Dodaj do ulubionych

Od soboty objazdy na Wildzie

03.08.06, 19:49
Nie wiem kto zatwierdza te wszystkie zmiany. Azeby rzucic na szale taka ilosc
remontow drogowych jakie maja miejsce obecnie w Poznaniu trzeba nie miec
kompletnie wyobrazni. Wszelkiej. Logistycznej, spolecznej i zwyczajnie ludzkiej.
Miasto radzi "na rowery".
Obserwuj wątek
    • ququ777 najlepiej objazd zrobic przez Wroclaw, co? 03.08.06, 20:27
    • sineira Re: Od soboty objazdy na Wildzie 03.08.06, 22:18
      Może by tak najpierw skończyli remont Hetmańska/Głogowska?
      No i niech mi ktoś teraz powie, że narzekam. Jak mam kurde nie narzekać, skoro
      za chwilę (jak znam nasz "genialny" ZDM) dowalą coś jeszcze i kompletnie odetną
      południową część miasta od świata???
      • Gość: pener Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:29
        Wolisz, żeby te remonty robili po wakacjach, kiedy większość ludzi wróci z
        urlopów? A może wolisz, żeby nic nie robili, i wszystko samo się rozsypało?
        • sineira Re: Od soboty objazdy na Wildzie 03.08.06, 22:38
          Już raz tłumaczyłam, poczytaj sobie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=67&w=46166640&a=46186470
          • sineira Re: Od soboty objazdy na Wildzie 03.08.06, 22:39
            Właściwy link:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=46166640&a=46186470
            • Gość: Poznańczyk20 Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:45
              www.mpkpoznan.fora.pl
              Poza tym remonty muszą być i najlepiej jak są we wakacje. A jak komuś korki nie
              odpowiadają to można znaleźć wiele dobrych rozwiązań związanych z komunikacją
              miejską. A własnie kto wymyślił, żeby przez Królowej Jadwigi jeździły kolejne 2
              linie!!?? Jedna starczy. Ta "1" powinna być skrócona do Dębca.
    • Gość: zlw Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 00:00
      a ja jeżdżę komunikacją miejską, nie na tyle często, że opłaca mi się kupować
      sieciówkę, ale na tyle często, że zaczyna mnie wkurzać system biletowy, który
      kompletnie nie pasuje do tego co się teraz dzieje na drogach. otóż zazwyczaj
      jeździłem na krótkich trasach i wystarczał mi bilet 10 min., a teraz muszę
      kupować 30 min. bo tutaj wachadło, to znowu zmiana trasy, a tutaj klincz
      tramwajów czy autobus utknął w korku, bo gdzieś remontują cosik. z resztą czas
      to pieniądz i kosztów alternatywnych też nikt nie zwraca. uważam, że bilety 10
      min. powinny być na czas tak poważnych remontów zmienione na conajmniej 20 min.
      bo realnie moje koszty jazdy MPK wzrosły dwukrotnie. a bilety się kończą tak
      szybko, że dostałem mandat, bo rano kupilem 10 i wieczorem zabrakło, kupić już
      nie było gdzie i akrut była kontrola w W1, na nic tłumaczenia kanarowi, ale
      będę się odwoływał!!!
      • Gość: left Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:33
        Luboń - miasto odcięte od świata.Może poszukać pracy w Mosinie?
    • Gość: Clea Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.allianz.pl 04.08.06, 14:31
      No to z Rataj na Grunwald sie juz w ogóle nie da... Zwolnić tego osła, który
      rozkopał całe miasto w strategicznych punktach ! 15 miesięcy ????? To jakis
      koszmar ! Dzisiaj godzinę jechałam z Czecha na Przybyszewskiego przez Rondo
      Rataje (bo Kaponiera rozgrzebana i nie da sie w związku z tym wjechać na most
      Dworcowy). Itp. itd... Naprawde pociągnęłabym gościa do odpowiedzialności !
      • Gość: lukaszbandi Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 15:39
        Poprzedni system zostawił nas z taką a nie inną infrastrukturą, trzeba ją
        remontować i to jak najszybciej. Teraz jest kasa (na wiadukt np sporo z UE), do
        tego wakacje, więc robi się ile można. Poza tym informacje o nadchodzących
        remontach ukazywały się już od jakiegoś czasu, więc skąd zaskoczenie?
        BTW Tego "osła" co rozkopał całe miasto, jakby nic nie robił, tylko zamknął
        wiadukt pewnie też byś zwolniła.
    • Gość: lukaszbandi Re: Od soboty objazdy na Wildzie (błąd w GW!) IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 18:30
      Nie wiem czy ktoś sprawdza teksty artykułów pod kątem merytorycznym, ale w tym
      przypadku chyba nikt. Redaktor pomylił trasy linii tramwajowych 1 i 7. W
      związku z tym wklejam objazdowe trasy tramwajów ze strony MPK Poznań.

Linia nr 1 Junikowo - Grunwaldzka - Roosevelta - Most Dworcowy - Królowej
      Jadwigi - Rondo Rataje - Zamenhofa - Rondo Starołęka - Hetmańska - Rondo
      Żegrze - Chartowo - Os. Lecha - Trasa Kórnicka - Jana Pawła II - Rondo Śródka -
      Zawady

Linia nr 7 Ogrody - Dąbrowskiego - Przybyszewskiego Grunwaldzka - Roosevelta -
      Most Dworcowy - Królowej Jadwigi - Rondo Rataje - Jana Pawła II - Rondo Śródka -
      Zawady

Życzę miłej podróży!
    • Gość: Ania-Ca Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 19:28
      Ta, a niewykorzystana kasa z Unii popłynie na wschód. Dość się nawalczyliśmy w
      Wa-wie o tą kasę. A ludziom nie dogodzisz, dziury - źle , remonty - źle.
      Niestety drogownictwo to specyficzna dziedzina - trzeba łapać pogodę i
      harmonogram układać pod konkretne roboty. A ja się cieszę że w końcu remont
      ruszy, na ten wiadukt miały już zakaz wjazdu ciężarowe, gdyby nie kasa z Unii
      byłby zamknięty za niedługi czas bo groziłaby nam katastrofa i wtedy też ludzie
      narzekaliby na objazdy. Ten wiadukt jest całkowicie rozbierany !!! Et wszystkim
      nie dogodzisz. Pozdrawiam drogowców ;))
      • Gość: z Re: Od soboty objazdy na Wildzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:06
        Nikt przecież nie ma pretensji, że coś remontują. Problem w tym, że remontują
        za dużo na raz. Wiadukt na Wildzie był zapowiadany, miał zacząć się w czerwcu-
        robiliby w wakacje, a tak tylko niecały miesiąc będzie przy mniejszym ruchu.
        Myślałem, że czekają na koniec remontu Głog/Hetm,ale chyba się myliłem. Poza
        tym 15 miesięcy to naprawdę długo i obejmie cały rok szkolny, tak czy
        inaczej.Pytanie,czy firma remontująca będzie robić na 3 lub chociaż 2 zmiany, w
        nocy i weekendy? Wątpię! Wtedy na pewno nie byłoby to 15 miesięcy.
        Jest jeszcze jedna sprawa: na pewno wszyscy chętniej byśmy przecierpieli te
        utrudnienia, gdyby była gwarancja, że po tych wszystkich remontach jest spokój
        na kilkanaście lat, ale jak wynika z raportów NIK zamiast co 30 lat drogi
        remontuje się co 5 lat, bo są tak słabo robione...
        • sineira Re: Od soboty objazdy na Wildzie 04.08.06, 23:44
          I dlatego twierdzę, że lepiej pchnąć wszelkie możliwe ekipy i pieniądze na
          jeden odcinek w jednym czasie i zrobić szybko a dobrze, zamiast babrać wszędzie
          po trochu i do tego w tempie godnym co najwyżej much w smole. Jeśli tempo prac
          będzie takie, jak przy Głogowkiej/Hetmańskiej, to za Chiny Ludowe nie zmieszczą
          się w tych 15 miesiącach - które, nota bene, są terminem skandalicznie długim
          jak na tak newralgiczny punkt. Taka budowa powinna być robiona 24 h/dobę, przy
          sztucznym oświetleniu i niezależnie od warunków. Znając realia polskiego
          budownictwa, remont będzie się ślimaczył, bo WSZYSTKO będzie Panom Drogowcom
          przeszkadzać, a przede wszystkim warunki pogodowe. Zima ich z
          pewnością "zaskoczy" - bo u nas się nie buduje zadaszenia, nie dodaje się
          domieszek, pozwalających betonować przy temperaturach ujemnych, nie stosuje się
          żadnych metod, które uniezależniają prac od pogody i potem rozkopane ulice leżą
          odłogiem, a odpowiedzialni za ten pierdzielnik rozkładają rączki i mówią "mróz"
          albo "deszcz" albo... cokolwiek bądź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka