dużym minusem jest to że przez trzy lata nie dostajesz podwyżki , nie licząc podwyżek inflacyjnych ok. 4% jeśli takowe będą. Dodatkowo masz 8,50 do godziny za nocke i 15 zł. do godziny za święto lub niedziele. Tak więc reasumując , pracując cały miesiąc bez incydentu będziesz zarabiał ok. 2600 zł. na ręke przez trzy lata mając wszystkie te premie w całości. Jeśli odliczysz premie to łatwo policzyć ile byś zarobił. Tak więc życzę powodzenia bo będzie Ci ono potrzebne pracując w tej firmie bo pot nie raz będzie Ci spływał po .......Ale w końcu nic za darmo. Z Kościana nie wiem czy ktoś pracuje. W takim molochu jak ta firma brakuje tylko i aż koleżeństwa i sporo jest karierowiczów , którzy za złotówke zrobią wszystko i nic nie powstrzyma ich przed wejściem w d............. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
one.logo Re: Lampart wyluzuj ... 07.03.08, 16:41 one.logo napisał: > Nie masz podwyżki to tylko wyłącznie twoja zasługa,zajmij sie > pracą ,a nie jechaniem na wszystkich.Bo jak sie stresujesz to robisz > się CZERWONO -ROŻOWY jak świnka pigi...hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
folorek SSV 02.04.08, 15:11 Główne zajęcia to internet ,oglądanie zdjęć,palarnia i wiedza żadna na temat produkcji. Wypowiedzi SSV maja sie nijak do zadań,które są do wykonania,ale jak się siedzi w biurze 6 godz.i 2 na palarni,wykluczając pierwszą zmianę od pon.do piątku i pierwsze 4 godz. popołudniówki to póżniej trudno się odnależć... Odpowiedz Link Zgłoś
n127561 Rąbanie na forum 28.04.08, 16:01 Jeśli macie cos do powiedzenia to podejdzcie do danej osoby i wprost mówcie o co chodzi,a nie forum wykorzystujecie do obrazania,pomówień itd...Jeśli brak wam cywilnej odwagi to siedzcie na dupie tak jak w pracy,a nie przed monitorem stajecie się wielkimi twardzielami,ale tylko przez chwile bo jak wysyłacie te bzdury to macie mokro w majtach.W pracy narzekanie, że znowu praca ,ale idziecie do domu wypisujecie swoje żale, niby w czym ma wam to pomóc.Powód jest tylko jeden bo ktoś ma premie,wyzszą stawkę,nadgodziny...Zacznijcie od siebie czy z wami wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA15K Re: Rąbanie na forum IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 06.05.08, 00:59 SLUCHAJ TAKI JESTES MADRY , TO ODPOWIEDZ NA PYTANIE.ILE RAZY W TYGODNIU JESTES POD BIURKIEM??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_nolek nolek babolek ,,C,, 16.06.08, 16:05 w weekendy i na nockach nie przebiera sie w strój roboczy tak można...podejscie do ludzi chamstwo, chamstwo no bo cóż mozna oczekiwać od prostaka.kilka rozmów z przełożonymi nic nie działa teraz trzeba zwrócić sie bezpośrednio do prezesa bo przełożeni przymykają oczy.w domu siedzi w kącie a wpracy wyżywa sie na ludziach.musi biedaczysko odreagować cięzko jest...wszyscy się zastanawiamy co on ciągle niby gryzie .mieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH KlimatyzacjaTytlkoDlaPrzełożonych IP: 213.199.242.* 16.06.08, 16:53 Oto dowód jak nas szanują nasi kochani przełożeni. Niedawno na WH zainstalowano nowe biuro przy rampach tak aby mistrz mógł z niego obserwować czy czasami ktoś nie ściemnia lub nie siedzi na palarni. Ale ze mistrzom zrobiło się tam za gorąco to zainstalowano im tam natychmiast klimatyzacje bo w końcu pracują tam bardzo ciężko chłopaki i mają prawo się spocić przy tym kompie. Przy okazji zainstalowano także klimatyzator na stołówce.Ludzie pomyśleli- fajnie w końcu ktoś o nas pomyślał. Lecz niestety ta myśl była złudna, gdyż nie można włączyć tego klimatyzatora z powodu braku pilota. Nieoficjalna wersja brzmi że ma być używany tylko na comiesięczne szkolenia by panu Ż nie było za gorąco. Nieważne ze podczas załadunków na autach jest koło 50c. Najważniejsze aby wam podczas siedzenia 4 litery się nie pociły........ Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: KlimatyzacjaTytlkoDlaPrzełożonych 16.06.08, 20:09 Niby czemu mieli by Nas szanować? Przecież w dla nich jesteśmy tylko robotami, które nie czują zmęczenia i nie mają uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_nolek nolek babolek,,c,, 17.06.08, 19:27 kolana to tobie chodzą bo nie wiesz jak długo to będą tolerować i wtedy będziesz żuł całe dnie ,tylko co??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolek Re: nolek babolek,,c,, IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.08, 19:37 co tu taki hałas?trzymaj kolana bo poobijają,nawet sie nie potrafisz się podpisać.nara,więcej nie dyskutuję z wirtualnym kimś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolek Re: nolek babolek ,,C,, IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.08, 19:24 przyjdź pajacu i powiedz mi to prosto w oczy, a nie wypisujesz pierdy na forum.Jak znam życie to nie dasz rady bo szczęk kolan słyszę aż w Jarocinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Klika mistrzów na enach rozbita -B.Dobry Strz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 22:02 jaka klika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Tak zmianowi są nietykalni Dlaczego??? IP: 213.156.122.* 08.02.09, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------ Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 29.04.07, 11:03 każdy kto ma firmę chce jak najmniej zaplacić.takie są realia wszystkich firm i tych dużych i małych.ZASADA JEST PROSTA WYKONAĆ OGROMNĄ PRACĘ ZA MAŁE PIENIĄDZE.TO JEST BIZNES I TAK TO MA WYGLĄDAC NA CALYM ŚWIECIE,NIE TYLKO W BRIDGESTONE... Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: Bridgestone Poznań opinie 29.04.07, 16:06 Gość portalu: ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:37 a ty co debil jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wycieraczka Re: jedno co mi się na myśl nasuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:57 tak gadacie i gadacie,z zobaczcie pracownicy Cegielskiego potrafili wyjść na ulicę i ilu ich było-potrafili się zjednoczyć.Są solidarni i razem i to odróżnia Was od nich.Umiecie tylko gadać.Uważli,że za mało zarabiają i potrafili mówić do prosto w oczy,a Wy tylko obrzucscie sie obelgami i obrażacie się nawzajem bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
mona961 15k a izydolek 29.04.07, 23:12 Przez tego facecika przemawia tylko, chamstwo i nic więcej.Jego odzywki to poziom najniższy z możliwych.Sposób bycia ,jakikolwiek dialog z tą osobą ???? .Wystarczy rozmowa kilku sekund i czujesz się jak byś stał pod budą z piwem.Aż dziw bierze że jeszcze nikt mu nie zwrocił uwagi na jego chamstwo i prostactwo.Zmień odzywki bo nie pracujesz z bydłem,albo zmienisz firmę/.. szkoda że nie mowi jak sprawdza próbki ,aby były zawsze ok???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona a co z najlepszymi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 00:25 jestem zona jednego z pracownikow i zagladam tu od czasu do czasu zeby wiedziec co w trawie - firmie piszczy jednak czytajac wasze posty odnosze wrazenie ze wszyscy wszystkich nie lubia i sa sami najgorsi menagerowie biurowi laboranci magazynierzy operatorzy itd i nie ma nikogo z kim mozna by pogadac nie tylko o firmie we firmie ale z kim mozna by isc na piwo na impreze poprostu sie zabawic czy naprawde wszyscy menagerowie to swinie wykorzystujace swoich podwladnych czy wszyscy biurowi to nieuki czy wszyscy laboranci to lenie a pracownicy fizyczni to obiboki? jakos mi sie nie wydaje rozmawialam z mezem na ten temat i stwierdzil ze jest kilku wporzadku ale to zdecydowana mniejszosc tak sobie mysle ze moze ze to mniejszosc to sie ich pomija nie mowi sie ze ten czy tamten jest ok bo to wszyscy wiedza a szkoda moze wlasnie dobrze by bylo zamiast psioczyc na tych najgorszych napisac o tych najlepszych z ktorymi mozna pogadac na kazdy temat ktorzy potrafia pomoc nawet jesli sie ich o to nie prosi bo sami widza problemy innych pozdrawiam zona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treio Od kiedy operattor jest żoną IP: *.echostar.pl 30.04.07, 10:00 WŁAŚNIE..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gey Re: Od kiedy operattor jest żoną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:51 od wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
max1218 Re: a co z najlepszymi ? 30.04.07, 13:58 narescie ktos normalnie pisze.nie da sie sluchac tych wszystkich wypowiedzi. mysle ze poprostu niektorzy wola bzdury pisac niz pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż, czy nie mąż Re: a co z najlepszymi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:29 dzięki żonko, fajnie, że się za mną wstawiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: 15k a izydolek 30.04.07, 13:11 to z nim nie rozmawiaj lub powiedz to jemu, anie na forum. Czyżbyś się czegoś obawiał? Odpowiedz Link Zgłoś
max1218 Re: 15k a izydolek 30.04.07, 14:01 operator113 napisał: > to z nim nie rozmawiaj lub powiedz to jemu, anie na forum. Czyżbyś się czegoś > obawiał? chyba macie jakies problemy ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilon Re: 15k a izydolek IP: *.echostar.pl 30.04.07, 14:23 TAK CHAMSTWO TO JEGO DRUGIE IMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: 15k a izydolek IP: 83.238.212.* 08.05.07, 08:42 Brzydkie to osądzać ludzi, zupełnie ich nie znając. Ja znam Marka jakiś czas i nie powiem o Nim złego słowa. Na temat Jego pracy nie bardzo mogę się wypowiedzieć. To, że czasem odezwie się wulgarnie, nie znaczy, że należy przykleić Mu etykietkę "CHAM", swoją drogą widocznie ma jakieś powody, by tak kilku z Was traktować. Ja też w swojej pracy mam kilku takich, co to zazdroszczą człowiekowi, że jest ceniony... i takich, na których naprawdę trzeba się wydzierać, by cokolwiek pojęli.. Tak więc zastanówcie się dwa (dzieścia) razy, zanim tak pięknie kogoś obsmarujecie i to jeszcze na jakimś forum, za Jego plecami. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: 15k a izydolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:44 Marek jest fajny gość, lubie go, lubię mu podawać rękę, ma taki przyjemny dotyk i miły głos, bardzo chętnie bym się z nim zaprzyjaźnił bliżej tylko nie wiem, czy on by chciał poradźcie coś chłopaki, koledzy, jak sie do niego dobrać Arkadiusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESKU Re: 15k a izydolek IP: *.crowley.pl 25.08.07, 20:59 NIESTETY! MAREK WSTEPUJE WLASNIE W NOWA ROLE W ZYCIU JAKA JEST OJCOSTWO. POGRATULUJMY KOLEDZE. AREK ODPUSC SOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: 15k a izydolek IP: 83.238.212.* 27.08.07, 12:15 No, niemożliwe.. Tak prędko się wieści roznoszą:)! Nie wiem jednak, czy rzeczywiście jest czego gratulować temu "PANU", ale niech będzie. Niech się odnajdzie;). Prezenty prosimy składać w konturowni;). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: 15k a izydolek 01.05.07, 13:04 psycholog się znalazł, nie ja mam z nim, tylko ten który o nim napisał, to jakiś smarkacz, który nie umie powiedzieć gościowi że go wkurza, tylko za monitorem się chowa i jak takiego traktować poważnie. Poza tym wszyscy którzy piszą podobne rzeczy powinni się zastanowić nad sobą i być może ciebie poprosić o poradę. Swoimi tekstami dają ubaw tym, których polecenia i tak muszą wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
max1218 Re: 15k a izydolek 01.05.07, 14:17 wkurza mnie to co niektorzy tutaj wypisuja.Zamiast szydzic wysmiewac i krytykowac zabrali by sie za cos bardziej pozytecznego.Ludzie!!! Nabierzcie kultury!Dosyc mamy chamstwa i prostactwa.Zreszta za chwilepewnie uslysze na swoj temat pare wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kit Re: udało się -szyba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:29 szyba to je...ny pener Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Pytanie do kadry inzynierskiej IP: 88.156.63.* 03.05.07, 00:30 Na czym polega praca w waszej firmie na stanowisku Lead Engineer, jak pracuje sie z japonczykami itp. Oczywiscie interesuje mnie rowniez sprawa kasy i podwyzek Dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie to Re: Pytanie do kadry inzynierskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:12 rewelacja, jeżeli umiesz wchodzić w d.upę bez masełka i lubisz nadstawiać swoją du.pe, to zapraszamy piciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan bs Re: Pytanie do kadry inzynierskiej IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 20:24 jak wam sie nie podoba, to sie zwolnijcie za kare nikt nie pracuje, popyt ksztaltuje podaz jestescie dobrzy wybieracie prace, jestescie mierni zamykacie paszcze i robicie, bo to pracodawca robi wam laske, ze was zatrudnia ktos jest liderem i robi mniej, trzeba bylo zostac liderem a nie ciagle placz bo inni, bo piciu, bo mistrz, bo bruksela nie podoba sie to wyjeddzcie, idzcie gdzie indziej, a nie placzcie jak baby i narzekajcie, ciekawe ilu z tych narzekajacych sie juz zwolnilo i poszlo do tej mitycznej "lepszej roboty"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostra Edyta Re: Pytanie do kadry inzynierskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:29 fajniutki jesteś ;) poznanmy się? zadzwoń 694 26-52-70 Twoja s.uczka niewyżyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 15k a izydolek IP: *.icpnet.pl 15.05.07, 00:54 Marek jest OK. Jeśli komuś czasem dowali to widocznie na to zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: 15k a izydolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 08:05 Widać gościu, że nie znasz tego człowieka, może i dobrze dla niego, bo reprezentujesz za niski poziom. Jego przewagą nad Toba jest to, że potrafi powiedzieć w twarz co myśli, a Ty?? Gdybyś miał odwagę (znaczenie znajdziesz w każdym słowniku języka polskiego)powiedziałbyś mu prosto w oczy co o Nim myślisz, a nie wypisywał bzdury na forum. Poza tym to jedna z najlepszych osób na tym dziale, mozna mieć do niego zaufanie. Co do sprawdzania próbek, to złapałeś za rekę?? A może jestes na tyle mizernym operatorem, że juz pare razy uratował Ci dupę przed zmoką?? Pomyśl najpierw zanim zaczniesz wypisywać takie bzdury! A poza tym to forum staje się jakims polem do skłócania ludzi, a chyba powinniśmy trzymać się razem, a nie obrzucać błotem? Bo jak nie my sami to kto nas ochroni przed wyzyskiem? Pomyślcie ludzie!! Jak macie coś do kogoś, powiedzcie mu to w cztery oczy, pomoże bardziej niz wyżalanie się na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mona961 Re: 15k a 03.05.07, 10:33 Najlepszy to on może jest w chamskim stylu bycia.Mógłby zostać prezesem chamów.Lepiej nie mow jak on wykonuje swoją pracę bo zaczne mówić o konkretach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: 15k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:07 Mona jakiś rozzalony jesteś! Zabolało co usłyszałeś na swój temat?? O jakich Ty mówisz konkretach?? takimi tekstami sie demaskujesz! A Ty jesteś taki idealny?? Pamiętaj, że pierwszy rzuca kamień ten, co jest bez winy! Więc już lepiej graj na kompie a nie pisz głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
mona961 Re: 15k a 04.05.07, 20:41 A TY CO JESTES Z NIM ŻE GO TAK BRONISZ.SZKODA MI CIĘ ŻE PREZENTUJESZ TEN SAM POZIOM CO ON???CZYLI BARDZO NISKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: 15k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:23 Mona czego się drzesz? Chyba, że nie wiesz co oznaczają duże litery na sieci. Nie masz pojęcia jaki poziom reprezentuję, więc się nie wypowiadaj. Po Twoich wypowiedziach widać, że to Ty jesteś typowym prostakiem z kompleksami, żal mi że musiałem się zniżyć do Twojego niskiego poziomu wypowiedzi. Więc daruj juz sobie pisanie, bo to nie jest Twoja najmocniejsza strona i zacznij szukać czegoś w czym jestes dobry, jeszcze trochę życia Ci zostało to może znajdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel [...] IP: 83.238.212.* 08.05.07, 09:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: 15k a IP: *.echostar.pl 08.05.07, 09:59 Nie wysilajcie się tak po prostu jest też kiedyś z nim pracowałem...Potwierdzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: 15k a IP: 83.238.212.* 08.05.07, 11:54 Trzeba przyznać, że jest popularny:). Zawsze możecie zmienić pracę, jeśli nie potraficie się z kimś dogadać! I jeszcze jedno- jeśli Wy kogoś źle traktujecie (np. smarujecie kogoś za plecami), nie spodziewajcie się od nikogo przyjaznych gestów. Ech, widać dużo w tym Bridgestonie pracuje fałszywców i szyderców. Miejcie ludzie odwagę wyjść z oskarżeniami bezpośrednio do osoby, której cokolwiek zarzucacie! Współpraca będzie lepsza:). A i Wy sądzę nie jesteście bez winy. Może warto byłoby przyjrzeć się sobie, czy aby na pewno wykonujecie swoją pracę dobrze, a nie tylko komuś przez ramię zaglądacie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ampicilina Re: 15k a 10.05.07, 02:28 Witam, jestem żoną jednego z Was i wiecie co żal na sercu sie robi jak czytam te wasze"rozprawy" Myślałam, że obłuda i złosliwość to przywary kobiet ale wy jesteście niegorsi...Macie cieżką prace zarówno fizycznie jak i psychicznie i zamiast trzymzć sie razem, nie dać sie porwać tej wojnie szczurów to wy najchętniej jeden drugiemu wbiłby nóż w plecy... I jak ma tam być u Was dobrze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona Re: 15k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:17 witaj ampicilina tez jestem zona pracownika i w 100% zgadzam sie z twoja wypowiedzia nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: 15k a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:42 tak, popieram, też jestem żoną jednego z pracowników Bridgestone Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 15k a IP: *.serv-net.pl 22.05.07, 00:02 no i dobrze piszesz tylko jeden na drugiego najezdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 15k a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:50 Mona, a kto to lub co to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoki Re: 15k a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:05 już jesteś pozamiatany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: 15k a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:56 Mona to jeszcze facet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOHN Re: jedno co mi się na myśl nasuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 08:07 Nigdy sie nikt w tej firmie nie zjednoczy ,dopuki bedą tu pracowały wieśniaki z całej Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Pasjans a PUROL C IP: *.echostar.pl 04.05.07, 16:21 i pokasowałeś.kto ma wiedzieć to już wie,ale wiedzą już wszyscy.powiedz co jeszcze robisz w trakcie pracy???????poza ukladaniem pasjansa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: light Re: Pasjans a PUROL C IP: *.icpnet.pl 04.05.07, 21:42 Pewnie sciemnia tak jak wiekszosc operatorow i liderow ;),czego nie mozna powiedziec o uzytkownikach forum-zawsze jakies newsy.Dajcie jeszcze kilka,tylko fajniej by bylo jak by byly konkretne bo narazie tylko czytam tu o dupowlazach,karciarzach jakis dziwnych zwiazkach itp?A gora czyta i sie smieje hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cur 15k x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:51 dali byscie juz sobie juz spokoj... nie szkoda wam czasu na wypisywanie takich bzdur.Pisaniem na forum nikt nic nie zdziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cur 15k x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:53 niepotrzebnie sie tylko szczujecie jeden na drogiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:06 masz racje ale sie zdenerwowałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemniak [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PYRA!!! [...] IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 00:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: jedno co mi się na myśl nasuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:25 No i ja przyznaje 100% racji. Jak się nie podoba w Poznaniu to wypie..ć do siebie , a my tu sobie damy bez was radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: 23k a IP: *.swarzedz.inotel.pl 05.05.07, 12:56 Musisz najpierw poznać tego gościa a póżniej dopiero pisać na forum najego temat.On jest jeden z liderów który ni wstydzi śię pracy na maszynie.Jak jest potrzeba to sam jedzie na maszynie.Przyjżyj się innym liderom którzy uważają że jak zostali liderami to nie poto żeby ..i na maszynie.Jeden z przykładów to Piotr S.z brygady D.Który ma już odciski na dupie od pustych przegiegów po zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: 19k a IP: *.echostar.pl 05.05.07, 15:45 nie wysilaj się pisaniem i obroną samego siebie(niby to ktoś cie broni).twoj IP cię zdradził bo swarzędz jest w adresie piotruś....S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: 19k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:44 to nie jego IP!i znów ten brak wyobrażni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarzędz Re: 19k a IP: *.swarzedz.inotel.pl 05.05.07, 20:10 Ja także jestem ze Swarzędza i także jestem pracownikiem tej firmy.Wszyscy internauci ze Swarzędza,mający ten sam IP,gdybyś był błyskotliwy,to sam do tego byś doszedł,ze w chwili obecnej brygada A,bo o tą brygade przecież Ci chodzi,jest w pracy.Dlatego nie może sam bronić swojego dobrego imienia.Znam go ponad 6 lat i także z 15K.I są to bzdury, które nie mają żadnego pokrycia.Zastanówcie się jaki ma sens oczernianie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: 19k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:15 mam pomysł może ogolimy mu jaj.a i zaprowadzimy go do przedszkola?tylko kto zapłaci za przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
bf16 Beznadzieja Max... 05.05.07, 20:36 JESTEŚCIE TAK MONOTEMATYCZNI, ŻE AŻ ZAŁOŚNI... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajpurol Re: Beznadzieja Max... 05.05.07, 23:07 Zgodze sie z Toba kolego,to forum zrobilo sie tylko wymiana opinii na temat poszczegolnych osob(miedzy innymi mnie)chodz w moim przypadku sie tego spodziewalem bo to ja wyslalem do firmy maila oczerniajacego darka i tomka.To co o mnie pisza mi nie przeszkadza wiec sie nie zdziwie jak znow niedlugo o sobie przeczytam ;),ale patrzac na wszystkie wypowiedzi tu zauwazam,ze glownie sa z nek i sie temu nie dziwie bo wiekszosc ludzi tu pracujacych nie miala poczatkow na 15k.A dla informacji tych wszystkich co najezdzaja na liderow nie wazne jakiego dzialu wiedzcie o tym,ze oni wszyscy byli wczesniej zwyklymi operatorami i tak samo pracowali na maszynach jak inni,lecz przez to,ze polska przywara jest zawisc co mozna zauwazyc na tym forum teraz sie robi z nich niewiadomo jakich "dupowlazow,lizusow,sciemniaczy itp."Po co to?Niepodoba Ci sie praca Twojego lidera to idz do mistrza,starszego mistrza lub menagera i mu to zglos-prosty sposob,oni tez sa rozliczani za swoja prace.A na forum poruszaj problemy zwiazane z praca ktorych nie poruszysz na spotkaniu z prezesem z wiadomych przyczyn.Moze to bedzie lepsze niz wzajemne wylewanie pomyj na siebie,ktore i tak nie pomoze piszacym je a tylko nie potrzebnie zaognia i tak nieciekawa atmosfere jaka panuje na naszych halach...Salute dla wszystkich i tych z lewa i tych z prawa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Beznadzieja Max... IP: *.eranet.pl 05.05.07, 23:25 słuchaj kolego nie wiem z jakiego działu jestes ale niektórzy liderzy sa pod ochrona swojego ukochanego mistza,wiec nie gadaj takich głupot ze mistrz pomoze.moga oni wszystko nawet siedziec godzinami na palarniach lub popijajac co chwila pyszna kawke z kawomatu.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Beznadzieja Max... IP: *.promax.media.pl 06.05.07, 01:49 RóBMY SWEOJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu Re: Beznadzieja Max... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:19 racja róbcie swoje, a my swoje-dalej bedziemy sie opierda...lać, a wy zapie..ć piciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ope Re: Beznadzieja Max... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:24 a ty pajacu z jakiego jesteś?patrzysz na innych a sam co?ćwoku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S. [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: 23k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:22 W jakim ty świecie żyjesz!zastanów sie jak ty byś sie zachowywał na jego miejscu góra rząda od niego wyników a co za tym idzie on musi rządać od ciebie!ale wypowiadają sie przeważnie ci co robić im sie nie chce i bez żadnego wysiłku chcieliby być na jego miejscu!ale to nie przedszkole!to jest życie pamiętaj że gdyby traktował was ulgowo to weszlibyście mu na głowe!Z mojego doświadczenia wiem że tak jest!a też jestem podwładnym.Ale z całym szacunkiem żeby do tego dojść trzeba mieć odrobine wyobrażni!!!Zapewniam cie że to nie on bronił sie na forum nie pozwoliłoby mu na to jego honor który i tak po części już splamiłeś!Więc zastanów sie nastepnym razem co piszesz o drugim!Rozpisałem sie bo bulwersuja mnie tacy ludzie przez których przemawia zazdrość,spójrz zreszta na swoja wypowiedz bo chyba się nie zastanowiłeś!Gorąco cię pozdrawiam.PS.Znam tą brygadę i bez wiedzy samego Piotra dowiedziałem się że jest inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: light Re: rozluźnijcie się troche chłopaki IP: *.icpnet.pl 06.05.07, 18:39 Trafiony zatopiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ 19k A IP: *.echostar.pl 06.05.07, 20:07 Mam ładny sweterek w serek i wielkie guziory i buciki łenczestery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utopija Re: rozluźnijcie się troche chłopaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:55 kto? Odpowiedz Link Zgłoś